X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - powodzenia na wizycie :)
    Editchen- nie miej wyrzutów sumienia. Uwierz mi, że jak my latam że ścierami, to faceci nie czują się z tego powodu winni.

K878- a kto powiedział, że sprzątanie należy tylko do kobiet. Mój wczoraj wrócił z pracy, wziął odkurzacz i bez gadania odkurzyl. A jak mu powiedziałam, że wywiesilam pranie ( wyciągałam po 2.3 rzeczy maks z pralki), to mnie jeszcze opieprzył. Rób tyle-ile możesz , ale masz się nie przemęczać -uslyszalam.
    Ja na początku też miałam wyrzuty sumienia, że nic nie robię, ale trudno. Widzę, że mu nic jest z tego powodu. Chodziłam do pracy, sprzątałam, gotowałam. Teraz on sie cieszy, że obiad przynajmniej zrobię :) i jak wraca z pracy, to może go ze mną zjeść. A tak, jadal sam, bo głównie pracowałam wieczorami

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 08:34

editchen lubi tę wiadomość

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady - czekamy na relacje!

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takich pomocnych facetów. Mój jest okropnym bałaganiarzem, takim do kwadratu. Nie posprząta nawet, kiedy go poproszę. Zawsze jest 'za chwilę'. Jemu bałagan nie przeszkadza. Baaaardzo rzadko poodkurza, jak mu wiercę dziurę w brzuchu. Gdyby jeszcze nie robił wokół siebie tyle bałaganu... a on mi tylko roboty dokłada. Z zakupami też ja chodzę i ciągnę za sobą te siatki, bo on do sklepu nie lubi chodzić, albo nie ma czasu :/ Fakt, że pracuje dość sporo, ale ja jestem w ciąży i pracuję na pełen etat, a później jeszcze w domu. Same wiecie jak wygląda praca w domu. Drugi etat. Przez pierwsze 3 miesiące ciąży mieliśmy wiecznie syf, bo ja nie miałam siły, a on miał to gdzieś... teraz energia mi wraca, więc zaczynam dom ogarniać. Jedyne, co jest na plus u mojego P to to, że robi mi jedzenie i podsuwa pod nos :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah-zawsze znajdziemy plusy tych naszych chłopaków, w końcu z nimi jesteśmy i za coś ich kochamy :)

• Aztoria Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie w 13 tygodniu :)

I odliczam do poniedzialku do usg genetycznego :)

Szczesliwa_mamusia, k878, editchen, MalaHD, magdzia26, Wachciowa, [m]alina, Edith, kaka470, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie mam żadnych wyrzutów sumienia, ale czasami mi go żal: ja siedzę w domu i nic nie robię (albo bardzo mało) a on po pracy biega z zakupami, sprząta, prasuje;
    i tak nie sprząta na full, od 3 tygodni mówię, żeby parkiet umył na mokro (wg niego odkurzacz wystarczy, przecież nic się nie rozlało - męska logika) - przed ciążą ja zawsze myłam, nie co tydzień, ale teraz to już sama nie wiem, kiedy ostatnio był myty;

u nas od zawsze było równouprawnienie i generalnie większość rzeczy robiliśmy razem albo się dzieliliśmy, ale teraz jak wszystko na jego głowie, dla niego to i tak musztra i poświęcenie totalne :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 09:08

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • editchen Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    eDITCHEN

a dlaczego tak się boisz szpitali??

Lady Savage - pisałam już że mam traume po kilku wcześniejszych operacjach. nie lubię o tym mówić.

Lady Savage lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i ja

k878 lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś przespałam cała nockę we własnym łóżku cudownie:) teraz odpoczywam po śniadaniu i lecę do pracy, muszę ogarnąć kilka najważniejszych spraw i mam nadzieję do końca tygodnia wolne .
    Trzymam kciuki za dzisiejsze wizyty :)

gann3e3klgptngn9.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znów dziś miałam paskudne sny :(

Do tego mąż wczoraj sprawił mi przykrość. Nic specjalnie nie zrobił ale mi się źle zrobiło i pół nocy ryczałam. Nie umiem pohamować tych emocji, zamkną mnie u czubków.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Lady Savage - pisałam już że mam traume po kilku wcześniejszych operacjach. nie lubię o tym mówić.
    Sorki mialam zacytowac nie polubic

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MałaHD, rozchwianie emocjonalne w ciązy to noermalny objaw; nikt cię nigdzie nie zamknie;

MalaHD, editchen lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, dziewczyny, najwyższy czas poinformować pracodawcę o ciąży. Mam mega stracha. W sumie to już raz to przerabiałam, szefostwo zareagowało bardzo przychylnie, ale jednak boję się, sama nie wiem czego. Szefowie myślą, że po ostatniej stracie daliśmy sobie spokój ze staraniami. Z drugiej strony, lepiej chyba wcześniej ich uprzedzić, lada moment będzie widać brzuch, nie będzie dało się ukryć. Chyba mi głupio powiedzieć 'jestem w ciąży, to już 4 miesiąc, zaraz będzie 5' :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj mój mąż to temat rzeka :( zanim pojawił się synek sprzątanie itp wszystko robiliśmy razem...odkąd wylądowała na macierzynskim stwierdził chyba że to faktycznie "urlop" siedzenie z małym dzieckiem w domu więc sprzątanie, pranie, gotowanie należy tylko do moich obowiazkow... nie dość że on ani razi do syna w nocy nie wstał a on przez pierwszy rok budził się po min 3 razy...wiec cały dzień ledwo zywa...teraz byłam na wychowawczym synek troszkę większy więc jeszcze gorzej bo nawet talerza po sobie nie sprzatnie ze stołu już nie mówiąc o tak skomplikowanej czynności jak wstawienie do zmywarki... odkurzanie domu jak tu mieszkamy od listopada to może ze 3 razy mu się zdazylo... ręce opadają nic na niego nie działa już ostatnio mu wprost powiedziałam... nie wiem co będzie jak będzie drugie dziecko pewnie jeszcze gorzej...

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878- mój też nie robi wszystkiego. Kibelek jeszcze umyje, ale umywalki, wanna czy lustra to już mogą być brudne. I tak Nie mogę narzekać, bo ogarnia. 2x w tyg myje podłogi, a nie mam jakoś malutkiego domku. Do tego jeszcze ogarnia ogród. Pieli w warzywniaku. Podlewa. Na zakupy z nim jeżdżę, ale ograniczam się do wkładanie do wozka i płacenia za zakupy;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 czerwca 2017, 09:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah- trzeba prosto z mostu :)
    Mala- emocje, normalna rzecz. Mi się też zdaża popłakać.

MalaHD lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Zazdroszczę Wam takich pomocnych facetów. Mój jest okropnym bałaganiarzem, takim do kwadratu. Nie posprząta nawet, kiedy go poproszę. Zawsze jest 'za chwilę'. Jemu bałagan nie przeszkadza. Baaaardzo rzadko poodkurza, jak mu wiercę dziurę w brzuchu. Gdyby jeszcze nie robił wokół siebie tyle bałaganu... a on mi tylko roboty dokłada. Z zakupami też ja chodzę i ciągnę za sobą te siatki, bo on do sklepu nie lubi chodzić, albo nie ma czasu :/ Fakt, że pracuje dość sporo, ale ja jestem w ciąży i pracuję na pełen etat, a później jeszcze w domu. Same wiecie jak wygląda praca w domu. Drugi etat. Przez pierwsze 3 miesiące ciąży mieliśmy wiecznie syf, bo ja nie miałam siły, a on miał to gdzieś... teraz energia mi wraca, więc zaczynam dom ogarniać. Jedyne, co jest na plus u mojego P to to, że robi mi jedzenie i podsuwa pod nos :)

Mój facet jest dokładnie taki sam, ja bym Wam poazała zdjęcia mieszkana i syfu, uważa że to mała tak bałagani, ale ona jest 21 miesięcznym dzieckiem, a on 31 lat, i syfi tak samo ;/ ale ja mu powiedziałam 2 razy ostro od początku ciąży, jak Ci przeszkadza to posprzątaj, raz zrobił tak że tylko poupychał wszystko "pod dywan", ja dostałam takiej wścieklizny, i pilnowałam go jak Zuzię, ta zabawka tu, tu ściereczką zrób tak. Od tamtej pory, jak mu coś przeszkadza, to nawet nie powie słowa bałagan xD.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak czytam swoje komentarze, to za głowę się łapie, Jak mi słownik w telefonie słowa zamienia. Pielenie na piwko. I śmiesznie wyszło, ale już poprawiłam. Ale najciekawiej, Jak mi słownik słowo ZUS zamienia na żyd ;)

MalaHD, Lady Savage, editchen, Edith, Sunshine_111, Nola, Tizzi lubią tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehe to by się nawet zgadzało z tym żydkiem ;)

Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, editchen lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 7 czerwca 2017, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AAAAAA dziewczyny mięsożerne, podobno mrożenie -20st przez minumum 3 dni podobno zabija bakterie. I można żreć stejki :D

editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
‹‹ 498 499 500 501 502 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Torbiel na jajniku - przyczyny, objawy i leczenie

Torbiel na jajniku od czasu do czasu pojawia się u większości kobiet. Są to cysty lub pęcherzyki, które zazwyczaj wypełnione są płynem i które najczęściej samoistnie znikają. Dowiedz się jakie są objawy torbieli i czy mogą być przeszkodą w zajściu w ciążę? Kiedy należy je leczyć i z jakimi chorobami mogą współwystępować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ