X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już by mogli Ci przedłużyć na ten macierzyński. To i tak zus placi nie oni, tyle, że blokujesz im etat. U mnie wiedzą, że ja nie wrócę już do pracy ale mnie z tego powodu nie zwolnia i ja jeszcze może nawet pociagne wychowawczy. O ile nasza sytuacja pozwoli na to żebym siedziała w domku :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- przeczytalam i widzę, że ma ten sam skład co acatar, więc powinien tak samo być dobry :)
    Wachciowa- przykro mi. Tak właśnie ludzie szanują drugich ludzi. A z drugiej strony, to nie chcą blokować etatu. A wiadomo, kobieta w ciąży = zwolnienia, potem macierzyński, potem wychowawczy. I tak to jest w tych prywatnych firmach, z reszta państwowych też. Ale Twojego męża nie zwalniają, czy zwalniają?
    Jeśli tak, to na pewno znajdzie sobie pracę. A skoro są to zwolnienia grupowe, to na pewno jeszcze jakaś odprawa. Więc na przeczekanie będzie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 11:38

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :( Przykro mi :( trzymam kciuki by mąż znalazł szybko inną pracę, po tym jak Cię zwolnią, masz jeszcze rok płatnego urlopu macierzyńskiego przez Zus. Dacie radę!

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Mala, to zależy od pracodawcy. Z jednym da się dogadać, a inny może zrobić Ci na złość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja nie wiem czy bede miala macierzynski moj pracodawca zamyka firme ( raczej nienupadlosc, chce zakonczyc i juz) i za porozumieniem stron musimy sie pozegnac...nie moge odmowic bo to rodzina no...powiedzial ze firma powinna do grudnia moze nawet marca dzialac ale nie ma pewnosci... Takze nie wiem jak bedzie ale czytalam ze dla bezrobotnyvh jwst to kosikowe czy jak to sie pisze ;) tylko nie wiem czy w przypdku rozwiazania umowy za porozumieniem stron mi sie nalezy.. a wlasnie jesli bedzie firma dluzej niz do dnia porodu, wyrazi mi zgode na macierzynski i juz dostane od zusu macierzynskie potem rozwiazemy umowe to czy macierzynskie bedzie dalej? Wiem ze to skomplikowane :p ale tak mysle ze kobiety maja do dnia porodu umowe i potem juz z pracodawca nie maja wspolnego a zus placi...

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa, kurczę to słabo, strasznie mi Przykro!

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa zycze ci zeby sytuacja u meza sie wyjasnila i bys sie nie stresowala. Czsami strasza a potem jakos sie to "kula" moze i u was tak bedzie. Tego wam zycze. U mojego miali firme zamykac dwa lata temu i owszem czesc odeszla ale jakos dalej sie to turla i temat zamykania firmy ucichl dawno

Szczesliwa_mamusia to fajnie :D moze podziala ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:14

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ale biegniecie ze stronami. :) nie nadążam czytać :D
    Dobrze, że temat nie cichnie:)

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa, nie martw się. Mąż na pewno znajdzie inna pracę. Nie jest łatwo się nie stresować, ale chociaż spróbuj :)

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus- na pewno macierzyński będziesz miała. Albo 80% wynagrodzenia ZUS Ci wypłacie Twojej pensji w przypadku rocznego macierzyńskiego. Albo dostaniesz Kosiniakowe 1000zl

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus- na pewno macierzyński będziesz miała. Albo 80% wynagrodzenia ZUS Ci wypłacie Twojej pensji w przypadku rocznego macierzyńskiego. Albo dostaniesz Kosiniakowe 1000zl
    A to fajnie :)
    Zaskoczyl mnie tym ze firme zamyka. On otwiera inna ale nie chce mnie przyjac bo wiadomo przylazlabym na chwile i na l4 ...dlatego nie czepiam sie tego, ale zdziwilam sie ;)

Kosiniakowe :p zawsze nazwe pokrece;)

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Doradzcie mi. W piątek byłam na prenatalnych, wyniki dobre maluch ma już 6 cm, ale niestety tak się wiercił, że słyszałam tylko od lekarki badającej, że takiego przypadku nie miała. Faktycznie nawet tętna nie mogła złapać, udało się za 13 podejściem. Trochę było mi głupio, tym bardziej, że wcześniej dużo chodziłam i nie jadłam nic słodkiego. cieszę się, że maluch jest żywiołowy, bo wiem, że mu dobrze. Niestety zmartwiło mnie to jak powiedziała, że takiego dziecka to nie miała do badania :(

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    Doradzcie mi. W piątek byłam na prenatalnych, wyniki dobre maluch ma już 6 cm, ale niestety tak się wiercił, że słyszałam tylko od lekarki badającej, że takiego przypadku nie miała. Faktycznie nawet tętna nie mogła złapać, udało się za 13 podejściem. Trochę było mi głupio, tym bardziej, że wcześniej dużo chodziłam i nie jadłam nic słodkiego. cieszę się, że maluch jest żywiołowy, bo wiem, że mu dobrze. Niestety zmartwiło mnie to jak powiedziała, że takiego dziecka to nie miała do badania :(
    łooo ale głupie gadanie
    mam nagranie Kuby w 12 tyg jak sie rzucał jak kijanka normalnie a dr się smial ze dziecko ma adhd i ze to fajnie. jak chodzisz dziecko zazwyczaj śpi bo je kołyszesz a jak ty odpoczywasz maluch rozrabia ;)
    serio głupi tekst lekarki
    albo jakas początkująca

u nas tak wlaczyła z przepływami bo małe uciekało non stop az sie mąż smiał ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 12:30

lola1 lubi tę wiadomość

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może faktycznie lekarka gafę strzeliła. niestety nie każdy ma spokojne dzieci i maje raczej aniołkiem nie będzie :D

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola-to, że lekarka powiedziała, że nie widziała takiego dziecka, to nie znaczy, że masz powody do zmartwień. Widocznie jest przyzwyczajona do spokojniejszych bobasow. Na pewno wszystko jest dobrze z maluszkiem :)

• mycha91 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD, macierzynski nadal przysluguje nawet jesli umowa z pracodawca jest do dnia porodu. Tylko potem po roku jestes bezrobotna ;)

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziwna internistka mi się trafiła; według niej sterydy to najbezpieczniejsze leki w ciąży (?????????); oskrzela czyste, ale czekamy na wynik posiewu z moczu, wtedy przepisze antybiotyk; nie wiem czy do niej wrócę; fakt, że 4 tyg. infekcji to tez przegięcie, ale skoro nie ma śladu po bakteriach w gardle, to po co mi antybiotyk?

a ja mam inne głupie pytanie: zdarza się Wam tak, jak idziecie siusiu, że już po, już prawie się ubieracie, a tu nagle nie wiadomo skąd CHLUP prosto na spodnie? podejrzewam, że to Kruszynka daje kopniaka w pęcherz w tym momencie; pół roku przed porodem a już broi! ;-)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chicken i Joozefka się przestały odzywać, albo coś pominęłam; dziewczyny jesteście?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    Może faktycznie lekarka gafę strzeliła. niestety nie każdy ma spokojne dzieci i maje raczej aniołkiem nie będzie :D
    jest nadzieja ;) moj był mega spokojny po porodzie ;) po 2 latach sie zmieniło dopiero :P

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które pisały do mnie wysłałam wam już priva z linkiem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
‹‹ 547 548 549 550 551 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ