X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    A mnie zależy gdzie zlapie. Jezeli bede u narzeczonego to we Wroclawiu, a jak u mnie w domu to gdzieś w pobliżu. Mój się śmieje, że w drodze :p
    Hihi. Ja tak mam miedzy Swietochlowicami a Chorzowem. Gdzie blizej, ale wole Chorzow. Ewentualnie jak za wczesnie, to Ruda Slaska.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majamia a ty wiesz kogo masz pod serduchem juz?

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze wybór jest trudny. Ja jestem z tych, które bardzo się boją porodu :(

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • majamia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Majamia a ty wiesz kogo masz pod serduchem juz?
    Niestety jeszcze nie. Nozki razem trzymalo, pupa sie wypinalo i mialo w nosie podgladanie :P

syn 03-2014 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zerkniw ktoras na sklad prenafilon 2 + DHA czy jest okej ?? :d

• majamia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja proponuje pozwiedzac szpitale. Przed pierwszym porodem bylam w Swietochlowicach i Chorzowie. W jedna sobote z moim pojechalismy. Na obu akurat porodow nie bylo i wszystko nam pokazali. Wszedzie wpuscili, opowiedzieli co jest, jak jest. Chorzow dla mnie byl super - do tego moi dziadkowie blisko mieszkaja i babcia mnie raczyla rosolkiem :P teraz Chorzow po remoncie, wiec w ogole mega :D

syn 03-2014 <3
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Ja też się boję porodu, ale nie minie nas to, do grudnia jakoś sie do tego przygotuje :P

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja się nie bałam porodu i dalej się nie boje, boje się coraz bardziej jak ja sobie poradzę z 2, a jak będzie płakał albo miał kołki, przecież ja nie mam pojęcia co robić jak dziecko ma kołki.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Zerkniw ktoras na sklad prenafilon 2 + DHA czy jest okej ?? :d

Nie mogę znaleźć tego składu w internecie, ale podam Ci co jest w moim prenatalu duo
    600mg DHA, 125mg choliny, 60mg żelaza, 800ug folianow, 200ug jodu,55ug selenu, 2000j.m. witD, 2.6mg witB i 4ug b12

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady dasz sobie radę. Ja przeżyłam kolki u mojego siostrzeńca jak się nim opiekowałam. Na szczęście nie miał dużo i długo.

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wiem, chciałam to mam xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread wrote:
    Dziewczyny, czy mogłabym prosić o dopisanie do naszej fejsbukowej grupy? :)
    Wysłałam Ci zaproszenie jak przyjmiesz to wyślę linka na priva :)

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Ja z powodu cukrzycy ciążowej będę rodzić na Polnej w Poznaniu

Ja cholerka trochę się boję rodzić na Polnej. Przeraża mnie trochę ogrom tego szpitala. Zastanawiam się nad raszeją albo lutycką.

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Miałam zacytować, a wcisnęłam lubię to.
    Nie wiem, czy lepiej. Pewnie to zależy od tego na kogo się trafi. Jakoś osobiście z żelazna nie miałam kontaktu, a co do porodu gadałam z jedna osoba, akurat źle trafiła i nie była zadowolona. Jako drugi szpital wybrałabym inflancka.
    A na karowej leżałam na oddziale endokrynologiczno-ginekologicznym i byłam zadowolona. Od izby przyjęć po wpis. W zasadzie nie miałam się do czego przyczepić. Rodziły tam moje koleżanki, a jeszcze w sierpniu rodzic tam chce jeszcze jedna moja koleżanka,.wiec będę miała na świeżo informacje co do warunków i porodu.
    Żelazna i Inflancka to szpitale gdzie jest wszystko pięknie ladnie zrobione i wszystko super o ile poród przebiega bez komplikacji...ja synka rodzilam na Inflanckiej po wielu godzinach skurczy ledwo doprosilam się znieczulenia pomimo już odpowiedniego rozwarcia, a położna która przy mnie była już 3h przed decyzją o cc latala do lekarza żeby cc zrobił bo dziecko się źle wstawilo i nie urodzilabym i tak ale cham nie chciał skończyło się tym ze synek tracił tętno i wylądował pod respiratorem a ja zobaczyłam go dopiero po 12 h od porodu...dla mnie to masakra i radzę ten szpital omijać szerokim łukiem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madzia, to i ja poproszę o linka do facbookowej grupy :-)

magdzia26 lubi tę wiadomość

11.12.2017 syn Adaś
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna0707 wrote:
    Ja się witam w 15 tyg :)
    Wizyta dopiero za tydzień, nie lubię tego czekania. Dziewczyny, już nie pracujące macie jakieś zajęcia oprócz tych codziennych ?
    Jagna ja nadrabiam zaległości towarzyskie :) minimum 4 dni w tygodniu spędzam z koleżankami, które albo są w ciąży albo mają małe dzieci :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 21:14

w4sq43r8x4wdamie.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    porównałam skład z z femibion 2 i ma identyczny
    ale to mnie jakos denerwuje ze nigdzie na necie tego nie ma
    zakupiłam go za 32 zł w aptece dr max i tak tez sie nazywa producent tego leku

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Żelazna i Inflancka to szpitale gdzie jest wszystko pięknie ladnie zrobione i wszystko super o ile poród przebiega bez komplikacji...ja synka rodzilam na Inflanckiej po wielu godzinach skurczy ledwo doprosilam się znieczulenia pomimo już odpowiedniego rozwarcia, a położna która przy mnie była już 3h przed decyzją o cc latala do lekarza żeby cc zrobił bo dziecko się źle wstawilo i nie urodzilabym i tak ale cham nie chciał skończyło się tym ze synek tracił tętno i wylądował pod respiratorem a ja zobaczyłam go dopiero po 12 h od porodu...dla mnie to masakra i radzę ten szpital omijać szerokim łukiem
    Co do inflanckiej to trochę wiem, koleżanka tam rodziła 7lat temu. I też prawie straciła synka, był przyduszany. Ale jak w zeszłym roku leżała tam moja siostra ma patologii, to na porodowce nie było tak źle. Ona w sumie rodziła w bielanskim, bo stamtąd miała lekarza. Na karowej też podobno nastawieni są mocno na porodu naturalne. Ale jak już będę bliżej rozwiązania, to będę o tym rozmawiać z moim lekarzem. Mnie prawdopodobnie czeka cc.

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie moge femibionu brać, okropnie się po nim czuje :/ a czy ja tez moge prosić o linka do grupy facebookowej?

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    porównałam skład z z femibion 2 i ma identyczny
    ale to mnie jakos denerwuje ze nigdzie na necie tego nie ma
    zakupiłam go za 32 zł w aptece dr max i tak tez sie nazywa producent tego leku
    No rzeczywiście tanio. Ja za prenatal duo zapłaciłam 60zl, Ale kupiłam w regionalnej aptece. Widzę, że przez neta można kupić za 40

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 21:26

‹‹ 586 587 588 589 590 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ