X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nesairah a ile masz ?? Czytalam ze ponizej 90 daja encorton.

Mnie leb 3 dzien peka ale okropnie. Dzisiaj wezme juz apap w domu :(

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah, a przyjmujesz coś przeciwzakrzepowego? wtedy też może występować małopłytkowość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Nesairah a ile masz ?? Czytalam ze ponizej 90 daja encorton.

Mnie leb 3 dzien peka ale okropnie. Dzisiaj wezme juz apap w domu :(

miesiąc temu 152tys, w zeszłym tygodniu już tylko 144tys. Lekarz powiedział, że to często się dzieje w ciąży i jeśli nie są poniżej 100tys, to jeszcze nic takiego. Zastanawiam się, jak ten wynik mogę poprawić. Sok z buraka na krew?

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    miesiąc temu 152tys, w zeszłym tygodniu już tylko 144tys. Lekarz powiedział, że to często się dzieje w ciąży i jeśli nie są poniżej 100tys, to jeszcze nic takiego. Zastanawiam się, jak ten wynik mogę poprawić. Sok z buraka na krew?

Tu masz fajny artykuł jak zwiększyć ilość płytek krwi
    https://m.tipy.interia.pl/artykul_26791,jak-naturalnie-zwiekszyc-produkcje-plytek-krwi.html

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burak raczej na erytrocyty, ale pewnie nie zaszkodzi

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dieta niestety plytek nie da sie naprawic z tego co mi hepatolog gadala

Ale czytalam ze u dziewczyn w ciazy pojawial sie spadek a potem zwykle odbicie i plytki rosly :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:01

• editchen Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o ZUS, to wypłaca, jeśli pracodawca zatrudnia ponizej 20 pracowników (inaczej placi firma, w terminie pensji); ZUS ma 30 dni na wyplate swiadczenia, ale uwaga - od dnia skompletowania dokumentow, a nie wystawienia, a nawet otrzymania od nas zwolnienia. To oznacza, ze jesli uznaja, ze czegos brakuje, chca zrobic kontrole etc, to termin sie wydluza (przykladowo: zwolnienie wystawione 1 czerwca, do ZUS dociera powiedzmy 5 czerwca, to do 5 lipca musza wyplacic, jesli wszystko ok. Jesli jednak np. 10 czerwca postanowia zrobic kontrole i wyznacza ja na np. 20 czerwca to termin 30 dni na wyplate liczy sie od tego 20 czerwca; tak samo, jesli brakuje jakichs dokumentow). Na przekaz pocztowy liczcie plus 3 dni nawet.

Ja od dzis na zwolnieniu i dziwnie mi jakos...

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nataliamonika Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Witaj. Rozgosc się :) Jak się czujesz?
    Widzę, że na prawie tym samym etapie jesteśmy :) Drugi trymestr to ulga w porównaniu do tego co było przez pierwsze trzy miesiące, chodziłam jak zjawa :D, ale niestety pęcherz przypomina o sobie bardzo często... Pocieszam się, że pewnie nie jestem sama z tą przypadłością :))))

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale można spróbować. Akurat to co proponują w artykule, to nic nie smacznego ;)

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chciałam dziś zrobić na kolację coś fajnego z bobem: co Wam się bardziej podoba?

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/salatka_z_bobem_mozzarella/przepis.html

sałatkę bym zrobiła bez sałaty za to z drobnym makaronem albo jakąś kaszą (nie pójdę do sklepu a nie mam :( )

http://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/bob/kopytka_z_bobu/przepis.html

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzisiaj mam grochowke :D mozna w ogole :p

Szczesliwa jasne ze mozna :) na zdrowie :)

Dodzwonic sie do genomu w rudzie slskiej o te pappa to cud od paru h zajete... napisalam maila.

Czekam jeszcze na crp, toxo igm, mocz i i hemoglobine glikowana

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2017, 13:11

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Widzę, że na prawie tym samym etapie jesteśmy :) Drugi trymestr to ulga w porównaniu do tego co było przez pierwsze trzy miesiące, chodziłam jak zjawa :D, ale niestety pęcherz przypomina o sobie bardzo często... Pocieszam się, że pewnie nie jestem sama z tą przypadłością :))))
    Wiem coś o tym. Ja byłam permanentne zmęczona. A co do pęcherza. To niestety odkąd jestem w ciąży, to sedes moim najlepszym przyjacielem :)

nataliamonika, editchen lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malysmok84 wrote:
    Ja tez mam z praca przechlapane...pracuje jako freelancer, ale mam.dogadana umowe zlecenie z inna firma, taka najnizsza mozliww skladka zeby miec ubezpieczenie. I tak.poszli mi na teke ze zgodzili sie placic chorobowe teraz zebym sie zalapala na ten najnizszy maciezynski pozniej. pracuje w domu, zdalnie, ale musze pracowac do konca inaczej strace umowe ...a tez czasem juz nie mam sily.

Ja też freelancer (tłumacz), ale chyba mam troszkę inną sytuację, bo prowadzę działalność i na początku roku księgowa zgłosiła mnie do ubezpieczenia chorobowego, bo wcześniej nie płaciłam. Podwyższyłam je trochę ponad składkę minimalną, żeby ochłapów na macierzyńskim nie dostać, ale i tak nie będę mięc pełnych 12 miesięcy.

Na razie nastawiam się na pracę do oporu...
    Pod tym względem zazdroszczę mamusiom na etacie :)

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878- a na co masz ochotę? Ja to bob wciągam jak słonecznik sam. Najbardziej mi w tej wersji smakuje.

Amus- ja miałam grochowke w zeszłym tygodniu :) smacznego

Amus87 lubi tę wiadomość

• k878 Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chyba jednak sałatkę, bo stolnicę przechowujemy pod sufitem; mąż będzie marudził, bo miałam nie wchodzić na stołek. Dotychczas zawsze go prosiłam, żeby mi ściągnął rano jak zamierzałam się grzebać.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ktoras wczoraj pisala ze zazywa dha osobno, jK ten specyfik sie nazywa? Bo ja mam witaminy osobno D,E, jod, kwas foliowy i dokupilabym sobie tylko to dha

• ara Autorytet

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ktoras czekala na decyzje zusu odnosnie l4 tzn miala skladac wyjasnienia. Jest juz decyzja? Ten bol glowy jest nieznosny...budze sie z bolem glowym cos jest nie takm to nie zatoki bo boli mnie od gory a nie czolo

Amus ja dziś dostałam decyzję - umorzyli postępowanie, czyli dostanę kasę :)

k878, Wachciowa, magdzia26 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ara :D dlugi list napisalas ??

ara lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 czerwca 2017, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się dziś zamarzyło zjeść kotlety z cukinii i fasolkę szparagową ❤ Mniam!

Wysłany: 26 czerwca 2017, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny ktoras wczoraj pisala ze zazywa dha osobno, jK ten specyfik sie nazywa? Bo ja mam witaminy osobno D,E, jod, kwas foliowy i dokupilabym sobie tylko to dha

Może pomogę, ja zażywam Prenatal DHA, 600 mg

Gaja <3
    7u22krntwp1p38lc.png

‹‹ 594 595 596 597 598 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ