X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Nola Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    hej Nola; no ja wczoraj popoludniu po wizycie u ksiedza i awanturze z matka mialam bole az do nocy - 2 nospy i nic. ale przespalam sie i jest ok. mysle, ze dodatkowo na to wszystko wplywa stres, bo jednak wszystko sie napina etc. we wtorek mam gina - powiem o wszystkim, zobaczymy co powie. modle sie, zeby to byla moja uroda a nie szyjka, bo nie wyobrazam sobie lezec do konca ciazy, zwlaszcza w szpitalu nie daj Boze.
    witam w klubie mamy podobna sytuacje :) awantura wczoraj w nocy z mezem straszna tez nie spalam cala noc i tez sie martwie ze stres tylko poglebia te bole i cos sie moze stac dziecku :( Lady jak mowie lekarzowi to mowi ze przy mojej urodzie i po przejsciach bole sa normalne a jak trafiam spanikowana na Ip to mnie zbadaja i ze wsYstko jest dobrze

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ma zapalenie oskrzeli, powinnyśmy iść do szpitala, ale z racji że ja jestem w młodej ciąży i do szpitala nie mogę iść, Rafał nie może bo nie chce ;/ to wybłagałam pielęgniarkę środowiskową i zastrzyki, dziś dostała już w przychodni, a przez kolejne dni będzie do nas przychodzić. W sobotę do kontroli.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zuza ma zapalenie oskrzeli, powinnyśmy iść do szpitala, ale z racji że ja jestem w młodej ciąży i do szpitala nie mogę iść, Rafał nie może bo nie chce ;/ to wybłagałam pielęgniarkę środowiskową i zastrzyki, dziś dostała już w przychodni, a przez kolejne dni będzie do nas przychodzić. W sobotę do kontroli.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, pierwszy raz dziś skorzystałam z pierwszeństwa w biedronce ;) oczywiście sama sobie to pierwszeństwo wymusiłam, ale nie przemocą ;)
    normalnie unikam jak ognia sklepów o godz 15, ale mojemu dziecku zachciało się loda a ja nie chciałam wydawać 5zl na Świderka tylko za 2zl wolałam kupić dla siebie i dziecka. stanęłam do kolejki która była na pół sklepu , przede mną ludzie patrzyli ale odwracali wzrok. w naszej biedronce jest taki układ że mogłam swobodnie przejść za kasjerke i spytałam ją czy z dwoma lodami w ciąży mogę skorzystać z pierwszeństwa. zgodziła się, aczkolwiek czułam że ludziom (a zwłaszcza Panu z dwoma piwami) ciśnienie skoczyło do 200 :D nic nie komentowali ale widać było że ja z tymi dwoma lodami jestem niezwykle bezczelna bo przeze mnie muszą odstać tą minute dłużej w kolejce.

k878, A85K, Szczesliwa_mamusia, editchen lubią tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    biedna :( nie zazdroszczę. u nas do 4 roku życia córki przeszliśmy zapalenie oskrzeli kilka razy... raz tez bylo tak fatalnie że przychodziła do nas pielęgniarka na zastrzyki. na szczęście od prawie 2 lat nie było powtórki z tą chorobą. inhalacje też macie zlecone?
    dużo zdrówka dla małej!

EDIT: A do szpitala to broń boże, jak proponują to pytać czy jest inna szansa. bo wejdziesz z zapaleniem oskrzeli a wyjdziesz z zapaleniem płuc i ospą

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 16:48

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady savage-duzo zdrówka dla małej. Trzymajcie się dzielnie. Dobrze, że udało się uniknąć szpitala. Zawsze to dodatkowy stres

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    biedna :( nie zazdroszczę. u nas do 4 roku życia córki przeszliśmy zapalenie oskrzeli kilka razy... raz tez bylo tak fatalnie że przychodziła do nas pielęgniarka na zastrzyki. na szczęście od prawie 2 lat nie było powtórki z tą chorobą. inhalacje też macie zlecone?
    dużo zdrówka dla małej!

EDIT: A do szpitala to broń boże, jak proponują to pytać czy jest inna szansa. bo wejdziesz z zapaleniem oskrzeli a wyjdziesz z zapaleniem płuc i ospą
    Ona od pon byla inhalowana, mimo to sie rozwinelo dalej

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    dużo zdrówka dla małej!

Dziecko jak dziecko, ale ja cos zlapie to bedzie przechlapane :/

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, Lady... przechlapane :( obyś nic nie załapała :( dużo zdrowia dla córki.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken wrote:
    A jak wygladalo u ciebie usg?

NT 1.9, kosc nowosa obecna. Czyli wskaznika to nie powiekszalo. Tylko i wylacznie pappa.

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    orientujecie się może, czy jeśli na samym początku usg pokazało, że pęcherzyk jest na przedniej ścianie macicy, to z łożyskiem będzie tak samo? Nic mi lekarz o łożysku jeszcze nie mówił, a pamiętam, że na początku pęcherzyk był właśnie na przedniej ścianie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 czerwca 2017, 17:11

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Alxawl Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziecko jak dziecko, ale ja cos zlapie to bedzie przechlapane :/
    mała szansa że złapiesz. ja nigdy od swojej nie zlapalam ani mój mąż też tego nie miał. a córka cały czas w chorobie mocno się do mnie przytulała i kaszlała na mnie.
    te inhalacje to przed rozwojem choroby raczej nie uchronią tylko poprawią komfort dziecka w chorobie ;)

11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    mała szansa że złapiesz. ja nigdy od swojej nie zlapalam ani mój mąż też tego nie miał. a córka cały czas w chorobie mocno się do mnie przytulała i kaszlała na mnie.
    te inhalacje to przed rozwojem choroby raczej nie uchronią tylko poprawią komfort dziecka w chorobie ;)

złapałam ;/ już raz wylądowaliśmy w szpitalu, jak mała miała 3 miesiące, zapalenie oskrzeli również, i leżeliśmy w szpitalu 2 i pół tygodnia, i wtedy złapałam rotawirusa ;/ od dziecka z sali obok.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage, Trzymaj się ciepło! Dużo siły!

Dziewczyny , a macie jeszcze mdłości? O ile początek ciąży był dla mnie łaskawy to teraz nawet widok reklamy jedzeniowej powoduje dziwne wrażenie na żołądku.

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postanowiliśmy z R, że jak przejdzie na firmę, to wypisujemy młodą ze żłobka i biorę na 4 godziny nianię.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage dużo zdrówka dla Was. I szybkiego powrotu do zdrowia dla małej ;-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Postanowiliśmy z R, że jak przejdzie na firmę, to wypisujemy młodą ze żłobka i biorę na 4 godziny nianię.

A to chodzisz do pracy ze nianie ?

Ja tez bym wypisala ze zlobka. Kuba w przedszkolu ale okres chorobowy mial w 1 roku przedszkola, teraz jest okej

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie znowu plamienie...;/ chociaż sama nie wiem jak to nazwać, na wkładce było widać kilka skrzepów a reszta taki średni brąz... dodam, że od dwóch dni nie biorę luteiny- miałam odstawić..;/ krwiaka na ostatnim usg już nie było widać- może to pozostałość...? wzięłam luteine 50 i jutro zrobię progesteron... jak będzie się utrzymywać to zadzwonię do gin i może na wizytę, bo kolejna dopiero 20.06...;/ już myślałam , że będę miała spokój, od tygodnia nic nie było a tu znowu...;/

w4sq43r8x4wdamie.png
  • KlaraS Ekspertka

Wysłany: 8 czerwca 2017, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady współczuje i trzymam kciuki za córę
    Dzieki dziewczyny za komentarz odnośnie wagi i tsh na prenatalnych pociśnie dr zeby sie pochylił nad tym tematem

• editchen Autorytet

Wysłany: 8 czerwca 2017, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Modrzewiowa wrote:
    Lady Savage, Trzymaj się ciepło! Dużo siły!

Dziewczyny , a macie jeszcze mdłości? O ile początek ciąży był dla mnie łaskawy to teraz nawet widok reklamy jedzeniowej powoduje dziwne wrażenie na żołądku.
    Modrzewiowa - ja na poczatku nic, dopiero od 12 tyg cos mnie ruszylo, cale szczescie same mdlosci bez wymiotow

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ