X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 czerwca 2017, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus do 38stopni nie zaszkodzi. Ja leżałam e szpitalu i miałam ponad 38 i nic mi nie dało na zbicie, kazali "wygrzac".
    A z tego co kojarzę, to temperatura Ci już spadła.

Opolanka - farbowanie Ci nie zaszkodzi. Hybryda też nie. Ja też się wybieram do fryzjera w lipcu, bo trochę jestem spłukana w tym miesiącu. Ja osobiście hybrydy nie robię w ciąży, Ale to z racji tego, że mega szybko rosną mi paznokcie i co tydzień miałabym okropny odrost. Ale z racji zawodu mam bardzo dobre zwykle lakiery, które spokojnie tydzień wytrzymują, więc maluje zwykłymi :) mój mąż to w ogóle jest przeciwny, żebym cokolwiek robiła sobie w ciąży. Ale powiedziałam, że włosy muszę zrobić. Nie będę wyglądała jak "sierota". Nie to, że zaczynam się czuć jak słoń, to jeszcze mam być zaniedbana. Burknął coś pod nosem i chyba dotarło, że jak się na coś uprę, to koniec :)
    W sensie jak lezalas w ciazy z taka temp powyzej 38 ci nic nie dali?? Moze mialas w kroplowce? Kurde dziwne

A ja w sumie nie wiem ile mialam jak mierze pod pacha to mam o stopien nizsz niz w pachwinie wiec w pachwinie mialam 38,4 a pod pacha 37,6 jakos i uznalam ze pod pacha wlasciwa nie wiem u mnie zawsze takie rozbieznosci. Ale spadla sama wiec mam nadzieje ze nawet jak bylo kolo 39 to nie zaszkodzilo

• 78beti Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 06:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Invictia wrote:
    A ja chciałam się zapytać, czy któraś z was ma podobnie i co polecacie. Bardzo boli mnie brzuch i kręgosłup w pracy. Moja praca jest w miarę fizyczna, pracuje w domu starców jako pielęgniarka, oraz opiekunka+. Cały dzień na nogach, a do tego mam pare tych domów do obsłużonia, wiec tez dużo chodzę. (Prawka chwilowo brak :/).
    Ja wprawdzie nie mam pracy fizycznej ale tez tak sie czułam po pracy a teraz kiedy jestem na wakacjach wszystko minęło. Zdecydowałam ze jak wrócę do pracy i ból powróci to idę na L4 od lipca

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    W sensie jak lezalas w ciazy z taka temp powyzej 38 ci nic nie dali?? Moze mialas w kroplowce? Kurde dziwne

A ja w sumie nie wiem ile mialam jak mierze pod pacha to mam o stopien nizsz niz w pachwinie wiec w pachwinie mialam 38,4 a pod pacha 37,6 jakos i uznalam ze pod pacha wlasciwa nie wiem u mnie zawsze takie rozbieznosci. Ale spadla sama wiec mam nadzieje ze nawet jak bylo kolo 39 to nie zaszkodzilo

Miałam 38.4 dokładnie. Żadnej kroplówki. Jedyne co dostałam to luteina do tego krwawienia. Nie wiem- może uznali, że to że stresu. Wylezalam i temp spadła do 37.5. Co dziwnego, dopiero w domu miałam koło 37. Więc może to rzeczywiście było że stresu. Ale nic mi nie dali

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Miałam 38.4 dokładnie. Żadnej kroplówki. Jedyne co dostałam to luteina do tego krwawienia. Nie wiem- może uznali, że to że stresu. Wylezalam i temp spadła do 37.5. Co dziwnego, dopiero w domu miałam koło 37. Więc może to rzeczywiście było że stresu. Ale nic mi nie dali
    To mnie uspokoilas :) pewnie gdybym miala przed snem goraczke to bym uwazala a tak w nocy mnie obudzila. No nic. Nie jest chyba tak zle bo mialam ja max kilka godzin.

• nesairah Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 07:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nesairah jak zalozylas ten suwaczek? Za cholere nie umiem juz sie zalogowalam na tej stronie z nim i nie umiem znalezc :(

http://center.babygaga.com/tickers/pregnancy - tutaj ten pierwszy suwaczek :) można go modyfikować na kilka sposobów.

Co do wyprawki, ja mam kupione 3 czapeczki - kupiłam symbolicznie. Resztę po 20 tygodniu. Nie mam nikogo wśród bliskich kto mógłby oddać choć część rzeczy... ale znając moją mamę zacznie kupować na potęgę nowe ubranka, akcesoria, zabawki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 07:38

Amus87 lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, niektórzy lekarze mówią ze do 38,5 to nie gorączka i nic nie podają. Ja w ciągu tych 3 tygodni przeziębień 2 razy brałam Apap, nie przez temperaturę, bo miałam do 37,5 ale przez bóle mięśni i stawów, które mi spać nie pozwalały i były koszmarne.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie obudzilam to bylam wrzaca polecialam siku i mnie zimno zlapalo i trzesaca sie wrocilam do lozka chwile pod koldra i sie odkrylam i troche temp spadla rano juz goraczki nie bylo. W nocy jak sie obudzilam staralam sie nie zasnac przez pol h zobaczyc czy nie wzrasta temp ale skoro nie wzrastala olalam sprawe nie bralam apapu ( bralam o 14 na bol glowy) i zasnelam. kolo 4 pod pacha juz bylo 37,1 nie wiem ile w pachwinie bo juz olalam a o 7 goraczki nie bylo. Wytraszylam sie ze wysoka temp mogla cos dziecko zrobic bo skoro ja bylam taka rozgrzana na zewn to jak ono musialo miec w srodku...

Mam w koncu ten suwaczek dzieki kochana :D

W tej ciazy jakos pod gorke...w tamtej przez 9 msc ani przeziebienia nie mialam a teraz masakra.ciagle cos.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 07:57

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się witam w 17 tc :) we wtorek wizyta w końcu :)

Szczesliwa_mamusia, Amus87, Lady Savage, Wachciowa, Aztoria, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dziś zaczynam 16tydzień :) do wizyty jeszcze 12dni

magdzia26, Amus87, Lady Savage, Wachciowa, Aztoria, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- w mojej książce o ciąży jest napisane, że temperatura w wodach płodowych jest stała, ok 37.5-8st. Nie zależnie, czy mamie jest zimno, czy gorąco. Nie mogłaś więc "podgrzać" swojego dziecka :)

Amus87, Lady Savage lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli temp matki nie wplywa na temp wod plodowych ? Nie wiedzialam :) czlowiek sie uczy cale zycie:D bo cos czytalam o niedotlenieniu dziecka przy goraczkach itp ale chyba glownie chodzi o dlugotrwala goraczke.... A goraczka chyba byla potrzebna bo juz prawie jestem zdrowa. Nieznaczny katar mam i gardlo takie ciezkie ale nie boli, glowa nie boli :) W pon robie morfologie i crp. We wtorek kontrole. Mialam miec powtorke toxo i cytomegalie ale przy wirusowkach glupoty wychodza wiec poczekam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 08:24

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakos zapomnialam o wynikach pappa...jeszcze cos ponad tydzien. Ale czuje ze u nas sie na amnio skonczy ( na nifty mnie nie stac) obadamy...

Dziewczyny mialyscie miec wyniki z papa szybcidj na necie ? Macie ? Kurcze nie pamietam ktora to pisala :( zamotalam sie

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam jeszcze pytanie. Dr gadal ze jakby sie pogorszylo to mam na dyzur jechac. I nie wiem czy ten zielony katar a za tym idzie troche zielonej flegmy to pogorszenie? Bo tak czuje sie lepiej
    . No ale moze to byc bakteryjne i dla antybiityku i nie wiem. Moj dr 1 kontaktu dopiero bedzie we wtorek. Nie wiem czy to moze poczekac

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 08:35

• agii81 Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny mialyscie miec wyniki z papa szybcidj na necie ? Macie ? Kurcze nie pamietam ktora to pisala :( zamotalam sie

Ja miałam pappe następnego dnia w necie już

<3Wbwmp2.png <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-to dobrze, że gorączka minęła. Moze cos próbowało się do Ciebie dobrac, ale organizm sobie poradził. A dlaczego ma sie skończyć amnipunkcji. Moze nie myśl narazie o tym. Ja wyniki pappa miałam Po 3dniach, Ale na opracowanie musiałam czekać tydzień, aż przyjedzie mój lekarz i opracuje.

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam równo 5 dni roboczych, tak jak mi pani w labie powiedziała. Diagnostyka

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi na wyniki pappy kazali czekać 2 tygodnie, ale na wynikach jest wcześniejsza data więc okazuje się, że były już po tygodniu.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A boje sie ze zas konowal na dyzurze bedzie no maskra

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja wlasnie nie mam jak w necie spraedzic . Dr powiedziala ze za ok 10 dni w rejestracji ze nie wczesniej niz 14 bo gadala ze jak jest okej to nie dzwonia a jak zle to wzywaja na spotkanie. Mowie ze i tak bede wczesniej dzwonic to powiedziala okej ale najwzcesniej za 14 dni

• k878 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi powiedzieli ze tydzień, ale zadzwoniłam w czwartek (pobierałam w sobotę) i wynik już był.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 540 541 542 543 544 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ