Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja już mamuśki po wizycie w aptece, mam syrop tabletki i do nosa acatar. Zobaczymy jak będę się czuła, najwyżej w piątek pójdę do lekarza. Narazie teraz w porównaniu do poranka jest względnie. A w aptece byłam z mamą i zrobiła awantura bo jakiś facet wpierdzielił się w kolejkę, a ona ze kobieta w ciąży i wogóle, musiałam ja uspokoić. Ale pani w aptece odrazu wzięła mnie hihi
-
nick nieaktualny
-
Poczytajcie sobie na fb profil matka prawnik, tam sobie można ściągnąć ulotkę w której są napisane prawa kobiet w ciąży które obowiązują od tego roku. Na jej profilu chyba jest tez informacja gdzie pisać skargę w razie gdyby jakaś wredna baba na recepcji udawała ze nie wie o czym mówicie
Ja na NFZ nie chodzę ale myśle ze bym walczyła gdyby była konieczność. Wystarczy ze w pierwszej ciąży siedziałam cicho i się nie odzywałam ani nie upominałam o pierwszeństwo u lekarza czy w sklepie , teraz już taka głupia bym nie byłak878 lubi tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Ja nie wiem czy mam mutacje, miałam nadmiar kwasu foliowego i podejrzewam ze mam, ale nie badałam.
Brałam tylko dupka 2 razy dziennie i od ostatniej wizyty w 13t3d kazała mi dokończyć opakowanie, ostatni kartonik biorę raz dziennie i jeszcze na kilka dni od teraz mi zostaje.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Internistka powiedziała żeby się nie faszerować wit c w tabletkach. Ze jak ktoś jest na diecie mc D + chipsy to tak, a przy zdrowej diecie to szklanka soku pomarańczowego dziennie wystarczy normalnie, a teraz w chorobie to i tak owoce, warzywa powinny spokojnie wystarczyć. Wiec już nie wiem. Muszę to przemyślećCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Dziewczyny, na 99.98% zdrowa dziewczynka!
Ewka094, Szczesliwa_mamusia, salenne, k878, Morwa, Alxawl, Modrzewiowa, Zołzimagic, ara, Amus87, magdzia26, [m]alina, Anuśka...G, Jacqueline, Edith, bebloszka90, Jooozefka, Aztoria, chicken, Kala06, Wachciowa, editchen, Lili91, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
malysmoku, super !
tutaj moja Agusia:
https://zapodaj.net/18ab30cd069b4.jpg.html
wg wczorajszego usg zdrowa, waży całe 200gram, wszystkie kończyny mają prawidłowy rozmiar, lekarka nawet liczyła palce u rączki heheusg trwało bardzo długo, lekarka chciała mi pokazać że półpasiec nie zaszkodził dziecku
kolejna wizyta za 3 tygodnie , to już będzie prawie połowa ciąży:)k878, Szczesliwa_mamusia, ara, [m]alina, Anuśka...G, Edith, Wachciowa lubią tę wiadomość
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Morwa wrote:Do kiedy masz brać encorton?
nie wiem jeszcze, po mału z niego schodzę, przez większość ciąży miałam dawkę 5mg+2,5mg+1mg, teraz zamiast 1 mam 0,5 jeszcze 5 dni i zostanie mi 5+2,5 i potem z tego zacznę schodzić, dowiem się 1 lipca jak dokładnie będzie to wyglądać
a Ty też bierzesz? jaka dawka? wiesz do kiedy?
k878 też chętnie bym wszystko poodstawiała, ufam jednak mojej lekarce, skoro widzi potrzebę brania tej wit C w takiej ilości to biorę...
może jakbym nie starała się o ciążę tyle lat to bym na większym lajcie podchodziła do tematu -
nick nieaktualny
-
malina wrote:Mam pytanie do dziewczyn, które tak jak ja maja mutacje MTHFR i przyjmują lub brały progesteron.
Od kiedy lekarz zmniejszył Wam dawki? -
Amus87 wrote:zapisałam sie do mojego gina na 27.06 w sumie to bedzie 3 tgo odo ostatniej wizyty u niego a 2 tyg od prenatalnych, chyba nie za szybko ?Oliwierek- 22.12.2017r.
-
nick nieaktualnyJa bede 4tyg po prenatalnych i wizycie i to dla mnie za długo. Ale będę musiała jeszcze poczekać.na szczęście nic się nie dzieje niepokojącego. Gdyby nie to, że trochę krucho z kasa, to poszłabym szybciej. Och.. Oby do sierpnia. ZUS zacznie jakieś pieniądze wypłacac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 14:03