Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Czym mozna zastapic wode morska i inchalacje z soli kuchennej? Bo tak mysle ze za duzo tego jodu jeszcze w tabletkach biore
Pisałam Ci, żebyś kupiła sobie acatar-roztór izotoniczny. Tam nie ma wody morskiej, tylko chlorek sodu. I jest bezpieczny dla kobiet w ciąży -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Pisałam Ci, żebyś kupiła sobie acatar-roztór izotoniczny. Tam nie ma wody morskiej, tylko chlorek sodu. I jest bezpieczny dla kobiet w ciąży
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Spróbuj. Możesz ewentualnie jak nie będzie acataru hipertonic kupić irigasin. To też jest z chlorkiem sodu
Ale ja osobiście z tego acataru jestem bardzo zadowolona
psikam dużo razy bo staram sie prawie po kazdym wydmuchaiu nosa no ale końca nie widaćWiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 21:43
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Powiem Wam szczerze, że przestałam się udzielać bo właśnie nie mam ochoty czytać wiecznie takich tekstów jakie rzucacie do Amus. Dziewczyna jest chora, ma problem, nie może brać leków na swoją chorobę a wy ją traktujecie jak nawiedzoną histeryczkę i jeszcze to "bo krzywdę dziecku zrobisz". Serio? Gratuluję serdecznie tym, które nie przeżywały żadnych leków w ciąży, zazdroszczę jak cholera. Bo nie ma dnia, żebym się nie zastanawiała czy moje dziecko nadal żyje. Po to mam detektor, używam go coraz częściej i modlę się, żeby wreszcie poczuć wyraźne ruchy i nie panikować przy każdym bólu brzucha, uczuciu wilgoci na bieliźnie czy kłuciach w szyjce. Ale nic nie poradzę na to co czuję, po poronieniu, ze świadomością choroby, która mimo leków może spowodować śmierć dziecka w każdym momencie, nie da się wyłączyć lęku. Byłoby miło móc pisać o wszystkim ale jakoś ostatnio nie mam ochoty bo w dobrych dniach skupiam się na radości z ciąży a w złych nie mam ochoty jeszcze dodatkowo dostawać po głowie za to co czuję.
agii81 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:wejde jutro do apteki bo w sumie jedna dziurka jest zatkana, po nocy mam czysty nos a potem zas spływa
Jeszcze sobie pomyślałam, czy nie pomógł by Ci w lepszym oddychanie aromactiv sztyft do nosa. Co prawda on nie zlikwiduje kataru, Ale tak sztachnac się porządnie Mietka to fajnie się Po tym oddycha. I też można w ciąży. -
Amus, mnie pomogly inhalacje z soli fizjologicznej. Dwa dni po kolei wszyscy inhalowalismy sie i u chlopakow juz rano poprawa, w nocy spokojniej spia, a mi teraz puszcza i powoli staje na nogi.
magdzia26 lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnywłasnie doczytałam o tym nasivinie kurcze szkoda bo po nim zwykle katar mija od razu no ale nie bede ryzykować
prenalen chyba tez to woda morska z dodatkami jest
ale wykupie tego więcej może coś podziała
uznałam ze za dużo tej soli ( jodu ) bo biore w witaminach, tu do nosa, tu płukanie gardła tu wdychanie ( inchalacje) i jakoś głowa mnie zaczęła bolec po tych 3 dniach wiec poszukam alternatyw, ale gardło bole kostne czy mieśni, i wszystkie inne dolegliwości mineły tylko katar i czasmi kaszel jak za dużo flegmy takze myśle że idzie ku dobremu;)
mamaokruszka pisz częściej, odzywaj się ja trochę zluzuje dziewczyny też, i jakos to będzie. Nie każdy niestety rozumie sytuacje i nerwowo reaguje Pisz o czym tylko chcesz :* -
nick nieaktualnyAaaa szczesliwa mamusia odnosnie tej wody co ja mam to napisane jest100% sterylny izotoniczny roztwor wody morskiej , to to samo co w tych produktach o ktorych wspominalas??
https://www.doz.pl/apteka/p3525-Marimer_spray_oczyszczajacy_woda_morska_do_nosa_roztwor_izotoniczny_100_ml
To mam
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 22:36
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny