Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:6 mm w ciagu dwoch tygodni to niemozliwe ten gin a raczej ten wczezniejszy zle pomierzyl
prawie 1 cm na tydzien moze nawet wychodzic a na banK nie 6mm na 2 tyg
Tamten wcześniejszy dobrze zmierzył dzidzia była wyprostowana I linia crl przechodziła równolegle do kręgosłupa a wczoraj dziecko było jagby wygięte I widziałam jagby takiego garba....
To zdjęcie z wizyty 31.05
URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/d7db4f074a51ec45][/URL]
Jak widzisz jest wyprostowane a wczoraj było jagby wygięte...
Nie wiem dlaczego się denerwuje pozostałe pomoary były ok.
To pomiary z wczoraj
URL=http://www.fotosik.pl/zdjecie/ef34dc315b0738c1][/URL]
Lady Savage lubi tę wiadomość
Laura
-
nick nieaktualny
-
A85K, mi na ostatniej wizycie gin zmierzył tylko główkę
i nic nie powiedział, poza tym ze jest ok. Pooglądał też serduszko itd, ale pomiarów więcej nie zrobił. Mój partner nagrywał filmik, i z tego filmiku wiem, że główka ma odpowiedni rozmiar do wieku, więc staram się o tym nie myśleć :)Znalazłam też w necie informację, że CRL mierzy się do 13. tygodnia.
Nie wiem, czy Twoje maleństwo było zwinięte na drugim pomiarze, bo nie widać tego na zdjęciu, ale na pierwszym była bardzo wyprostowane jak na 13t. Myślę, że to mogło zawyżyć tamten pomiar. Moja mała na tamtym etapie była bardziej skulona. A wszystkie inne pomiary masz odpowiednie co do wieku ciąży, więc na pewno jest wszystko okA85K lubi tę wiadomość
-
Dziękuje dziewczyny
nie mam tego wczorajszego wyniku z pomiaru crl bo gin nie zrobiła fotki jak się upomniałam to dostałam tylko dwie fotki z pomiarem I jeszcze jedno jak jest wygięte....
Trochę sie denerwuje bo jej wyszło crl 89.3 mm co odpowiada jakoś 14 tyg.plus/minus a dwa tyg.tamtemu gin wyszło 83 mm...moze to faktycznie błąd pomiaru I niepotrzebnie się nakręcam z poprzedniej ciąży mam tylko fotkę z 17 tyg.bez pomiaru I było wszystko dobrze...
Mam jeszcze jedno pytanie do dziewczyn czy wam kalendarz chiński co do płci się sprawdził .....mi wychodzi chłopak ale coś mi się wydaje, że będzie kolejna dziewczynka.Laura
-
A85K bez stresu! porównaj sobie z ciekawości długość kości udowej (tu masz 16,7mm), ile wynosiła na poprzednim usg
też czytałam, że po 13tyg już się crl nie mierzy, mi babka ostatnio też nie mierzyła, sama sobie zmierzyłam wg skali na zdjęciu oczywiście tak pi razy drzwii wyszło mi, że bobasek już ponad 10cm ma
edit: aa i wg tego pierwszego zdjęcia mamy ten sam termin porodu heheWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 12:51
A85K lubi tę wiadomość
-
ara wrote:A85K bez stresu! porównaj sobie z ciekawości długość kości udowej (tu masz 16,7mm), ile wynosiła na poprzednim usg
też czytałam, że po 13tyg już się crl nie mierzy, mi babka ostatnio też nie mierzyła, sama sobie zmierzyłam wg skali na zdjęciu oczywiście tak pi razy drzwii wyszło mi, że bobasek już ponad 10cm ma
Takie pomiary dodatkowe miałam robione pierwszy raz I nie mam jak porównać...może I mi się uda zmierzyć ale bobasek jest wygięty.
Dziękuje araLaura
-
nick nieaktualny
-
Editchen, życzę Ci pięknego dnia ślubu. I wierzę, że dostaniesz nowego przypływu energii i ze wszystkim dasz radę!
Ja dziś mega zadowolona jestem. Musiałam zrobić krzywą cukrową i dałam radę z tą całą glukozą na badaniu
No i dziś ruszam w drugi trymestrWachciowa, Aztoria, Amus87, Lady Savage, editchen, A85K, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDr mowi ze na tym etapie nie wyglada yo jak angina a jak podraznienie dosc silne ewent.wirusowka. mam rozne specyfiki ale raczej takie domowe. Do psikania mam taki areozol z lidokaina mowil ze miejscowy i nie zaszkodzi. Mowil ze mam nie brac apapu jesli nie mam temp a mnie leb peka nieziemsko
lezenie odpoczywanie i jak nie przejdzie we wtorek mam wrocic do niego
-
nick nieaktualnyLady Savage wrote:Dziewczyny nie ma co sie martwic wielkoscia dzidziusia, przecież kazda z nas jest inna, dzieci też, kazde po urodzeniu będzie miało inny wzrost i wagę.
A w usg srednio wierze.kuba mial miec za krotkie nozki. Kilku ginow na super sprzecue tak gadalo. Kosc udowabyla zawsze o 5 tyg mniejsza. Dziecko mialo wazyc ponad 4 kg. Mial 3480 i cudne dlugie nozkiA85K lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, które prowadzą ciążę w de, czy Wam też lekarz nie bada szyjki wgl, tylko usg na początku? W sensie przez kilka pierwszych miesięcy? W pl miałam przez całą ciążę od początku do końca (pod koniec nawet usg co 2 wizytę a badanie na każdej) a tutaj jeszcze wcale i się zastanawiam czy to tylko moja lekarka tak ma czy wszyscy?
-
Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze moje libido podskoczyło tak, ze sama siebie nie poznaje? Naprawdę już zaczynam się martwić.. Poprostu od kilku tygodni nie wychodziłabym z łóżka z moim narzeczonym, aż się boje, ze w końcu będzie miał mnie dosyć...
tez tak macie???
-
nick nieaktualny_darkblueberry wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze moje libido podskoczyło tak, ze sama siebie nie poznaje? Naprawdę już zaczynam się martwić.. Poprostu od kilku tygodni nie wychodziłabym z łóżka z moim narzeczonym, aż się boje, ze w końcu będzie miał mnie dosyć...
tez tak macie???
bez obaw. Niestety to minie :p
Katar mam juz zielonkawy uuuu. Ale gardlo troche lepiej. Goraczki nie mam kaszel troche.
Ale na katar antybiotyku mi nie da nie? We wtorek mam kontrole. Uniknac chce tego no ale z drugiej strony sie boje ze to bakteryjne i dzidziusia zaatakuje -
nick nieaktualnyAmus-na katar kup acatar-roztór izotoniczny. Bezpieczny w ciąży. Będzie Ci się lepiej oddychało. Ładnie oczyszcza.
Darkblueberry-oj tak. Mi też libido wzrosło. Od początku ciąży. Ale u mnie niestety narazie seks zakazany;)Amus87 lubi tę wiadomość
-
_darkblueberry wrote:Dziewczyny powiedzcie mi czy to normalne, ze moje libido podskoczyło tak, ze sama siebie nie poznaje? Naprawdę już zaczynam się martwić.. Poprostu od kilku tygodni nie wychodziłabym z łóżka z moim narzeczonym, aż się boje, ze w końcu będzie miał mnie dosyć...
tez tak macie???
Ja mam odwrotnie,w pierwszej ciąży, to było coś, a teraz to taka oklapła jestem, nie mam w ogóle ochoty.