Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnynesairah wrote:Są tu jakieś dziewczyny z Katowic lub okolic? Szukam szpitala, w którym będę rodzić. Sosnowiec św. Barbary odpada, byłam tam na ginekologii i nie dostałam nawet koca do okrycia... katastrofa. Rozważam szpital Bonifratów w Katowicach lub prywatną klinikę na ul. Łubinowej. Macie jakieś doświadczenia, opinie na temat tych szpitali? Ewentualnie jakieś inne na śląsku godne polecenia?
-
nick nieaktualny
-
ja chyba się zdecyduje na Katowice, moja lekarka tam pracuje tylko muszę się z nią dogadać żeby była przy moim porodzie... A gdyby się nie zgodziła to chyba pójdę do Gliwic- rodziłam tam w 2011 i na opiekę w czasie porodu nie mogłam narzekać. gorzej było po porodzie ale ważne że zadbali żebym przez 17 godzin porodu miała cały czas opiekę i położne które na każdy niepokojący sygnał wzywaly lekarza
jeszcze nie wiem jaka nazwę ma ten jej szpital w Katowicach (na pewno nie bonifrantow i nie kolejowy) bo tam są 3 obok siebie, . co do bonifrantow to kojarzą mi się z tą lilką z bonifrantow i siostra koleżanki której dziecko zaraziło się od matki paciorkowcem w czasie porodu. ale sama nigdy nie byłam więc opinii nie mam. koło mnie jest simin w chorzowie ale tam poronilam więc mam niemiłe wspomnienia mimo że świetne się mną zaopiekowali lekarze. w Zabrzu jest też nowowybudowany oddział położniczy i zdjęcia robią wrażenie;) może koło 30 tc się przejade zwiedzićMom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Szpital bonifratrów jest bardzo fajny, ma dobre opinie. Słyszała tez o rudzie śląskiej ze jest ok. Ja bede rodzic w Bytomiu, bo z tamtąd mam lekarza, a teraz jest ta nowa porodówka bardzo fajna.
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
nesairah wrote:Są tu jakieś dziewczyny z Katowic lub okolic? Szukam szpitala, w którym będę rodzić. Sosnowiec św. Barbary odpada, byłam tam na ginekologii i nie dostałam nawet koca do okrycia... katastrofa. Rozważam szpital Bonifratów w Katowicach lub prywatną klinikę na ul. Łubinowej. Macie jakieś doświadczenia, opinie na temat tych szpitali? Ewentualnie jakieś inne na śląsku godne polecenia?
Ja planuję rodzić na Łubinowej - już od kilku lat mam tam lekarza. Nie wiem jak z porodami, ale miałam tam 3 zabiegi na NFZ (histeroskopie i laparoskopia na drożność jajowodów) i opieka bardzo mi się podobała. Panie zaglądały do mnie co chwilę, pytając, czy ni nie zimno, niedobrze itd, mimo, że mój partner był przy mnie. Mam nadzieję, że przy porodzie to będzie podobnie
Sale 2-osobowe z łazienką.
Jak miałam krwawienie, to 2 razy tam podjechałam awaryjnie i na kontrolę - w ramach NFZ. Wizyty planowane są oczywiście prywatne.
Nie wiem natomiast gdzie rodzić, jakby coś było nie tak, jakby się zaczęło przed 35 tygodniem, bo oni otwarcie mówią, że nie są przygotowani na cięższe przypadki, i czasami muszą wczesne wcześniaki transportować do szpitali z wyższą referencyjnością.
Oczywiście neonatolog jest zawsze na dyżurze, ale dzieciaczki przed 35 tygodniem wymagają specjalistycznego sprzętu.
Aktualnie tam chodzimy na szkołę rodzenia - tak zasugerowała położna, bo w sierpniu nie będzie, a we wrześniu już niby mogłoby mi być ciężko...Ale jak patrzę na kobitki z zajęć, które mają termin na sierpień czy wrzesień, to spokojnie dają radę wysiedzieć
-
nick nieaktualnyTrochę jest Was ze śląska
Ja to zdecydowana jestem na Karową w Warszawie. Mają bardzo dobry oddział neontalogiczny. No i mam stamtąd lekarza.
Poszperałam dziś allegro i znalazłam całkiem przyzwoite ceny na dziecięce akcesoria u sprzedawcy Swiat____Dziecka -
Szczesliwa_mamusia wrote:Trochę jest Was ze śląska
Ja to zdecydowana jestem na Karową w Warszawie. Mają bardzo dobry oddział neontalogiczny. No i mam stamtąd lekarza.
Poszperałam dziś allegro i znalazłam całkiem przyzwoite ceny na dziecięce akcesoria u sprzedawcy Swiat____DzieckaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 18:37
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Są tu jakieś dziewczyny z Katowic lub okolic? Szukam szpitala, w którym będę rodzić. Sosnowiec św. Barbary odpada, byłam tam na ginekologii i nie dostałam nawet koca do okrycia... katastrofa. Rozważam szpital Bonifratów w Katowicach lub prywatną klinikę na ul. Łubinowej. Macie jakieś doświadczenia, opinie na temat tych szpitali? Ewentualnie jakieś inne na śląsku godne polecenia?syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnyemikey wrote:Ja jeśli skończę w Polsce to zamierzam witać malucha na Żelaznej. Tam rodziła moja bratowa. Myślisz, że Karowa lepsza?
Miałam zacytować, a wcisnęłam lubię to.
Nie wiem, czy lepiej. Pewnie to zależy od tego na kogo się trafi. Jakoś osobiście z żelazna nie miałam kontaktu, a co do porodu gadałam z jedna osoba, akurat źle trafiła i nie była zadowolona. Jako drugi szpital wybrałabym inflancka.
A na karowej leżałam na oddziale endokrynologiczno-ginekologicznym i byłam zadowolona. Od izby przyjęć po wpis. W zasadzie nie miałam się do czego przyczepić. Rodziły tam moje koleżanki, a jeszcze w sierpniu rodzic tam chce jeszcze jedna moja koleżanka,.wiec będę miała na świeżo informacje co do warunków i porodu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 czerwca 2017, 19:03
magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nesairah wrote:Są tu jakieś dziewczyny z Katowic lub okolic? Szukam szpitala, w którym będę rodzić. Sosnowiec św. Barbary odpada, byłam tam na ginekologii i nie dostałam nawet koca do okrycia... katastrofa. Rozważam szpital Bonifratów w Katowicach lub prywatną klinikę na ul. Łubinowej. Macie jakieś doświadczenia, opinie na temat tych szpitali? Ewentualnie jakieś inne na śląsku godne polecenia?https://www.maluchy.pl/li-73179.png