X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    hej Nola; no ja wczoraj popoludniu po wizycie u ksiedza i awanturze z matka mialam bole az do nocy - 2 nospy i nic. ale przespalam sie i jest ok. mysle, ze dodatkowo na to wszystko wplywa stres, bo jednak wszystko sie napina etc. we wtorek mam gina - powiem o wszystkim, zobaczymy co powie. modle sie, zeby to byla moja uroda a nie szyjka, bo nie wyobrazam sobie lezec do konca ciazy, zwlaszcza w szpitalu nie daj Boze.
    witam w klubie mamy podobna sytuacje :) awantura wczoraj w nocy z mezem straszna tez nie spalam cala noc i tez sie martwie ze stres tylko poglebia te bole i cos sie moze stac dziecku :( Lady jak mowie lekarzowi to mowi ze przy mojej urodzie i po przejsciach bole sa normalne a jak trafiam spanikowana na Ip to mnie zbadaja i ze wsYstko jest dobrze

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ma zapalenie oskrzeli, powinnyśmy iść do szpitala, ale z racji że ja jestem w młodej ciąży i do szpitala nie mogę iść, Rafał nie może bo nie chce ;/ to wybłagałam pielęgniarkę środowiskową i zastrzyki, dziś dostała już w przychodni, a przez kolejne dni będzie do nas przychodzić. W sobotę do kontroli.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ma zapalenie oskrzeli, powinnyśmy iść do szpitala, ale z racji że ja jestem w młodej ciąży i do szpitala nie mogę iść, Rafał nie może bo nie chce ;/ to wybłagałam pielęgniarkę środowiskową i zastrzyki, dziś dostała już w przychodni, a przez kolejne dni będzie do nas przychodzić. W sobotę do kontroli.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pierwszy raz dziś skorzystałam z pierwszeństwa w biedronce ;) oczywiście sama sobie to pierwszeństwo wymusiłam, ale nie przemocą ;)
    normalnie unikam jak ognia sklepów o godz 15, ale mojemu dziecku zachciało się loda a ja nie chciałam wydawać 5zl na Świderka tylko za 2zl wolałam kupić dla siebie i dziecka. stanęłam do kolejki która była na pół sklepu , przede mną ludzie patrzyli ale odwracali wzrok. w naszej biedronce jest taki układ że mogłam swobodnie przejść za kasjerke i spytałam ją czy z dwoma lodami w ciąży mogę skorzystać z pierwszeństwa. zgodziła się, aczkolwiek czułam że ludziom (a zwłaszcza Panu z dwoma piwami) ciśnienie skoczyło do 200 :D nic nie komentowali ale widać było że ja z tymi dwoma lodami jestem niezwykle bezczelna bo przeze mnie muszą odstać tą minute dłużej w kolejce.

k878, A85K, Szczesliwa_mamusia, editchen lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    biedna :( nie zazdroszczę. u nas do 4 roku życia córki przeszliśmy zapalenie oskrzeli kilka razy... raz tez bylo tak fatalnie że przychodziła do nas pielęgniarka na zastrzyki. na szczęście od prawie 2 lat nie było powtórki z tą chorobą. inhalacje też macie zlecone?
    dużo zdrówka dla małej!

EDIT: A do szpitala to broń boże, jak proponują to pytać czy jest inna szansa. bo wejdziesz z zapaleniem oskrzeli a wyjdziesz z zapaleniem płuc i ospą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:48

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady savage-duzo zdrówka dla małej. Trzymajcie się dzielnie. Dobrze, że udało się uniknąć szpitala. Zawsze to dodatkowy stres

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    biedna :( nie zazdroszczę. u nas do 4 roku życia córki przeszliśmy zapalenie oskrzeli kilka razy... raz tez bylo tak fatalnie że przychodziła do nas pielęgniarka na zastrzyki. na szczęście od prawie 2 lat nie było powtórki z tą chorobą. inhalacje też macie zlecone?
    dużo zdrówka dla małej!

EDIT: A do szpitala to broń boże, jak proponują to pytać czy jest inna szansa. bo wejdziesz z zapaleniem oskrzeli a wyjdziesz z zapaleniem płuc i ospą
    Ona od pon byla inhalowana, mimo to sie rozwinelo dalej

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    dużo zdrówka dla małej!

Dziecko jak dziecko, ale ja cos zlapie to bedzie przechlapane :/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Lady... przechlapane :( obyś nic nie załapała :( dużo zdrowia dla córki.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    A jak wygladalo u ciebie usg?

NT 1.9, kosc nowosa obecna. Czyli wskaznika to nie powiekszalo. Tylko i wylacznie pappa.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientujecie się może, czy jeśli na samym początku usg pokazało, że pęcherzyk jest na przedniej ścianie macicy, to z łożyskiem będzie tak samo? Nic mi lekarz o łożysku jeszcze nie mówił, a pamiętam, że na początku pęcherzyk był właśnie na przedniej ścianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:11

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziecko jak dziecko, ale ja cos zlapie to bedzie przechlapane :/
    mała szansa że złapiesz. ja nigdy od swojej nie zlapalam ani mój mąż też tego nie miał. a córka cały czas w chorobie mocno się do mnie przytulała i kaszlała na mnie.
    te inhalacje to przed rozwojem choroby raczej nie uchronią tylko poprawią komfort dziecka w chorobie ;)

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mała szansa że złapiesz. ja nigdy od swojej nie zlapalam ani mój mąż też tego nie miał. a córka cały czas w chorobie mocno się do mnie przytulała i kaszlała na mnie.
    te inhalacje to przed rozwojem choroby raczej nie uchronią tylko poprawią komfort dziecka w chorobie ;)

złapałam ;/ już raz wylądowaliśmy w szpitalu, jak mała miała 3 miesiące, zapalenie oskrzeli również, i leżeliśmy w szpitalu 2 i pół tygodnia, i wtedy złapałam rotawirusa ;/ od dziecka z sali obok.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, Trzymaj się ciepło! Dużo siły!

Dziewczyny , a macie jeszcze mdłości? O ile początek ciąży był dla mnie łaskawy to teraz nawet widok reklamy jedzeniowej powoduje dziwne wrażenie na żołądku.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiliśmy z R, że jak przejdzie na firmę, to wypisujemy młodą ze żłobka i biorę na 4 godziny nianię.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage dużo zdrówka dla Was. I szybkiego powrotu do zdrowia dla małej ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Postanowiliśmy z R, że jak przejdzie na firmę, to wypisujemy młodą ze żłobka i biorę na 4 godziny nianię.

A to chodzisz do pracy ze nianie ?

Ja tez bym wypisala ze zlobka. Kuba w przedszkolu ale okres chorobowy mial w 1 roku przedszkola, teraz jest okej

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu plamienie...;/ chociaż sama nie wiem jak to nazwać, na wkładce było widać kilka skrzepów a reszta taki średni brąz... dodam, że od dwóch dni nie biorę luteiny- miałam odstawić..;/ krwiaka na ostatnim usg już nie było widać- może to pozostałość...? wzięłam luteine 50 i jutro zrobię progesteron... jak będzie się utrzymywać to zadzwonię do gin i może na wizytę, bo kolejna dopiero 20.06...;/ już myślałam , że będę miała spokój, od tygodnia nic nie było a tu znowu...;/

w4sq43r8x4wdamie.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady współczuje i trzymam kciuki za córę
    Dzieki dziewczyny za komentarz odnośnie wagi i tsh na prenatalnych pociśnie dr zeby sie pochylił nad tym tematem

• editchen Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Lady Savage, Trzymaj się ciepło! Dużo siły!

Dziewczyny , a macie jeszcze mdłości? O ile początek ciąży był dla mnie łaskawy to teraz nawet widok reklamy jedzeniowej powoduje dziwne wrażenie na żołądku.
    Modrzewiowa - ja na poczatku nic, dopiero od 12 tyg cos mnie ruszylo, cale szczescie same mdlosci bez wymiotow

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ