X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Tetno 167 srednie chyba ok?

A i chyba dziewczynka ;)

Amus, idziemy prawie łeb w łeb - u mnie dziś tętno 162-163 i też chyba dziewczynka :) No i koniecznie mam zrobić echo serca, mina pani doktor była średnia, ale mówiła że miała kilka pacjentek z wysokim FHR maluszka, dalsze badania wykazały, że wszystko ok. No i zabroniła czytać w internecie. Przepływy prawidłowe, serce jak na ten etap ciąży wygląda bardzo dobrze. Ja oczywiście cała zesrana. No i zakaz używania detektora :)

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Amus, idziemy prawie łeb w łeb - u mnie dziś tętno 162-163 i też chyba dziewczynka :) No i koniecznie mam zrobić echo serca, mina pani doktor była średnia, ale mówiła że miała kilka pacjentek z wysokim FHR maluszka, dalsze badania wykazały, że wszystko ok. No i zabroniła czytać w internecie. Przepływy prawidłowe, serce jak na ten etap ciąży wygląda bardzo dobrze. Ja oczywiście cała zesrana. No i zakaz używania detektora :)
    Mi powiedzial ze tetno w normie echa serca nie robic ;) ze to norma dla dzieci

Z kuba w 13+6 jeszcze mialam 172

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:18

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja bede gadac z ginem. Skoro mam wpisane tachykardia to niech mo da skierowanie na nfz na prenatalne w 20 tyg i na echo serca.

Zaraz wchodze i cala dygocze ludzieeee zas bede miala wysokie tetno i dzidzial tez :/
    Dał Ci to skierowanie? Bo ja zapomniałam zapytać mojej ginki :P

Moje dzieciątko chyba dłubało w nosku podczas usg, lekarka się śmiała. I wystawiło otwartą dłoń, pięknie było widać paluszki!

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Mi powiedzial ze tetno w normie echa serca nie robic ;) ze to norma dla dzieci

O, widzisz. Moja widać bardziej bojaźliwa. Twój lekarz mi się bardziej podoba :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, powiem Wam szczerze, że przez ten durny Angelsound prawie zeszłam na zawał. Nie łapie serduszka mojej dzidzi od kilku dni. A dzidzia ma się dobrze. Lekarka tylko mnie skrzyczała, że od 20 tygodnia mogę sobie serduszka taką zabawką szukać. Bo to jest tylko zabawka, jak podkreślała, a nie sprzęt medyczny. Widocznie mojej dzidzi ten gadżet nie pasuje :)

Lady Savage lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka ale jakos mi tak strdnio ufam nie wiem czemu :/ twoja to jakis dr nauk czy nie?

Powiedzialam mu czy da skieroeanie powiedzial ze jasne :) i dal na te prenatalne :)

Opolanka dodalam cie do przyjaciolek dodaj mnie cos ci posle

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:31

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, moja to dość młoda lekarka, kończy specjalizację z genetyki klinicznej, pracuje w szpitalu. Jest bardzo fajna, widać że się przejmuje. Na pierwsze prenatalne dała mi skierowanie na nfz, bo jestem po jednym poronieniu i powiedziała, że chociaż tyle może dla mnie zrobić, że nie będę musiała 450 zł płacić. A teraz idę za 3 tygodnie, to może też mi da. Ale bezwzględnie kazała zrobić echo serca w 20 tygodniu, co mnie trochę zmartwiło, choć może to i lepiej, że dmuch na zimne.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Amus, moja to dość młoda lekarka, kończy specjalizację z genetyki klinicznej, pracuje w szpitalu. Jest bardzo fajna, widać że się przejmuje. Na pierwsze prenatalne dała mi skierowanie na nfz, bo jestem po jednym poronieniu i powiedziała, że chociaż tyle może dla mnie zrobić, że nie będę musiała 450 zł płacić. A teraz idę za 3 tygodnie, to może też mi da. Ale bezwzględnie kazała zrobić echo serca w 20 tygodniu, co mnie trochę zmartwiło, choć może to i lepiej, że dmuch na zimne.
    Kurde nie wiem jak interpretujesz ze mloda hehehe moj tez w szpitalu pracuje w 99 jakos skonczyl nauke. Pacjentek ma maaaaaase opinie bardzo dobre. O obadamy. Jak bylam na prrnatalnych u takiej mlodej to sie niepewnie jakos czulam :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 19:48

• Alxawl Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, u mnie tętno na prenatalnych 167 i lekarz mówił że jest bardzo dobre.
    używam detektora angelsounds i bardzo sobie chwalę;) u mnie już 17+3, serduszko małej słychać praktycznie od razu po przyłożeniu, liczę sobie na piechotę ilość uderzeń to wychodzi około 160. z pierwszą córka tez miala 160ud/min w pomiarach i urodziła się idealnie zdrowa ;)
    wczoraj powiedzieliśmy jej o rodzeństwie. na razie się cieszy i mówi że będzie pomagać przy maleństwie;)

przed chwilą przyszły wyniki posiewu moczu. mam się zgłosić do lekarki, napisała że są poza granicami normy i mam umówić wizytę :/ czytam te wyniki i bakterii nie ma. jest tylko informacja że wyhodowano grzyby drozdzopodobne - i bez tego posiewu czuje na węch te wredne candidy:/ ciekawe co teraz dostanę jak pimafucin nystatyna i najsilniejszy macmirror nie pomogły...

Mom of 3 :)
    11.2011
    11.2017
    06.2019
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tam też używam angelsounds i nie mam problemu ze znalezieniem serduszka. Na tym etapie ciąży znajduje go niemal od razu. Czasami najpierw słyszę jak pływa, a potem słyszę serducho.

I właśnie dopadła mnie pierwsza zgaga w ciąży. Ech... Nie wiadomo co gorsze. Mdłości, czy zgaga

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alxawl wrote:
    dziewczyny, u mnie tętno na prenatalnych 167 i lekarz mówił że jest bardzo dobre.
    używam detektora angelsounds i bardzo sobie chwalę;) u mnie już 17+3, serduszko małej słychać praktycznie od razu po przyłożeniu, liczę sobie na piechotę ilość uderzeń to wychodzi około 160. z pierwszą córka tez miala 160ud/min w pomiarach i urodziła się idealnie zdrowa ;)
    wczoraj powiedzieliśmy jej o rodzeństwie. na razie się cieszy i mówi że będzie pomagać przy maleństwie;)

przed chwilą przyszły wyniki posiewu moczu. mam się zgłosić do lekarki, napisała że są poza granicami normy i mam umówić wizytę :/ czytam te wyniki i bakterii nie ma. jest tylko informacja że wyhodowano grzyby drozdzopodobne - i bez tego posiewu czuje na węch te wredne candidy:/ ciekawe co teraz dostanę jak pimafucin nystatyna i najsilniejszy macmirror nie pomogły...
    u mnie dzisiaj skakalo widziałam raz bylo 145 raz 170 i wiecej bo skakało dziecko to 167 to średnia

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No widzicie, moje dziecko widocznie nie przepada za dopplerem. Ale czytałam wpisy, że niektóre kobiety przez całą ciążę mają problemy z wykryciem tętna poprzez anglesound. Widać, ja do nich należę :)

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale nawałnica u nas przeszła, strażacy zbierają drzewa z osiedlowych uliczek.

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas popadalo i to dość sporo, ale jakiś wiekszych szkód nie ma ;)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Ależ ja wam zazdroszczę tych wizyt chociaż wie ie co i jak u waszych dzieci słychać. Ja miałam jedno usg ponad dwa tyg temu a drugie i to ostatnie będzie w sierpniu.mam nadzieje tylko ze wszystko dobrze i moje kochane dzieciątko dobrze i zdrowo się rozwija.
    A połowkowego nie będziesz miała?

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    No widzicie, moje dziecko widocznie nie przepada za dopplerem. Ale czytałam wpisy, że niektóre kobiety przez całą ciążę mają problemy z wykryciem tętna poprzez anglesound. Widać, ja do nich należę :)[/QUOT

Opolanka dziewczyny mają o 2 tyg starsza ciążę, może faktycznie odłóż i za jakiś czas wyciągnij.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:57

• Mama2kituszek Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Editchen, z Dąbrowskiego, wyplaca mi zus..

3jgx3e3kk4xchmg3.png
    Córcia ur. w 2011r. i dwa Aniołki [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    U mnie są tylko dwa usg. Pierwsze było w 12 tc a drugie ma być w 20 tc.
    Jeszcze 3powinnas mieć ok 30tyg

‹‹ 606 607 608 609 610 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ