Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:byłam na dyżurze ale lekarz mnie zesłabił
jakiś młody i w dodatku robi specjalizację z ginekologii
dał mi jakis antybiotyk ale póki nie am goraczki lepiej nie brac bo one niby wszystkie bezpieczne bo mają oznaczenie "B" ale nie wiadomo co sie moze podziać z dzieckiem....
kazał póki co stosować .....gripexa na gardło spray z lidokainą. Nie wiem z jakiej choinki sie urwał
powiedział ze gardło brzydko przekrwione ale migdałki nie powiększone. Wiec albo dopiero się rozwija albo to nie bedzie angina. Pogadane -
nick nieaktualny
-
A85K wrote:No to pisz co I jak...jaka duża itp. Gratulacje
i pierwszy raz nie dostalam zdjecia
Ale obstawiam ok 10 cm. Ale byly raczki nozki stopki paluszki serduszko z 4 komorami poprawne i parametry dobre jak na 16ty tydzien Dzieki Bogu. Skupilismy sie na plci i chyba wymarzona dziewczynka
ale nie chce sie w 100% nastawiac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 05:35
A85K lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyeditchen wrote:a ja dopiero teraz po całym dniu usiadłam spokojnie. tak jak od powniedziałku nie miałam żadnego plamienia, tak wczoraj i dziś oczywiście dały mi w kość, wróciło kłucie i beż na wkładce... a jeszcze jutro i w sobotę cały ten ślub...
a dziwne opinie innych ludzi miej głęboko gdzieś
editchen lubi tę wiadomość
-
salenne wrote:Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:05
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus87 a próbowałaś płakać gardło wodą z solą? Ja tego nigdy nie robiłam, bo dla mnie to okropne ale synowi kiedyś kazałam i mówił, że coś tam mu pomogło. Ja to bym pewnie porcelanę po tym tuliła.
No tak, doczytalam. Próbowałaś
editchen weź może nospe że sobą w razie czego. Ja zawsze noszę w torebce. Pamietaj, że to jest Wasz dzień a Ty masz maluszka pod serduchem i tak jak napisała szczesliwa_mamusia miej w powazaniu zdanie innych, choćbys miała sobie leżankę z krzeseł zrobić i sie położyćA długa impreza się szykuje?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:35
editchen lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyCaly czas plukam juz 3 kubki uzylam. Na 11 jade do dr.mam dosc. Po paracetamilu bylo lej przez 2h i potem na nowo le nie chce wiecej brac. Jesli zalecu antybiotyk yo wezme ale przeraza mnie to w 1 ciazy nic nie bralam
37,5 st mam
Wczoraj gadalam ze znajoma o tym pulsie dziecka inpyatal jaki ja mam w spoczynku. Mowie ze rozny czasami 80 ale zwykle kolo 100 i mowi ze wysoki. Co o tym sadzicie? Kest wysoki? Cisnienie mam okolo 105/60Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:52
-
Hej, no wesele zaplanowane do 3, ja planuje być do torta (23); jak coś się będzie działo - idę leżeć i niech mnie wszyscy cmokną.
za to o 4 rano wyszło mi dzis moje uczulenie (takie pokrzywkowe) na dłoniach.... masakra, bo jedyny lek, który na to pomaga to Encorton i sterydy w maściach. A Encorton ma różne opinie w ciążynie będę mogła założyć obrączki
nie wiem co robić.
-
nick nieaktualnyAmus- ja w ciąży tez mam puls od 100 do 110. Ostatnio miałam 92, to już było super. Jak miałam robiony holter, to wyszło ze średnio tętno mam 90-92. Tylko w nocy potrafi spasc do 52. To jest dopiero rozpiętość. Lekarz mi mówił, że tętno mamy może w ciąży przyspieszyć nawet 20uderzen na minutę.
-
nick nieaktualnyEditchen- rozumiem Cię doskonale. Mi na początku ciąży tez wyskoczyło uczulenie na dloniach, a jedyne co mi zawsze pomagało był mój steryd dermovate. W ciąży zakazany. Więc dużo smarowałam tłustym kremem z duża ilością wazeliny. I piłam wapno. Troszkę dłużej to trwało, ale w końcu zeszło. A jak swedziało, to przebierałam octem. Idź też do apteki. Mi kiedyś babka poleciła taka masc bez sterydow-co prawda nie wiem jak ma sie teraz do ciąży, Ale może można ja stosować. Niestety nazwy nie pamiętam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 08:13
-
Witam 17 tydzień i jednocześnie mówię Wam papa na najbliższe 8 dni, jedziemy właśnie w Bory a tam nie ma zasięgu, idealny odpoczynek od cywilizacji.
Rosnijcie wszystkie zdrowo!Amus87, Wachciowa, Lady Savage, kaka470, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Edith, magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus- ja w ciąży tez mam puls od 100 do 110. Ostatnio miałam 92, to już było super. Jak miałam robiony holter, to wyszło ze średnio tętno mam 90-92. Tylko w nocy potrafi spasc do 52. To jest dopiero rozpiętość. Lekarz mi mówił, że tętno mamy może w ciąży przyspieszyć nawet 20uderzen na minutę.
ja po spani mierzylam i mam 94. Mize ja mam wysokie tetno to dzidzial tez
-
Wczoraj w łazience myślałam, że sie przewrócę, tak mnie zawroty głowy męczyły. Rano dziś niewiele lepiej. Po śniadaniu zmierzyłam sobie ciśnienie - całe 83/73 a puls 94 był. Położyłam sie na płasko praktycznie i lepiej.
Editchen - ehh te plamienia, tak jak u mnie 10 dni nic nie było, 2 dni przed wizytą troche i znowu nic, tak od wtorku wieczorem plamiłam, było już jaśniej a wczoraj po południu ciemniej brązowoDziś na razie spokój. Pij wapno jak dziewczyny piszą, może troche przejdzie wysypka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 08:42
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016