X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Tizzy moim zdaniem tez ta lista z wizytami jest niepotrzebna.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polykanie i mowienie bol okropny. Czopy byly jakies dwa bailo zolte tersz ich nie ma. Jaki antybiotyk bralas? Ja mam pecha bo mam uczulenie na penicyline :/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U mnie polykanie i mowienie bol okropny. Czopy byly jakies dwa bailo zolte tersz ich nie ma. Jaki antybiotyk bralas? Ja mam pecha bo mam uczulenie na penicyline :/

Aaaaaaaa!!!!!! :-) Amus!!!!

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka :D witaj kochana :))

Anatolka lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi zgadzam się z dziewczynami.

Miło , że jesteś :-) gratuluję zdrowej dziewczynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 20:37

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi - zgadzam sie z resztą, ta lista fajna jest na początku, do czasu serduszek, prenatalnych. Później już uciążliwe zresztą każda co ma napisać o wizycie i tak napisze :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Nola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie melduje zdrowa najprawdopodobniej dziewczynkę :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 05:26

Edith, A85K, [m]alina, nick nieaktualny, ara, Lady Savage, Zołzimagic, emilydread, agii81, Wachciowa, magdzia26, Anuśka...G, Jacqueline, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Marteczka93, Jooozefka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny ja po wizycie melduje zdrowa najprawdopodobnie dziewczynkę :) <3

No to pisz co I jak...jaka duża itp. Gratulacje :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...
    ja miałam niedawno
    myślałam ze to ta cała grzybica ale nie, bo w koncu jej nie mialam. 2 dni tak miałam- samo minęło.W sensie minęło jak zaczęłam stosować ten probiotyk dopochwowy Nie wiem co to było

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na dyżurze ale lekarz mnie zesłabił
    jakiś młody i w dodatku robi specjalizację z ginekologii
    dał mi jakis antybiotyk ale póki nie am goraczki lepiej nie brac bo one niby wszystkie bezpieczne bo mają oznaczenie "B" ale nie wiadomo co sie moze podziać z dzieckiem....
    kazał póki co stosować .....gripex :/ a na gardło spray z lidokainą. Nie wiem z jakiej choinki sie urwał
    powiedział ze gardło brzydko przekrwione ale migdałki nie powiększone. Wiec albo dopiero się rozwija albo to nie bedzie angina. Pogadane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 21:53

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi moje kochane od dwóch dni mam takie dziwne uczucie jakby klucie w pepku ale tak od środka co to może być?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gripex w ciąży? :/ chyba go pogrzalo. Amus ten nalot na migdalach to mogły być resztki pokarmowe. Spróbuj może zrobić wymaz z gardła. Będziesz miała pewność co Ci dolega. Dodatkowo z krwi o stanie zapalnym świadczą podwyższone leukocyTy, ob, crp.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale siły nie mam żeby się udzielać dopiero co tesciowie wyjechali po 5 dniach pobytu u nas zdązyłam w miarę posprzątać dom a mój mądry mąż zaprosil na jutro na nocleg swojego kolegę z dziewczyną :( k***a normalnie ledwo żyję ...ja nie wiem jak on sobie to wyobraza

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Kochana, kłania się czytanie ze zrozumieniem, lekarz nie mówił o krwawieniach tylko o przyczynach krwawień, że większość z nich w absolutnie żaden sposób nie zagraża ani matce ani dziecku i są to straszaki, które przynoszą tylko nerwy :-)
    Uwierz mi że rozumiem, napisałam Ci co powiedział mój lekarz na temat krwawień i jakie są moje odczucia... :)

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Gripex w ciąży? :/ chyba go pogrzalo. Amus ten nalot na migdalach to mogły być resztki pokarmowe. Spróbuj może zrobić wymaz z gardła. Będziesz miała pewność co Ci dolega. Dodatkowo z krwi o stanie zapalnym świadczą podwyższone leukocyTy, ob, crp.
    no dziwny dr mówie wam jeszcze sie chwalił ze specjalizacje robi z ginekologii ehhhhhh
    to nie był nalot a czopy które wyszłyz takiej dziurki w migdałku ale czytałam ze to sie i w zdrowych migdałkach zdarza- no powiem ze widok okropny :P

miałam isc na badania krwi ale nie mam sily jutro siedziec w lab tyle czasu a na 11 do dokotra( ide do mojego pierwszego kontaktu bo ten na dyżurze mnie przeraził)

boli mnie to gardło okropnie, moze apap wezme ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Czytam was ale siły nie mam żeby się udzielać dopiero co tesciowie wyjechali po 5 dniach pobytu u nas zdązyłam w miarę posprzątać dom a mój mądry mąż zaprosil na jutro na nocleg swojego kolegę z dziewczyną :( k***a normalnie ledwo żyję ...ja nie wiem jak on sobie to wyobraza
    moj mi powiedział dzisiaj " mnie tez gardło boli, nie dramatyzuj " także rece nogi cycki opadły. Nie gadam z nim i nie chce go aktualnie widzieć

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam angine po ciężkiej infekcji bakteryjnej i 3 antybiotykach (taromentin auglavin i klabax) na które okazało się że mam uczulenie. u mnie cały początek 2017 roku to jedno wielkie powikłanie po grypie było. wyszło uczulenie na nanomycyne i lekarka która zdiagnozowała angine dała mi groprinosin- lek przeciwwirusowy i glimbax do płukania gardła. chyba w ciąży się tego nie bierze bo ma alkohol w składzie.

też myślę że daty naszych wizyt na 1 stronie nie są aż tak ważne;) i tak tu na bieżąco piszemy że idziemy do lekarza ;)

tizzi tak myślałam że u ciebie zdrowy dzidziuś rośnie:)

Tizzi lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz mam trochę czasu to napisze.
    Wizytę miałam po godz.13 lekarka zmierzyła crl I wyszło jej 89,3 mm a 2 tyg.temu prywatnie w PL gin wymierzył na 83mm coś nie chce mi się wierzyć że w ciągu 2 tyg.urusł tylko 6 mm ale myślę , ze przez to , że było wygięte ...czytałam kiedyś , że na tym etapie trudno wymierzyć crl bo dziecko jest wygięte .

Wymierzyła malucha I wg tych pomiarów bobas waży ok.129 gram :-)
    Mimo , że gin się nagimnastykowała I starała (Usg przez pochę I brzuch ) maluszek nie dał się ujawnić ...nie chciał/a pokazać co ma między nóżkami :-P
    Maluszek się ruszał I zasłaniał nogami niby coś tam widziałam z góry ale z tej perspektywy ani gin ani ja nie możemy potwierdzić , że to chłopak... coś mi się wydaje , że to będzie chyba czwarta dziewczynka ale zobaczymy.

Następną wizytę mam za 4 tyg. na 13.07 może wtedy się maluszek ujawni to będzie mój 19+3 :-) może wtedy.

A oto przedstawiam mojego bobaska ważącego ok.129 gram :-) :-* <3

ef34dc315b0738c1med.jpg

05b0e27c286bf862med.jpg

Wachciowa, magdzia26, nick nieaktualny, k878, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Anuśka...G, Edith, _darkblueberry, Jooozefka lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero teraz po całym dniu usiadłam spokojnie. tak jak od powniedziałku nie miałam żadnego plamienia, tak wczoraj i dziś oczywiście dały mi w kość, wróciło kłucie i beż na wkładce... a jeszcze jutro i w sobotę cały ten ślub...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

MUUVO Quick SE 2 – dlaczego jest idealny na pierwszy wózek dla dziecka?

Zastanawiasz się, który wózek sprawdzi się najlepiej już od pierwszych spacerów z maluchem? MUUVO Quick SE 2 to wyjątkowa propozycja, która łączy w sobie elegancki design z praktycznymi funkcjami docenianymi i przez dzieci, i rodziców. Warto zwrócić uwagę na innowacyjne rozwiązania, takie jak regulowana budka, wentylowane oparcie i wygoda składania. Sprawdź, co sprawia, że Quick SE 2 może stać się idealnym wyborem na start.

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak ochoty na seks... - najczęstsze przyczyny niskiego libido u kobiet

Czym jest libido i jakie czynniki mają największy wpływ na popęd seksualny? Co robić, kiedy brak ochoty na seks? Przeczytaj o najczęstszych przyczynach niskiego libido u kobiet oraz dowiedz się, jak możesz poradzić sobie z tym problemem. 

CZYTAJ WIĘCEJ