Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
A mi tak widać od dwóch dni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/26cf709b673d.jpgmagdzia26, salenne, Kamcia1988, Wachciowa, Amus87, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Sunshine_111, Anuśka...G, Jooozefka, Jacqueline, [m]alina lubią tę wiadomość
Catherine❤️
Data porodu - 9 Grudnia ❤️ -
Lady Savage wrote:Tak w pierwszej ciąży miałam identycznie jak teraz, bez wkładek ani rusz.
Czasem ten śluz jest właśnie taki rozviagliwy galaretowsty a A tak wodnisty
Zastanawiało mnie czy ten jakby owulacyjny jest ok ale lekarz na wizycie nic na ten temat specjalnie nie mowil -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Dziewczyny za jakis czas mam powtarzac badania cmv i toxo i doszlam do wniosku ze cmv nie ma sensu. Co mi to da? Leczyc nie mozna i tak a nerwy do konca ciazy. Toxo zrobie bo w razie w jest antybiotyk. Co myslicie??
Jeśli te Badania są obowiązkowe ja bym robiła nie dyskutowala.
-
nick nieaktualnyTeż nad tym się zastanawialam. Czy powtarzać cytomegalie,bo toxo to pewnie zaraz lekarz będzie mi zlecal. Jak będę na wizycie, to właśnie będę chciała z nim o tym pogadać, czy jest sens. Wcześniej na wizycie nic o cmv nie wspominal
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:50
-
nick nieaktualnyMoj gin powiedzial ze toxo 3 razy w ciazy a cmv zaleca przed ciaza a w ciazy nie bo to nic nie daje.
W 1 ciazy mialam cmv zrobic przed ciaza i ...nie zdazylampytalam ginke na 1 wizycie ciazowej ( wtedy w kraku mieszkalam) czy zrobic powiedziala ze nie, ze to sie robi przed ciaza.
Szczesliwa daj znac co ci gin powieWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:54
-
Ja to chyba będę robić po prostu co lekarz każe
A powiedzcie mi czy czasem macie bóle brzucha? Na te skurcze za wcześnie. W 1 tryn nic mi nie dokuczalo.
Teraz mam Tak, kilka razy dziennie, jak leżę zazwyczaj (a przez plamienia i krwawienie leżę prawie cały czas) ze łapie mnie jakby lekko ból miesiączkowy. Tylko o stokroć mniejszy. Powoli tak kilkanaście sekund i mija.
Ja to chyba jakaś dziwna jestem z tymi moimi przypadlosciamiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 18:59
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Lunka, a to nie są ruchy dziecka?
Co do cmv to mam zamiar zbadać - przede wszystkim te IgG czyli czy kiedyś przechodziłam. Jeśli nie, to będę jeszcze bardziej unikać małych dzieci.
Toxo w LuxMedzie mam wpisane w kartę 2 razy w ciąży, ale też zamierzam sobie powtórzyć teraz dodatkowo - czekam aż mi choróbsko przejdzie.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnybo teoretycznie nie jest obowiązkowa i często mamusie nawet nie wiedzą ze taka choroba istnieje
w sumie chyba lepiej a higienie i tak trzeba zachowywać
tak samo jak nie robimy badania na listerioze a równie groźna.
dlatego planuje trzymać się tych obowiązkowych tylk -
k878 wrote:Lunka, a to nie są ruchy dziecka?
.
Kochana raczej nie. Ruchy opisywane są jako inne odczucie.
Może to wynika z aktywności dziecka w określonym m-cu w macicy tego nie wiem.
To tak jak ból na miesiączke Ale stokroć mniejszy. Kilka sekund i mija. I tak kilka razy dziennie.
Chyba tylko ja to mamrazem z pakietem innych przyjemności
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:17
-
nick nieaktualnyk878 wrote:Lunka, a to nie są ruchy dziecka?
Co do cmv to mam zamiar zbadać - przede wszystkim te IgG czyli czy kiedyś przechodziłam. Jeśli nie, to będę jeszcze bardziej unikać małych dzieci.
Toxo w LuxMedzie mam wpisane w kartę 2 razy w ciąży, ale też zamierzam sobie powtórzyć teraz dodatkowo - czekam aż mi choróbsko przejdzie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 czerwca 2017, 19:19
-
Hej, witam po wizycie. Maluch rośnie jak na drożdżach, znów termin podgonił o 1 dzień. Teraz wychodzi na 13.12.
co do mojego brzucha to ciągle wygląda jak za dużo cukierków, spodnie dalej t same, chociaż po kilku godzinach czasami czuję potrzebę rozpiecia guzika.
a najbardziej oczywiście interesuje mnie płećzaraz po tym jak tylko wyszło,że ryzyko po pappa niskie i nie ma się co martwić.
Pan dr powiedział tak: "widzicie, że sprzęt jest bardzo dobry, jest bardzo duże powiększenie (maluch leżał z rozkraczonymi nóżkami), ale nic nie widać miedzy nóżkami (w sensie siusiaka)" Jest więc nadzieja na dziewczynę! co mnie niezmiernie cieszy, bo sobie wymarzyłam córę. Oczywiście jak będzie chłopiec będę się cieszyć tak samo, byle było zdrowe, ale jakby jeszcze była zdrowa dziewczyna to w ogóle))
Szczesliwa_mamusia, Wachciowa, Lady Savage, Aztoria, Sunshine_111, magdzia26 lubią tę wiadomość