Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Zazdroszczę Wam takich pięknych brzuszków, zobaczcie u mnie jak wygląda rano
https://zapodaj.net/036644668454a.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:42
Wachciowa, [m]alina, magdzia26, Lady Savage, salenne, Marteczka93, Edith, Jooozefka, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
1 rutinoscorbin ma 100 mg wit C, 60 mg to 100% zalecanego dziennego spożycia. Wiadomo, w chorobie inaczej. Zapytam dziś o to, zapisałam, żeby nie zapomnieć.
Spray ze srebrem odpada - tarczyca: srebra, chloru i fluoru unikam jak ognia. Woda morska u mnie tylko.
No i jeszcze My, raczej bez wzdęcia
https://zapodaj.net/a8b8c88452a74.jpg.html
i nie działa, tzn działa, tylko na forum nie wyświetlaWiadomość wyedytowana przez autora: 21 czerwca 2017, 08:39
Kamcia1988, magdzia26, Lady Savage, Edith lubią tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
ara wrote:k878 ja biorę od początku ciąży wit C w ilości 500mg ale z kolei żadnych ciężarówkowych zestawów witamin nie łykam, mam swój zestaw - z witamin tam mam C i D
lekarz Ci kazał tyle brać? kwasu foliowego nie łykasz?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Amus-nie ma pojęcia ile razy można, bo nie ma tam jakiś ograniczeń. Ja psikalam ok 6razy. A próbowałas mój patent z czosnkiem? Połówkę czosnku nacierasz czoło, tam gdzie zatoki. Mi to też pomaga
-
Amus87 wrote:Ale mnie czolowe nie bola tylko te kolo nosa z kednej strony. Powcierac tam?
Amus a próbowałaś kiedyś prażoną gorczycę na zatoki? Podsmazasz na suchej patelni ziarna gorczycy, jak będą już ciepłe wsypujesz do bawełnianej skarpetki i przykladasz na zatoki. Ból do wytrzymania. Kiedyś laryngolog mi to zlecił. Teraz są różne małe podusie z pestkami. Myślę że będzie działało podobnie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyO gorczycy nie slyszalam ale nie mam w donu
mam za to wklady takiw do zamrazarki moze je tez podgrzewac moze je troche rozgrzeje. Nie wiem czy tu nie trzeba antybiotyku. 1 szego kontaktu sie upiera ze po co truc dzidziusia i mnie
no ale on jest doktorem.
Szczesliwa a to bil zqtok masz zawse przy silnym katarze tym takim zielono zoktym? Nie wiem czy te zatoki kolo nosa( policzkowe?) Nie bola od ciaglego czyszczenia nosa. Bo to jednak silne dmuchanie -
Kamcia1988 wrote:Zazdroszczę Wam takich pięknych brzuszków, zobaczcie u mnie jak wygląda rano
Kamcia, ja też mam malutki brzuch z rana. Nikt by mi nie uwierzył, ze w ciąży jestem. W poniedziałek byłam odwiedzić znajomych w pracy i smiali sie, ze miejca to by mi nikt jeszcze dlugo nieustapil. To byl dzień w którym stresowalam sie badaniami i mało jadlam. Brzuch byl dosłownie płaski.
Poza tym od tych stresów schudłam to, co przytylam od początku ciąży.11.12.2017 syn Adaś -
nick nieaktualnyAmus87 wrote:O gorczycy nie slyszalam ale nie mam w donu
mam za to wklady takiw do zamrazarki moze je tez podgrzewac moze je troche rozgrzeje. Nie wiem czy tu nie trzeba antybiotyku. 1 szego kontaktu sie upiera ze po co truc dzidziusia i mnie
no ale on jest doktorem.
Szczesliwa a to bil zqtok masz zawse przy silnym katarze tym takim zielono zoktym? Nie wiem czy te zatoki kolo nosa( policzkowe?) Nie bola od ciaglego czyszczenia nosa. Bo to jednak silne dmuchaniemam nadzieję, że wkrótce Ci minie
-
Amus, jeśli ci z wymazu nie wyszły bakterie, to antybiotyk nic nie wniesie.
To jest najczęstszy błąd lekarzy w ogóle, że wciskają od razu antybiotyk, pomimo, że nie ma śladu bakterii. Mój mąż się kiedyś pokłócił z internistą. Wpisał mu rozpoznanie: wirusowe zapalenie krtani i recepta na antybiotyk. No i zaczęli dyskutować. Lekarz się obraził i się pokłócili, kto jest mądrzejszyA potem strach przed superbakteriami.
A co do wit C, to dziś pogadam z lekarzem; wyczytałam, że w ciąży RDA do 85 mg, oczywiście zdrowej osoby. Jak się przez długi czas bierze dużo witamin, nawet tych rozpuszczalnych w wodzie jak wit C, to nerki tak szybko nie wydalają nadmiaru. Nie mówiąc o tym, że można sobie nerki rozwalić.
Ja wcześniej brałam kwas foliowy 400 + 400 w suplemencie, z tego 600 metylowane, 200 zwykłe. Teraz już biorę tylko suplement. Nie podoba mi się branie dużych dawek kwasu skoro i tak się to nie wchłania.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa tez nie lubie antybiotykow sama ost bralam jakis z 10lat temu tylko obawiam sie bakterie z krwioobiegu do dzidziusia moga sie dostac niby crp podeyzszone notma 5 ja mam 10 alw dr gada ze w ciazy jest niemiarodajne a leukocyty 10,5 norma do 10 wiec tez szalu nie ma