X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • ara Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Super ara :D dlugi list napisalas ??

no hmm miałam odpowiedzieć na ponad 20 pytań także było co pisać... 2 strony w wordzie mi zajęło + jakieś załączniki typu umowa itp.

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny ktoras wczoraj pisala ze zazywa dha osobno, jK ten specyfik sie nazywa? Bo ja mam witaminy osobno D,E, jod, kwas foliowy i dokupilabym sobie tylko to dha
    mumOmega ;)

brawo ara!
    do mnie parę tygodni temu przyszedł list z zusu, od prawie 3 lat prowadziłam dg , w lutym zawiesiłam. no i przyszedł list z zus tak napisany że nawet moja księgowa nie wiedziała o co chodzi . poszłam wyjaśnić. okazało się że zrobili wielki problem z tego że przez 2 lata niby byłam na promocyjnych składkach a od września tamtego roku już byłam na pełnym zusie. jako że jestem od ponad 5 lat zatrudniona na etat to nie płacę składek oprócz zdrowotnej która w każdym przypadku wynosi 100% i nie ma na nią promocji. no i w tym zusie musiałam wypisać milion druczkow zaczynając od października 2016 z tym nowym niepromocyjnym kodem. myślałam że ich zabije że mnie ściągają z łóżka przez takie pierdoły... bo im się kurde kod nie zgadza :/

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zjadłam prawie całą paczkę jeżyków, tak się zasłodziłam, że chyba będę rzygać :P

salenne, Wachciowa, Lady Savage, magdzia26, editchen lubią tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Jest podobno jakiś papier u nich do wypełnienia (wiem to od koleżanki z pracy, która to wypełniała), żeby wysyłali pieniądze na konto, bez tego pieniądze idą przekazem na adres zameldowania (jeśli listonosz nie zastanie nikogo w domu, trzeba się przejść na pocztę).
    Pracodawca wypełniając druk do Zus Z-3 wpisuje wasz nr konta na który mają być przelewane pieniążki, jeśli tego nie zrobi wszystko się wydłuża i idzie przekazem pocztowym

gann3e3klgptngn9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Zjadłam prawie całą paczkę jeżyków, tak się zasłodziłam, że chyba będę rzygać :P

mnie ostatnio tak naszło na czekoladę. Zasłodziło mnie, ale było warto!! :D

MalaHD lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Pracodawca wypełniając druk do Zus Z-3 wpisuje wasz nr konta na który mają być przelewane pieniążki, jeśli tego nie zrobi wszystko się wydłuża i idzie przekazem pocztowym

W takim razie będę musiała im na to zwrócić uwagę. Dzięki za informację :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Crp sadlo do 2 , toxo ujemne, reszta w normie. Tylko ten odbierajacy chec do zycia bol glowy

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Crp sadlo do 2 , toxo ujemne, reszta w normie. Tylko ten odbierajacy chec do zycia bol glowy
    mnie dziś też łupie w głowie. do tego stopnia ze musiałam się położyć na godzinę na kanapie bo mi się czarno zrobiło przed oczami. miałam jedynie komórkę pod ręką z aplikacją do mierzenia pulsu. zrobiłam 5 pomiarów i strasznie mi ten puls skakał z 82 na 67 i później 72uderzenia. teraz jest 83 i już na tym poziomie się trzyma, a mnie powiedzmy że mniej boli głowa ale dalej jestem nieprzytomna...

co do pracy to gdybym mieszkała w innym kraju to musiałabym się zwolnić bo uważam że w moim stanie wychodzenie z domu bez męża jest niebezpieczne... często tak mam że idę i nagle mnie coś złapie, z e muszę usiąść na 10-20minut i dojść do siebie. jakbym w tym stanie miała stanąć przed 25 dzieci i wtedy takie coś by mnie złapało to kto by mnie ratował? jeszcze dzieci by sobie pod moją niedyspozycje coś zrobiły i kto by za to odpowiadał? cieszę się że w tej ciąży mam pełne prawo chorować, bo już od samego początku jestem na l4 - najpierw krwiak, potem wymioty, teraz źle samopoczucie , do tego co chwila infekcje bakteryjne i wirusowe.

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • Jagna0707 Przyjaciółka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    Nie mogę spać myślę o tym co mama powiedziala. Moja mama mieszka z ojczymem związek bez ślubu, ale wiecie z pielęgniarki pensji nie oplacilaby rachunków domu idt. no i mam trochę siana też pożyczył. Denerwuje mnie jego zachowanie, sprasza swoje dzieci do naszego domu. I może bym nie psioczyla, ale oni mają swoje dzieci, 2 i 4 l one wszędzie włażą i psują wszystko, poniszczył lalki Barbie, z porcelany, teraz się dorwały do porcelanowych figurek, moja mama ich nie ogarnia, a ojczym jak i rodzice tych dzieci mają w dupie co one robią i moja mama jest z tym sama, lata za nimi, a tu się goszczą, piją kawusie, ciasto. W nosie mają swoje dzieci. Już kiedyś im nagadałam, pomogło na krótką metę, dziś mama dzwoniła i mówi że to poniszczył i to, mama na moment nie usiadła bo lata za tymi gowniokami

Beznadziejne określenie "gowniokami" to raczej nie dzieci wina, a rodziców. No a mama nie może sobie dac wejść na głowę bo nigdy sobie z tym nie poradzi.

w57vlbet25xd0r8g.png
    010ixzkrrvbem70u.png
    27.04 - 0.22 cm <3
    04.05 - 0.88 cm
    16.05 - 2.01 cm
    01.06 - 4.48 cm
    14.06 - 7.02 cm
    27.07 - 269 g :)
    07.08 - 381 g
    31.08 - 604 g
    28.09 - 1267 g
    16.10 - 1664
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzwonili z genomu a jechalam autem...teraz zajete chyba na zawal zejde

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Też miałam taki ból przez kilka dni non stop. U mnie to chyba kwestia nerwów...

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wróciłam od lekarza, zmienił mi się TP na 16.12 mam, czyli jestem w 15t2d.
    Maluszek ruchliwy, nie chciał pokazać buzi bo był odwrócony tyłem i tylko udało nam się zobaczyć profil. Waży 110g. Płci nie zobaczyliśmy bo zasłaniał się cały czas, ginka powiedziała, że na jej oko baba bo takie wstydliwe jest i się zasłania ;) wkleilabym zdjecie ale nie umiem tutaj ;)

Wachciowa, magdzia26, Lady Savage, salenne, k878, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Edith, Aztoria, malysmok84, zapachmalin, Sunshine_111, Jooozefka lubią tę wiadomość

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Wachciowa Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wyniki krwi i moczu, wszystkie wyniki super. :)

magdzia26, ara, salenne, k878, Jacqueline, Szczesliwa_mamusia, Edith, Aztoria, Lady Savage, Anuśka...G, malysmok84, editchen, zapachmalin, Sunshine_111, Jooozefka lubią tę wiadomość

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagna0707 wrote:
    Beznadziejne określenie "gowniokami" to raczej nie dzieci wina, a rodziców. No a mama nie może sobie dac wejść na głowę bo nigdy sobie z tym nie poradzi.
    Ja wiem że to rodziców wina ale starsza lada moment będzie mieć 5 lat i np kopię z brutalnością psa mojej mamy i widać ta radość z zadawania bolu

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie dzwoniła moja siostra zamówiła na olx misia szumisia dla swojej córeczki, zapłaciła przelewem i co konto na olx skasowane, misia nie dostała :( masakra że są tacy ludzie co matkę małego dziecka oszukaja :(

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyniki okej :)
    Pani chciała byc uprzejma i dała mi znac :P
    wyśle je jutro pocztą :D

Nesairah u mnie nei bo nie denerwuje sie :( glowy nie moge obrocic w bok cały czas pulsuje okropnie ;( wziełam apap czekam na efekty

magdzia26, k878, malysmok84, zapachmalin lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa wrote:
    Odebrałam wyniki krwi i moczu, wszystkie wyniki super. :)
    super !!!!

• nesairah Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    wyniki okej :)
    Pani chciała byc uprzejma i dała mi znac :P
    wyśle je jutro pocztą :D

Nesairah u mnie nei bo nie denerwuje sie :( glowy nie moge obrocic w bok cały czas pulsuje okropnie ;( wziełam apap czekam na efekty

Na mnie apap nie działa niestety :( jedyne co to dużo snu i relaks.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde z moczu nie az tak okej bo mam ketony 2+ i bakterie 148 ale norma jest do 385

• emikey Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 16:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie wróciłam od pracodawcy i już wiem jak to wszystko z zusem wygląda. Faktycznie jeśli pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób to sam wypłaca świadczenia i rozlicza się z zusem. Stabilność finansowa bo wypłata w tym dniu co wszyscy pracownicy. Po porodzie ma się 21 dni żeby się zdeklatowac czy chce się urlop 5 miesięcy płatne 100% czy 12 miesięcy 80%. Jeśli się spóźni z deklaracja to jest się z automatu zaszeregowanym do 5 miesięcy. Nie da się zmienić.

Ja planowałam iść na zwolnienie dopiero z początkiem sierpnia kiedy to muszę przenieść się do Anglii. Z racji ciśnienia lekarz dał mi już od czerwca. W sumie wychodzę na tym dużo lepiej finansowo. Liczy się średnią z 12 miesięcy. Jeśli ma się nagrody i trzynastke to dostaje się więcej niż pobory. Jeśli było się na zwolnieniach lekarskich to może być i mniej.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
‹‹ 595 596 597 598 599 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ