Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Tetno 167 srednie chyba ok?
A i chyba dziewczynka
Amus, idziemy prawie łeb w łeb - u mnie dziś tętno 162-163 i też chyba dziewczynkaNo i koniecznie mam zrobić echo serca, mina pani doktor była średnia, ale mówiła że miała kilka pacjentek z wysokim FHR maluszka, dalsze badania wykazały, że wszystko ok. No i zabroniła czytać w internecie. Przepływy prawidłowe, serce jak na ten etap ciąży wygląda bardzo dobrze. Ja oczywiście cała zesrana. No i zakaz używania detektora
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Amus, idziemy prawie łeb w łeb - u mnie dziś tętno 162-163 i też chyba dziewczynka
No i koniecznie mam zrobić echo serca, mina pani doktor była średnia, ale mówiła że miała kilka pacjentek z wysokim FHR maluszka, dalsze badania wykazały, że wszystko ok. No i zabroniła czytać w internecie. Przepływy prawidłowe, serce jak na ten etap ciąży wygląda bardzo dobrze. Ja oczywiście cała zesrana. No i zakaz używania detektora
ze to norma dla dzieci
Z kuba w 13+6 jeszcze mialam 172Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:18
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Ja bede gadac z ginem. Skoro mam wpisane tachykardia to niech mo da skierowanie na nfz na prenatalne w 20 tyg i na echo serca.
Zaraz wchodze i cala dygocze ludzieeee zas bede miala wysokie tetno i dzidzial tez
Moje dzieciątko chyba dłubało w nosku podczas usg, lekarka się śmiała. I wystawiło otwartą dłoń, pięknie było widać paluszki!31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Dziewczyny, powiem Wam szczerze, że przez ten durny Angelsound prawie zeszłam na zawał. Nie łapie serduszka mojej dzidzi od kilku dni. A dzidzia ma się dobrze. Lekarka tylko mnie skrzyczała, że od 20 tygodnia mogę sobie serduszka taką zabawką szukać. Bo to jest tylko zabawka, jak podkreślała, a nie sprzęt medyczny. Widocznie mojej dzidzi ten gadżet nie pasuje
Lady Savage lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka ale jakos mi tak strdnio ufam nie wiem czemu
twoja to jakis dr nauk czy nie?
Powiedzialam mu czy da skieroeanie powiedzial ze jasnei dal na te prenatalne
Opolanka dodalam cie do przyjaciolek dodaj mnie cos ci posleWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:31
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Amus, moja to dość młoda lekarka, kończy specjalizację z genetyki klinicznej, pracuje w szpitalu. Jest bardzo fajna, widać że się przejmuje. Na pierwsze prenatalne dała mi skierowanie na nfz, bo jestem po jednym poronieniu i powiedziała, że chociaż tyle może dla mnie zrobić, że nie będę musiała 450 zł płacić. A teraz idę za 3 tygodnie, to może też mi da. Ale bezwzględnie kazała zrobić echo serca w 20 tygodniu, co mnie trochę zmartwiło, choć może to i lepiej, że dmuch na zimne.31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyOpolanka 85 wrote:Amus, moja to dość młoda lekarka, kończy specjalizację z genetyki klinicznej, pracuje w szpitalu. Jest bardzo fajna, widać że się przejmuje. Na pierwsze prenatalne dała mi skierowanie na nfz, bo jestem po jednym poronieniu i powiedziała, że chociaż tyle może dla mnie zrobić, że nie będę musiała 450 zł płacić. A teraz idę za 3 tygodnie, to może też mi da. Ale bezwzględnie kazała zrobić echo serca w 20 tygodniu, co mnie trochę zmartwiło, choć może to i lepiej, że dmuch na zimne.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:48
-
dziewczyny, u mnie tętno na prenatalnych 167 i lekarz mówił że jest bardzo dobre.
używam detektora angelsounds i bardzo sobie chwalęu mnie już 17+3, serduszko małej słychać praktycznie od razu po przyłożeniu, liczę sobie na piechotę ilość uderzeń to wychodzi około 160. z pierwszą córka tez miala 160ud/min w pomiarach i urodziła się idealnie zdrowa
wczoraj powiedzieliśmy jej o rodzeństwie. na razie się cieszy i mówi że będzie pomagać przy maleństwie;)
przed chwilą przyszły wyniki posiewu moczu. mam się zgłosić do lekarki, napisała że są poza granicami normy i mam umówić wizytęczytam te wyniki i bakterii nie ma. jest tylko informacja że wyhodowano grzyby drozdzopodobne - i bez tego posiewu czuje na węch te wredne candidy:/ ciekawe co teraz dostanę jak pimafucin nystatyna i najsilniejszy macmirror nie pomogły...
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
nick nieaktualnyJa tam też używam angelsounds i nie mam problemu ze znalezieniem serduszka. Na tym etapie ciąży znajduje go niemal od razu. Czasami najpierw słyszę jak pływa, a potem słyszę serducho.
I właśnie dopadła mnie pierwsza zgaga w ciąży. Ech... Nie wiadomo co gorsze. Mdłości, czy zgaga -
nick nieaktualnyAlxawl wrote:dziewczyny, u mnie tętno na prenatalnych 167 i lekarz mówił że jest bardzo dobre.
używam detektora angelsounds i bardzo sobie chwalęu mnie już 17+3, serduszko małej słychać praktycznie od razu po przyłożeniu, liczę sobie na piechotę ilość uderzeń to wychodzi około 160. z pierwszą córka tez miala 160ud/min w pomiarach i urodziła się idealnie zdrowa
wczoraj powiedzieliśmy jej o rodzeństwie. na razie się cieszy i mówi że będzie pomagać przy maleństwie;)
przed chwilą przyszły wyniki posiewu moczu. mam się zgłosić do lekarki, napisała że są poza granicami normy i mam umówić wizytęczytam te wyniki i bakterii nie ma. jest tylko informacja że wyhodowano grzyby drozdzopodobne - i bez tego posiewu czuje na węch te wredne candidy:/ ciekawe co teraz dostanę jak pimafucin nystatyna i najsilniejszy macmirror nie pomogły...
-
No widzicie, moje dziecko widocznie nie przepada za dopplerem. Ale czytałam wpisy, że niektóre kobiety przez całą ciążę mają problemy z wykryciem tętna poprzez anglesound. Widać, ja do nich należę31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyaga1402 wrote:Ależ ja wam zazdroszczę tych wizyt chociaż wie ie co i jak u waszych dzieci słychać. Ja miałam jedno usg ponad dwa tyg temu a drugie i to ostatnie będzie w sierpniu.mam nadzieje tylko ze wszystko dobrze i moje kochane dzieciątko dobrze i zdrowo się rozwija.
-
Opolanka 85 wrote:No widzicie, moje dziecko widocznie nie przepada za dopplerem. Ale czytałam wpisy, że niektóre kobiety przez całą ciążę mają problemy z wykryciem tętna poprzez anglesound. Widać, ja do nich należę
[/QUOT
Opolanka dziewczyny mają o 2 tyg starsza ciążę, może faktycznie odłóż i za jakiś czas wyciągnij.Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny