Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyeditchen a może zadzwoń do medicovera i powiedz, że to nagła sprawa. Może uda się gdzieś między pacjentki Cię wcisnąć. Skoro się tak martwisz to na Twoim miejscu bym poszła - dla własnego komfortu psychicznego.
Ja za to jutro idę do rodzinnego. Martwią mnie powtarzające się krwotoki z nosa. Wczoraj wieczorem i dziś rano bardzo mocno, aż ciuchy pokapałam krwią -
78beti wrote:Naprawdę to sie sprawdza ? Aż poszłam sprawdzic moje Paapa i mam 0,532 czyżby według tego był chłopak ?
no ja wróżę chłopaka...dziewczyny piszą że raczej się sprawdza...
Editchen...ja przed krwotokiem i plamieniem miałam taki ból na kilka godzin przed...jakby mi ktoś do pochwy włożył scyzoryk i przekręcił...aż nie mogłam ani usiąść ani się położyć bo czułam wbijające się "ostrze"...w poprzednich ciążach tak nie miałam, więc wytłumaczyłam sobie, że u mnie taki ból zapowiada raczej kiepskie objawy...czego oczywiście Tobie nie życzę..ale na Twoim miejscu skonsultowałabym jutro np z lekarzem....a już na pewno przed ślubem...
Amus nie trzeba być na czczo do PAPPY
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualny
-
Ja jade po wyniki Pappa w czwartek
Przyszla moja poducha z supermami - ksztalcie J.
Jest cudna, a jesli ktos chce moge wrzucic porownanie supermami J i kojca motherhooda.Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Editchen ja bym nawet się nie zastanawiała powiem Ci tak pojedziesz do szpitala na IP to na pewno nie uznają Cię za panikare jak powiesz ze masz plamienia i do tego takie klucia... a jak możesz to jutro prywatnie gdziekolwiek ale jak zadzwonisz na infolinię i powiesz jaka jest sytuacja to na pewno termin się znajdzie ja nie raz wypraszalam termin w medicoverze więc spróbuj po prostu się na jutro umówić lepiej 100 razy niepotrzebnie pójść niż raz zbagatelizowac...
editchen lubi tę wiadomość
-
Editchen, stara znajomo, czy mam Cie sama na polną na IP zaciągnąc?
No przeciez bys sie uspokoila:-)
Wiesz, mialam takie bóle wlasnie od srodka, oczywiście trudno to porownywac, ale tak jakby sie z szyjka cos dzialo. I podobno ma to zwiazek z podciaganiem sie macicy wyzej.. Jednak ja bym poszla, wieczorem, gdy jest tam spokoj, kazdego przebadaja z takimi dolegliwosciami.. Trzymaj sie:-)editchen, Nola lubią tę wiadomość
Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*] -
nick nieaktualny
-
Jooozefka wrote:no ja wróżę chłopaka...dziewczyny piszą że raczej się sprawdza...
Editchen...ja przed krwotokiem i plamieniem miałam taki ból na kilka godzin przed...jakby mi ktoś do pochwy włożył scyzoryk i przekręcił...aż nie mogłam ani usiąść ani się położyć bo czułam wbijające się "ostrze"...w poprzednich ciążach tak nie miałam, więc wytłumaczyłam sobie, że u mnie taki ból zapowiada raczej kiepskie objawy...czego oczywiście Tobie nie życzę..ale na Twoim miejscu skonsultowałabym jutro np z lekarzem....a już na pewno przed ślubem...
Amus nie trzeba być na czczo do PAPPY
Co do progesteronu to ja ostatnio brałam do 22 tchttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
Editchen - ja bardzo często plamiłam w tej ciąży, jednak jak miałam te kłucia wtedy czy teraz przy spojeniu ale nie tak od środka jak wcześniej, to nie miałam tego bezpośrednio w połączeniu z plamieniem. Czasem na drugi dzień było plamienie wcześniej czy za pare dni, ale nie tego dnia co było czuć te kłucia. Tak jak nie jechałam przy każdej plamce teraz na IP tylko w sumie do wizyty czekałam bądź wizyta szybciej niż powinna być, tak w Twoim przypadku jednak bym pojechała, jak kłucia plus plamienia. Niech sprawdza, a niech sobie gadają, żeś wariatka, lepiej "niepotrzebnie" spanikować niż żałować potem.
Dzień dobryNola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Dziewczyny, kupiłam sobie ostatnio joggersy w Lidlu ( super są A tylko 25zl;) ) i kiecke ciazowa. Natomiast zastanawiam się w którym sklepie mogę znaleźć sukienki wizytowe dla kobiet w ciąży. W sierpniu mamy 2 wesela A ja już wtedy brzuch będę miała galanty. Jakieś propozycje? W h&m są ładne sukieneczki Ale wizytowych nie widziałam wcale
-
nick nieaktualnychicken wrote:Dziewczyny, kupiłam sobie ostatnio joggersy w Lidlu ( super są A tylko 25zl;) ) i kiecke ciazowa. Natomiast zastanawiam się w którym sklepie mogę znaleźć sukienki wizytowe dla kobiet w ciąży. W sierpniu mamy 2 wesela A ja już wtedy brzuch będę miała galanty. Jakieś propozycje? W h&m są ładne sukieneczki Ale wizytowych nie widziałam wcale
i zawsze masz zwrot gratis
-
nick nieaktualny
-
Cześć Dziewczyny!
dzięki za wszystkie rady wczoraj!Mama2Kituszek - nie, nie zaciągaj mnie na IP - ja naprawdę nienawidzę i panicznie boję się szpitali
jeszcze jak pomyślę, że mogliby mnie zatrzymać, to mi słabo...
Poszłam spać przed 22, zasnęłam błyskawicznie, w nocy obudził mnie koszmarny wiatr, trochę poleżałam bez spania, ale potem znów mi się udało zasnąć. Jest o niebo lepiej - nic mnie nie boli, wkładka po całej nocy czyściutka. może ja naprawdę tak reaguję na przeforsowanieaż mi głupio, że w domu totalnie nic nie robię, a mój K po pracy ogarnia psa, całe mieszkanie i jeszcze mnie z moimi fochami... zawsze mówiłam, że ciąża to nie choroba i będę pracować, latać etc do samego końca... koniec 3 miesiąca, a ja betka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 08:06
Nola lubi tę wiadomość
-
editchen wrote:aż mi głupio, że w domu totalnie nic nie robię, a mój K po pracy ogarnia psa, całe mieszkanie i jeszcze mnie z moimi fochami... zawsze mówiłam, że ciąża to nie choroba i będę pracować, latać etc do samego końca... koniec 3 miesiąca, a ja betka
No i trudno;
u mnie jest podobnie; mąż sterroryzowany lata z mopami, odkurzaczem i po zakupy. I wyzywa, że bałagan zostawiam.
Ciekawe tylko jest to, że połowa tego "mojego" bałaganu składa się z jego rzeczy. Wcześniej nie zauważał, jak za nim chodziłam :p.editchen lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019