Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Mamookruszka- bez przesady. Nie wiem jakbym musiała mocno pocierać twarz czosnkiem, żeby nabawic się owrzodzen. A mam delikatna i wrażliwa skore. Owszem, po natarciu trochę szczypie, ale nie dziwne, skoro czosnek jest ostry. Poza tym ja nie karze Amus nacierać twarzy. Jak nacieram czoło, to jest to zazwyczaj powierzchnia 1cm/1cm. Więc nie przesadzajmy.
Szczęśliwa, każdy ma inną skórę, z racji wykształcenia i swoich doświadczeń po prostu ostrzegam. Są osoby, którym nie zaszkodzi obłożenie się tartym imbirem pomieszanym z czosnkiem ale są takie typy skóry, które na składniki czosnku reagują wręcz histerycznie i kończy się w najlepszym wypadku podrażnieniem a w najgorszym poważnymi owrzodzeniami, które potem długo się leczy. Jeśli masz wykształcenie dermatologiczne lub kosmetologiczne i masz inne doświadczenia albo profesjonalne artykuły, które temu zaprzeczają to poproszę na priv, chetnie poczytam
Poza tym, w ciąży niewskazane jest stosowanie żadnych mocnych środków na skórę, szczególnie z rodzaju tych drażniąch bo hormony mocno uwrażliwiają skórę i zamiast zamierzonych efektów można sobie zrobić kuku -
Amus87 wrote:Goraczke mialas? Ja w sumie tylko jedna noc. Myslisz zrma sens wymaz robic?
-
nick nieaktualnyMamookruszka. Akurat mam wykształcenie kosmetyczne
i nie upieram się przy nacieraniu czosnkiem, tylko podpowiedziałam coś, co mi samej pomaga z domowych moich, sprawdzonych sposobów. Nikogo do niczego nie zmuszam. Wiem, że różnie skóra może zareagować. Uwierz mi. 13lat pracuje w zawodzie
Ale na pewno nie zamierzam wchodzić z Tobą w jakieś jałowe dyskusję.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 10:15
-
nick nieaktualnyMamaokruszka wrote:Przez pierwszy tydzień dobijała do 39 mimo ciągłego brania paracetamolu. Ja wymazu nie robiłam bo z doświadczenia wiem, że u mnie zielono-żółty glut równa się bakteryjne zapalenie zatok i antybiotyk. A że w ciąży nie można to lekarz dał rozpiskę czym się leczyć, czym wspomagać i kazał przychodzić raz w tygodniu na kontrolę.
-
nick nieaktualnyAmus- a jak długo Cię to męczy? Mówiłaś, że już widzisz poprawę. Moze warto jeszcze zaczekać. W końcu katar nie przechodzi z dnia na dzień. Chyba, że już bardzo długo Cię to męczy ( czas mi tak szybko leci, że sama się gubię), to wtedy może warto pójść do tego laryngologa
-
Amus87 wrote:Mnie ten moj dr jakos nie przekonuje wracz byl zdziwiony ze na kontrole przylazlam nie wiem czy nie isc do laryngologa lepiej
-
magdzia26 wrote:Kamcia, k878 piękne macie brzuszki (zazdroszczę takiej figury
) pamiętajcie że cześć z nas jest w kolejnej ciąży dlatego niektórych brzuchy są jak w 6 mc ciąży
w pierwszej ciąży do 20 tygodnia sylwetka mi się w ogóle nie zmieniła. ważyłam 66kg przed ciazą, 65kg na ważeniu w 20 tygodniu i brzucha wtedy też nie było widać .a po 20 tygodniu to już kilogramy leciały i dobiłam do 92kg w 42tc przed samym porodem. ładnie schudłam do 60kg, choć zajęło mi to 2 lata ciężkich ćwiczeń w klubie fitness. nie pilnowałam diety schudłam dzięki samym ćwiczeniom.
teraz czuje ze przy moim zwolnionym przez brak ruchu metabolizmie dobije do 100kgjuż z 62kg jest 72.5kg (wczorajsze ważenie) buu.
także cieszcie się że jeszcze nie tyjecie;) zobaczycie jak za chwilkę będziecie rosnąć
u mnie na przeziębienie też brałam prenalen syrop i pastylki do ssania. syrop na mnie średnio podziałał, pastylki wg mnie pomogły przy kaszlu.
ech miałam tu wczoraj wstawić zdjęcie z wizyty, zaraz nadrobięMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus- a jak długo Cię to męczy? Mówiłaś, że już widzisz poprawę. Moze warto jeszcze zaczekać. W końcu katar nie przechodzi z dnia na dzień. Chyba, że już bardzo długo Cię to męczy ( czas mi tak szybko leci, że sama się gubię), to wtedy może warto pójść do tego laryngologa
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMnie to przeraza ze mam tylu dr
Gin prywatnie
Hepatolog prywatnie
Diabetolog prywatnie( wolny termin na nfz dali mi na grudzien)
No i dentysta prywatnie - chodzilam x lat panstwowo ale tylko mi zmasakrowala wszystko....
Dzownilam donlaryngologa i wolny termin.... 21 lipca
K878 nie rozumiem czemu od razu wymazu nie biora...wiadomo ze trzeba czekac 7-10 dni i do tego czasu leczyc tak "domowo" a potem jak juz mamy wynik mozna sprawdzic czy to wirus bakterie czy co. Dla mnie to logiczne jest.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:06
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyNieźle - 21lipca. Nie było nic wcześniej. Nie wcisna kobiety w ciąży? Mi to czasami chce sie śmiać z tymi terminami. Już sobie czasem żartuje do męża, żebyśmy zarezerwowałam sobie operacje biodra w 2052- akurat skończę 70lat, Moze będę potrzebować, to przynajmniej termin będę miała;)
k878, ara, magdzia26 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:Juz tak im mowilam przy diabetologu i powiedziala ze nie da rady ma limit osob i koniec
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 11:22
Szczęściara87 lubi tę wiadomość
-
Ja ostatnio tatę rejestrowałam do proktologa wolny termin dopiero na 19 lipca, jak powiedzialam ze lezal w szpitalu i lekar kazal przyjechac do kontroli za 5 dni to od razu miejsce znalazla. A u lekarza w kolejce byla tylko jedna pani, wiec faktycznie nie mają miejsc wcześniejOliwierek- 22.12.2017r.
-
Ech...widzę, że powoli schodzimy na służbę zdrowia. To ja Wam powiem, że narzekajcie na NFZ, oni ustalają normy z kosmosu, tony papierów i formalności. Odechciewa się na samo wspomnienie...jak dobrze, że odpoczywam od tego wszystkiego...