X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos jednak chyba ta przynosowa zatoka zaczyna mnie przy dotyku bolec :/ oby nie spuchla. Nie wiem czemu bo czeeeesto dmucham nos

• Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazdroszczę Wam takich pięknych brzuszków, zobaczcie u mnie jak wygląda rano :)

https://zapodaj.net/036644668454a.jpg.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:42

Wachciowa, [m]alina, magdzia26, Lady Savage, salenne, Marteczka93, Edith, Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ara-nie mam pojęcia dlaczego polubiłam Twoja ostatnia wiadomość. Przesuwałam palcem po telefonie, żeby przesunąć stronę;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:40

• k878 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 rutinoscorbin ma 100 mg wit C, 60 mg to 100% zalecanego dziennego spożycia. Wiadomo, w chorobie inaczej. Zapytam dziś o to, zapisałam, żeby nie zapomnieć.
    Spray ze srebrem odpada - tarczyca: srebra, chloru i fluoru unikam jak ognia. Woda morska u mnie tylko.

No i jeszcze My, raczej bez wzdęcia :)
    https://zapodaj.net/a8b8c88452a74.jpg.html

i nie działa, tzn działa, tylko na forum nie wyświetla :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:39

Kamcia1988, magdzia26, Lady Savage, Edith lubią tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus-nie ma pojęcia ile razy można, bo nie ma tam jakiś ograniczeń. Ja psikalam ok 6razy. A próbowałas mój patent z czosnkiem? Połówkę czosnku nacierasz czoło, tam gdzie zatoki. Mi to też pomaga

• k878 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ara wrote:
    k878 ja biorę od początku ciąży wit C w ilości 500mg ale z kolei żadnych ciężarówkowych zestawów witamin nie łykam, mam swój zestaw - z witamin tam mam C i D ;)

lekarz Ci kazał tyle brać? kwasu foliowego nie łykasz?

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Olimpia78 Znajoma

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline wrote:
    Olimpia - trzymamy kciuki, za obydwa Bąbelki :D O której masz?
    o 14.30 pol dnia czekania :(

Syn grudzien 2003
    Aniolek listopad 2016
    7GUIp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- nie,no widać fajnie brzuszek. Chuda jesteś!

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wit C jest bezpieczna w wiekszych dawkach dla kobiet w ciąży. Szukaj C z bioflawonoidami lub z acai.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Amus-nie ma pojęcia ile razy można, bo nie ma tam jakiś ograniczeń. Ja psikalam ok 6razy. A próbowałas mój patent z czosnkiem? Połówkę czosnku nacierasz czoło, tam gdzie zatoki. Mi to też pomaga
    Ale mnie czolowe nie bola tylko te kolo nosa z kednej strony. Powcierac tam?

• ara Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    k878 wrote:
    lekarz Ci kazał tyle brać? kwasu foliowego nie łykasz?

tak, lekarz
    kwas mam, w ilości 5mg
    i inne "suple" jak np. encorton ale nie jest to standardowy pakiet więc nie ma sensu o tym pisać ;)

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Amus a próbowałaś kiedyś prażoną gorczycę na zatoki? Podsmazasz na suchej patelni ziarna gorczycy, jak będą już ciepłe wsypujesz do bawełnianej skarpetki i przykladasz na zatoki. Ból do wytrzymania. Kiedyś laryngolog mi to zlecił. Teraz są różne małe podusie z pestkami. Myślę że będzie działało podobnie.

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nosa nigdy nie nacieralam, bo nie miałam potrzeby. Ale myślę, że mozesz spróbować. Skoro mi na czoło pomaga. To może i Tobie przy nosie pomoże

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olimpia78 wrote:
    o 14.30 pol dnia czekania :(

Trzymam kciuki <3 zleci szybko, najgorsza ostatnia godzina- dłuży się niemiłosiernie. :)

Olimpia78 lubi tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O gorczycy nie slyszalam ale nie mam w donu :( mam za to wklady takiw do zamrazarki moze je tez podgrzewac moze je troche rozgrzeje. Nie wiem czy tu nie trzeba antybiotyku. 1 szego kontaktu sie upiera ze po co truc dzidziusia i mnie :/ no ale on jest doktorem.

Szczesliwa a to bil zqtok masz zawse przy silnym katarze tym takim zielono zoktym? Nie wiem czy te zatoki kolo nosa( policzkowe?) Nie bola od ciaglego czyszczenia nosa. Bo to jednak silne dmuchanie

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamcia1988 wrote:
    Zazdroszczę Wam takich pięknych brzuszków, zobaczcie u mnie jak wygląda rano :)

Kamcia, ja też mam malutki brzuch z rana. Nikt by mi nie uwierzył, ze w ciąży jestem. W poniedziałek byłam odwiedzić znajomych w pracy i smiali sie, ze miejca to by mi nikt jeszcze dlugo nieustapil. To byl dzień w którym stresowalam sie badaniami i mało jadlam. Brzuch byl dosłownie płaski.

Poza tym od tych stresów schudłam to, co przytylam od początku ciąży.

11.12.2017 syn Adaś
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    O gorczycy nie slyszalam ale nie mam w donu :( mam za to wklady takiw do zamrazarki moze je tez podgrzewac moze je troche rozgrzeje. Nie wiem czy tu nie trzeba antybiotyku. 1 szego kontaktu sie upiera ze po co truc dzidziusia i mnie :/ no ale on jest doktorem.

Szczesliwa a to bil zqtok masz zawse przy silnym katarze tym takim zielono zoktym? Nie wiem czy te zatoki kolo nosa( policzkowe?) Nie bola od ciaglego czyszczenia nosa. Bo to jednak silne dmuchanie
    Ból mam, ale mnie boli przy tym głowa. Moze faktycznie spróbuj rozgrzać to miejsce. Nawet ciepłym ręcznikiem. Ja nie jestem zwolenniczką antybiotyków. I zawsze to jest moja ostateczna ostateczność. Tak to próbuje znaleźć inny sposób :) mam nadzieję, że wkrótce Ci minie

• k878 Autorytet

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, jeśli ci z wymazu nie wyszły bakterie, to antybiotyk nic nie wniesie.

To jest najczęstszy błąd lekarzy w ogóle, że wciskają od razu antybiotyk, pomimo, że nie ma śladu bakterii. Mój mąż się kiedyś pokłócił z internistą. Wpisał mu rozpoznanie: wirusowe zapalenie krtani i recepta na antybiotyk. No i zaczęli dyskutować. Lekarz się obraził i się pokłócili, kto jest mądrzejszy :D A potem strach przed superbakteriami.

A co do wit C, to dziś pogadam z lekarzem; wyczytałam, że w ciąży RDA do 85 mg, oczywiście zdrowej osoby. Jak się przez długi czas bierze dużo witamin, nawet tych rozpuszczalnych w wodzie jak wit C, to nerki tak szybko nie wydalają nadmiaru. Nie mówiąc o tym, że można sobie nerki rozwalić.

Ja wcześniej brałam kwas foliowy 400 + 400 w suplemencie, z tego 600 metylowane, 200 zwykłe. Teraz już biorę tylko suplement. Nie podoba mi się branie dużych dawek kwasu skoro i tak się to nie wchłania.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie robil mi wymazu z nosa niestety:/ alw wydaje mi sie ze wydzielina zielona to wydzielina bajteryjna sama juz nie wiem. Co innego jakby to bylo bezbarwne

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 czerwca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie antybiotykow sama ost bralam jakis z 10lat temu tylko obawiam sie bakterie z krwioobiegu do dzidziusia moga sie dostac niby crp podeyzszone notma 5 ja mam 10 alw dr gada ze w ciazy jest niemiarodajne a leukocyty 10,5 norma do 10 wiec tez szalu nie ma

‹‹ 562 563 564 565 566 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ