X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah- może tu poszukaj https://bellybestfriend.pl/forum/porod/przyszle-mamy-z-katowic-i-okolic,8606.html ewentualnie
    https://www.gdzierodzic.info/placowka/szukaj?province_id=11&city=&zipcode=&distance=10
    :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tego co widzę, to jest sporo tych szpitali w Katowicach. Ja na tej stronie "gdzie rodzic" czytałam opinie o warszawskich szpitalach

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Są tu jakieś dziewczyny z Katowic lub okolic? Szukam szpitala, w którym będę rodzić. Sosnowiec św. Barbary odpada, byłam tam na ginekologii i nie dostałam nawet koca do okrycia... katastrofa. Rozważam szpital Bonifratów w Katowicach lub prywatną klinikę na ul. Łubinowej. Macie jakieś doświadczenia, opinie na temat tych szpitali? Ewentualnie jakieś inne na śląsku godne polecenia?
    Na bonifratow jest fajny dr graniczka i widzialam.ze maja cudne sale odnowione. Ale nie wiem jak z porodem

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas polecaja rodzic w żorach i jastrzebiu. Ja chyba bede w rybniku ale z racji ze dr tam mam i obiecal.przy cc naprawic endometrioze w ranie pp cc

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja chyba się zdecyduje na Katowice, moja lekarka tam pracuje tylko muszę się z nią dogadać żeby była przy moim porodzie... A gdyby się nie zgodziła to chyba pójdę do Gliwic- rodziłam tam w 2011 i na opiekę w czasie porodu nie mogłam narzekać. gorzej było po porodzie ale ważne że zadbali żebym przez 17 godzin porodu miała cały czas opiekę i położne które na każdy niepokojący sygnał wzywaly lekarza ;)
    jeszcze nie wiem jaka nazwę ma ten jej szpital w Katowicach (na pewno nie bonifrantow i nie kolejowy) bo tam są 3 obok siebie, . co do bonifrantow to kojarzą mi się z tą lilką z bonifrantow i siostra koleżanki której dziecko zaraziło się od matki paciorkowcem w czasie porodu. ale sama nigdy nie byłam więc opinii nie mam. koło mnie jest simin w chorzowie ale tam poronilam więc mam niemiłe wspomnienia mimo że świetne się mną zaopiekowali lekarze. w Zabrzu jest też nowowybudowany oddział położniczy i zdjęcia robią wrażenie;) może koło 30 tc się przejade zwiedzić;)

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Kala06 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpital bonifratrów jest bardzo fajny, ma dobre opinie. Słyszała tez o rudzie śląskiej ze jest ok. Ja bede rodzic w Bytomiu, bo z tamtąd mam lekarza, a teraz jest ta nowa porodówka bardzo fajna.

km5scwa15d6x29ua.png
    starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
    GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️
  • Sunshine_111 Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Są tu jakieś dziewczyny z Katowic lub okolic? Szukam szpitala, w którym będę rodzić. Sosnowiec św. Barbary odpada, byłam tam na ginekologii i nie dostałam nawet koca do okrycia... katastrofa. Rozważam szpital Bonifratów w Katowicach lub prywatną klinikę na ul. Łubinowej. Macie jakieś doświadczenia, opinie na temat tych szpitali? Ewentualnie jakieś inne na śląsku godne polecenia?

Ja planuję rodzić na Łubinowej - już od kilku lat mam tam lekarza. Nie wiem jak z porodami, ale miałam tam 3 zabiegi na NFZ (histeroskopie i laparoskopia na drożność jajowodów) i opieka bardzo mi się podobała. Panie zaglądały do mnie co chwilę, pytając, czy ni nie zimno, niedobrze itd, mimo, że mój partner był przy mnie. Mam nadzieję, że przy porodzie to będzie podobnie :)
    Sale 2-osobowe z łazienką.
    Jak miałam krwawienie, to 2 razy tam podjechałam awaryjnie i na kontrolę - w ramach NFZ. Wizyty planowane są oczywiście prywatne.
    Nie wiem natomiast gdzie rodzić, jakby coś było nie tak, jakby się zaczęło przed 35 tygodniem, bo oni otwarcie mówią, że nie są przygotowani na cięższe przypadki, i czasami muszą wczesne wcześniaki transportować do szpitali z wyższą referencyjnością.
    Oczywiście neonatolog jest zawsze na dyżurze, ale dzieciaczki przed 35 tygodniem wymagają specjalistycznego sprzętu.
    Aktualnie tam chodzimy na szkołę rodzenia - tak zasugerowała położna, bo w sierpniu nie będzie, a we wrześniu już niby mogłoby mi być ciężko...;) Ale jak patrzę na kobitki z zajęć, które mają termin na sierpień czy wrzesień, to spokojnie dają radę wysiedzieć:)

mhsvf71xt0wtqk81.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z powodu cukrzycy ciążowej będę rodzić na Polnej w Poznaniu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 17:27

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady ja też planuję na Polnej :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może się zejdziemy xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy mogłabym prosić o dopisanie do naszej fejsbukowej grupy? :)

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilydread witaj :)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trochę jest Was ze śląska :) Ja to zdecydowana jestem na Karową w Warszawie. Mają bardzo dobry oddział neontalogiczny. No i mam stamtąd lekarza.

Poszperałam dziś allegro i znalazłam całkiem przyzwoite ceny na dziecięce akcesoria u sprzedawcy Swiat____Dziecka

• emikey Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Trochę jest Was ze śląska :) Ja to zdecydowana jestem na Karową w Warszawie. Mają bardzo dobry oddział neontalogiczny. No i mam stamtąd lekarza.

Poszperałam dziś allegro i znalazłam całkiem przyzwoite ceny na dziecięce akcesoria u sprzedawcy Swiat____Dziecka
    Ja jeśli skończę w Polsce to zamierzam witać malucha na Żelaznej. Tam rodziła moja bratowa. Myślisz, że Karowa lepsza?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:37

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny kupilam witaminy prenafolin 2 +DHA macie jakies opinie? Cena fajna bo femibion 2 raz tyle kosztuje

• majamia Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja po raz trzeci wybieram SIMIN w Chorzowie. Porodowke milo wspominam, ale o patologii (jak w wiekszosci szpitali), zle slyszalam. Ja z racji poradni laktacyjnej trzymam sie Chorzowa.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Ja jeśli skończę w Polsce to zamierzam witać malucha na Żelaznej. Tam rodziła moja bratowa. Myślisz, że Karowa lepsza?

Miałam zacytować, a wcisnęłam lubię to.
    Nie wiem, czy lepiej. Pewnie to zależy od tego na kogo się trafi. Jakoś osobiście z żelazna nie miałam kontaktu, a co do porodu gadałam z jedna osoba, akurat źle trafiła i nie była zadowolona. Jako drugi szpital wybrałabym inflancka.
    A na karowej leżałam na oddziale endokrynologiczno-ginekologicznym i byłam zadowolona. Od izby przyjęć po wpis. W zasadzie nie miałam się do czego przyczepić. Rodziły tam moje koleżanki, a jeszcze w sierpniu rodzic tam chce jeszcze jedna moja koleżanka,.wiec będę miała na świeżo informacje co do warunków i porodu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 19:03

magdzia26 lubi tę wiadomość

• 78beti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ja polecam Ci nowe Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka. Byłam tam na kilku zabiegach i bardzo nowoczesny i profesjonalny szpital.

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • 78beti Autorytet

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Ja polecam Ci nowe Centrum Zdrowia Kobiety i Dziecka. Byłam tam na kilku zabiegach i bardzo nowoczesny i profesjonalny szpital.
    W Zabrzu :)

https://www.maluchy.pl/li-73179.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 25 czerwca 2017, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie zależy gdzie zlapie. Jezeli bede u narzeczonego to we Wroclawiu, a jak u mnie w domu to gdzieś w pobliżu. Mój się śmieje, że w drodze :p

Oliwierek- 22.12.2017r.
‹‹ 585 586 587 588 589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ