Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Życzę powodzenia na dzisiejszych wizytach.
Ostatnio nie mam czasu by udzielać się na forum ale w miarę możliwości będę tu zaglądać.
I jeszcze gratuluję tym szczęściarom, które już odczuwają już ruchy swych bobasków...ja jeszcze pewnie sobie poczekam I już nie mogę się tych ruchów doczekać
Powodzenia dziewczyny I jeszcze raz gratulujęLaura
-
Ja po wizycie. Maluszek 49 mm. Kość nosowa jest. NT 1.49
przepływy w normie. Płci nie znamy. Następna wizyta 29 czerwca. Zdjęcie wstawię później:)
k878, A85K, Zołzimagic, salenne, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, Edith, Lady Savage, editchen, Aztoria, ara, [m]alina, Marteczka93, Jacqueline, Wachciowa, Jooozefka, zapachmalin, magdzia26, Sunshine_111, Nola lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny ja coraz bardziej panikuje ;( wciaz czuje to dziwne cos, juz sama nie wiem czy w szyjce czy w dnie macicy. ale jest to spory dyskomfort. takie ciagniecio-klucio-bol. plus od czasu do czasu uklucia jakby szpilka tez w okolicy szyjki albo gleboko w pochwie. juz pisalam ze dzis rano po wizycie u hipertensjologa mialam 2 male plamki; wrocilam do domu, polozylam sie i bylo ok. ale ok. 15 musialam jechac na przymiarke kiecki, poszlam u nich do toalety i znow mala plamka (bez swiezej krwi, tak kawa z mlekiem). jak wrocilam do domu, to leze glownie, ale nadal jest to dziwne cos co czuje i kolejna malutka plamka. wizyta w poniedzialek na usg prenatalne, moj gin za tydzien we wtorek... naczytalam sie dzis o niewydolnosci szyjki, ze mozna ratowac przez zalozenie szwu miedzy 13/14 tygodniem i wychodzi ze jesli to to, to jeszcze przed slubem ktory za 10 dni... potwornie sie boje
wczesniej to byly "rasowe" bole jak na okres, a teraz to zupelnie inne odczucie.
-
editchen, A85K, Kamcia1988, [m]alina, Mamabyc3, Marteczka93, Missjust, Szczesliwa_mamusia, Amus87, Wachciowa, Jooozefka, Angie 31, Lady Savage, Aztoria, zapachmalin, malysmok84, magdzia26, agii81, Jacqueline, Jagna0707, Sunshine_111, Nola lubią tę wiadomość
-
editchen a nie masz możliwości, żeby skoczyć do swojego gina wcześniej? do mojej wiem, że mogę choćby w środku nocy zadzwonić i mnie przyjmie
na pewno uspokoiłaby Cię ta wizyta... to moja pierwsza ciąża i nie mam doświadczenia z takimi bólami, może ktoś się jeszcze wypowie? -
K878 - nie, nie miałam. I nie wiem czy nie pójść sobie założyć i tak prywatnie, to nie jest duży koszt a i potem do kardiologa taty, dobry jest.
Małysmoku - czy to w ciąży czy poza jest w sumie bez zmian te objawy. W ciąży jedynie zawroty głowy gorzej, ale to normalne.
Dziewczynki, ileż pozytywnych wieści i jakie wspaniałe zdjęciatak na szybko miałam usg tydzień temu i do wizyty jeszcze tydzień, jeszcze bardziej nie mogę sie doczekać po kolejnych dobrych wieściach
jutro przyjdzie detektor to może uda się podsłuchać albo w czwartek jak córka do szkoły
A85K lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Editchen - mnie raczej nic nie bolało w tej ciąży, takie bezbolesne ciągnięcia czasem, ale przez pare dni ostatnio miałam troszkę kłucia i nadal w sumie mam ale rzadziej, przy spojeniu łonowym blisko. A przypomniało mi się, że kilka tygodni temu miałam takie dziwne kłucia jakby spraw strony szyjki. Wczoraj troche mnie krzyż bolał jakby ucisk i wzięłam dodatkowy magnez, położyłam się i za jakiś czas przeszło. Plamienia ostatnio coraz rzadziej mam, co beżowego śluzu troszkę było, ale malutko. A tak więcej to przed wizytą ostatnią tak kawa z mlekiem taka bardziej.
Co do progesteronu to nie mam pojęcia do kiedy będę brała, niedługo po kolejnej wizycie mi się będzie kończył, ale to na pewno nie koniec brania, jednak z lekarzem nie rozmawialiśmy jeszcze do kiedy. Myślę, że minimum do 16tc, no chyba, że dłużej. ZobaczymyWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 20:05
editchen, Nola lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqu - no u mnie tez wlasnie z prawej strony i tak blisko spojenia. tylko ze ja te klucia wlasnie mam teraz, tak od tygodnia, wczesniej nie mialam.
oszaleje chyba do tego przyszlego tygodnia, a nie mam jak sie umowic do mojej gin wczesniej - chodze do Medicovera nie ma terminow
-
Jooozefka wrote:PAPPA blisko 0.5 MoM chłopak
PAPPA blisko 1.5 MoM dziewucha
u mnie jest 1.5 MoM zatem wieszróż, falbanki i skrzydełka elfa
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyEditchen- ja przy tych plamieniach też czuję prawa stronę i mam wrażenie kłucia w szyjce. Ja to nawet plamie, Jak kichnę. Zlatuje ze mnie cały czas. Także, nawet za dużo nie mogę pochodzić. Mi lekarz powiedzial, że muszę to przetrwać.wazne, żeby nie pojawiła się świeża, czerwoną krew. To co leci to brązowa, strasznie krew, jakby jeszcze pozostałości. Ja mam jeszcze nisko łożysko, które może dodatkowo podrażniac szyjke. Jak się bardzo martwisz, to ja na Twoim miejscu bym "wyzebrala" w medicoverze przyjęcie. To w końcu nagła sytuacja. Ewentualnie Po 18tej na nocna pomoc lekarska do szpitala.
PS. Dlatego się cieszę, że mam prywatny numer do mojego lekarza. Zawsze mogę do niego napisacWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 20:27
editchen, Nola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam po usg:) dzisialma 4,75 serduszko bije 160, kosc nosowa widoczna nawet sama widzialam :p nt 1,4
salenne, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Jooozefka, Lady Savage, Aztoria, Edith, A85K, zapachmalin, malysmok84, ara, magdzia26, Kamcia1988, Zołzimagic, k878, Sunshine_111, Nola lubią tę wiadomość
-
no ja znalazlam jeszcze jedno miejsce gdzie moja przyjmuje (prywatnie) w czwartki, ale juz za pozno zeby dzwonic. tez nie chce wyjsc na wariatke i panikare, ktora z byle czym leci. od szpitala poki moge trzymam sie z daleka, bo mam traume po paru operacjach
mi powiedziala, ze lozyska jeszcze nie ma, bo za wczesnie. swiezej krwi (odpukac) u mnie nigdy nie bylo - ten braz tylko i kawa z mlekiem...no i fakty sa takie, ze jak polaze, chocby pol godziny, to jest gorzej...
-
nick nieaktualnyTakie wlasciwe prenatalne mam 13.06:)
Czy na pappa trzeba byc na czczo? Do 11 umre z glodu
AnaR cudna fotka !!!
Editchen musisz duzo lezec !! A klucia ja tez czuje. Jak mialm ten stan zapalny grzybice czy co to bylo to tez mnie tak jak szpileczkąWiadomość wyedytowana przez autora: 6 czerwca 2017, 20:35
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo leż i staraj się spokojnie do tego podchodzić. A jutro rano zadzwoń i się zapisz. Ewentualnie spróbuj do innego lekarza. I nie mów tak, że panikujesz. Zawsze to lepiej na zdrowie psychiczne. Mi lekarz powiedzial, że lepiej jak napisze i ewentualnie przyjdę do niego wcześniej niz mam sie denerwować.
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny