Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyA dużo pijesz wody? Mnie jak boli głowa, to staram się dużo pić. A głowa też może boleć Cię od zatok. Fajnym sposobem-sprawdzonym przeze mnie jest czosnek. Przekrajam i nacieram nim czoło, tam gdzie są zatoki. Tylko dość mocno. Zatoki "trzaskaja" i głowa też mniej boli. Ja ogolnie jestem fanką czosnku
ta woda izotoniczna też fajnie działa
-
Amus, jeśli boli głowa to może być zapalenie zatok, u mnie w tej ciąży też zaczęło się od bólu gardła, okazało się, że wydzielina spływała z zatok i nadkaziła gardło, stąd ból.
Masz może w domu nebulizator? Wystarczą nebulizacje solą fizjologiczną 4-5 razy dziennie, żeby upłynnić wydzielinę i przyspieszyć leczenie. Warto też rozgrzewać zatoki termoforem, ręcznikiem podgrzanym żelazkiem albo po prostu szklaną butelką wypełnioną ciepłą wodą, to zmniejsza ból. Z Prenalen mają coś co się nazywa Katar Spray i też jest bardzo skuteczne. Sinupret też pomaga i jest bezpieczny w ciąży, ginekolog i położna mi go polecili.
I bardzo ważna informacja, zapalenie zatok da się wyleczyć bez antybiotyku, nawet jeśli masz całe zatoki zalane ropą. U mnie tak było w okolicy świąt Wielkanocnych, wyleczyłam się bez silnych leków, więc da się, chociaż trochę to trwało. -
nick nieaktualnyWiecie ze jestem glupia? Przed chwila wzielam. Baaaardzo goracy prysznic ale nie dlugimozw 10 min glownie plecki glowa bylam PEWNA ze nie mozna brac goracych dlugich kapieli a nie prysznic.... Potem polazlam sie szybko ochlodzic letnia woda...ehhhhhb
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 21:30
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO juz tetno 85 juz sie okej czuje
Musze zakupic ten inhalator, i cos na ten katar bo zatkany novhal juz mam. Goraczki nie mam ale bola mnie jakos kosci i miesnie. Sie przeziebilam tak powaznie.
Zolza wyczytalam by nie brac takich cieplych bo sie naczynka rozszezaja no i moze sie nieciekawie podziac. Zawsze myslalm ze to o wanne chodzi, jakuzzi i takie tam no ale niby prysznic tez. Sama nie wiem -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:A dużo pijesz wody? Mnie jak boli głowa, to staram się dużo pić. A głowa też może boleć Cię od zatok. Fajnym sposobem-sprawdzonym przeze mnie jest czosnek. Przekrajam i nacieram nim czoło, tam gdzie są zatoki. Tylko dość mocno. Zatoki "trzaskaja" i głowa też mniej boli. Ja ogolnie jestem fanką czosnku
ta woda izotoniczna też fajnie działa
-
nick nieaktualny
-
Amus pij duzo wody. Rozrob sobie wode z cytryna w dzbanku, wrzuc garsc mrozonych malin, ewentualnie listek miety czy o.dziwo plasterek ogorka tez mega pasuje, woda.jest wtedy taka orzeźwiająca z cytryna i ogorkiem. Bo tak sama to.ciężko pic. Wypróbuj sobie jednego dnia, nawet nie zauwazysz.jak.będziesz kończyć drugi dzbanek
-
Hej, ja w temacie zatok. Bardzo często męczy mnie zapalenie, w związku z alergiamii i też tak mam, że wydzielina spływa do gardła i zakaża. Mi osobiście najlepiej pomagają sterydowe krople. Rodzinna mówiła że to działanie miejscowe i w ciąży można, a gin że lepiej w 1 trymestrze się powstrzymać i jak będzie źle do w 2 już mogę stosowac. Mam inhalator ale dla mnie lepsze działanie mają takie właśnie parówki nad garnkiem bo gorące i lepiej mi rusza wydzielinę. Poza tym sinupret tabletki, nie tanie ale super działają. A także płukanie zatok np. Irigasin. Tylko kilka zasad mojej alergolog - po płukaniu nie wychodzić na podwórko min przez godzinę i uważać żeby nie przewiało, a inhalacje robić najpóźniej o 16 bo na wieczór jak zruszysz to w nocy założy gardło i może spływać do oskrzeli. A z mojego doświadczenia dodam żeby uważać przy płukaniu na uszy bo ja raz za mocno przechylilam głowę na bok i załatwiła sobie zapalenie ucha
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 23:34
-
A ja dziewczyny w temacie libido.... tak glupio pisac ale jakich zelow intymnych mozna uzywac w ciazy? Bo libido mam ogromne - moglabym ze 2-3 razy dziennie ale przez nasza anatomie i moje spuchniecie teraz zrobilam sie ultra waska.... i po czestych zabawach mam odrazu zatarcia. HELP!
-
nick nieaktualny
-
mycha91 wrote:A ja dziewczyny w temacie libido.... tak glupio pisac ale jakich zelow intymnych mozna uzywac w ciazy? Bo libido mam ogromne - moglabym ze 2-3 razy dziennie ale przez nasza anatomie i moje spuchniecie teraz zrobilam sie ultra waska.... i po czestych zabawach mam odrazu zatarcia. HELP!
Pytaj w aptece o żele na bazie silikonu. Są bezpieczne. Dodatkowo niektóre zawierają kwas hialuronowy albo kwas mlekowy. Takie preparaty występują w postaci kremu, maści, żelu lub globulek. Starym dobrym preparatem jest feminum- opakowanie biało niebieskie. Stosuje się przed stosunkiem. -
Co do libido to ja mam na poziomie - 10. Jak widzę siebie to widzę wieloryba i to odbiera mi całą ochotę. Nasz doktor nie jest za seksem w ciąży więc może i dobrze ze mam takie libido
Kupujecie już cos dla maluszków czy czekacie na II prenatalne ?https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
78beti - ja jeszcze nic symbolicznego nawet nie kupiłam. Nie powiem, po tym wszystkim nadal mam stracha czy coś się nie stanie, ale wreszcie zaczynam cieszyć się tą ciążą
Dużo ubranek też raczej nie kupie, bo w bliskiej rodzinie, u córki i syna rodzonej siostry mojej mamy urodziły się dzieci, w lutym chłopiec a w majówkę dziewczynka. I nie ukrywam, że od tych co mają dziewczynkę myślę coś dostać, bo wydałam im (na pierwsze dziecko, teraz drugie mają) wielki karton ubrań, w sumie prawie kompletna wyprawka na 0-3 dla maluszka. Choć też nie chce zostawiać wszystkiego na ostatnią chwilę, bo mogłabym sie spodziewać tych ubranek jak coś dopiero we wrześniu gdzieś, a to już koniec 6 miesiąca. Na zakupy jakieś myślę i tak poczekać, pare kompletów pewnie kupie chociaż tak na szpital żeby było, ale to dopiero pod koniec II trymestru i tak mi pewnie. Szybciej pewnie skompletuje torbe z rzeczami dla siebie do szpitala niż dla malucha
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja mam libido na poziomie osiemnastolatka. Piersi tak wrażliwe, ze jestem podniecona jak sie myje. Ale też się sobie nie podobam, dla mnie kobieta w ciąży nie jest ani trochę atrakcyjna. Teraz jeszcze pół biedy ale jak brzuch urośnie to się chyba nie rozbiore.
Też czytałam, że nie powinno się brać gorącego prysznica. Choć uwielbiam kąpiel we wrzątku teraz myje się w ciepłej.
Dla dziecka nic nie kupuje, jeszcze nawet o tym nie myślę. Znając mnie to będę leciała w 9 miesiącumamy obiecane trochę rzeczy od przyjaciół i wózek i łóżeczko i jakieś ubranka więc jak uzbieram to dopiero zobaczę czego mi brakuje.
Siniakow od pobrania nie mam za to brzuch żółto zielony siny fioletowy calutki od heparyny. Jeszcze mam prolutex więc 2 zastrzyki dziennieprolutex dziś już ostatni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 07:32
-
Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, o 15 slub. prawie w ogole nie spalam, a wczoraj znow plamienie, twardy brzuch i bole podburzsza i szyjki, wiec jestem kompletnie spieta...(ps. uczulenie z rak przez noc zeszlo, teraz ze stresu wychodzi na nowo....)
Zołzimagic, k878 lubią tę wiadomość