Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Chwalę się
nie dawno jedna z moich koleżanek z owu urodziła córeczkę
, oto co dla niej przygotowałam
bardzo, bardzo jej się spodobała ta metryczka, i idealnie pasuje do pokoju
Wachciowa, Edith, A85K, Jooozefka, Szczesliwa_mamusia, 78beti, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Wróciłam z miasta i paczuszka na mnie czekała
No musiałam od razu przetestować
Jakieś 2-3 minuty zajęło mi znalezienie maluszka
Całe 163/min bije serduszko mojej TruskawkiWachciowa, k878, Jooozefka, Lady Savage, nesairah, editchen, Szczesliwa_mamusia, Mamaokruszka, magdzia26, Amus87, Marteczka93, A85K, Aztoria, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Editchen - ale kupiłaś żel i próbowałaś na żelu do usg teraz? Bo tak na "spróbę" wzięłam bez żelu i było słabo słychać moje tętno, a z żelem maluszka jednak w zupełnie innym miejscu niż moje, a wcześniej w tym samym miejscu co znalazłam malucha to bez żelu nie było nic słychać.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
może się schował po prostu maluszek
Bywa i tak. Może jakaś fałdka w miejscu akurat co jest maluszek i ciężko znaleźć.
A zapomniałam już, jaki ty masz detektor?12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
editchen wrote:no kupilam i nic ;(
Nie martw się...ja wczoraj byłam u gina i on nie znalazł choć licząc od OM mam 16tc...po prostu ciałka mamy za dużomusiał na usg podgladać maluch pomachał, fiknął koziołka i łykną solidna porcję wód
także wszystko ok
editchen, A85K, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
nick nieaktualnyEditchen nie martw się. Mówiłam Ci, że o różnej porze dnia trzeba próbować. U mnie najlepiej słuchać rano. Nie zniechęcaj się. Na pewno znajdziesz. Spróbuj bardziej pod wieczór. I z samego rana. Ja wcześniej to trochę brzuch "naciągałam" i mocniej przygniatalam. Nie bój się lekko docisnąć. I nie żałuj tego żelu
stopniowo przesuwaj sobie i nasluchuj. Ile razy moje tętno nakładało się na tętno dzieciaczka. Więc znajdziesz- spokojnie
Ja teraz się śmieje, że moje jest bardzo aktywne, bo nawet rano jak słucham, to słyszę jak się wierci
Mam przeczucie, że szybko poczuje ruchy dziecka. Co prawda jeszcze z 3-4tyg muszę poczekać. Ale wydaje mi się, że poczuje je szybciej niż w 20tyg.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 12:07
editchen lubi tę wiadomość
-
A ja dziewczyny po wizycie. Maluszek 53mm serduszko 170. Zjedzenie zelkow prze pomoglo bo sie wiercil niesamowicie, machal nozkami i raczkami, robil az takie wyskoki calym cialkiem. No i ciaza starsza ponad tydzien,.wiec okazalo sie ze prenatalne ktore miala miec 19.06 mam w ten piatek! Ale ide w sumie ze spokojem bo moj lekarz robi wlasnie certyfikat na genetyka i na mnie cwiczyl usg genetyczne
wszystko pomierzyl- serduszko w normie, kosci czaszki, nosowa, udowa, ktegoslup dobre. Przeziernosc 0.8, pepowina trojnaczyniowa...jednym slowem jak na razie wszystko jak trzeba i gdzie trzeba
Ale widok fikajacego Maluszka najpiekniejszy na swiecie
za to moj M mnie wkurzyl, bo zaspal i nie bylo go ze mna...myslalam ze sie tam.rozplacze ze zlosci....faceci potrafia byc beznadziejni...editchen, Edith, Jooozefka, Lady Savage, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, k878, Jacqueline, salenne, Marteczka93, Wachciowa, Angie 31, A85K, magdzia26, zapachmalin, Aztoria, Sunshine_111, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Jacqueline wrote:może się schował po prostu maluszek
Bywa i tak. Może jakaś fałdka w miejscu akurat co jest maluszek i ciężko znaleźć.
A zapomniałam już, jaki ty masz detektor?
AngelSound, oryginalny, nowy, więc sam sprzęt raczej powinien być ok, zwłaszcza, że siebie słyszę.
-
nick nieaktualny
-
editchen wrote:AngelSound, oryginalny, nowy, więc sam sprzęt raczej powinien być ok, zwłaszcza, że siebie słyszę.
- nie żałuj żelu, nałóż solidną ilość, rozprowadź na skórze w miarę równą warstwą i dopiero wtedy szukaj
- u mnie samo przyłożenie często nic nie daje, przykładam głowicę prostopadle do skóry brzucha i nic, dociskam mocniej i nic, dopiero jak lekko przechylam na boki jednocześnie dociskając do brzucha to słyszę serducho
- dziecko ma swój rytm, poszukaj o różnych porach, dowiesz się, o której godzinie najłatwiej znaleźć, u mnie podobnie jak u Szczęśliwej, najlepiej słychać rano
- szukaj od krawędzi włosów łonowych w górę, na początku przy samych włoskach, potem stopniowo trochę wyżej
I najważniejsze, nie przejmuj się jeśli nie znajdziesz raz, drugi, piąty i dziesiąty! To nic nie znaczy, dziecię po prostu może nie lubić podsłuchiwania i jużMoje ucieka po maksymalnie 30 sekundach słuchania i wtedy szukaj wiatru w polu
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Editchen a do medicovera dzwoniłaś?
Pytam się że względu na te Twoje plamienie i kłucia, żebyś poszła i sprawdziła i się "uspokoiła"
Szczesliwa Mamusia - ponieważ od rana jest ok (leżę sobie cały czas) i jedynie raz na jakiś czas czuje "Standardowy" ból miesiączkowy (w sumie 2 razy dziś przez kilka minut, w tym jeden raz jak się zerwałam z kanapy, żeby odebrać awizo od listonosza), wkładka czysta, kłucie też tylko 2-3 razy (w bardzo określonej pozycji - siedzenie na niskiej kanapie), to stwierdziłam, że poczekam do popołudnia (jeszcze na 17 musimy iść do księdza dać co łaska). Jeśli będzie dalej ok, to może przestanę robić panikę
, a jeśli znów będzie jak wczoraj etc, to spróbuję albo w Medicoverze, albo w tym drugim miejscu gdzie moja przyjmuje. Mam nadzieję, że będzie na tyle ok, ze do poniedziałku (prenatalne) i wtorku (wizyta u mojej) wytrzymam
to kurczę musi być to, co pisałyście, że przeforsowanie, rozciągnie, unoszenie macicy, bo przecież nie ma krwawienia, gorączki, bólu krzyża (chyba, że wyjątkowo idiotycznie się położę, a kręgosłup po latach otyłości mam i tak nadwyrężony).
Szczesliwa_mamusia, Nola lubią tę wiadomość
-
Editchen - to ja stawiam na to, że dziecko nie lubi być podsłuchiwane i się schowało
Jak Jooozefka napisała, gdzie ona dalej w ciąży i lekarz nie mógł znaleźć, a z maluszkiem ok
O i dziś też wiesz co niesawno takie ukłucie poczułam przy spojeniu łonowym jakoś, jakby ktoś igiełkę wbił czy coś, nie jakiś mocny ból, ale takie ukłucie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
-
nick nieaktualnyPamiętaj, odpoczywaj i leń się dowoli. Ja czekam do piątku na telefon od mojego lekarza, bo chcę go wypytać o czucie szyjki macicy. Czy jest to możliwe, żebym na tym etapie ciąży czuła szyjke. Bo mam wrażenie, że mnie kłuje. Jakby ktoś mi coś tępego próbował wbić. Do piątku wytrzymam. Nie chce do niego pisać i mu tyłka zawracać. Zapytam się przy okazji.
-
Jacqueline wrote:Editchen - to ja stawiam na to, że dziecko nie lubi być podsłuchiwane i się schowało
Jak Jooozefka napisała, gdzie ona dalej w ciąży i lekarz nie mógł znaleźć, a z maluszkiem ok
O i dziś też wiesz co niesawno takie ukłucie poczułam przy spojeniu łonowym jakoś, jakby ktoś igiełkę wbił czy coś, nie jakiś mocny ból, ale takie ukłucie
-
nick nieaktualnyMalaHD wrote:AAAAAA dziewczyny mięsożerne, podobno mrożenie -20st przez minumum 3 dni podobno zabija bakterie. I można żreć stejki
Wczoraj powiedzielismy mlodemu o ciazy bardzo sie ucieszylprzed snem przylecial z buziakiem i mowi ze jeden od niego drugi od dzidziusia. Ale sie wzruszylam !!!
Boli mnie glowa od rana moge jedna tabletkr paracetamolu??Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 13:21
Marteczka93 lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Pamiętaj, odpoczywaj i leń się dowoli. Ja czekam do piątku na telefon od mojego lekarza, bo chcę go wypytać o czucie szyjki macicy. Czy jest to możliwe, żebym na tym etapie ciąży czuła szyjke. Bo mam wrażenie, że mnie kłuje. Jakby ktoś mi coś tępego próbował wbić. Do piątku wytrzymam. Nie chce do niego pisać i mu tyłka zawracać. Zapytam się przy okazji.
jak Ci lekarz cos w piatek powie, to podziel sie proszę - ja gdzies wczoraj chyba, po tym jak ktoras z Was mnie pocieszala i napisala, ze macica moze sie unosic, tez znalazlam wlasnie info, ze o tej porze macica wlasnie zaczyna sie unosic nad linie lona. moze to to. zwlaszcza, ze u mnie sporo zrostow w srodku po operacjach brzusznych (wyrostek, przepuklina).
-
nick nieaktualny
-
Bedzie synus Nikodem Mikolaj
8 cm, 1 nie mam zdjecia bo zalomnialam z wrazenia zrobic.
Jacqueline, editchen, k878, A85K, ara, Szczesliwa_mamusia, malysmok84, Wachciowa, zapachmalin, Jooozefka, Aztoria, [m]alina, emilydread, Ingwer, Edith, Anuśka...G, Marzycielka111192, Sunshine_111, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość