WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tetno 167 srednie chyba ok?

A i chyba dziewczynka ;)

Amus, idziemy prawie łeb w łeb - u mnie dziś tętno 162-163 i też chyba dziewczynka :) No i koniecznie mam zrobić echo serca, mina pani doktor była średnia, ale mówiła że miała kilka pacjentek z wysokim FHR maluszka, dalsze badania wykazały, że wszystko ok. No i zabroniła czytać w internecie. Przepływy prawidłowe, serce jak na ten etap ciąży wygląda bardzo dobrze. Ja oczywiście cała zesrana. No i zakaz używania detektora :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Amus, idziemy prawie łeb w łeb - u mnie dziś tętno 162-163 i też chyba dziewczynka :) No i koniecznie mam zrobić echo serca, mina pani doktor była średnia, ale mówiła że miała kilka pacjentek z wysokim FHR maluszka, dalsze badania wykazały, że wszystko ok. No i zabroniła czytać w internecie. Przepływy prawidłowe, serce jak na ten etap ciąży wygląda bardzo dobrze. Ja oczywiście cała zesrana. No i zakaz używania detektora :)
    Mi powiedzial ze tetno w normie echa serca nie robic ;) ze to norma dla dzieci

Z kuba w 13+6 jeszcze mialam 172

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:18

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja bede gadac z ginem. Skoro mam wpisane tachykardia to niech mo da skierowanie na nfz na prenatalne w 20 tyg i na echo serca.

Zaraz wchodze i cala dygocze ludzieeee zas bede miala wysokie tetno i dzidzial tez :/
    Dał Ci to skierowanie? Bo ja zapomniałam zapytać mojej ginki :P

Moje dzieciątko chyba dłubało w nosku podczas usg, lekarka się śmiała. I wystawiło otwartą dłoń, pięknie było widać paluszki!

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mi powiedzial ze tetno w normie echa serca nie robic ;) ze to norma dla dzieci

O, widzisz. Moja widać bardziej bojaźliwa. Twój lekarz mi się bardziej podoba :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam szczerze, że przez ten durny Angelsound prawie zeszłam na zawał. Nie łapie serduszka mojej dzidzi od kilku dni. A dzidzia ma się dobrze. Lekarka tylko mnie skrzyczała, że od 20 tygodnia mogę sobie serduszka taką zabawką szukać. Bo to jest tylko zabawka, jak podkreślała, a nie sprzęt medyczny. Widocznie mojej dzidzi ten gadżet nie pasuje :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ale jakos mi tak strdnio ufam nie wiem czemu :/ twoja to jakis dr nauk czy nie?

Powiedzialam mu czy da skieroeanie powiedzial ze jasne :) i dal na te prenatalne :)

Opolanka dodalam cie do przyjaciolek dodaj mnie cos ci posle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:31

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, moja to dość młoda lekarka, kończy specjalizację z genetyki klinicznej, pracuje w szpitalu. Jest bardzo fajna, widać że się przejmuje. Na pierwsze prenatalne dała mi skierowanie na nfz, bo jestem po jednym poronieniu i powiedziała, że chociaż tyle może dla mnie zrobić, że nie będę musiała 450 zł płacić. A teraz idę za 3 tygodnie, to może też mi da. Ale bezwzględnie kazała zrobić echo serca w 20 tygodniu, co mnie trochę zmartwiło, choć może to i lepiej, że dmuch na zimne.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Amus, moja to dość młoda lekarka, kończy specjalizację z genetyki klinicznej, pracuje w szpitalu. Jest bardzo fajna, widać że się przejmuje. Na pierwsze prenatalne dała mi skierowanie na nfz, bo jestem po jednym poronieniu i powiedziała, że chociaż tyle może dla mnie zrobić, że nie będę musiała 450 zł płacić. A teraz idę za 3 tygodnie, to może też mi da. Ale bezwzględnie kazała zrobić echo serca w 20 tygodniu, co mnie trochę zmartwiło, choć może to i lepiej, że dmuch na zimne.
    Kurde nie wiem jak interpretujesz ze mloda hehehe moj tez w szpitalu pracuje w 99 jakos skonczyl nauke. Pacjentek ma maaaaaase opinie bardzo dobre. O obadamy. Jak bylam na prrnatalnych u takiej mlodej to sie niepewnie jakos czulam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:48

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, u mnie tętno na prenatalnych 167 i lekarz mówił że jest bardzo dobre.
    używam detektora angelsounds i bardzo sobie chwalę;) u mnie już 17+3, serduszko małej słychać praktycznie od razu po przyłożeniu, liczę sobie na piechotę ilość uderzeń to wychodzi około 160. z pierwszą córka tez miala 160ud/min w pomiarach i urodziła się idealnie zdrowa ;)
    wczoraj powiedzieliśmy jej o rodzeństwie. na razie się cieszy i mówi że będzie pomagać przy maleństwie;)

przed chwilą przyszły wyniki posiewu moczu. mam się zgłosić do lekarki, napisała że są poza granicami normy i mam umówić wizytę :/ czytam te wyniki i bakterii nie ma. jest tylko informacja że wyhodowano grzyby drozdzopodobne - i bez tego posiewu czuje na węch te wredne candidy:/ ciekawe co teraz dostanę jak pimafucin nystatyna i najsilniejszy macmirror nie pomogły...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też używam angelsounds i nie mam problemu ze znalezieniem serduszka. Na tym etapie ciąży znajduje go niemal od razu. Czasami najpierw słyszę jak pływa, a potem słyszę serducho.

I właśnie dopadła mnie pierwsza zgaga w ciąży. Ech... Nie wiadomo co gorsze. Mdłości, czy zgaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    dziewczyny, u mnie tętno na prenatalnych 167 i lekarz mówił że jest bardzo dobre.
    używam detektora angelsounds i bardzo sobie chwalę;) u mnie już 17+3, serduszko małej słychać praktycznie od razu po przyłożeniu, liczę sobie na piechotę ilość uderzeń to wychodzi około 160. z pierwszą córka tez miala 160ud/min w pomiarach i urodziła się idealnie zdrowa ;)
    wczoraj powiedzieliśmy jej o rodzeństwie. na razie się cieszy i mówi że będzie pomagać przy maleństwie;)

przed chwilą przyszły wyniki posiewu moczu. mam się zgłosić do lekarki, napisała że są poza granicami normy i mam umówić wizytę :/ czytam te wyniki i bakterii nie ma. jest tylko informacja że wyhodowano grzyby drozdzopodobne - i bez tego posiewu czuje na węch te wredne candidy:/ ciekawe co teraz dostanę jak pimafucin nystatyna i najsilniejszy macmirror nie pomogły...
    u mnie dzisiaj skakalo widziałam raz bylo 145 raz 170 i wiecej bo skakało dziecko to 167 to średnia

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, moje dziecko widocznie nie przepada za dopplerem. Ale czytałam wpisy, że niektóre kobiety przez całą ciążę mają problemy z wykryciem tętna poprzez anglesound. Widać, ja do nich należę :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawałnica u nas przeszła, strażacy zbierają drzewa z osiedlowych uliczek.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas popadalo i to dość sporo, ale jakiś wiekszych szkód nie ma ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Ależ ja wam zazdroszczę tych wizyt chociaż wie ie co i jak u waszych dzieci słychać. Ja miałam jedno usg ponad dwa tyg temu a drugie i to ostatnie będzie w sierpniu.mam nadzieje tylko ze wszystko dobrze i moje kochane dzieciątko dobrze i zdrowo się rozwija.
    A połowkowego nie będziesz miała?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    No widzicie, moje dziecko widocznie nie przepada za dopplerem. Ale czytałam wpisy, że niektóre kobiety przez całą ciążę mają problemy z wykryciem tętna poprzez anglesound. Widać, ja do nich należę :)[/QUOT

Opolanka dziewczyny mają o 2 tyg starsza ciążę, może faktycznie odłóż i za jakiś czas wyciągnij.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:57

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, z Dąbrowskiego, wyplaca mi zus..

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    U mnie są tylko dwa usg. Pierwsze było w 12 tc a drugie ma być w 20 tc.
    Jeszcze 3powinnas mieć ok 30tyg

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ