X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chwalę się :) nie dawno jedna z moich koleżanek z owu urodziła córeczkę :), oto co dla niej przygotowałam :) bardzo, bardzo jej się spodobała ta metryczka, i idealnie pasuje do pokoju :)
    ff1u2s.jpg

Wachciowa, Edith, A85K, Jooozefka, Szczesliwa_mamusia, 78beti, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z miasta i paczuszka na mnie czekała :D No musiałam od razu przetestować :P

Jakieś 2-3 minuty zajęło mi znalezienie maluszka :D

Całe 163/min bije serduszko mojej Truskawki :D

Wachciowa, k878, Jooozefka, Lady Savage, nesairah, editchen, Szczesliwa_mamusia, Mamaokruszka, magdzia26, Amus87, Marteczka93, A85K, Aztoria, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nadal nie umiem chyba uzywac tego detektora - slysze tylko siebie :( bo na malenstwo to za wolno... wiec mam nadzieje, ze to tylko moja nieumiejetnosc :(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen - ale kupiłaś żel i próbowałaś na żelu do usg teraz? Bo tak na "spróbę" wzięłam bez żelu i było słabo słychać moje tętno, a z żelem maluszka jednak w zupełnie innym miejscu niż moje, a wcześniej w tym samym miejscu co znalazłam malucha to bez żelu nie było nic słychać.

• editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no kupilam i nic ;(

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    może się schował po prostu maluszek :) Bywa i tak. Może jakaś fałdka w miejscu akurat co jest maluszek i ciężko znaleźć.

A zapomniałam już, jaki ty masz detektor?

• Jooozefka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    no kupilam i nic ;(

Nie martw się...ja wczoraj byłam u gina i on nie znalazł choć licząc od OM mam 16tc...po prostu ciałka mamy za dużo ;) musiał na usg podgladać maluch pomachał, fiknął koziołka i łykną solidna porcję wód ;) także wszystko ok :)

editchen, A85K, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
    i aniołków (*) 2009;2014
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen nie martw się. Mówiłam Ci, że o różnej porze dnia trzeba próbować. U mnie najlepiej słuchać rano. Nie zniechęcaj się. Na pewno znajdziesz. Spróbuj bardziej pod wieczór. I z samego rana. Ja wcześniej to trochę brzuch "naciągałam" i mocniej przygniatalam. Nie bój się lekko docisnąć. I nie żałuj tego żelu :) stopniowo przesuwaj sobie i nasluchuj. Ile razy moje tętno nakładało się na tętno dzieciaczka. Więc znajdziesz- spokojnie :)

Ja teraz się śmieje, że moje jest bardzo aktywne, bo nawet rano jak słucham, to słyszę jak się wierci :)
    Mam przeczucie, że szybko poczuje ruchy dziecka. Co prawda jeszcze z 3-4tyg muszę poczekać. Ale wydaje mi się, że poczuje je szybciej niż w 20tyg.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:07

editchen lubi tę wiadomość

• malysmok84 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziewczyny po wizycie. Maluszek 53mm serduszko 170. Zjedzenie zelkow prze pomoglo bo sie wiercil niesamowicie, machal nozkami i raczkami, robil az takie wyskoki calym cialkiem. No i ciaza starsza ponad tydzien,.wiec okazalo sie ze prenatalne ktore miala miec 19.06 mam w ten piatek! Ale ide w sumie ze spokojem bo moj lekarz robi wlasnie certyfikat na genetyka i na mnie cwiczyl usg genetyczne :) wszystko pomierzyl- serduszko w normie, kosci czaszki, nosowa, udowa, ktegoslup dobre. Przeziernosc 0.8, pepowina trojnaczyniowa...jednym slowem jak na razie wszystko jak trzeba i gdzie trzeba :)

Ale widok fikajacego Maluszka najpiekniejszy na swiecie <3

za to moj M mnie wkurzyl, bo zaspal i nie bylo go ze mna...myslalam ze sie tam.rozplacze ze zlosci....faceci potrafia byc beznadziejni...

editchen, Edith, Jooozefka, Lady Savage, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, k878, Jacqueline, salenne, Marteczka93, Wachciowa, Angie 31, A85K, magdzia26, zapachmalin, Aztoria, Sunshine_111, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 12:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    może się schował po prostu maluszek :) Bywa i tak. Może jakaś fałdka w miejscu akurat co jest maluszek i ciężko znaleźć.

A zapomniałam już, jaki ty masz detektor?

AngelSound, oryginalny, nowy, więc sam sprzęt raczej powinien być ok, zwłaszcza, że siebie słyszę.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen a do medicovera dzwoniłaś?

Pytam się że względu na te Twoje plamienie i kłucia, żebyś poszła i sprawdziła i się "uspokoiła"

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:59

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    AngelSound, oryginalny, nowy, więc sam sprzęt raczej powinien być ok, zwłaszcza, że siebie słyszę.
    Kochana, przede wszystkim spokojnie, mi znalezienie serducha zajmuje raz 30 sekund a raz 30 minut, czasem maluch przytuli się mamusi do kręgosłupa i choćbyś pękła to go nie usłyszysz bo jest za daleko. Kilka rad na początek:
    - nie żałuj żelu, nałóż solidną ilość, rozprowadź na skórze w miarę równą warstwą i dopiero wtedy szukaj
    - u mnie samo przyłożenie często nic nie daje, przykładam głowicę prostopadle do skóry brzucha i nic, dociskam mocniej i nic, dopiero jak lekko przechylam na boki jednocześnie dociskając do brzucha to słyszę serducho
    - dziecko ma swój rytm, poszukaj o różnych porach, dowiesz się, o której godzinie najłatwiej znaleźć, u mnie podobnie jak u Szczęśliwej, najlepiej słychać rano
    - szukaj od krawędzi włosów łonowych w górę, na początku przy samych włoskach, potem stopniowo trochę wyżej
    I najważniejsze, nie przejmuj się jeśli nie znajdziesz raz, drugi, piąty i dziesiąty! To nic nie znaczy, dziecię po prostu może nie lubić podsłuchiwania i już :) Moje ucieka po maksymalnie 30 sekundach słuchania i wtedy szukaj wiatru w polu :D

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Editchen a do medicovera dzwoniłaś?

Pytam się że względu na te Twoje plamienie i kłucia, żebyś poszła i sprawdziła i się "uspokoiła"

Szczesliwa Mamusia - ponieważ od rana jest ok (leżę sobie cały czas) i jedynie raz na jakiś czas czuje "Standardowy" ból miesiączkowy (w sumie 2 razy dziś przez kilka minut, w tym jeden raz jak się zerwałam z kanapy, żeby odebrać awizo od listonosza), wkładka czysta, kłucie też tylko 2-3 razy (w bardzo określonej pozycji - siedzenie na niskiej kanapie), to stwierdziłam, że poczekam do popołudnia (jeszcze na 17 musimy iść do księdza dać co łaska :) ). Jeśli będzie dalej ok, to może przestanę robić panikę :), a jeśli znów będzie jak wczoraj etc, to spróbuję albo w Medicoverze, albo w tym drugim miejscu gdzie moja przyjmuje. Mam nadzieję, że będzie na tyle ok, ze do poniedziałku (prenatalne) i wtorku (wizyta u mojej) wytrzymam :) to kurczę musi być to, co pisałyście, że przeforsowanie, rozciągnie, unoszenie macicy, bo przecież nie ma krwawienia, gorączki, bólu krzyża (chyba, że wyjątkowo idiotycznie się położę, a kręgosłup po latach otyłości mam i tak nadwyrężony).

Szczesliwa_mamusia, Nola lubią tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen - to ja stawiam na to, że dziecko nie lubi być podsłuchiwane i się schowało ;) Jak Jooozefka napisała, gdzie ona dalej w ciąży i lekarz nie mógł znaleźć, a z maluszkiem ok :) O i dziś też wiesz co niesawno takie ukłucie poczułam przy spojeniu łonowym jakoś, jakby ktoś igiełkę wbił czy coś, nie jakiś mocny ból, ale takie ukłucie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pamiętaj, odpoczywaj i leń się dowoli. Ja czekam do piątku na telefon od mojego lekarza, bo chcę go wypytać o czucie szyjki macicy. Czy jest to możliwe, żebym na tym etapie ciąży czuła szyjke. Bo mam wrażenie, że mnie kłuje. Jakby ktoś mi coś tępego próbował wbić. Do piątku wytrzymam. Nie chce do niego pisać i mu tyłka zawracać. Zapytam się przy okazji.

• editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Editchen - to ja stawiam na to, że dziecko nie lubi być podsłuchiwane i się schowało ;) Jak Jooozefka napisała, gdzie ona dalej w ciąży i lekarz nie mógł znaleźć, a z maluszkiem ok :) O i dziś też wiesz co niesawno takie ukłucie poczułam przy spojeniu łonowym jakoś, jakby ktoś igiełkę wbił czy coś, nie jakiś mocny ból, ale takie ukłucie ;)
    no to jak nie tylko ja to czuje, to to musi byc normalne :)

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    AAAAAA dziewczyny mięsożerne, podobno mrożenie -20st przez minumum 3 dni podobno zabija bakterie. I można żreć stejki :D
    Ja tak robie :p tzn mroze ale stekow akurat nie jem :p maz sie wydziera czemu zamrazarka na -21 to mu wyjasnilam :D

Wczoraj powiedzielismy mlodemu o ciazy bardzo sie ucieszyl :D przed snem przylecial z buziakiem i mowi ze jeden od niego drugi od dzidziusia. Ale sie wzruszylam !!!

Boli mnie glowa od rana moge jedna tabletkr paracetamolu??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:21

Marteczka93 lubi tę wiadomość

• editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Pamiętaj, odpoczywaj i leń się dowoli. Ja czekam do piątku na telefon od mojego lekarza, bo chcę go wypytać o czucie szyjki macicy. Czy jest to możliwe, żebym na tym etapie ciąży czuła szyjke. Bo mam wrażenie, że mnie kłuje. Jakby ktoś mi coś tępego próbował wbić. Do piątku wytrzymam. Nie chce do niego pisać i mu tyłka zawracać. Zapytam się przy okazji.
    oj lenie się. tylek bede miala plaski od lezenia :) jak Ci lekarz cos w piatek powie, to podziel sie proszę - ja gdzies wczoraj chyba, po tym jak ktoras z Was mnie pocieszala i napisala, ze macica moze sie unosic, tez znalazlam wlasnie info, ze o tej porze macica wlasnie zaczyna sie unosic nad linie lona. moze to to. zwlaszcza, ze u mnie sporo zrostow w srodku po operacjach brzusznych (wyrostek, przepuklina).

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jasne. Jak tylko uzyskać odpowiedź, to się podzielę informacja :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bedzie synus Nikodem Mikolaj :) 8 cm, 1 nie mam zdjecia bo zalomnialam z wrazenia zrobic.

Jacqueline, editchen, k878, A85K, ara, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, Wachciowa, zapachmalin, Jooozefka, Aztoria, [m]alina, emilydread, Ingwer, Edith, Anuśka...G, Marzycielka111192, Sunshine_111, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 499 500 501 502 503 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ