Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tez jeszcźe nic nie kupiłam ale nie chce tego zostawiać na ostatnia chwile bo potem jest już co raz ciężej chodzić i cokolwiek robic
ja wszystko kupuje wiec trochę mam tego do kupienia
Mala - ale ci zazdroszczę ze nie masz jeszcze brzucha. Ja wyglądam na 6 miesiąchttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyeditchen wrote:Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, o 15 slub. prawie w ogole nie spalam, a wczoraj znow plamienie, twardy brzuch i bole podburzsza i szyjki, wiec jestem kompletnie spieta...(ps. uczulenie z rak przez noc zeszlo, teraz ze stresu wychodzi na nowo....)
Nie stresuj sie-bedzie dobrze. Weź nospe. Nawet weź 3xdziennie. Żebyś nie miała spietego brzucha. Chodź tylko tyle ile to możliwe. I... Baw się dobrze. To jest Wasz dzieńWszystkiego najlepszego
editchen lubi tę wiadomość
-
editchen wrote:Dziewczyny trzymajcie dzis za mnie kciuki, o 15 slub. prawie w ogole nie spalam, a wczoraj znow plamienie, twardy brzuch i bole podburzsza i szyjki, wiec jestem kompletnie spieta...(ps. uczulenie z rak przez noc zeszlo, teraz ze stresu wychodzi na nowo....)
Udanego wspaniałego dniaBędzie dobrze, nie denerwuj się, i tak pewnie na pewne rzeczy nie będziesz mieć wpływu, to się wtedy uśmiechnij i idz dalej
-
Editchen - wszystkiego najlepszego w tym dniu
Zgadza sie, nie ma co zostawiać zakupów na ostatnią chwilę, zrobiłam tak przy córce, wyprawka kompletowana na dwóch wizytach w sklepie na początku 9-tego miesiąca, a brzuch już ogromny i ciężko wytrzymać na dłuższych zakupacheditchen lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Edytko nie stresuj się, wszystko będzie cudownie
Wszystkiego dobrego dla was!
Mój brzuch jest większy ale wyglądam jakbym po prostu przytyła, absolutnie nie jest ciążowy.
Dlatego ja kupię wszystko przez internetZresztą od lat już nie chodzę po sklepach, prócz spożywki to przez internet kupuję wszystko zaczynając od kosmetyków na butach kończąc.
-
Editchen, wszystkiego najlepszego w tym ważnym dniu! Trzymaj się i w razie zmęczenia, olej wszystkich
Mam nadzieję, że masz ładną pogodę!
Dziewczyny, na środę zapisałam się na farbę i hybrydę, od początku ciąży omijałam salon szerokim łukiem i wyglądam już tragicznie - ciemne odrosty na 3 palce na blond włosach... a paznokci naturalnych nienawidzę. Myślicie, że nie zaszkodzę dzidzi na tym etapie? Cały czas mam obawy co do rozjaśniania włosów, nawet myślę, żeby zrobić ombre ciemne od góry, no sama nie wiem.
Ja to chyba jednak w 8-9 miesiącu będę robiła wyprawkę, może wtedy będę już pewna tej upragnionej ciążyeditchen lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Ja tez nic jeszcze nie kupilam ale tak do 32 tyg chcialabym miec wszystko, porody przedwczesne tez sie zdarzają. Mysle ze okolo 27 tyg zaczne sie rozglądać bardzo powaznie juz. Dziewczyny a kiedy najlepiej zrobic polowkowe ? Mi gin powiedziala ze miedzy 18-24 tyg? Ten 24 to juz nie za pozno ? Bo akurat wtedy bede w pl....
-
Opolanka 8-9 miesiąc to za póżno, zdecydowanie. Jeśli nie masz od kogo np dostać więkości rzeczy to na raz kupienie tego to bardzo bardzo drogo! A i też za póżno jeśli chodzi o dzidzę, bo nie masz gwarancji że do 40 tyg dotrwasz. potem możesz się mega zdziwić jak dzidzia przyjdzie na świat na początku 9 miesiąca, a ty nic nie masz.
-
nick nieaktualnyCiuszki to ja już mam. A wózek i łóżeczko to będę kupować tak we wrześniu. Myślę, że też powoli zacznę kupować pieluchy. Na początku parę opakowań zmniejszych i trochę większych rozmiarów. Ale myślę, że dopiero we wrześniu. U mojej mamy w Płocku otworzył się sklep z wyposażeniem dla dzieci. Przejadę się, popatrzę. Porównań ceny w internecie. Ja jestem z tych co muszą dotknac i pomacać
-
nick nieaktualnyAmus do 38stopni nie zaszkodzi. Ja leżałam e szpitalu i miałam ponad 38 i nic mi nie dało na zbicie, kazali "wygrzac".
A z tego co kojarzę, to temperatura Ci już spadła.
Opolanka - farbowanie Ci nie zaszkodzi. Hybryda też nie. Ja też się wybieram do fryzjera w lipcu, bo trochę jestem spłukana w tym miesiącu. Ja osobiście hybrydy nie robię w ciąży, Ale to z racji tego, że mega szybko rosną mi paznokcie i co tydzień miałabym okropny odrost. Ale z racji zawodu mam bardzo dobre zwykle lakiery, które spokojnie tydzień wytrzymują, więc maluje zwykłymimój mąż to w ogóle jest przeciwny, żebym cokolwiek robiła sobie w ciąży. Ale powiedziałam, że włosy muszę zrobić. Nie będę wyglądała jak "sierota". Nie to, że zaczynam się czuć jak słoń, to jeszcze mam być zaniedbana. Burknął coś pod nosem i chyba dotarło, że jak się na coś uprę, to koniec
-
Lady Savage wrote:Opolanka 8-9 miesiąc to za póżno, zdecydowanie. Jeśli nie masz od kogo np dostać więkości rzeczy to na raz kupienie tego to bardzo bardzo drogo! A i też za póżno jeśli chodzi o dzidzę, bo nie masz gwarancji że do 40 tyg dotrwasz. potem możesz się mega zdziwić jak dzidzia przyjdzie na świat na początku 9 miesiąca, a ty nic nie masz.
A ja tak całym ciałem czuję, że będzie synek
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Żona kolegi urodziła w 34+ pare dni, nic nie zapowiadało przedwczesnego porodu, ciąże znosiła dobrze, nie była zagrożona, odeszły wody i już. W ciąży z córką dopiero w 36tc dopiero miałam kupione, wszystko na raz prawie. Pomijając duże koszta jednorazowo, chodzi właśnie o takie sytuacje.
Zołzimagic - ja miałam usg w 19tc i czegos lekarz nie mógł zmierzyć bo była źle ułożona, następne miałam dopiero w 23t4d chyba. Powinno sie do 21t6d chyba, tak Mamaginekolog pisała i większość lekarzy też tak mówi.
Amus - gorączki do 38 stopni nie zbija sie farmakologicznie, trzeba sobie naturalnie jakoś radzić.
A jeszcze co do zakupów, to ja też lubię pomacać ubrania jak kupuje12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualny
-
A ja juz powoli zaczelam kupowac - tu dwa ciuszki, tam dwa i sie zbiera. Nie za duzo bo narazie robimy remont, ale cos tam juz wpada
Dzieki dziewczyny za porade z tym zelem!
Ale wczoraj zrobilam w domu pucha sushi ^^Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 czerwca 2017, 09:22
-
Amus87 wrote:Dziewczynki jezcze raz pytam czy goraczka do 38 st zagraza dzidziusiowi? Na szczescie spadla sama.
Ja wyprwke kolo 7-8 msc bede robila.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(