X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus - Mamaokruszka ma rację. I z pewnością sama wiesz jak się czujesz, gdy piszesz tu o swoich obawach, a dostajesz wirtualnego kopa. Owszem, również uważam, że panikujesz bardzo, ale ludzie różnie radzą sobie ze stresem, z różnymi bodźcami, jednym przychodzi to łatwiej, innym gorzej. I hmmm wg mnie to też trzeba uszanować i jak taka osoba jak Ty pisze tu o swoich lękach to widocznie czuje taką potrzebę i często jest lepiej napisać niż tłumić w sobie te lęki i na pewno jest ci przykro gdy czytasz kolejne niezbyt miłe komentarze czasem, że niepotrzebnie panikujesz, itp. Może ktoś to uznaje za niepotrzebne, ale jak sama pisałaś, chodziłaś na terapię, masz problem z radzeniem sobie ze stresem i widocznie potrzebujesz większego wsparcia aby sobie z tym poradzić (co uważam za odważne, że de facto publicznie się przyznajesz do czegoś z czym masz problem, bo niektórzy niestety tego nie rozumieją).

I uważam, że tak samo jak było tu pisane żeby nie odzywać się trollom czy coś, to myślę, że jak komuś aż tak bardzo nie pasuje to co piszesz, to też mógłby to zwyczajnie pominąć a nie dawać komentarze które nic nie wnoszą do dyskusji odnośnie problemu jakim się z nami dzielisz ;)

Także życzę Ci jak również wszystkim wszystkiego dobrego na dzień dobry i na cały tydzień :)

agii81, Alxawl, magdzia26, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 06:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Coz za wzorowy ponoedzialek....obidzilam sie o 4.30 i zasnac nie moge ^^

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się ostatnio codziennie budzę o podobnej godzinie. I pobolewa mnie w krzyżu więc polezec sobie też nie mogę tylko muszę wstać.
    U mnie w porównaniu do waszych brzuszka nie ma wcale. Luźne ciuchy i nie widać absolutnie nic.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 07:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD - no u mnie to i z tego względu, że kolejna ciąża na takim etapie, a z córką miałam ogromny brzuch, dosłownie, a i też rozeszły mi się mięśnie, przez co też szybciej mi się robi niż w ciąży z córką. Nie wiem jak będzie dalej, bo z córką np. z dnia na dzień mi wyskoczył mocno od 15tc, porównując obydwie ciąże teraz mam taki gdzieś jak w 17 tygodniu z córką ;)

Mycha - współczuję, ja się przebudziłam o 5-tej, ale jeszcze chwile się zdrzemnęłam, wcześniej pare nocek miałam pobudkę między 4 a 4:30 i koniec spania, a potem jak na kacu pare godzin :/

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie tez malo widac. Spodnie juz od jakiegoś czasu cisna wiec musiałam kupić takie na gumce ale jeszcze nie ciążowe. Z rana w ogóle prawie nie widac nic, jak juz to popołudniu cos zaczyna wychodzić, ale to chyba bardziej od jedzenia. Nie wiem czy w genach można miec zapisane jak rośnie brzuch, moja mama dopiero w 7 miesiącu dostała wyraźniejszych kształtów i opowiadała ze jak pojechała rodzic to lekarz sie pytał z czym pani przyjechała i po co?

• lolapola Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak sie mierzyłam w zeszłym tyg to w pasie Przybylo mi 2 cm przez czas ciazy. Dzis 13+6.

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja wczoraj wcale nie pisalam Amus ze zwracam jej uwage zlosliwie, ze ma przestac pisac tu o swoich lekach, jakby to mi przeszkadzalo to po prostu ominelabym wzrokiem jej posty a staralam sie zawsze jej pomoc i odp. Po prostu uwazam ze moglaby poszukac jakiejs formy pomocy, czy psycholog, czy jakies cwiczenia, typu joga, czy inna forma terapii, cos co pomogloby jej sie wyciszyc i pozbyc takiego strachu. Moze akurat przyniosloby to jej ulge. Po prostu to forum jest miedzy innymi aby pisać o tym co nas niepokoi , ale Amus sama sie przyznaje ze ma problem i czesto sobie nie radzi i to wcale nie jest zly pomysl szukac jakiejs pomocy. Kazda z Nas stara się tu kazdej pomoc, bynajmniej tak mi sie wydaje.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja w końcu porządnie pospałam. Oczywiście obudziłam się o 5, ale wzięłam leki i udało mi się zasnąć. Mogłabym spać jeszcze, ale moje koty zaczęły szaleć. Teraz do mnie próbuje coś się dobrac. Bo gardło mnie boli i mam chrypę. Jakoś tak nagle od wczoraj. Więc jadę na tym prenalanie i wit C. Oby sie nie rozwinęło dalej :)

• Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a grupa na Facebooku zyje? Udzielacie się tam? Moge prosic linka jesli tak? Juz kiedys ktos mi wyslal ale byl jakis blad i nie moglam wejsc.

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja zaczynam czwarty tydzień z przeziębieniem :(

zaraz idę do przychodni; mam napady kaszlu od soboty, i nie przechodzi, i przeszkadza mi trochę jak oddycham gardłem. Boję się, że wlazło na oskrzela i teraz to już antybiotyk muszę brać :/

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny a grupa na Facebooku zyje? Udzielacie się tam? Moge prosic linka jesli tak? Juz kiedys ktos mi wyslal ale byl jakis blad i nie moglam wejsc.
    Dziewczyny czasami cos pisza. Grupa jest ukryta - link bedzie Ci blad za kazdym razem pokazywac. Musi Cie ktos zaprosic - w sensie dodac do znajomych, a pozniej do grupy.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ mnie dzisiaj głową boli :/ ledwo żyję

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam do dziewczyn na grupie żeby dzisiaj zrobić możliwość dodawania za pomocą linku(nie każdy chce być dodany do znajomych na fb) więc to jedyna droga. Jak mi odpisza to wszystkim chętnym wyślę linka na priva :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic poszedł do Ciebie link na priv jeżeli któraś chce być dodana piszcie do mnie na priva :)

Zołzimagic lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lolapola wrote:
    U mnie tez malo widac. Spodnie juz od jakiegoś czasu cisna wiec musiałam kupić takie na gumce ale jeszcze nie ciążowe. Z rana w ogóle prawie nie widac nic, jak juz to popołudniu cos zaczyna wychodzić, ale to chyba bardziej od jedzenia. Nie wiem czy w genach można miec zapisane jak rośnie brzuch, moja mama dopiero w 7 miesiącu dostała wyraźniejszych kształtów i opowiadała ze jak pojechała rodzic to lekarz sie pytał z czym pani przyjechała i po co?
    Hahaha u mnie bardzo podobnie. W dniu porodu w 37 tc wyszlam z usg i mowie, ze dzis cc, to patrzyly na mnie dziewczyny z niedowierzaniem. Teraz 15 tc sie zbliza i jak komus mowie to od razu wzrok na brzuch a tam nic nie widac :)

lolapola lubi tę wiadomość

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi ostatnio znajomy sie pytal który tydzień jak mylu powiedziałam, że zaczynam 2 trymestr to musial mnie pomacac po brzuchu bo on nie wierzy :P
    U mnie widać rano bo żołądek nie wypełniony to czuć, że trochę macica wieksza, po śniadaniu się zlewa i wyglada na gruby. Lubię tak rano polezec i poglaskac, wtedy czuje, że jest tam moja córcia (chyba :P)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Część dziewczyny, wyniki moich prenatalnych będą dopiero w czwartek, czyli ponad 2 tygodnie oczekiwania. Tak jak myślałam, nie ma lekarza, który wklepie to do komputera i ustali ryzyka. 2 lekarzy na urlopie, 3 przyjmuje tylko w czwartek i piątek...

Ciekawa jestem, jak tam Editchen po weselu. Mam nadzieję, że wszystko dobrze.

Piękne macie brzuszki. U mnie ciąży nie widać. PRzed ciążą miałam płaski, a teraz po prostu trochę mi utył i fałdki się zrobiły. Wygląda na typowo tłuszczowy, nie ciążowy:(

Równo za 3 tygodnie jadę nad morze, już nie mogę się doczekać. Staram się myśleć o wyjeździe, zamiast o stresach ciążowych. Już czuję smak nadmorskich gofrów ze śmietaną i owocami :)

Pozdrawiam!!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia wysłałam Ci zaproszenie :)

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wiem ze miala racje i dziekuje tez za zrozumienie ja po prostu nie chce by mama okruszka sie zrazila, powinna bez obaw pisac :) i chetnie :)

Szczesliwa nie bylo tego conpolecalas ale byl ibuprom zatoki spray hypertonik farmacrutka poczytala ze w skladzie wlasnie ma roztwor chlorku sodu. Obadamy. Ale ciezko tak gesty mam ten karar ze szok.dobrze ze jedna dziurka drozna bo bym sie udusila.

Opolanka ja za tydzien we wtorek najszybciej wiec podobnie ;)

Edit: aaa ty w tem czwartek? Ja dopiero w nastepny wtorek

Ja to chcialabym miec mikro brzuszek ;) z kuba mialam taki ze pytali czy blizniaki :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 10:22

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Babeczki. Miałam dwa telefony dzisiaj. Jeden gorszy od drugiego. Nie przedłużą mi w pracy umowy, dostałam tylko do dnia porodu. Później nie mam gdzie wracać. Usłyszałam tekst że sobie poradzę bo Mąż pracuje za granicą. Teraz dzwonił mój M. W jego pracy w stoczni zwalniają wszystkich pracowników fizycznych. Firma szukała oszczędności, zatrudniają zewnętrzną firmę z Rumunii. Jest mi tak cholernie przykro i smutno. Myśl o Dzidziusiu sprawia że nie pozwalam się sobie stresować. Czułam że tam nie będę miała po co wracać ale mimo wszystko, gdzieś ten żal się pojawił.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
‹‹ 546 547 548 549 550 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ