X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od wczoraj boli głowa :( chyba w koncu wezmę apap. Myślałam, że sen pomoże, ale niestety nie. Dziś planuję powiedzieć w pracy o ciąży, jeśli się uda. Od wczoraj się zbieram na odwagę. No cóż... najwyższy czas mieć to za sobą.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Ale się wysłałam! Po taz pierwszy od nie pamietam kiedy przespałam cała noc od 21!

Oczywiście ze tarczyca ma znaczenie, może mieć, przy nadczynnosci jeden z podstawowych objawów to podkręcony metabolizm ze się chudnie na potęgę. Uważaj na odwodnienie, bo o to tez łatwo w nadczynnosci! Jesteś pod opieka endo?

Co do swędzenia tez tak mam, oszaleć można, zmieniłam żel pod prysznic na bardziej kremowy i przestało.

Ja startowalamz 62, potem spadł kg przez Mdłości ale już się wyrównało. Czekam na pierwszy dodatkowy kg :) jutro sprawdzimy u położnej
    Jutro ide pierwszy raz

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry. Ja od początku ciąży tez pierwszy raz pospałam do 7. A poszłam o 21.30. I mogłabym spać jeszcze, tylko mąż mnie obudził. Wcześniej nie było znaczenia, o której się położyłam max 5.30 i nie mogłam więcej spać. Czuję, że wychodzę na prosta. Dobrze.moze przynajmniej przez te 3m-ce, kiedy brzucha nie mam dużego. Co do wagi, to ja od początku ciąży jestem narazie 0.8kg na plusie. Waga mi skacze, ale to głównie zależy od tego co zjem wieczorem. Mam tendencję do ważenia się codziennie rano :) i raz do przodu, raz do tylu. ogólnie według zapisu w karcie ciąży jest 0.8kg. Mam nadzieję, że przy tym wzroście wagi nie przytyje więcej niż 10kg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 07:18

• Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja zazdroszcze ja dzisiaj obita jak kijami po strsach w nocy i koszmarach. Mam bol miesiaczkowy mega plecow piersi skurcze i ciagniecie jak na miesiaczke do tego klocia jajnikow jestem przerazona bo takie cos towarzyszy mi od poczatku ciazy podczas gdy nie jest to chyba normalne. Dziewczynki czy która kolwiek z was odczuwa silny ból miesiączkowy nawet teraz w drugim trymestrze? Nie wiem czy chociaż jedną osobę znajdę na Forum naszym :( boje się że to nie jest normalne

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przechodzi ci pp no spe?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Szczesliwa Mamusia - ponieważ od rana jest ok (leżę sobie cały czas) i jedynie raz na jakiś czas czuje "Standardowy" ból miesiączkowy (w sumie 2 razy dziś przez kilka minut, w tym jeden raz jak się zerwałam z kanapy, żeby odebrać awizo od listonosza), wkładka czysta, kłucie też tylko 2-3 razy (w bardzo określonej pozycji - siedzenie na niskiej kanapie), to stwierdziłam, że poczekam do popołudnia (jeszcze na 17 musimy iść do księdza dać co łaska :) ). Jeśli będzie dalej ok, to może przestanę robić panikę :), a jeśli znów będzie jak wczoraj etc, to spróbuję albo w Medicoverze, albo w tym drugim miejscu gdzie moja przyjmuje. Mam nadzieję, że będzie na tyle ok, ze do poniedziałku (prenatalne) i wtorku (wizyta u mojej) wytrzymam :) to kurczę musi być to, co pisałyście, że przeforsowanie, rozciągnie, unoszenie macicy, bo przecież nie ma krwawienia, gorączki, bólu krzyża (chyba, że wyjątkowo idiotycznie się położę, a kręgosłup po latach otyłości mam i tak nadwyrężony).
    ooo jest ktos jeszcze :( ja nie mam krwawienia ale ból miesiączkowy i krzyża ogromny

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Szczesliwa Mamusia - ponieważ od rana jest ok (leżę sobie cały czas) i jedynie raz na jakiś czas czuje "Standardowy" ból miesiączkowy (w sumie 2 razy dziś przez kilka minut, w tym jeden raz jak się zerwałam z kanapy, żeby odebrać awizo od listonosza), wkładka czysta, kłucie też tylko 2-3 razy (w bardzo określonej pozycji - siedzenie na niskiej kanapie), to stwierdziłam, że poczekam do popołudnia (jeszcze na 17 musimy iść do księdza dać co łaska :) ). Jeśli będzie dalej ok, to może przestanę robić panikę :), a jeśli znów będzie jak wczoraj etc, to spróbuję albo w Medicoverze, albo w tym drugim miejscu gdzie moja przyjmuje. Mam nadzieję, że będzie na tyle ok, ze do poniedziałku (prenatalne) i wtorku (wizyta u mojej) wytrzymam :) to kurczę musi być to, co pisałyście, że przeforsowanie, rozciągnie, unoszenie macicy, bo przecież nie ma krwawienia, gorączki, bólu krzyża (chyba, że wyjątkowo idiotycznie się położę, a kręgosłup po latach otyłości mam i tak nadwyrężony).
    ooo jest ktos jeszcze :( ja nie mam krwawienia ale ból miesiączkowy i krzyża ogromny

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Idę do apteki i mam nadzieję, że pomoże :) Choć przyznam, że po nocy już trochę lepiej.

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Przechodzi ci pp no spe?
    Czasami tak czasami nie :/ słyszałam że jak przychodzi po nospie to dobrze tez tak sadzisz Lady? To miast ciężko odróżnić te bóle skurcze są czasami inne Kucia też sami promieniuje aż do odbytu czy do pleców mam nadzieję że to z mojego tl.ięcia macicy i rozciągających się więzadeł

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Łożyska nie ma ale kształtuje się Kosmowka i trofoblast a to już widać od 9tc.
    Ja mam nisko na szyjce. U mnie np stąd plamienia
    I albo się cofnie i ułoży ładnie albo nie i będzie przodujace.
    Ja to samo nisko na tylniej Ścianie Kosmówka Trofoblast teraz czekamy czy się podniesie czy będzie łożysko przodujące. plamidn nie mam ale ogromne bóle. Odczuwasz przy tej przypadłości tak jakby ból Szyjki macicy czy jakikolwiek niepokojący objaw?

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie bolał wczoraj brzuch jak na miesiączkę. Przeszło po nospie, ale musiałam wziąć dwie i to te farte. Ale ja mam mięśniaki. W tym jeden prawie wielkości dziecka. Więc lekarz powiedział, że muszę nastawić się, że będzie boleć. Bo on rośnie razem z dzieckiem. Choć mam nadzieję, że w tym trymetrze już trochę zwolni. Mówił mi lekarz, że mięśniaki najszybciej rosną w 1trymestrze. Więc muszę mam łykać profilaktycznie 3xdziennie. Ale łykam, kiedy boli

Nola lubi tę wiadomość

• Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    Dziewczyny ja coraz bardziej panikuje ;( wciaz czuje to dziwne cos, juz sama nie wiem czy w szyjce czy w dnie macicy. ale jest to spory dyskomfort. takie ciagniecio-klucio-bol. plus od czasu do czasu uklucia jakby szpilka tez w okolicy szyjki albo gleboko w pochwie. juz pisalam ze dzis rano po wizycie u hipertensjologa mialam 2 male plamki; wrocilam do domu, polozylam sie i bylo ok. ale ok. 15 musialam jechac na przymiarke kiecki, poszlam u nich do toalety i znow mala plamka (bez swiezej krwi, tak kawa z mlekiem). jak wrocilam do domu, to leze glownie, ale nadal jest to dziwne cos co czuje i kolejna malutka plamka. wizyta w poniedzialek na usg prenatalne, moj gin za tydzien we wtorek... naczytalam sie dzis o niewydolnosci szyjki, ze mozna ratowac przez zalozenie szwu miedzy 13/14 tygodniem i wychodzi ze jesli to to, to jeszcze przed slubem ktory za 10 dni... potwornie sie boje :( wczesniej to byly "rasowe" bole jak na okres, a teraz to zupelnie inne odczucie.
    Editchen tez mam klocia w szyjce macicy i specyficzny bol jakby w pochwie i odbycie też się naczyta bo niewydolności Szyjki i mam dość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Ja to samo nisko na tylniej Ścianie Kosmówka Trofoblast teraz czekamy czy się podniesie czy będzie łożysko przodujące. plamidn nie mam ale ogromne bóle. Odczuwasz przy tej przypadłości tak jakby ból Szyjki macicy czy jakikolwiek niepokojący objaw?
    A ja mam napisane w usg prenatalnym- łożysko na tylnej ścianie, nisko nad szyjka. Też mam nadzieję, że mi się podniesie. Co do szyjki, to ja mam wrażenie, że kłuje mnie jakieś tępe narzędzie, ale już o tym pisałam i będę się w piątek konsultowac

Nola lubi tę wiadomość

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzis jade na 12 na prenatalne - wyniki. 3majcie kciuki prosze.

Z lepszych newsow - w ccc jest -50% z karta na polbuty i sportowki. Mozna sie niezle oblowic.

Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, editchen lubią tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    no ja znalazlam jeszcze jedno miejsce gdzie moja przyjmuje (prywatnie) w czwartki, ale juz za pozno zeby dzwonic. tez nie chce wyjsc na wariatke i panikare, ktora z byle czym leci. od szpitala poki moge trzymam sie z daleka, bo mam traume po paru operacjach :(
    mi powiedziala, ze lozyska jeszcze nie ma, bo za wczesnie. swiezej krwi (odpukac) u mnie nigdy nie bylo - ten braz tylko i kawa z mlekiem...no i fakty sa takie, ze jak polaze, chocby pol godziny, to jest gorzej...
    dokładnie najgorsze to wychodzenie na panikarę już kilka razy mi się zdarzyło przecież to bóle są bardzo niepokojące też mam traume po dwóch operacjach ginekologicznych z których porodu dziecka nie było co już mieć Kruszynka na rękach to mogę przyjść wszystko w szpitalu byleby było z tego dziecko moje :*

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Termin wg om mam na 20 jakos wg usg 24 jak dobrze pamietam a gin dzisiaj powiedzial ze wstepnie cesarka na 15.12 :D
    A masz jakieś przesłanki do Cesarki? Co powiedział lekarz że Cesarka jeśli można zapytać chciałbym zobaczyć jak oni do tego podchodzą

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola, chciałabyś cesarkę? Ja o ile przez serducho i clexane mi nie każą to chyba wolałabym SN. Pod warunkiem ze lekarza znajdę takiego ze będzie zmotywowany podać mi znieczulenie i jakby co wkroczyć do akcji i nie pozwolić mi się męczyć przez kilkanaście godzin.
    Mam nadzieje ze trafi się taki i kilka prywatnych wizyt załatwi sprawę :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Czasami tak czasami nie :/ słyszałam że jak przychodzi po nospie to dobrze tez tak sadzisz Lady? To miast ciężko odróżnić te bóle skurcze są czasami inne Kucia też sami promieniuje aż do odbytu czy do pleców mam nadzieję że to z mojego tl.ięcia macicy i rozciągających się więzadeł
    Tak, dobrze, a co na to lekarz?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wkurza mnie to ze robi mi sie ten zylak odbytu...w 1 ciazy nie mialam a teraz sam poczatek i juz takie cos. Gin ogladal ze maly ale robi sie niestety

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 08:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    A masz jakieś przesłanki do Cesarki? Co powiedział lekarz że Cesarka jeśli można zapytać chciałbym zobaczyć jak oni do tego podchodzą
    W 1 ciazy mialam cesarke. Cukier mi skakal pod koniec i zdecydowali. A ordynator zdecydowal sie na cesarke bo (sam tak mowil) cukrzyca ciazowa, ze dlugo sie staralismy o dziecko, mialam male szanse na kolejne dziecko mam 153 cm wzorstu waska miednice a wazylam do porodu 110. I wg usg kuba mial miec 4,300 ( mial 3480) nie wiem co ma do trgo dlugie staranie sie o dzieckoi niemoznosc zajscia w kolejna. Nie wiem.
    A teraz chce miec cesarke i mam prawo zdecydowac. Plus taki ze gin naprawi mi endometrioze ktora mam w ranie po CC przy okazji cesarki

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 08:36

‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z płodnością, brak owulacji? 3 przepisy na koktajle wspierające owulację.

Sprawdź jak pyszne i łatwe do zrobienia koktajle, mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę. Działaj kompleksowo i wspieraj swoje starania w naturalny sposób. Poznaj 3 propozycje przepisów na pyszne koktajle propłodnościowe. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ