Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Ciuszki to ja już mam. A wózek i łóżeczko to będę kupować tak we wrześniu. Myślę, że też powoli zacznę kupować pieluchy. Na początku parę opakowań zmniejszych i trochę większych rozmiarów. Ale myślę, że dopiero we wrześniu. U mojej mamy w Płocku otworzył się sklep z wyposażeniem dla dzieci. Przejadę się, popatrzę. Porównań ceny w internecie. Ja jestem z tych co muszą dotknac i pomacać
Masz na myśli sklep Bambi? Podobno bardzo często mają ciekawe promocje. Ostatnio sprzedawali łóżeczka drewniane z poprzedniej kolekcji po 99 zł. My chcemy wybrać się z Mężem na przełomie sierpnia i września.
Ja poza księgą baśni którą ostatnio kupiłam nie mam nic dla Dzidziusia. Zaczęłam już czytać do brzuszka.bajki na głos, romansidla i erotyki zostawiam dla siebie
Obiecałam mojemu M że pierwsze zakupy zrobimy razem. Inaczej już dawno bym miała mnóstwo ubranek na najbliższy rok. Wraca do mnie w lipcu, będę po polowkowych, wtedy myślę że pojedziemy i coś kupimy.
-
Jacqueline, właśnie o tym mówię, 40 tyg mówią że trwa ciąża, ale to jest takie na oko. Dziecko sie rodzi różnie, i nie koniecznie 34 tydzień to wcześniak, tzn z nazwy tak, ale jesli chodzi o parametry zyciowe, znam 2 osoby których dzieci urodziły się w tym tygodniu i po 3 dniach normalnie wyszli do domu. Dlatego mówię, 8-9 miesiać to mega póżno, moim zdaniem najlepszy czas to ten 7 miesiac by zacząć. No ale to jest moje zdanie, każda i tak zrobi po swojemu.
A85K lubi tę wiadomość
-
Opolana a z tymi przeczuciami
to też różnie. Moja mama ze mną myślała że chłopak, z siostrą że chłopak, Ja miałam być Michałem moja siostra Pawłem, a brat Kamilą
. Ja mam takie same przeczucia co do płci, Zuzia miała być Nikodemem, zaczęłam kupować chłopięce ciuszki, a tutaj dziewczynka
a teraz zaczęłam od różowych
i co 90% bedzie chłopczyk. A wszytko i tak się okaże przy porodzie. Znam tu z forum jeden przypadek gdzie dziewczyna od początku ciąży usg, prenatalne, że chłopak
a urodziła dziewczynkę.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 09:31
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeditchen - powodzenia! Na pewno będzie wspaniale. Mnie to samo czeka za dokladnie 2 tygodnie więc przecieraj szlaki i napisz później jak wrażenia
Co do farbowania włosów to podobno mit, że szkodzi dziecku. Ja farbuję włosy i nie mam zamiaru przestaćHybrydy też od początku ciąży mam i nic złego się nie dzieje.
Jeśli chodzi o ciuszki to póki co nie kupuję. No dobra, kupiłam jedne śpioszki ale były tak słodkie, że nie mogłam się powstrzymaćA tak to wiem, że sporo ciuszków czeka na mnie u koleżanek
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hej, u mnie też pierwsze dziecko, a w rodzinie i u koleżanek małych dzieci raczej brak, a raczej ciuszków do przekazania. Będę musiała więc całą wyprawkę od zera skompletować. Dlatego zamierzam w każdym miesiącu kupować część rzeczy, zwłaszcza że sierpień wrzesień będzie trzeba od zera zrobić jeszcze pokoik, a to wiadomo że będzie kosztowało. Każdy robi jak woli, ale myślę że nie ma się co bać, będzie i tak co ma być, a ja myślę że jednak jest lepiej być pozytywnie nastawionym niż ciągle się bać że coś się stanie bo kupiłam już rzeczy. Zakupy pełną parą ruszą jak tylko poznamy płeć
co mam nadzieję okaże się już w ten poniedziałek
Eli, Marteczka93 lubią tę wiadomość
-
W ciąży pierwszej miałam przeczucie na chłopca choć marzyłam o dziewczynce po cichu, była dziewczynka
w kolejnych miałam przy każdej przeczucie, że chłopiec. Jeszcze po drugim poronieniu pewnego dnia córka mówiła mi, że śniło jej sie jak czekała w przedszkolu i przyszłam z tatusiem po nią i trzymaliśmy dwóch chłopców za ręce... Nie wie o żadnym poronieniu.
A teraz - patrząc kiedy była owulacja a kiedy czas współżycia to wszystko przemawia za dziewczynką, lekarz też wstępnie to potwierdził. Chociaż od początku tak myślałam, to miałam cichą nadzieję na chłopca. Pewnie będzie córka druga12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Wachciowa-szczerze to nie wiem jak ten sklep się dokładnie nazywa
wiem, że jest na miedzytorzu
Nie mam pojęcia gdzie to jest.ten sklep odkryłam przypadkiem. Ciekawe jak w rzeczywistości z asortymentem.
-
nick nieaktualnyDziewczyny a gdyby to jednak byla angina to mozliwe ze gardlo by mnie juz prawie nie bolalo po dwoch dniach? ( Same plukania sola i tandum verde)
Dzieki dziewczyny za info. odnosnie temp
Ja sie obudzilam o 1 polecialam siku i mnie tak zimno zatrzeslo ze wskoczylam pod koldre a tam 37,4 i tak w sumie mierzylam co dwie h jak sie obudzilam to max byla 37,7 rano juz nie byloWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 09:53
-
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Nie mam pojęcia gdzie to jest.
ten sklep odkryłam przypadkiem. Ciekawe jak w rzeczywistości z asortymentem.
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Jak chcesz to zapytam się mamy jak się ten sklep nazywa i gdzie dokładnie jest. Moja siostra tam była w zeszły Wekend, to mówiła mi, że ciuszków to tam tak nie mają ale mnóstwo akcesoriów, łóżeczka i bardzo duży wybór wózków i fotelikow samochodowych. Ja jeszcze chce podjechać tu u mnie pod sochaczew, No i tam do płocka. Porównać sobie ceny i jakość
Przy okazji możesz zapytać. Dziękujęnas właśnie zainteresowal ten sklep w Płocku i jeszcze hurtownia w Bydgoszczy. Podobno tutaj w mojej okolicy jako nieliczni mają przeszkolony personel pod kątem fotelików RWF.
-
Cześć kochane ,
Wpisuje się na wasza grudniowa listę, mam termin na 26.12 ale , ze w brzuchu dwie niespodzianki to raczej będzie wcześniej. W 8tc miałam robione USG i słyszałam dwa serduszka. W środę mam USG i prenatalne i jestem przerażona , oby wszystko było Ok. Na dzień dzisiejszy 12t4dc.PozdrawiamEli, Marteczka93, Zołzimagic, Jacqueline, agii81, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, A85K, Wachciowa, Aztoria, Jooozefka, Edith, magdzia26, Czarna_88, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
Ooooo mamy bliźnięta
Olimpia - witaj serdecznieTrzymamy kciuki
A ciąża z dwóch pęcherzyków czy jeden?
Olimpia78 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Olimpia78 gratulacje
. My w zasadzie mamy wszystko, jesli chodzi o wyprawke, wiadomo, trzeba dokupic pare rzeczy, ale juz niewiele w porownaniu do pierwszej ciazy. Wiekszy problem za to mam, jak my to wszystko pomiescimy (narazie wszystko pochowane w domu moich rodzicow). Nasza dwulatka ma tyle zabawek, ze w jej pokoju juz nie ma gdzie przejsc, aza chwile dojdzie kolyska, lozeczko, lezaczki, bujaczki i nie wiem, gdzie to wcisne
Olimpia78 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Wachciowa wrote:Przy okazji możesz zapytać. Dziękuję
nas właśnie zainteresowal ten sklep w Płocku i jeszcze hurtownia w Bydgoszczy. Podobno tutaj w mojej okolicy jako nieliczni mają przeszkolony personel pod kątem fotelików RWF.
A gdzie kochana ten sklep w Bydgo? Chodxi mi o te RWFWiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 11:24
-
Też mam w planach fryzjera. Straszę już siwymi odrostami
Mam krótko ścięte włosy i nie da się tego zakryć ułożeniem w jakikolwiek sposób. Czuję się przez to bardzo nieatrakcyjne i nie potrafię sobie tego odmówić przez całe 9 miesięcy. Nie farbowałam włosów od marca.
Zrezygnowałam z malowania paznokci i przestałam się malować.
Jedynie większe wyjścia do lekarza, czy uroczystości powodują, że sięgam po podkład, róż i cienie.11.12.2017 syn Adaś