Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeśli chodzi o aktywność, to ja staram się przynajmniej 3 x w tygodniu porobić ćwiczenia dla ciężarnych (kupiłam na bebio.pl). Na razie śmieje się, kiedy je robię, bo są takie łatwe w porównaniu do moich treningów sprzed ciąży (trenowałam pole dance), ale podejrzewam, że kiedy trochę urosnę, to już nie będzie mi do śmiechu
Co do bólów brzucha, to mnie od paru dni męczy od czasu do czasu dość ostry ból w okolicy poniżej prawego jajnika, ale lekarz powiedział, żebym się tym nie martwiła, bo to zapewne więzadła macicy. Powiedział też, że bóle po bokach brzucha co do zasady nie są powodem do niepokoju, powinien zmartwić jedynie mocny ból bliżej środka brzucha.
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
nick nieaktualnyJa uważam, że to zaje....ie fajne urządzenie. Mnie to cholernie uspokaja. Lubię sobie pogadać z moim dzieckiem i go słuchać. Dla mnie to najpiękniejsza muzyka. Jajo bym chyba zniosła przez 4tyg między wizytami gdyby nie detektor. Więc ja jestem za
pewnie jak zacznę czuć na dobre ruchy, to będę go rzadziej używała, ale teraz jak znalazł. Szczególnie w momentach, kiedy się martwie
-
Olimpia - wiadomo, że detektor nie zastąpi usg i jeśli dzieje się cokolwiek niepokojącego to i tak trzeba do lekarza, ale jeśli ma to dać względny spokój, to jestem jak najbardziej za. Sama mam detektor i sobie podsłuchuję codziennie lub co drugi dzień jeśli akurat wizyta, pewnie jak będą ruchy regularnie to rzadziej będzie używany, ale tak to sobie posłucham chwilę i od razu dzień lepszy
I jeszcze jak nie czuje się tak ruchów a przy tym słychać, jak cos pływa jakby, co nie, jak się przekręca
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
A ja od wczoraj nie mogę znaleźć tętna na detektorze... Wariuję normalnie. W ogóle od początku ciężko było mi wyłapać, a teraz cisza. A wizyta dopiero we wtorek. Ten detektor chyba jeszcze bardziej mnie dobija!31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Opolanka 85 wrote:A ja od wczoraj nie mogę znaleźć tętna na detektorze... Wariuję normalnie. W ogóle od początku ciężko było mi wyłapać, a teraz cisza. A wizyta dopiero we wtorek. Ten detektor chyba jeszcze bardziej mnie dobija!
-
Opolanka - w czwartek co byłam na usg dziecko było bardzo wysoko, poprzedniego dnia słuchałam tętna i to by potwierdzało, a wczoraj chciałam posłuchać i przykładam w tym miejscu co lekarz usg głowice miał i nic, cisza.. A dzieć leżał sobie na dole w macicy całkiem, tak nisko to już dawno nie był, dosłownie na linii włosów łonowych. Może akurat i Twój nie chciał być słuchany, czasem bardzo daleko jakby gdzieś słychać tak jest wykręcony. Jak piszesz, że od początku tak było, to może po prostu gorzej ci wyłapać, może tak tkanka też się układa plus ułożenie malucha12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
Ja na szczęście czuję już regularne ruchy więc zawsze to troszkę spokojniej...detektora nie miałam bo raz jestem tłuściutka, dwa chyba bym osiwiała jakbym tętna nie znalazła...
Witam się w 19 tygodniukiedy to zleciało?
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Jacqueline wrote:Opolanka - w czwartek co byłam na usg dziecko było bardzo wysoko, poprzedniego dnia słuchałam tętna i to by potwierdzało, a wczoraj chciałam posłuchać i przykładam w tym miejscu co lekarz usg głowice miał i nic, cisza.. A dzieć leżał sobie na dole w macicy całkiem, tak nisko to już dawno nie był, dosłownie na linii włosów łonowych. Może akurat i Twój nie chciał być słuchany, czasem bardzo daleko jakby gdzieś słychać tak jest wykręcony. Jak piszesz, że od początku tak było, to może po prostu gorzej ci wyłapać, może tak tkanka też się układa plus ułożenie malucha31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Lady Savage wrote:Pochwał się
http://www.next.pl/pl/go51008s3
http://www.next.pl/pl/go53146s5
http://www.next.pl/pl/g50636s1#977544
Lady Savage lubi tę wiadomość
https://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualnyJa dziś zaczynam 18 tydzień. Od kilku dni czuję w brzuchu takie śmieszne bulgotki, czasami bardzo głośne i zastanawiam się czy to może być maluch
Co do detektora to nie mam, ale są takie chwile, że chciałabym mieć. Mój narzeczony uważa, że to zbędny wydatek, a ja już sama nie wiem.
-
Opolanka - jest takie jedno tętno, szybsze niż moje, ale wolniejsze niż dziecka, jest ok 110 sądząc po rytmie. Jednak wydźwięk pulsu dziecka a tego z przepływów z macicy jest inny, puls dziecka ma krótszy odgłos, szybszy, urywany, a tam jak przy swoim pulsie, odgłos tętna jest dłuższy, już nie chodzi o ilość uderzeń, tylko o czas trwania pojedynczego uderzenia
P.S. Ja mam detektor ten z wyświetlaczem, ale po rytmie i czasie trwania odgłosu bicia serca da się poznać czy to tętno. Mam nagrany filmik gdzie widać detektor i słychać głos, mogłabym Ci podrzucić jakoś tylko hmmm nie wiem jak
co do brzuszka to spokojnie, u mnie w pierwszej ciąży w 14 tygodniu prawie nie było różnicy, wywaliło mnie z dnia na dzień w 16tcCzęsto jeszcze później rosną brzuszki jak patrze po zdjęciach
dobra, wrzuciłam na jakiś serwer. Możesz go pobrać do siebie, tylko nie kliknij w wielką reklamę z napisem Download a w pasek zielony co pisze Pobierz plik gdzie z lewej i prawej strony są takie ikonki ze strzałką w dółpo prawej stronie to jest, ciut trzeba przewinąć.
https://megawrzuta.pl/download/fe64879edea9bf2c4c4e00342befc606.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 11:06
-
U mnie dziś brak temperatury, gardło trochę drapie. Ale tak już kilka razy było, że miałam 2-3 dniową przerwę w chorowaniu. Czekam na wyniki wymazów.
No i to udo zdrętwiałe mi się powtarza i mnie męczy co jakiś czas. Na szczęście jak poleżę na boku i masuję to przechodzi.
A basenu nie lubię, jak wszystkich sportów in-door, poza tym boję się grzybic i innych przypadłości. Poczekam na jeziorko. Gin pozwoliła pływać. Chciałam się zapisać na gimnastykę dla ciężarnych, ale czekam aż mi się sytuacja chorobowa bardziej wyklaruje. Oprócz lekarzy, to tylko awaryjnie do sklepu pod blokiem chodzę, a tak siedzę w domu, ostatnio mnie znowu położyło po wizycie w hipermarkecie. W ramach aktywności fizycznej sprzątamCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Nie wiem jak wy, ale na telefonie u siebie nie widzę pełnego linku tylko z komputera, nie wiem czemu
U mnie aktywności jakiejkolwiek zero przez moje dotychczasowe przejścia a i jak coś pochodze więcej to brzuch zaraz ciągnie i dziś dla przykładu po bokach boli jak sie pomacam, pewnie więzadła. A jeszcze krzyż troche mnie zaczął boleć i sie położyłam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 czerwca 2017, 11:12
-
Detektor tetna to super sprawa wr wczesnej ciąży. Wtedy wszystko może się wydarzyć i ja się bardzo martwilam, jakoś pomógł mi przetrwać od wizyty do wizyty. Teraz słucham raz ba tydzień, nawet nie. Nie boje się już, że serduszko przestanie bić. Teraz się boję o jakąś wadę i czy rośnie prawidłowo. Odliczam do polowkowego...
Ja jestem aktywna, jeżdżę codziennie godzinę na rowerze stacjonarnym (mi dr zabronił na normalnym) do tego sporo spaceruje po 7-10km dziennie i kilka razy w tyg. Gimnastyka. Jeszcze chcę iść na jogę dla ciężarnych od 2 trym można
Ostatnio mnie swędzi w pachwinach, brzuch mi rośnie szybko mam nadzieję, że nie nabawie się rozstepow. Smaruje palmersem już od 6tc
-
nick nieaktualnyk878 nie wiem jak z nogą
ja ci powiem jak mialam z ręką
zaczeło sie kolo 25 tyg ciązy musialam spać niestety prawie na pionowo, ręka dretwiała. Ale to nie jak "mrówki" ból byl taki ze gryzłam ściany. Gin kazała zbadać d dimery ale byly okej. macica na nerw uciskała. Do dzisiaj ten bol pamietam i to spanie na 4 poduszkach masakra... mam nadzieje ze to sie nie powtórzy. Bolało i drętwiało mi do konca ciązy ale raz mniej raz mocniej. Gin tutejszy ( bo pozniej sie przeprowadzilismy) chciał mi leki przepisać i powiedział "noo ale one maja zły wpływ na dziecko wiec jak pani chce "- debil!!! nie brałam nic a przypadku mega silnych dolegliwości paracetamol.
u ciebie wydaje mi sie ze za wczesnie na ucisk ale czy ja wiem, moze jak dzidzial sie podniesie to ci zelży. Obserwuj. -
Ale trafiłam na ekipę w sali ja haftuje, pani obok mnie haftuje a trzecia pani szydełkuje xD hahaha. Fajnie jest, wesoło, jedna pani jak ja cukrzyca a druga zaczęła rodzić w 24 tyg, na razie akcja się zatrzymala ale ma tak duże rozwarcie, brak szyjki, no i worek owodniowy wchodzi jej do kanału że zostanie w szpitalu do porodu.
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
Lady Savage, ja za szybko i po slasku czytam i pomysl, co pomyslalam, jak przeczytalam 'haftuje' hahaha. Zamiast 'a', to 'e'... musialam kilka razy przeczytac, az zrozumiałam o co chodzi.
Lady Savage lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.