Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Tizzi - zgadzam sie z resztą, ta lista fajna jest na początku, do czasu serduszek, prenatalnych. Później już uciążliwe zresztą każda co ma napisać o wizycie i tak napisze12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Hej dziewczyny ja po wizycie melduje zdrowa najprawdopodobniej dziewczynkę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 05:26
Edith, A85K, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, ara, Lady Savage, Zołzimagic, emilydread, agii81, Wachciowa, magdzia26, Anuśka...G, Jacqueline, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Marteczka93, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...
-
nick nieaktualnysalenne wrote:Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...
myślałam ze to ta cała grzybica ale nie, bo w koncu jej nie mialam. 2 dni tak miałam- samo minęło.W sensie minęło jak zaczęłam stosować ten probiotyk dopochwowy Nie wiem co to było -
nick nieaktualnybyłam na dyżurze ale lekarz mnie zesłabił
jakiś młody i w dodatku robi specjalizację z ginekologii
dał mi jakis antybiotyk ale póki nie am goraczki lepiej nie brac bo one niby wszystkie bezpieczne bo mają oznaczenie "B" ale nie wiadomo co sie moze podziać z dzieckiem....
kazał póki co stosować .....gripexa na gardło spray z lidokainą. Nie wiem z jakiej choinki sie urwał
powiedział ze gardło brzydko przekrwione ale migdałki nie powiększone. Wiec albo dopiero się rozwija albo to nie bedzie angina. PogadaneWiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 21:53
-
Gripex w ciąży?
chyba go pogrzalo. Amus ten nalot na migdalach to mogły być resztki pokarmowe. Spróbuj może zrobić wymaz z gardła. Będziesz miała pewność co Ci dolega. Dodatkowo z krwi o stanie zapalnym świadczą podwyższone leukocyTy, ob, crp.
-
Czytam was ale siły nie mam żeby się udzielać dopiero co tesciowie wyjechali po 5 dniach pobytu u nas zdązyłam w miarę posprzątać dom a mój mądry mąż zaprosil na jutro na nocleg swojego kolegę z dziewczyną
k***a normalnie ledwo żyję ...ja nie wiem jak on sobie to wyobraza
-
Mamaokruszka wrote:Kochana, kłania się czytanie ze zrozumieniem, lekarz nie mówił o krwawieniach tylko o przyczynach krwawień, że większość z nich w absolutnie żaden sposób nie zagraża ani matce ani dziecku i są to straszaki, które przynoszą tylko nerwy
-
nick nieaktualnyWachciowa wrote:Gripex w ciąży?
chyba go pogrzalo. Amus ten nalot na migdalach to mogły być resztki pokarmowe. Spróbuj może zrobić wymaz z gardła. Będziesz miała pewność co Ci dolega. Dodatkowo z krwi o stanie zapalnym świadczą podwyższone leukocyTy, ob, crp.
to nie był nalot a czopy które wyszłyz takiej dziurki w migdałku ale czytałam ze to sie i w zdrowych migdałkach zdarza- no powiem ze widok okropny
miałam isc na badania krwi ale nie mam sily jutro siedziec w lab tyle czasu a na 11 do dokotra( ide do mojego pierwszego kontaktu bo ten na dyżurze mnie przeraził)
boli mnie to gardło okropnie, moze apap wezme ??Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:26
-
nick nieaktualnymagdzia26 wrote:Czytam was ale siły nie mam żeby się udzielać dopiero co tesciowie wyjechali po 5 dniach pobytu u nas zdązyłam w miarę posprzątać dom a mój mądry mąż zaprosil na jutro na nocleg swojego kolegę z dziewczyną
k***a normalnie ledwo żyję ...ja nie wiem jak on sobie to wyobraza
-
ja miałam angine po ciężkiej infekcji bakteryjnej i 3 antybiotykach (taromentin auglavin i klabax) na które okazało się że mam uczulenie. u mnie cały początek 2017 roku to jedno wielkie powikłanie po grypie było. wyszło uczulenie na nanomycyne i lekarka która zdiagnozowała angine dała mi groprinosin- lek przeciwwirusowy i glimbax do płukania gardła. chyba w ciąży się tego nie bierze bo ma alkohol w składzie.
też myślę że daty naszych wizyt na 1 stronie nie są aż tak ważne;) i tak tu na bieżąco piszemy że idziemy do lekarza
tizzi tak myślałam że u ciebie zdrowy dzidziuś rośnie:)Tizzi lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Dziewczyny teraz mam trochę czasu to napisze.
Wizytę miałam po godz.13 lekarka zmierzyła crl I wyszło jej 89,3 mm a 2 tyg.temu prywatnie w PL gin wymierzył na 83mm coś nie chce mi się wierzyć że w ciągu 2 tyg.urusł tylko 6 mm ale myślę , ze przez to , że było wygięte ...czytałam kiedyś , że na tym etapie trudno wymierzyć crl bo dziecko jest wygięte .
Wymierzyła malucha I wg tych pomiarów bobas waży ok.129 gram
Mimo , że gin się nagimnastykowała I starała (Usg przez pochę I brzuch ) maluszek nie dał się ujawnić ...nie chciał/a pokazać co ma między nóżkami
Maluszek się ruszał I zasłaniał nogami niby coś tam widziałam z góry ale z tej perspektywy ani gin ani ja nie możemy potwierdzić , że to chłopak... coś mi się wydaje , że to będzie chyba czwarta dziewczynka ale zobaczymy.
Następną wizytę mam za 4 tyg. na 13.07 może wtedy się maluszek ujawni to będzie mój 19+3może wtedy.
A oto przedstawiam mojego bobaska ważącego ok.129 gram:-*
Wachciowa, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, k878, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Anuśka...G, Edith, _darkblueberry, Jooozefka lubią tę wiadomość
Laura