X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaa Tizzy moim zdaniem tez ta lista z wizytami jest niepotrzebna.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie polykanie i mowienie bol okropny. Czopy byly jakies dwa bailo zolte tersz ich nie ma. Jaki antybiotyk bralas? Ja mam pecha bo mam uczulenie na penicyline :/

• Anatolka Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    U mnie polykanie i mowienie bol okropny. Czopy byly jakies dwa bailo zolte tersz ich nie ma. Jaki antybiotyk bralas? Ja mam pecha bo mam uczulenie na penicyline :/

Aaaaaaaa!!!!!! :-) Amus!!!!

1usa3e5e6fqireg4.png

3ca106616b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anatolka :D witaj kochana :))

Anatolka lubi tę wiadomość

• A85K Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi zgadzam się z dziewczynami.

Miło , że jesteś :-) gratuluję zdrowej dziewczynki :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 20:37

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tizzi - zgadzam sie z resztą, ta lista fajna jest na początku, do czasu serduszek, prenatalnych. Później już uciążliwe zresztą każda co ma napisać o wizycie i tak napisze :)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Nola Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja po wizycie melduje zdrowa najprawdopodobniej dziewczynkę :) <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2017, 05:26

Edith, A85K, [m]alina, Szczesliwa_mamusia, ara, Lady Savage, Zołzimagic, emilydread, agii81, Wachciowa, magdzia26, Anuśka...G, Jacqueline, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Marteczka93, Jooozefka lubią tę wiadomość

2nn3dqk3kf70gzik.png
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nola wrote:
    Hej dziewczyny ja po wizycie melduje zdrowa najprawdopodobnie dziewczynkę :) <3

No to pisz co I jak...jaka duża itp. Gratulacje :-)

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    salenne wrote:
    Dziewczyny, dziwna sprawa. Czy którejś z Was zdarzyło się mieć taką bardzo bardzo gęstą, trudną do rozerwania wydzielinę z pochwy? Nie ma zapachu a kolor na papierze żółtawy. Wybaczcie za taki temat, ale nigdy wcześniej się z czymś takim nie spotkałam i trochę się wystraszyłam...
    ja miałam niedawno
    myślałam ze to ta cała grzybica ale nie, bo w koncu jej nie mialam. 2 dni tak miałam- samo minęło.W sensie minęło jak zaczęłam stosować ten probiotyk dopochwowy Nie wiem co to było

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    byłam na dyżurze ale lekarz mnie zesłabił
    jakiś młody i w dodatku robi specjalizację z ginekologii
    dał mi jakis antybiotyk ale póki nie am goraczki lepiej nie brac bo one niby wszystkie bezpieczne bo mają oznaczenie "B" ale nie wiadomo co sie moze podziać z dzieckiem....
    kazał póki co stosować .....gripex :/ a na gardło spray z lidokainą. Nie wiem z jakiej choinki sie urwał
    powiedział ze gardło brzydko przekrwione ale migdałki nie powiększone. Wiec albo dopiero się rozwija albo to nie bedzie angina. Pogadane

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 21:53

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi moje kochane od dwóch dni mam takie dziwne uczucie jakby klucie w pepku ale tak od środka co to może być?

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gripex w ciąży? :/ chyba go pogrzalo. Amus ten nalot na migdalach to mogły być resztki pokarmowe. Spróbuj może zrobić wymaz z gardła. Będziesz miała pewność co Ci dolega. Dodatkowo z krwi o stanie zapalnym świadczą podwyższone leukocyTy, ob, crp.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytam was ale siły nie mam żeby się udzielać dopiero co tesciowie wyjechali po 5 dniach pobytu u nas zdązyłam w miarę posprzątać dom a mój mądry mąż zaprosil na jutro na nocleg swojego kolegę z dziewczyną :( k***a normalnie ledwo żyję ...ja nie wiem jak on sobie to wyobraza

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamaokruszka wrote:
    Kochana, kłania się czytanie ze zrozumieniem, lekarz nie mówił o krwawieniach tylko o przyczynach krwawień, że większość z nich w absolutnie żaden sposób nie zagraża ani matce ani dziecku i są to straszaki, które przynoszą tylko nerwy :-)
    Uwierz mi że rozumiem, napisałam Ci co powiedział mój lekarz na temat krwawień i jakie są moje odczucia... :)

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Gripex w ciąży? :/ chyba go pogrzalo. Amus ten nalot na migdalach to mogły być resztki pokarmowe. Spróbuj może zrobić wymaz z gardła. Będziesz miała pewność co Ci dolega. Dodatkowo z krwi o stanie zapalnym świadczą podwyższone leukocyTy, ob, crp.
    no dziwny dr mówie wam jeszcze sie chwalił ze specjalizacje robi z ginekologii ehhhhhh
    to nie był nalot a czopy które wyszłyz takiej dziurki w migdałku ale czytałam ze to sie i w zdrowych migdałkach zdarza- no powiem ze widok okropny :P

miałam isc na badania krwi ale nie mam sily jutro siedziec w lab tyle czasu a na 11 do dokotra( ide do mojego pierwszego kontaktu bo ten na dyżurze mnie przeraził)

boli mnie to gardło okropnie, moze apap wezme ??

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 czerwca 2017, 22:26

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Czytam was ale siły nie mam żeby się udzielać dopiero co tesciowie wyjechali po 5 dniach pobytu u nas zdązyłam w miarę posprzątać dom a mój mądry mąż zaprosil na jutro na nocleg swojego kolegę z dziewczyną :( k***a normalnie ledwo żyję ...ja nie wiem jak on sobie to wyobraza
    moj mi powiedział dzisiaj " mnie tez gardło boli, nie dramatyzuj " także rece nogi cycki opadły. Nie gadam z nim i nie chce go aktualnie widzieć

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja miałam angine po ciężkiej infekcji bakteryjnej i 3 antybiotykach (taromentin auglavin i klabax) na które okazało się że mam uczulenie. u mnie cały początek 2017 roku to jedno wielkie powikłanie po grypie było. wyszło uczulenie na nanomycyne i lekarka która zdiagnozowała angine dała mi groprinosin- lek przeciwwirusowy i glimbax do płukania gardła. chyba w ciąży się tego nie bierze bo ma alkohol w składzie.

też myślę że daty naszych wizyt na 1 stronie nie są aż tak ważne;) i tak tu na bieżąco piszemy że idziemy do lekarza ;)

tizzi tak myślałam że u ciebie zdrowy dzidziuś rośnie:)

Tizzi lubi tę wiadomość

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • A85K Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny teraz mam trochę czasu to napisze.
    Wizytę miałam po godz.13 lekarka zmierzyła crl I wyszło jej 89,3 mm a 2 tyg.temu prywatnie w PL gin wymierzył na 83mm coś nie chce mi się wierzyć że w ciągu 2 tyg.urusł tylko 6 mm ale myślę , ze przez to , że było wygięte ...czytałam kiedyś , że na tym etapie trudno wymierzyć crl bo dziecko jest wygięte .

Wymierzyła malucha I wg tych pomiarów bobas waży ok.129 gram :-)
    Mimo , że gin się nagimnastykowała I starała (Usg przez pochę I brzuch ) maluszek nie dał się ujawnić ...nie chciał/a pokazać co ma między nóżkami :-P
    Maluszek się ruszał I zasłaniał nogami niby coś tam widziałam z góry ale z tej perspektywy ani gin ani ja nie możemy potwierdzić , że to chłopak... coś mi się wydaje , że to będzie chyba czwarta dziewczynka ale zobaczymy.

Następną wizytę mam za 4 tyg. na 13.07 może wtedy się maluszek ujawni to będzie mój 19+3 :-) może wtedy.

A oto przedstawiam mojego bobaska ważącego ok.129 gram :-) :-* <3

ef34dc315b0738c1med.jpg

05b0e27c286bf862med.jpg

Wachciowa, magdzia26, Szczesliwa_mamusia, k878, Tizzi, Sunshine_111, Aztoria, Anuśka...G, Edith, _darkblueberry, Jooozefka lubią tę wiadomość

Laura <3
    16udskjovnt95p8j.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 15 czerwca 2017, 23:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dopiero teraz po całym dniu usiadłam spokojnie. tak jak od powniedziałku nie miałam żadnego plamienia, tak wczoraj i dziś oczywiście dały mi w kość, wróciło kłucie i beż na wkładce... a jeszcze jutro i w sobotę cały ten ślub...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
‹‹ 531 532 533 534 535 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pokój dziecka - 7 inspiracji na kreatywną aranżację

Urządzanie pokoju dziecka to jedno z najprzyjemniejszych, ale i wymagających zadań dla rodziców. Chcemy, aby przestrzeń była nie tylko bezpieczna i funkcjonalna, ale też sprzyjała rozwojowi wyobraźni, kreatywności oraz dawała dziecku poczucie komfortu i radości. Jeśli szukasz pomysłów na aranżację, które łączą estetykę z praktycznością, świetnie trafiłeś! Warto sięgnąć po sprawdzone i inspirujące rozwiązania, które sprawdzą się dla maluchów, przedszkolaków i starszych dzieci. W tym artykule znajdziesz 7 konkretnych, sprawdzonych propozycji, które odmienią każdy pokój.

CZYTAJ WIĘCEJ