X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah a ile masz ?? Czytalam ze ponizej 90 daja encorton.

Mnie leb 3 dzien peka ale okropnie. Dzisiaj wezme juz apap w domu :(

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah, a przyjmujesz coś przeciwzakrzepowego? wtedy też może występować małopłytkowość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nesairah a ile masz ?? Czytalam ze ponizej 90 daja encorton.

Mnie leb 3 dzien peka ale okropnie. Dzisiaj wezme juz apap w domu :(

miesiąc temu 152tys, w zeszłym tygodniu już tylko 144tys. Lekarz powiedział, że to często się dzieje w ciąży i jeśli nie są poniżej 100tys, to jeszcze nic takiego. Zastanawiam się, jak ten wynik mogę poprawić. Sok z buraka na krew?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    miesiąc temu 152tys, w zeszłym tygodniu już tylko 144tys. Lekarz powiedział, że to często się dzieje w ciąży i jeśli nie są poniżej 100tys, to jeszcze nic takiego. Zastanawiam się, jak ten wynik mogę poprawić. Sok z buraka na krew?

Tu masz fajny artykuł jak zwiększyć ilość płytek krwi
    https://m.tipy.interia.pl/artykul_26791,jak-naturalnie-zwiekszyc-produkcje-plytek-krwi.html

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burak raczej na erytrocyty, ale pewnie nie zaszkodzi

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta niestety plytek nie da sie naprawic z tego co mi hepatolog gadala

Ale czytalam ze u dziewczyn w ciazy pojawial sie spadek a potem zwykle odbicie i plytki rosly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:01

• editchen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ZUS, to wypłaca, jeśli pracodawca zatrudnia ponizej 20 pracowników (inaczej placi firma, w terminie pensji); ZUS ma 30 dni na wyplate swiadczenia, ale uwaga - od dnia skompletowania dokumentow, a nie wystawienia, a nawet otrzymania od nas zwolnienia. To oznacza, ze jesli uznaja, ze czegos brakuje, chca zrobic kontrole etc, to termin sie wydluza (przykladowo: zwolnienie wystawione 1 czerwca, do ZUS dociera powiedzmy 5 czerwca, to do 5 lipca musza wyplacic, jesli wszystko ok. Jesli jednak np. 10 czerwca postanowia zrobic kontrole i wyznacza ja na np. 20 czerwca to termin 30 dni na wyplate liczy sie od tego 20 czerwca; tak samo, jesli brakuje jakichs dokumentow). Na przekaz pocztowy liczcie plus 3 dni nawet.

Ja od dzis na zwolnieniu i dziwnie mi jakos...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Witaj. Rozgosc się :) Jak się czujesz?
    Widzę, że na prawie tym samym etapie jesteśmy :) Drugi trymestr to ulga w porównaniu do tego co było przez pierwsze trzy miesiące, chodziłam jak zjawa :D, ale niestety pęcherz przypomina o sobie bardzo często... Pocieszam się, że pewnie nie jestem sama z tą przypadłością :))))

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale można spróbować. Akurat to co proponują w artykule, to nic nie smacznego ;)

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam dziś zrobić na kolację coś fajnego z bobem: co Wam się bardziej podoba?

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/salatka_z_bobem_mozzarella/przepis.html

sałatkę bym zrobiła bez sałaty za to z drobnym makaronem albo jakąś kaszą (nie pójdę do sklepu a nie mam :( )

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/kopytka_z_bobu/przepis.html

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam grochowke :D mozna w ogole :p

Szczesliwa jasne ze mozna :) na zdrowie :)

Dodzwonic sie do genomu w rudzie slskiej o te pappa to cud od paru h zajete... napisalam maila.

Czekam jeszcze na crp, toxo igm, mocz i i hemoglobine glikowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Widzę, że na prawie tym samym etapie jesteśmy :) Drugi trymestr to ulga w porównaniu do tego co było przez pierwsze trzy miesiące, chodziłam jak zjawa :D, ale niestety pęcherz przypomina o sobie bardzo często... Pocieszam się, że pewnie nie jestem sama z tą przypadłością :))))
    Wiem coś o tym. Ja byłam permanentne zmęczona. A co do pęcherza. To niestety odkąd jestem w ciąży, to sedes moim najlepszym przyjacielem :)

nataliamonika, editchen lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ja tez mam z praca przechlapane...pracuje jako freelancer, ale mam.dogadana umowe zlecenie z inna firma, taka najnizsza mozliww skladka zeby miec ubezpieczenie. I tak.poszli mi na teke ze zgodzili sie placic chorobowe teraz zebym sie zalapala na ten najnizszy maciezynski pozniej. pracuje w domu, zdalnie, ale musze pracowac do konca inaczej strace umowe ...a tez czasem juz nie mam sily.

Ja też freelancer (tłumacz), ale chyba mam troszkę inną sytuację, bo prowadzę działalność i na początku roku księgowa zgłosiła mnie do ubezpieczenia chorobowego, bo wcześniej nie płaciłam. Podwyższyłam je trochę ponad składkę minimalną, żeby ochłapów na macierzyńskim nie dostać, ale i tak nie będę mięc pełnych 12 miesięcy.

Na razie nastawiam się na pracę do oporu...
    Pod tym względem zazdroszczę mamusiom na etacie :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- a na co masz ochotę? Ja to bob wciągam jak słonecznik sam. Najbardziej mi w tej wersji smakuje.

Amus- ja miałam grochowke w zeszłym tygodniu :) smacznego

nick nieaktualny lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak sałatkę, bo stolnicę przechowujemy pod sufitem; mąż będzie marudził, bo miałam nie wchodzić na stołek. Dotychczas zawsze go prosiłam, żeby mi ściągnął rano jak zamierzałam się grzebać.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras wczoraj pisala ze zazywa dha osobno, jK ten specyfik sie nazywa? Bo ja mam witaminy osobno D,E, jod, kwas foliowy i dokupilabym sobie tylko to dha

• ara Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ktoras czekala na decyzje zusu odnosnie l4 tzn miala skladac wyjasnienia. Jest juz decyzja? Ten bol glowy jest nieznosny...budze sie z bolem glowym cos jest nie takm to nie zatoki bo boli mnie od gory a nie czolo

Amus ja dziś dostałam decyzję - umorzyli postępowanie, czyli dostanę kasę :)

k878, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ara :D dlugi list napisalas ??

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś zamarzyło zjeść kotlety z cukinii i fasolkę szparagową ❤ Mniam!

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny ktoras wczoraj pisala ze zazywa dha osobno, jK ten specyfik sie nazywa? Bo ja mam witaminy osobno D,E, jod, kwas foliowy i dokupilabym sobie tylko to dha

Może pomogę, ja zażywam Prenatal DHA, 600 mg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsza wizyta w klinice leczenia niepłodności – jak się przygotować?

Nadszedł ten czas - przed Wami pierwsza wizyta w kierunku diagnostyki problemów z płodnością. Jak wygląda? Na co się przygotować? Czy przed wizytą warto wykonać wstępne badania? Jakie znaczenie mają obserwacje cyklu miesiączkowego podczas diagnostyki? Jak wygląda wywiad medyczny? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ