X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czym mozna zastapic wode morska i inchalacje z soli kuchennej? Bo tak mysle ze za duzo tego jodu jeszcze w tabletkach biore :)

Mam nasivin jeszce w domu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 21:25

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Czym mozna zastapic wode morska i inchalacje z soli kuchennej? Bo tak mysle ze za duzo tego jodu jeszcze w tabletkach biore :)

Pisałam Ci, żebyś kupiła sobie acatar-roztór izotoniczny. Tam nie ma wody morskiej, tylko chlorek sodu. I jest bezpieczny dla kobiet w ciąży

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wy tu o czereśniach, a mnie ciągle na sałatę i ogórki kiszone bierze XD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus -https://bazalekow.mp.pl/leki/doctor_subst.html?id=173. Tu masz opis chlorku sodu i bazę leków, które go zawieraja

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Pisałam Ci, żebyś kupiła sobie acatar-roztór izotoniczny. Tam nie ma wody morskiej, tylko chlorek sodu. I jest bezpieczny dla kobiet w ciąży
    Jutro podjade bo probowalam z ta woda morska(tez bezpieczna w ciazy) ale nie dala rady

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj. Możesz ewentualnie jak nie będzie acataru hipertonic kupić irigasin. To też jest z chlorkiem sodu :) Ale ja osobiście z tego acataru jestem bardzo zadowolona

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbuj. Możesz ewentualnie jak nie będzie acataru hipertonic kupić irigasin. To też jest z chlorkiem sodu :) Ale ja osobiście z tego acataru jestem bardzo zadowolona
    a wodę morską probowałaś? kurcze tak ją zachwalano a u mnie kicha :P
    psikam dużo razy bo staram sie prawie po kazdym wydmuchaiu nosa no ale końca nie widać

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 21:43

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam i powiem Ci, że acatar- mi bardziej podpasowal.

Acatar-psikam i porządnie wydmuchuje. Mi się zdecydowanie po tym lepiej oddycha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 21:45

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Próbowałam i powiem Ci, że acatar- mi bardziej podpasowal
    wejde jutro do apteki bo w sumie jedna dziurka jest zatkana, po nocy mam czysty nos a potem zas spływa

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiem Wam szczerze, że przestałam się udzielać bo właśnie nie mam ochoty czytać wiecznie takich tekstów jakie rzucacie do Amus. Dziewczyna jest chora, ma problem, nie może brać leków na swoją chorobę a wy ją traktujecie jak nawiedzoną histeryczkę i jeszcze to "bo krzywdę dziecku zrobisz". Serio? Gratuluję serdecznie tym, które nie przeżywały żadnych leków w ciąży, zazdroszczę jak cholera. Bo nie ma dnia, żebym się nie zastanawiała czy moje dziecko nadal żyje. Po to mam detektor, używam go coraz częściej i modlę się, żeby wreszcie poczuć wyraźne ruchy i nie panikować przy każdym bólu brzucha, uczuciu wilgoci na bieliźnie czy kłuciach w szyjce. Ale nic nie poradzę na to co czuję, po poronieniu, ze świadomością choroby, która mimo leków może spowodować śmierć dziecka w każdym momencie, nie da się wyłączyć lęku. Byłoby miło móc pisać o wszystkim ale jakoś ostatnio nie mam ochoty bo w dobrych dniach skupiam się na radości z ciąży a w złych nie mam ochoty jeszcze dodatkowo dostawać po głowie za to co czuję.

agii81 lubi tę wiadomość

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    wejde jutro do apteki bo w sumie jedna dziurka jest zatkana, po nocy mam czysty nos a potem zas spływa

Jeszcze sobie pomyślałam, czy nie pomógł by Ci w lepszym oddychanie aromactiv sztyft do nosa. Co prawda on nie zlikwiduje kataru, Ale tak sztachnac się porządnie Mietka to fajnie się Po tym oddycha. I też można w ciąży.

• Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Kochana wpisalam w google " na forum zapodaj " :D później wybierasz opcję BBcode dodaj na forum w formie miniaturki czy jakoś tak. :)
    A dziękuję , zapamiętam :)

Wachciowa lubi tę wiadomość

gann3e3klgptngn9.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus mi na katar pomaga prenalen kropelki do nosa, plus masc majerankowa do posmarowania pod nosem i po bokach

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, mnie pomogly inhalacje z soli fizjologicznej. Dwa dni po kolei wszyscy inhalowalismy sie i u chlopakow juz rano poprawa, w nocy spokojniej spia, a mi teraz puszcza i powoli staje na nogi.

magdzia26 lubi tę wiadomość

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. Nasivinu ani tym podobnych kropelek nie wolno stosować w ciazy

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia to fakt inhalacje bardzo pomagaja

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    własnie doczytałam o tym nasivinie kurcze szkoda bo po nim zwykle katar mija od razu no ale nie bede ryzykować

prenalen chyba tez to woda morska z dodatkami jest

ale wykupie tego więcej może coś podziała :P

uznałam ze za dużo tej soli ( jodu ) bo biore w witaminach, tu do nosa, tu płukanie gardła tu wdychanie ( inchalacje) i jakoś głowa mnie zaczęła bolec po tych 3 dniach wiec poszukam alternatyw, ale gardło bole kostne czy mieśni, i wszystkie inne dolegliwości mineły tylko katar i czasmi kaszel jak za dużo flegmy takze myśle że idzie ku dobremu;)

mamaokruszka pisz częściej, odzywaj się ja trochę zluzuje dziewczyny też, i jakos to będzie. Nie każdy niestety rozumie sytuacje i nerwowo reaguje Pisz o czym tylko chcesz :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa szczesliwa mamusia odnosnie tej wody co ja mam to napisane jest100% sterylny izotoniczny roztwor wody morskiej , to to samo co w tych produktach o ktorych wspominalas??
    https://www.doz.pl/apteka/p3525-Marimer_spray_oczyszczajacy_woda_morska_do_nosa_roztwor_izotoniczny_100_ml

To mam

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 czerwca 2017, 22:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie Kochana. Jest to roztwór chlorku sodu
    https://www.doz.pl/apteka/p123522-Acatar_Hipertonic_spray_do_nosa_100_ml tak on wyglada

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 czerwca 2017, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aaaa widzisz :p okej juz zrozumialam hehe

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 545 546 547 548 549 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z poczuciem winy i ze wstydem?

Poczucie winy i wstydu może wpływać na to, jak postrzegasz siebie, jakie decyzje podejmujesz i jak budujesz relacje z innymi. Jeśli nie umiesz ich rozpoznać i zrozumieć, mogą Cię przytłaczać, odbierać energię i podcinać pewność siebie. Nie musisz w tym tkwić. Nauka rozróżniania tych emocji i skutecznego radzenia sobie z nimi pomoże Ci odzyskać wewnętrzny spokój i lepszy kontakt ze sobą.

CZYTAJ WIĘCEJ