Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Szybko w tej Polsce odchodzicie.... dlaczego tak?? Ja w UK chce pracować do końca września napewno, może nawet do października
a pracy lekkiej to nie mam, cały czas na nogach
ale tutaj tak jest niestety. A termin lekarz mi wyznaczył na ostatniej wizycie na 27 listopad
ale myśle ze przeciążę tę ciążę
-
nick nieaktualny_darkblueberry wrote:Szybko w tej Polsce odchodzicie.... dlaczego tak?? Ja w UK chce pracować do końca września napewno, może nawet do października
ale tutaj tak jest niestety. A termin lekarz mi wyznaczył na ostatniej wizycie na 27 listopad
Ja musiałam iść na L4 od samego początku ze względu na hałas w pracy (mimo, że praca biurowa), a niestety jestem migrenikiem i w ciąży mi się nasiliły ataki. -
_darkblueberry wrote:Szybko w tej Polsce odchodzicie.... dlaczego tak?? Ja w UK chce pracować do końca września napewno, może nawet do października
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 11:34
-
A ja poszłam bo nienawidzę tej pracy, księgowej, szefa, współpracowników i pracy w tych godzinach (wtorek-sobota 10-18) I skoro nie muszę tak chodzić i płatne jest 100% to po co mam się męczyć i stresować?
_darkblueberry, editchen, bebloszka90, lolapola lubią tę wiadomość
-
_darkblueberry wrote:Szybko w tej Polsce odchodzicie.... dlaczego tak?? Ja w UK chce pracować do końca września napewno, może nawet do października
Ja też chciałam pracować do końca września, ale widzę, że coraz gorzej znoszę taki tryb życia. Wstaję wcześnie rano, na 8 idę do pracy, siedzę w niej 8h, po pracy zahaczam o sklep, robię zakupy, niosę te kilkukilogramowe siaty do domu. W domu czeka mnie drugi etat (pranie, sprzątanie, gotowanie). Ostatnio jeszcze operacja narzeczonego + napięte terminy w pracy dały efekt podwyższonego ciśnienia i okropnego bólu głowy nieustającego przez kilka dni. Stres na mnie tak niestety wpływa. Do tego wyników krwi nie mam najlepszych, bo po prostu nie mam czasu, żeby dbać o siebie tak jakbym chciała. Przychodzę z pracy do domu i jestem zmęczona tak, że nie mam już siły nic robić. A niestety trzeba ogarnąć mieszkanie, ugotować coś, zwykle już na szybko, bo zmęczenie bierze górę. I jak tu jeść zdrowe, przemyślane posiłki? Tylko w weekend mam czas żeby coś porządnego zrobić. Przed ciążą było mi w sumie wszystko jedno (a byłam też dużo mniej zmęczona), ale teraz chciałabym zadbać o siebie, a tym samym o dziecko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 11:55
-
ale tutaj tak jest niestety.
A w ogóle dziewczyny w pierwszym trymestrze mają w UK możliwość pójścia na zwolnienie w pierwszym trymestrze?
Ja chciałam pracować, moja praca nie jest ciężka, ale na początku ciąży tak mnie ścięło, że się na nogach słaniałam. Teraz dopiero powolutku odżywam, a i tak nie wyobrażam sobie pracować w takim stanie. -
W Polsce pracodawcy się czepiaja ciężarnych że szybko chodzą na l4 ale mało który zapewni odpowiednie warunki, albo przeniesie na inne stanowisko bo mają to najzwyczajniej w Du.. pamiętam jak zaszłam w pierwszą ciążę i pracowałam w lidlu jako zastępca kierownika i mówię że mogę chodzić do pracy tylko nie chce na kasie ( słabo mi się robiło) i dźwigać ( oczywiście że jest towar też lekki którym spokojnie mogłabym się zająć) to kierowniczka dała mi kasę numer 1 ta ciągle chodzca ani do WC ani zjeść spokojnie nic.... Bo ciągle dzwonią później trafiłam do szpitala że względu na silne zatrucie pokarmowe i wzięłam tydzień l4- mówię że chętnie wrócę na 2-3mieiscar do pracy tylko nie na kasę. A jak nie jak patrzę w grafik a cały miesiąc albo kasa albo piekarnia ( wchodzenie do chłodni-30 stopni) to miałam w dupie i wzięłam dalej zwolnienie.... Bo nikt nie pójdzie na rękę mimo że by się chciało pracować to możesz owszem ale jak każdy inny pracownik. Nir chodzi tu o rozciąganie się nad ciężarna, ale widziałam nie raz jak dziewczyny trafiły z krwotokami do szpitala bo pracowały jak inne więc wszytsko ma swoje granice żadna z nas nie ma naklejki na czole jestem w ciąży by interesanci byli bardziej wyrozumiali więc powinni pacowqdawcy czasem użyć mozgu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 12:02
-
Oczywiście Was rozumiem, gdybym miała płacone 100% to tez bym się nie męczyła za żadne skarby... Ja oczywiście chce pracować do końca tzn. Jak najdłużej będę czuła się na siłach ( miesiąc wcześniej muszę dać znać do biura, ze odchodzę) ale jak to będzie pokaże mi życie. Narazie zaczęłam 5 miesiąc jutro zaczynam 19 tc 18+0 a brzuszek mini mam.... ale sadze ze mi wypchnie już niedługo
jeśli chodzi o zwolnienie w ciąży to tutaj raczej nie ma czegoś takiego... w pierwszym trymestrze jak dowiedziałam się, ze mam sporego krwiaka około 2 cm bardzo sie bałam ale jednak musiałam pracować, ale zero dźwigania i stresów ( szczerze mówiąc miałam gdzieś co tam się dzieje w tej pracy ) po prostu tam byłam
i na szczęście się wchłonął i jest dobrze. Wiec jeśli jest źle albo ma się krwawienia, właśnie mam koleżankę w pracy która ma termin na 27 grudzień i miała przez 3 miesiące krwawienia
siedziała w domu na bezpłatnym, powiadomiła szefostwo i sobie odpoczywała na własna rękę, bo tutaj w UK ciąża do 3-4 miesiąca nie jest traktowana poważnie, to tylko embrion który może się utrzymać a wcale nie musi...
ja pierwsza wizytę w szpitalu oficjalna miałam dopiero w 15 tc wyobrażacie sobie??? Wrr... sama jechałam do londynu do pl kliniki żeby upewnić się ze wszystko dobrze płacąc duże pieniądze za wizytę... a później w Polsce jak byłam na urlopie... nie narzekajmy na Polskie lecznictwo bo tutaj w UK to jest nie ciekawe
w ogóle mam nadzieje ze kiedyś uda nam się spotkać jak już urodzimy? Co Myslicie? Pozdrawiam!
-
nick nieaktualny_darkblueberry wrote:Szybko w tej Polsce odchodzicie.... dlaczego tak?? Ja w UK chce pracować do końca września napewno, może nawet do października
-
nick nieaktualny
-
Ja poszłam od 4 maja- dwa tygodnie wcześniej niż planowałam- ze względu na krwiaka i plamienia. Szefa już dużo szybciej informowałam, że nie mam zamiaru pracować- 3 lata starań i ciąża po in vitro.
Jestem dyrektorem salonu optycznego- totalnie wszystko na mojej głowie- ogarniałam zespół 10 osobowy- a do tego przez ostatnie pół roku opiekowałam się jeszcze drugim salonem- kolejne 7 osób. Ciągły stres- co chwilę jakieś telefony w dni wolne, klienci-skargi, wyniki pracowników, tłumaczenie się przed centralą, pilnowanie budżetów, procedur... zwolnienia, grafiki... Bez ciąży, było ciężko, ale dawałam radę- lubię pracować na wysokich obrotach- moje mottto to: kto da radę jak nie ja
Ciąża jednak to czas który chciałam poświęcić zupełnie dla siebie i już się wcale nie stresować tym co się dzieje w pracy.
Poza tym zrobiłam super średnią pensję i nie opłaca mi się pracować, bo bym tylko traciła z miesiąca na miesiąc
-
Ja tez mam z praca przechlapane...pracuje jako freelancer, ale mam.dogadana umowe zlecenie z inna firma, taka najnizsza mozliww skladka zeby miec ubezpieczenie. I tak.poszli mi na teke ze zgodzili sie placic chorobowe teraz zebym sie zalapala na ten najnizszy maciezynski pozniej. pracuje w domu, zdalnie, ale musze pracowac do konca inaczej strace umowe ...a tez czasem juz nie mam sily.Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Mnie szef prosil, zebym poszla na L4 i juz nie wracala, bo chcial zastepstwo zalatwic. A ja sie zle czulam (moje miejsce pracy - auto. Ciagle mdlosci, 35stopni na dworze... nie dalabym rady, a innego stanowiska by mi nie zapewniono).
W drugiej ciazy to samo.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Dziewczyny jednak chorobsko obniza plytki
w pon 177 tys dzisiaj 236:D
a widzisz, ja chora nie jestem, a mam poniżej normynaczytałam się o małopłytkowości i się teraz boję. Do tego znów mam bóle głowy, eh.