X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Invictia Przyjaciółka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi tak widać od dwóch dni :)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26cf709b673d.jpg

magdzia26, salenne, Kamcia1988, Wachciowa, Amus87, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, Anuśka...G, Jooozefka, Jacqueline, [m]alina lubią tę wiadomość

Catherine❤️
    010i3e3kpqm93z17.png
    Data porodu - 9 Grudnia ❤️
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sobie strzele jutro foteczke ;) u mnie brzuch jak w 6 mc :P

Lady Savage lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj kupiłam sobie leżaczek i powiem wam piękna sprawa...mąż kosi trawke, synuś grzebie się w piasku a ja lenie się na lezaczku :P

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunk_a wrote:
    Dziewczyny głupie pytanie Ale czy Wy czasem macie taki śluz jak owulacyjny ? Rozviagliwy lub lekko glutowaty ?
    Tak w pierwszej ciąży miałam identycznie jak teraz, bez wkładek ani rusz.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Tak w pierwszej ciąży miałam identycznie jak teraz, bez wkładek ani rusz.
    Dzięki za odp
    Czasem ten śluz jest właśnie taki rozviagliwy galaretowsty a A tak wodnisty
    Zastanawiało mnie czy ten jakby owulacyjny jest ok ale lekarz na wizycie nic na ten temat specjalnie nie mowil

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny za jakis czas mam powtarzac badania cmv i toxo i doszlam do wniosku ze cmv nie ma sensu. Co mi to da? Leczyc nie mozna i tak a nerwy do konca ciazy. Toxo zrobie bo w razie w jest antybiotyk. Co myslicie??

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny za jakis czas mam powtarzac badania cmv i toxo i doszlam do wniosku ze cmv nie ma sensu. Co mi to da? Leczyc nie mozna i tak a nerwy do konca ciazy. Toxo zrobie bo w razie w jest antybiotyk. Co myslicie??
    Rób tak jak mówię wytyczne.
    Jeśli te Badania są obowiązkowe ja bym robiła nie dyskutowala.

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też nad tym się zastanawialam. Czy powtarzać cytomegalie,bo toxo to pewnie zaraz lekarz będzie mi zlecal. Jak będę na wizycie, to właśnie będę chciała z nim o tym pogadać, czy jest sens. Wcześniej na wizycie nic o cmv nie wspominal

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj gin powiedzial ze toxo 3 razy w ciazy a cmv zaleca przed ciaza a w ciazy nie bo to nic nie daje.

W 1 ciazy mialam cmv zrobic przed ciaza i ...nie zdazylam ;) pytalam ginke na 1 wizycie ciazowej ( wtedy w kraku mieszkalam) czy zrobic powiedziala ze nie, ze to sie robi przed ciaza.

Szczesliwa daj znac co ci gin powie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:54

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba będę robić po prostu co lekarz każe
    A powiedzcie mi czy czasem macie bóle brzucha? Na te skurcze za wcześnie. W 1 tryn nic mi nie dokuczalo.
    Teraz mam Tak, kilka razy dziennie, jak leżę zazwyczaj (a przez plamienia i krwawienie leżę prawie cały czas) ze łapie mnie jakby lekko ból miesiączkowy. Tylko o stokroć mniejszy. Powoli tak kilkanaście sekund i mija.
    Ja to chyba jakaś dziwna jestem z tymi moimi przypadlosciami :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:59

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-dam, ale wizytę mam dopiero 30go.
    Lunk_a mnie też pobolewa brzuch jak na miesiączkę, lekarz mi kazał łykać nospe 3x dziennie. Ale jak mnie nie boli, to nie łykam. Choć zdarza się, że biorę ja właśnie 3razy

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie to tak łapie. Kilka sekund i przestaje. Chyba na ćwiczenia macicy za wcześnie?
    Ja i tak łykam nospe z powodu plamien

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do toxo-to mi też powiedział, że w każdym trymetrze powtórzymy, bo nie przechodziłam. Cytomegalie robiłam w 7tyg. Też jej nie przechodziłam. Niby w tej rozpisce co mam w badaniach obowiazkowych w ciąży w ogóle jej nie ma

• k878 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka, a to nie są ruchy dziecka?

Co do cmv to mam zamiar zbadać - przede wszystkim te IgG czyli czy kiedyś przechodziłam. Jeśli nie, to będę jeszcze bardziej unikać małych dzieci.

Toxo w LuxMedzie mam wpisane w kartę 2 razy w ciąży, ale też zamierzam sobie powtórzyć teraz dodatkowo - czekam aż mi choróbsko przejdzie.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bo teoretycznie nie jest obowiązkowa i często mamusie nawet nie wiedzą ze taka choroba istnieje :) w sumie chyba lepiej a higienie i tak trzeba zachowywać ;)
    tak samo jak nie robimy badania na listerioze a równie groźna.
    dlatego planuje trzymać się tych obowiązkowych tylk

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

.

Kochana raczej nie. Ruchy opisywane są jako inne odczucie.
    Może to wynika z aktywności dziecka w określonym m-cu w macicy tego nie wiem.
    To tak jak ból na miesiączke Ale stokroć mniejszy. Kilka sekund i mija. I tak kilka razy dziennie.
    Chyba tylko ja to mam :P razem z pakietem innych przyjemności ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:17

iv09i09katk65tr1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:

Co do cmv to mam zamiar zbadać - przede wszystkim te IgG czyli czy kiedyś przechodziłam. Jeśli nie, to będę jeszcze bardziej unikać małych dzieci.

Toxo w LuxMedzie mam wpisane w kartę 2 razy w ciąży, ale też zamierzam sobie powtórzyć teraz dodatkowo - czekam aż mi choróbsko przejdzie.
    a to nie badałaś jeszcze wcale cmv ?? ja to robiłam przed ciążą kilka razy bo miałam stycznośc z dzieckiem z wrodzoną cyto ( w październiku 2016) w przychodni koleżanka z dzidziusiem była .... no i robiłam. potem na początku ciazy zrobiłam obie klasy a teraz mialam w planach tylko IGM ale chyba oleje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:19

• Lunk_a Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cmv mi też zlecił w 1trym.

iv09i09katk65tr1.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi ginek ani prywatnie ani na NFZ nie zlecal cmv powiedzieli oboje zgodnie ze to i tak nie ma sensu bo tego nie da się leczyć noi w wykazie obowiązkowych badań nie ma

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Missjust Ekspertka

Wysłany: 19 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, witam po wizycie. Maluch rośnie jak na drożdżach, znów termin podgonił o 1 dzień. Teraz wychodzi na 13.12.
    co do mojego brzucha to ciągle wygląda jak za dużo cukierków, spodnie dalej t same, chociaż po kilku godzinach czasami czuję potrzebę rozpiecia guzika.
    a najbardziej oczywiście interesuje mnie płeć ;) zaraz po tym jak tylko wyszło,że ryzyko po pappa niskie i nie ma się co martwić.
    Pan dr powiedział tak: "widzicie, że sprzęt jest bardzo dobry, jest bardzo duże powiększenie (maluch leżał z rozkraczonymi nóżkami), ale nic nie widać miedzy nóżkami (w sensie siusiaka)" Jest więc nadzieja na dziewczynę! co mnie niezmiernie cieszy, bo sobie wymarzyłam córę. Oczywiście jak będzie chłopiec będę się cieszyć tak samo, byle było zdrowe, ale jakby jeszcze była zdrowa dziewczyna to w ogóle :)))

Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Lady Savage, Aztoria, Sunshine_111, magdzia26 lubią tę wiadomość

ur3qp2.png
    cravings-2017-12-14.jpg
‹‹ 550 551 552 553 554 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ