X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    byłam na dyżurze ale lekarz mnie zesłabił
    jakiś młody i w dodatku robi specjalizację z ginekologii
    dał mi jakis antybiotyk ale póki nie am goraczki lepiej nie brac bo one niby wszystkie bezpieczne bo mają oznaczenie "B" ale nie wiadomo co sie moze podziać z dzieckiem....
    kazał póki co stosować .....gripex :/ a na gardło spray z lidokainą. Nie wiem z jakiej choinki sie urwał
    powiedział ze gardło brzydko przekrwione ale migdałki nie powiększone. Wiec albo dopiero się rozwija albo to nie bedzie angina. Pogadane
    Amus, koniecznie idź do tego lekarza jutro bo anginy, szczególnie w ciąży nie wolno lekceważyć. Powikłania po niej mogą Ci poważnie zaszkodzić, więc jeśli to angina to antybiotyku nie unikniesz, ale nie martw się tym, te z grupy B są bezpieczne. Wiadomo, penicylina najbezpieczniejsza ale przy alergii lepiej nie ryzykować. Pocieszę Cię, nie jesteś jedyna z tą alergią na naszym wątku, ja oprócz penicyliny i wszystkich pochodnych muszę unikać też cefalosporyn bo mam alergię krzyżową i niektórych makrolidów bo przytulam po nich porcelanę co chwila. Modlę się, żeby nic nie złapać w ciąży bo jak przychodzi co do czego to się okazuje, że nie ma czym mnie leczyć :-)

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na ból polecam tantum verde, działa miejscowo i jest bezpieczne. Płukanie solą emską i prenalen gardło. Trzymam kciuki, żeby jednak obyło się bez antybiotyków

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Umiersm z bolu no nie wytrzymam ;( plukanie sola, tandum verde na 10 sc pomaga. Goraczki nie mam ale wzielam apap bo tak sie nie da ;(nie zasne z tym bolem

• Nola Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 05:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A85K wrote:
    No to pisz co I jak...jaka duża itp. Gratulacje :-)
    Z tego calego stresu i pospiechu lekarza na porodowke podczas mojej wizyty pierwszy raz nie wiem ile dzidzia miala cm :) i pierwszy raz nie dostalam zdjecia :( Ale obstawiam ok 10 cm. Ale byly raczki nozki stopki paluszki serduszko z 4 komorami poprawne i parametry dobre jak na 16ty tydzien Dzieki Bogu. Skupilismy sie na plci i chyba wymarzona dziewczynka <3 ale nie chce sie w 100% nastawiac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 05:35

A85K lubi tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen wrote:
    a ja dopiero teraz po całym dniu usiadłam spokojnie. tak jak od powniedziałku nie miałam żadnego plamienia, tak wczoraj i dziś oczywiście dały mi w kość, wróciło kłucie i beż na wkładce... a jeszcze jutro i w sobotę cały ten ślub...
    Idzie w dobrym kierunku. U mnie też był spokój, później jakieś pojedyncze przypadki, a teraz od 2tyg prawie, to już nic się nie działo. Także bez stresu Kochana. Na ślubie sie nie przemęczaj i nie szalej. Jakby było trzeba to kładź nogi na nogi swojego faceta :) a dziwne opinie innych ludzi miej głęboko gdzieś :)

editchen lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z Wami dziewczyny w ten pochmurny dzień. Nie śpię już od godziny, a o 8 biegnę na badania.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...
    ja miałam jakieś strzępki tylko, ale moja gin powiedziała ze póki nie ma świeżej krwi ani brzydko nie pachnie, to wszystkie kolory są Ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:05

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, nawilżaj gardło, ja tez się czasami budzę z bólu. Isla, woda z miodem, kisiel, siemię lniane zaparzone, inhalacje!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:07

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • agii81 Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 a próbowałaś płakać gardło wodą z solą? Ja tego nigdy nie robiłam, bo dla mnie to okropne ale synowi kiedyś kazałam i mówił, że coś tam mu pomogło. Ja to bym pewnie porcelanę po tym tuliła.
    No tak, doczytalam. Próbowałaś :(

editchen weź może nospe że sobą w razie czego. Ja zawsze noszę w torebce. Pamietaj, że to jest Wasz dzień a Ty masz maluszka pod serduchem i tak jak napisała szczesliwa_mamusia miej w powazaniu zdanie innych, choćbys miała sobie leżankę z krzeseł zrobić i sie położyć ;) A długa impreza się szykuje?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:35

editchen lubi tę wiadomość

<3Wbwmp2.png <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Caly czas plukam juz 3 kubki uzylam. Na 11 jade do dr.mam dosc. Po paracetamilu bylo lej przez 2h i potem na nowo le nie chce wiecej brac. Jesli zalecu antybiotyk yo wezme ale przeraza mnie to w 1 ciazy nic nie bralam

37,5 st mam

Wczoraj gadalam ze znajoma o tym pulsie dziecka inpyatal jaki ja mam w spoczynku. Mowie ze rozny czasami 80 ale zwykle kolo 100 i mowi ze wysoki. Co o tym sadzicie? Kest wysoki? Cisnienie mam okolo 105/60

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 07:52

• editchen Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, no wesele zaplanowane do 3, ja planuje być do torta (23); jak coś się będzie działo - idę leżeć i niech mnie wszyscy cmokną.
    za to o 4 rano wyszło mi dzis moje uczulenie (takie pokrzywkowe) na dłoniach.... masakra, bo jedyny lek, który na to pomaga to Encorton i sterydy w maściach. A Encorton ma różne opinie w ciąży :/ nie będę mogła założyć obrączki :/ nie wiem co robić.

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- ja w ciąży tez mam puls od 100 do 110. Ostatnio miałam 92, to już było super. Jak miałam robiony holter, to wyszło ze średnio tętno mam 90-92. Tylko w nocy potrafi spasc do 52. To jest dopiero rozpiętość. Lekarz mi mówił, że tętno mamy może w ciąży przyspieszyć nawet 20uderzen na minutę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen- rozumiem Cię doskonale. Mi na początku ciąży tez wyskoczyło uczulenie na dloniach, a jedyne co mi zawsze pomagało był mój steryd dermovate. W ciąży zakazany. Więc dużo smarowałam tłustym kremem z duża ilością wazeliny. I piłam wapno. Troszkę dłużej to trwało, ale w końcu zeszło. A jak swedziało, to przebierałam octem. Idź też do apteki. Mi kiedyś babka poleciła taka masc bez sterydow-co prawda nie wiem jak ma sie teraz do ciąży, Ale może można ja stosować. Niestety nazwy nie pamiętam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 08:13

• Tizzi Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy się już w 17 tygodniu.
    Teraz wielkie oczekiwanie na pierwsze ruchy

Zołzimagic, k878, Amus87, Wachciowa, Lady Savage, kaka470, Sunshine_111, Aztoria, Marteczka93, Szczesliwa_mamusia, A85K, Edith, magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość

<3 Lea <3
    tt1d8bf6.pngcravings-2017-12-01.jpg
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen wypij wapno albo idz do apteki, cos napewno Ci podadza.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    editchen też na początku zmagałam się z alergią. Wapno piłam I pomogło, ale troche trwało zanim przaszlo. A moze uda sie na ten jeden dzien jakos zamaskowac wysypke?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam 17 tydzień i jednocześnie mówię Wam papa na najbliższe 8 dni, jedziemy właśnie w Bory a tam nie ma zasięgu, idealny odpoczynek od cywilizacji.

Rosnijcie wszystkie zdrowo! :)

Amus87, Wachciowa, Lady Savage, kaka470, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, Edith, magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxwl a bralas antybiotyk w tym marcu?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus- ja w ciąży tez mam puls od 100 do 110. Ostatnio miałam 92, to już było super. Jak miałam robiony holter, to wyszło ze średnio tętno mam 90-92. Tylko w nocy potrafi spasc do 52. To jest dopiero rozpiętość. Lekarz mi mówił, że tętno mamy może w ciąży przyspieszyć nawet 20uderzen na minutę.
    A no widzsz :) ja po spani mierzylam i mam 94. Mize ja mam wysokie tetno to dzidzial tez

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 16 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj w łazience myślałam, że sie przewrócę, tak mnie zawroty głowy męczyły. Rano dziś niewiele lepiej. Po śniadaniu zmierzyłam sobie ciśnienie - całe 83/73 a puls 94 był. Położyłam sie na płasko praktycznie i lepiej.

Editchen - ehh te plamienia, tak jak u mnie 10 dni nic nie było, 2 dni przed wizytą troche i znowu nic, tak od wtorku wieczorem plamiłam, było już jaśniej a wczoraj po południu ciemniej brązowo :-/ Dziś na razie spokój. Pij wapno jak dziewczyny piszą, może troche przejdzie wysypka.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 08:42

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
‹‹ 532 533 534 535 536 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ