X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    A dlaczego ma być nie halo?
    Hm... Mi pomaga słuchanie rano serduszka. Daje mi siłę.

Dziś miałam okropny sen. Śniło mi się, że pojechałam do jakiegoś domu, a tam wszędzie wisiały trupy. Ciała wisielcow. Wybiegłam stamtąd szybko wsiadłam w samochód i przejeżdżałam przez wiadukt i się on zawalił. Jakimś cudem przeżyłam. Strasznie męczący i długi sen. Najgorsze były te trupy. Nawet nie próbuje szukać tego co to może oznaczać

Moja Babcia cały czas powtarza że trupy to na deszcz, zęby na chorobę.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam. Zagłębiam temat i okazuje sie, że wisielec to wcale nie taki zły omen. To coś co zapowiada zmiany. I nawet dobrze, że się przyśnił, mimo że sam sen do miłych nienależał. Plus, że w tym śnie, to nie mnie powieszono :)

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w drodze do lekarza :( moje dziecko dostalo drgawek, ale sie przestraszylam, i rycze caly czas :( 39,5 temperatura :(.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Nie wytrzymałam. Zagłębiam temat i okazuje sie, że wisielec to wcale nie taki zły omen. To coś co zapowiada zmiany. I nawet dobrze, że się przyśnił, mimo że sam sen do miłych nienależał. Plus, że w tym śnie, to nie mnie powieszono :)

Mi się śniło że po powrocie ze szpitala zapomniałam o dziecku na 2 dni i zostawilam je w garażu. Później egzorcysta odprawial modły bo dziecko było opętane. :D
    Nie doszukuję się ukrytych znaczeń. Nie wierzę w to.

editchen lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A ja w drodze do lekarza :( moje dziecko dostalo drgawek, ale sie przestraszylam, i rycze caly czas :( 39,5 temperatura :(.
    Nie rycz, będzie dobrze. Dużo, dużo zdrówka dla córeczki.

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    będzie dobrze trzymam kciuki . szczepiłaś ją ostatnio na coś? z taką gorączka nie ma żartów przy dwulatkach.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy pappa ustala tylko ryzyko zachorowania na choroby genetyczne? A co z wadami serca?
    mam kolezanke, ktora jest w 6 miesiacu. miala robione usg i wyszlo jej ze dziecko ma plamke na sercu-wskazanie do echa serca plodu...
    Pierwsze usg poszlo ok, nie bylo zadnych nieprawidlowosci.
    Zastanawiam sie jak takie wady(o ile to wada) mozna wykryc na wczesnym etapie.

To spowodowalo, ze sama zaczelam sie denerowac bo nigdy nic nie wiadomo. Oby u kolezanki to okazalo sie nic powaznego...

geeky-2017-12-12.jpg
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    będzie dobrze trzymam kciuki . szczepiłaś ją ostatnio na coś? z taką gorączka nie ma żartów przy dwulatkach.
    Tak 29 maja na ospe, druga dawka

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    Dziewczyny, czy pappa ustala tylko ryzyko zachorowania na choroby genetyczne? A co z wadami serca?
    mam kolezanke, ktora jest w 6 miesiacu. miala robione usg i wyszlo jej ze dziecko ma plamke na sercu-wskazanie do echa serca plodu...

To spowodowalo, ze sama zaczelam sie denerowac bo nigdy nic nie wiadomo. Oby u kolezanki to okazalo sie nic powaznego...
    Zuza ma 2 dziuki w serduchu, ja robilam w ciazy normalne badnie, zadne papy prenatalne, wiec nic nie wiedzielismy az do narodzin. Ale nie jest to wada, bylusmy u kardiologa jak miala rok, jedna dziurka sie zalepila druga nie, kolejna wizyta w wieku 6 lat.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chiken - pappa nie wykarze wad serca. U mojej siostry synka na usg też było widać plamke, ale pod koniec ciaży znikła. Ale jak się koleżanka denerwuje, to niech zrobi echo serduszka. Mi lekarz, że to na początku wcale nie musi uwidaczniać się później, tak samo jak, że czegoś nie widać, Nie znaczy że nie może się ujawnić. Ale nie można popadać w paranoje, bo zwariować będzie można. Moje dziecko czeka najprawdopodobniej echo. Ale narazie staram się o tym nie myslec

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:

pytałam specjalnie o to lekarki jak dawała mi skierowanie na prenatalne - pappa wykrywa tylko wady genetyczne.

u mojej 19sto letniej uczennicy 3 lata temu z resztą też tak było że pappa super,usg genetyczne w 12tc piękne. a na usg połówkowym (20tc) wyszła wada serca. dziecko bez operacji wewnątrzmacicznej nie dałoby rady do porodu. niestety mimo zabiegu w Warszawie dziecko zmarło w drugiej dobie po operacji. bardzo to mną wtedy wstrzasnelo, a tydzień później były matury...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest tyle chorob ktorych nie mozna wykryc w ciazy ze nie ma sensu o tym myslec....z takiego zalozenia wychodze. Jestem panikara itp ale staram sie nie myslec o tym. Ale przed prenatalnymi ( we wtorek ) bede panikowac :p

Odnosnie tetna plodu. Ogromny wplyw maja nasze nerwy.na usg w srode bylam mega zestresowana serce walilo mi jak nie wiem - dzidzius mial 182, teraz we wtorek bylam nawet na luzie :) dzidia mial niecale 160 :)

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie denerwuj się, będzie dobrze. Dużo zdrówka dla córci, niech szybko zdrowieje...

gann3e3klgptngn9.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    i wrzucam jeszcze lekturkę

http://www.imid.med.pl/images/poradnik-zywienia-dla-kobiet-w-ciazy.pdf

Fajne materiały. Dzięki :)

aZzmp1.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się właśnie udało zapisać na wizytę do ginekologa który ma bardzo dobre opinie w mojej okolicy, koleżanka u niego prowadziła ciąże. Oczywiście pierwszy termin podał na 30 czerwca, ale jak powiedziałam że jestem po szpitalu i potrzebuję szybkiej kontroli zgodził się mnie przyjąć za tydzień w piątek :) może dowiem się czegoś więcej, niż w szpitalu....u mnie Tż wariuje, nie mogę nic robić, do prasowania dziś przyszła mama, a mi tak głupio było leżeć na kanapie...nawet zmywarkę Tż sam opróżnił, co wcześniej raczej mu się nie zdarzało

gann3e3klgptngn9.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz po wynikach prenatalnych. Papppa niskie bo 0.39 MoM, wiec podwyzszylo to ryzyko ZD - ale nadal jest okreslane jako niskie bo 1:720 ( w moim wieku jest podstawowe 1:1350) proponowali nam amino ale zrezygnowalismy. Lekarka jakos szczegolnie nie nalegala bo sama powiedziala ze MUSI zaproponowac bo skorygowane jest wyzsze niz podstawowe ale nadal jest NISKIE.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • chicken Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha91 wrote:
    Ja juz po wynikach prenatalnych. Papppa niskie bo 0.39 MoM, wiec podwyzszylo to ryzyko ZD - ale nadal jest okreslane jako niskie bo 1:720 ( w moim wieku jest podstawowe 1:1350) proponowali nam amino ale zrezygnowalismy. Lekarka jakos szczegolnie nie nalegala bo sama powiedziala ze MUSI zaproponowac bo skorygowane jest wyzsze niz podstawowe ale nadal jest NISKIE.
    A jak wygladalo u ciebie usg?

geeky-2017-12-12.jpg
  • k878 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chicken, nie panikuj, lekarze którzy robią prenatalne musza mieć uprawnienia do tego i nie są z przypadku.

Ja wracam od dentysty, starsza kobieta mi miejsca chciała ustąpić w tramwaju, a młodzież - i męska i żeńska siedzi wbita w smartphony, normalnie wstyd.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    Nola, chciałabyś cesarkę? Ja o ile przez serducho i clexane mi nie każą to chyba wolałabym SN. Pod warunkiem ze lekarza znajdę takiego ze będzie zmotywowany podać mi znieczulenie i jakby co wkroczyć do akcji i nie pozwolić mi się męczyć przez kilkanaście godzin.
    Mam nadzieje ze trafi się taki i kilka prywatnych wizyt załatwi sprawę :)
    Najwiekszym moim celem jest urodzić zdrowe dziecko :) więc się na nic nie upieram ale jestem po dwóch operacjach ginekologicznej więc jakieś tam przesłanki mam tym bardziej że ostatnio rok temu w maju mam rane przez Brzuch i mogliby mnie po niej ciac dlatego tak podpytują koleżankę skąd ona już dziś wie ze ma Cesarka i datę tej Cesar :p moj gin jesCze takich info nie udziela wrecz bylby zly ze pytam

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Najwiekszym moim celem jest urodzić zdrowe dziecko :) więc się na nic nie upieram ale jestem po dwóch operacjach ginekologicznej więc jakieś tam przesłanki mam tym bardziej że ostatnio rok temu w maju mam rane przez Brzuch i mogliby mnie po niej ciac dlatego tak podpytują koleżankę skąd ona już dziś wie ze ma Cesarka i datę tej Cesar :p moj gin jesCze takich info nie udziela wrecz bylby zly ze pytam
    Ja go nie pytalam o date sam powiedzial :) ja tak daleko nie siegam pamiecią;)

Nola lubi tę wiadomość

‹‹ 504 505 506 507 508 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ