Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Już by mogli Ci przedłużyć na ten macierzyński. To i tak zus placi nie oni, tyle, że blokujesz im etat. U mnie wiedzą, że ja nie wrócę już do pracy ale mnie z tego powodu nie zwolnia i ja jeszcze może nawet pociagne wychowawczy. O ile nasza sytuacja pozwoli na to żebym siedziała w domku
-
nick nieaktualnyAmus- przeczytalam i widzę, że ma ten sam skład co acatar, więc powinien tak samo być dobry
Wachciowa- przykro mi. Tak właśnie ludzie szanują drugich ludzi. A z drugiej strony, to nie chcą blokować etatu. A wiadomo, kobieta w ciąży = zwolnienia, potem macierzyński, potem wychowawczy. I tak to jest w tych prywatnych firmach, z reszta państwowych też. Ale Twojego męża nie zwalniają, czy zwalniają?
Jeśli tak, to na pewno znajdzie sobie pracę. A skoro są to zwolnienia grupowe, to na pewno jeszcze jakaś odprawa. Więc na przeczekanie będzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 11:38
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyA ja nie wiem czy bede miala macierzynski moj pracodawca zamyka firme ( raczej nienupadlosc, chce zakonczyc i juz) i za porozumieniem stron musimy sie pozegnac...nie moge odmowic bo to rodzina no...powiedzial ze firma powinna do grudnia moze nawet marca dzialac ale nie ma pewnosci... Takze nie wiem jak bedzie ale czytalam ze dla bezrobotnyvh jwst to kosikowe czy jak to sie pisze
tylko nie wiem czy w przypdku rozwiazania umowy za porozumieniem stron mi sie nalezy.. a wlasnie jesli bedzie firma dluzej niz do dnia porodu, wyrazi mi zgode na macierzynski i juz dostane od zusu macierzynskie potem rozwiazemy umowe to czy macierzynskie bedzie dalej? Wiem ze to skomplikowane :p ale tak mysle ze kobiety maja do dnia porodu umowe i potem juz z pracodawca nie maja wspolnego a zus placi...
-
nick nieaktualnyWachciowa zycze ci zeby sytuacja u meza sie wyjasnila i bys sie nie stresowala. Czsami strasza a potem jakos sie to "kula" moze i u was tak bedzie. Tego wam zycze. U mojego miali firme zamykac dwa lata temu i owszem czesc odeszla ale jakos dalej sie to turla i temat zamykania firmy ucichl dawno
Szczesliwa_mamusia to fajniemoze podziala
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:14
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus- na pewno macierzyński będziesz miała. Albo 80% wynagrodzenia ZUS Ci wypłacie Twojej pensji w przypadku rocznego macierzyńskiego. Albo dostaniesz Kosiniakowe 1000zl
Zaskoczyl mnie tym ze firme zamyka. On otwiera inna ale nie chce mnie przyjac bo wiadomo przylazlabym na chwile i na l4 ...dlatego nie czepiam sie tego, ale zdziwilam sie
Kosiniakowe :p zawsze nazwe pokrece;) -
Doradzcie mi. W piątek byłam na prenatalnych, wyniki dobre maluch ma już 6 cm, ale niestety tak się wiercił, że słyszałam tylko od lekarki badającej, że takiego przypadku nie miała. Faktycznie nawet tętna nie mogła złapać, udało się za 13 podejściem. Trochę było mi głupio, tym bardziej, że wcześniej dużo chodziłam i nie jadłam nic słodkiego. cieszę się, że maluch jest żywiołowy, bo wiem, że mu dobrze. Niestety zmartwiło mnie to jak powiedziała, że takiego dziecka to nie miała do badania
-
nick nieaktualnylola1 wrote:Doradzcie mi. W piątek byłam na prenatalnych, wyniki dobre maluch ma już 6 cm, ale niestety tak się wiercił, że słyszałam tylko od lekarki badającej, że takiego przypadku nie miała. Faktycznie nawet tętna nie mogła złapać, udało się za 13 podejściem. Trochę było mi głupio, tym bardziej, że wcześniej dużo chodziłam i nie jadłam nic słodkiego. cieszę się, że maluch jest żywiołowy, bo wiem, że mu dobrze. Niestety zmartwiło mnie to jak powiedziała, że takiego dziecka to nie miała do badania
mam nagranie Kuby w 12 tyg jak sie rzucał jak kijanka normalnie a dr się smial ze dziecko ma adhd i ze to fajnie. jak chodzisz dziecko zazwyczaj śpi bo je kołyszesz a jak ty odpoczywasz maluch rozrabia
serio głupi tekst lekarki
albo jakas początkująca
u nas tak wlaczyła z przepływami bo małe uciekało non stop az sie mąż smiałWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:30
lola1 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalaHD, macierzynski nadal przysluguje nawet jesli umowa z pracodawca jest do dnia porodu. Tylko potem po roku jestes bezrobotna
-
dziwna internistka mi się trafiła; według niej sterydy to najbezpieczniejsze leki w ciąży (?????????); oskrzela czyste, ale czekamy na wynik posiewu z moczu, wtedy przepisze antybiotyk; nie wiem czy do niej wrócę; fakt, że 4 tyg. infekcji to tez przegięcie, ale skoro nie ma śladu po bakteriach w gardle, to po co mi antybiotyk?
a ja mam inne głupie pytanie: zdarza się Wam tak, jak idziecie siusiu, że już po, już prawie się ubieracie, a tu nagle nie wiadomo skąd CHLUP prosto na spodnie? podejrzewam, że to Kruszynka daje kopniaka w pęcherz w tym momencie; pół roku przed porodem a już broi!Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny