Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
emikey wrote:Właśnie wróciłam od pracodawcy i już wiem jak to wszystko z zusem wygląda. Faktycznie jeśli pracodawca zatrudnia więcej niż 20 osób to sam wypłaca świadczenia i rozlicza się z zusem. Stabilność finansowa bo wypłata w tym dniu co wszyscy pracownicy. Po porodzie ma się 21 dni żeby się zdeklatowac czy chce się urlop 5 miesięcy płatne 100% czy 12 miesięcy 80%. Jeśli się spóźni z deklaracja to jest się z automatu zaszeregowanym do 5 miesięcy. Nie da się zmienić.j.
Da sie oczywiscie wydluzyc z 5 do 12 miesiecy ale potem za te dodatkowe dostajesz 60% pensji zeby sie wyrownalo. Mozlowosc przedluzenia do 12 msc masz.qMalaHD lubi tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Właśnie dzwoniła moja siostra zamówiła na olx misia szumisia dla swojej córeczki, zapłaciła przelewem i co konto na olx skasowane, misia nie dostała
masakra że są tacy ludzie co matkę małego dziecka oszukaja
Ale przykroDlatego wolę Allegro.
A na OLX przy większych kwotach to proponuję przesyłkę za pobraniem albo przelew pół kwoty przed, pół po otrzymaniu przesyłki. -
O to dobrze, ze o tym piszecie, bo nie wiedzialam. A tak swoją droga to orientujecie się czy l4 po skonczeniu umowy mam dalej do pracodaecy zanosic czy gdzieś indziej? Konczy mi sie 30 wrzesnia i nie wiem gdzie później nosic.Oliwierek- 22.12.2017r.
-
magdzia26 wrote:Właśnie dzwoniła moja siostra zamówiła na olx misia szumisia dla swojej córeczki, zapłaciła przelewem i co konto na olx skasowane, misia nie dostała
masakra że są tacy ludzie co matkę małego dziecka oszukaja
-
Magdzia niefajna sytuacja
my trochę sprzedajemy w necie... generalnie olx służy raczej do kupowania w realu, nikt tam nie gwarantuje bezpieczeństwa transakcji
ja wolę jak ktoś przyjdzie i sobie obejrzy towar i na miejscu zdecyduje, tym bardziej, że na olx dużo używanych rzeczy mamy, które nie zawsze precyzyjnie się opisze albo na coś nie zwróci uwagi
nie lubię wysyłać za pobraniem, bo mnie w tym przypadku nic nie chroni ani też nie lubię stawiać ludzi w sytuacji, że w ciemno mi pieniądze przelewają, przy większej kwocie po prostu wystawiam towar na allegro, tam już jednak jakiś poziom bezpieczeństwa jest zachowany -
nesairah wrote:W takim razie będę musiała im na to zwrócić uwagę. Dzięki za informację
Jak będziesz zanosić zw lekarskie dla pracodawcy to najlepiej odrazu zaznacz żeby podali do Zus Twój nr konta i już. U mnie pracodawca wypłaca zasiłki więc nie będę miała problemu, ale faktycznie Zus jak wszystkie tego typu instytucje wypłaca pieniążki jak chce...
-
Ewka094 wrote:O to dobrze, ze o tym piszecie, bo nie wiedzialam. A tak swoją droga to orientujecie się czy l4 po skonczeniu umowy mam dalej do pracodaecy zanosic czy gdzieś indziej? Konczy mi sie 30 wrzesnia i nie wiem gdzie później nosic.
-
Ewka094 wrote:A ja wróciłam od lekarza, zmienił mi się TP na 16.12 mam, czyli jestem w 15t2d.
Maluszek ruchliwy, nie chciał pokazać buzi bo był odwrócony tyłem i tylko udało nam się zobaczyć profil. Waży 110g. Płci nie zobaczyliśmy bo zasłaniał się cały czas, ginka powiedziała, że na jej oko baba bo takie wstydliwe jest i się zasłaniawkleilabym zdjecie ale nie umiem tutaj
U mnie na USG prenatalnym w 13tc udało się zmierzyć Volusonem kąt wzgórka, więc z bardzo dużym prawdopodobieństwem będzie dziewczynka. Też strasznie zasłaniała buzię i mam same zdjęcia 4D wstydnisi.Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ewka094 wrote:O to dobrze, ze o tym piszecie, bo nie wiedzialam. A tak swoją droga to orientujecie się czy l4 po skonczeniu umowy mam dalej do pracodaecy zanosic czy gdzieś indziej? Konczy mi sie 30 wrzesnia i nie wiem gdzie później nosic.
-
Anuśka...G wrote:Gdy skończy Ci się umowa o pracę pracodawca powinien wystawić świadectwo pracy i druk Z-3 i z tym idziesz do Zus, a potem kolejne zwolnienia lekarskie dostarczasz już sama do Zusu
A przedluzenie do dnia porodu?!
Mi konczy sie umowa 30.08 i mam do dnia porodu przedluzona - takie sa zasady przy umowie o prace jesli data twojego wygasniecia umowy wypada po zakonczeniu I trymestru.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 18:35
-
Kamcia1988 wrote:A pracodawca nie musi Ci przedłużyć umowy do końca ciąży???
Są wyjątki z tym przedłużaniem umowy, przede wszystkim jeśli to okres próbny lub umowa na zastępstwo....