X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • A85K Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    6 mm w ciagu dwoch tygodni to niemozliwe ten gin a raczej ten wczezniejszy zle pomierzyl :) prawie 1 cm na tydzien moze nawet wychodzic a na banK nie 6mm na 2 tyg

Tamten wcześniejszy dobrze zmierzył dzidzia była wyprostowana I linia crl przechodziła równolegle do kręgosłupa a wczoraj dziecko było jagby wygięte I widziałam jagby takiego garba....

To zdjęcie z wizyty 31.05
    URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/d7db4f074a51ec45]d7db4f074a51ec45med.jpg[/URL]

Jak widzisz jest wyprostowane a wczoraj było jagby wygięte...
    Nie wiem dlaczego się denerwuje pozostałe pomoary były ok.
    To pomiary z wczoraj

URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/ef34dc315b0738c1]ef34dc315b0738c1med.jpg[/URL]

Lady Savage lubi tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to moze :) moj zawsze garbaty :p nie stresuj sie skoro crl jest odpowiednie do wieku to nie ma problemow ;)

A85K lubi tę wiadomość

• Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K, mi na ostatniej wizycie gin zmierzył tylko główkę :( i nic nie powiedział, poza tym ze jest ok. Pooglądał też serduszko itd, ale pomiarów więcej nie zrobił. Mój partner nagrywał filmik, i z tego filmiku wiem, że główka ma odpowiedni rozmiar do wieku, więc staram się o tym nie myśleć :)Znalazłam też w necie informację, że CRL mierzy się do 13. tygodnia.
    Nie wiem, czy Twoje maleństwo było zwinięte na drugim pomiarze, bo nie widać tego na zdjęciu, ale na pierwszym była bardzo wyprostowane jak na 13t. Myślę, że to mogło zawyżyć tamten pomiar. Moja mała na tamtym etapie była bardziej skulona. A wszystkie inne pomiary masz odpowiednie co do wieku ciąży, więc na pewno jest wszystko ok :)

A85K lubi tę wiadomość

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje dziewczyny :-) nie mam tego wczorajszego wyniku z pomiaru crl bo gin nie zrobiła fotki jak się upomniałam to dostałam tylko dwie fotki z pomiarem I jeszcze jedno jak jest wygięte....
    Trochę sie denerwuje bo jej wyszło crl 89.3 mm co odpowiada jakoś 14 tyg.plus/minus a dwa tyg.tamtemu gin wyszło 83 mm...moze to faktycznie błąd pomiaru I niepotrzebnie się nakręcam z poprzedniej ciąży mam tylko fotkę z 17 tyg.bez pomiaru I było wszystko dobrze...

Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn czy wam kalendarz chiński co do płci się sprawdził .....mi wychodzi chłopak ale coś mi się wydaje, że będzie kolejna dziewczynka.

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K bez stresu! porównaj sobie z ciekawości długość kości udowej (tu masz 16,7mm), ile wynosiła na poprzednim usg
    też czytałam, że po 13tyg już się crl nie mierzy, mi babka ostatnio też nie mierzyła, sama sobie zmierzyłam wg skali na zdjęciu oczywiście tak pi razy drzwi :P i wyszło mi, że bobasek już ponad 10cm ma :)

edit: aa i wg tego pierwszego zdjęcia mamy ten sam termin porodu hehe ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 12:51

A85K lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    A85K bez stresu! porównaj sobie z ciekawości długość kości udowej (tu masz 16,7mm), ile wynosiła na poprzednim usg
    też czytałam, że po 13tyg już się crl nie mierzy, mi babka ostatnio też nie mierzyła, sama sobie zmierzyłam wg skali na zdjęciu oczywiście tak pi razy drzwi :P i wyszło mi, że bobasek już ponad 10cm ma :)

Takie pomiary dodatkowe miałam robione pierwszy raz I nie mam jak porównać...może I mi się uda zmierzyć ale bobasek jest wygięty.
    Dziękuje ara :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • ara Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a no to tym bardziej się nie zamartwiaj ;) poza tym jeśli wszystkie pomiary odpowiadają ~15 tyg to nie ma opcji, żeby CRL było za małe

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie nie mierzyli kosci udowej na prenatalnych

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie ma co sie martwic wielkoscia dzidziusia, przecież kazda z nas jest inna, dzieci też, kazde po urodzeniu będzie miało inny wzrost i wagę.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, życzę Ci pięknego dnia ślubu. I wierzę, że dostaniesz nowego przypływu energii i ze wszystkim dasz radę!

Ja dziś mega zadowolona jestem. Musiałam zrobić krzywą cukrową i dałam radę z tą całą glukozą na badaniu :)

No i dziś ruszam w drugi trymestr :)

Wachciowa, Aztoria, Amus87, Lady Savage, editchen, A85K, magdzia26 lubią tę wiadomość

aZzmp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr mowi ze na tym etapie nie wyglada yo jak angina a jak podraznienie dosc silne ewent.wirusowka. mam rozne specyfiki ale raczej takie domowe. Do psikania mam taki areozol z lidokaina mowil ze miejscowy i nie zaszkodzi. Mowil ze mam nie brac apapu jesli nie mam temp a mnie leb peka nieziemsko :/ lezenie odpoczywanie i jak nie przejdzie we wtorek mam wrocic do niego

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Dziewczyny nie ma co sie martwic wielkoscia dzidziusia, przecież kazda z nas jest inna, dzieci też, kazde po urodzeniu będzie miało inny wzrost i wagę.
    Dokladnie
    A w usg srednio wierze.kuba mial miec za krotkie nozki. Kilku ginow na super sprzecue tak gadalo. Kosc udowabyla zawsze o 5 tyg mniejsza. Dziecko mialo wazyc ponad 4 kg. Mial 3480 i cudne dlugie nozki

A85K lubi tę wiadomość

• zapachmalin Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które prowadzą ciążę w de, czy Wam też lekarz nie bada szyjki wgl, tylko usg na początku? W sensie przez kilka pierwszych miesięcy? W pl miałam przez całą ciążę od początku do końca (pod koniec nawet usg co 2 wizytę a badanie na każdej) a tutaj jeszcze wcale i się zastanawiam czy to tylko moja lekarka tak ma czy wszyscy? ;)

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze moje libido podskoczyło tak, ze sama siebie nie poznaje? Naprawdę już zaczynam się martwić.. Poprostu od kilku tygodni nie wychodziłabym z łóżka z moim narzeczonym, aż się boje, ze w końcu będzie miał mnie dosyć... :D tez tak macie???

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapachmalin ja mam badana szyjke. Jedynie cytologii mi nie robila ale mialam w stycZniu. Recznie tez mi bada wielkosc macicy przez brzuch.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 17:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze moje libido podskoczyło tak, ze sama siebie nie poznaje? Naprawdę już zaczynam się martwić.. Poprostu od kilku tygodni nie wychodziłabym z łóżka z moim narzeczonym, aż się boje, ze w końcu będzie miał mnie dosyć... :D tez tak macie???
    U mnie tez libido w.gore ;) bez obaw. Niestety to minie :p

Katar mam juz zielonkawy uuuu. Ale gardlo troche lepiej. Goraczki nie mam kaszel troche.
    Ale na katar antybiotyku mi nie da nie? We wtorek mam kontrole. Uniknac chce tego no ale z drugiej strony sie boje ze to bakteryjne i dzidziusia zaatakuje

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wy też macie takie ręce po pobraniu krwi?
    t54wf4.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 17:54

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-na katar kup acatar-roztór izotoniczny. Bezpieczny w ciąży. Będzie Ci się lepiej oddychało. Ładnie oczyszcza.

Darkblueberry-oj tak. Mi też libido wzrosło. Od początku ciąży. Ale u mnie niestety narazie seks zakazany;)

Amus87 lubi tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapach malin, ja co wizyte mam badaną szyjkę. Ale mieszkam w PL

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:

Ja mam odwrotnie, :( w pierwszej ciąży, to było coś, a teraz to taka oklapła jestem, nie mam w ogóle ochoty.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
‹‹ 534 535 536 537 538 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ