Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Mamabyc3 wrote:Wachciowa super masz lekarza gratuluję.
Ja mam dziś na 9 wizyte. Przez to że prawie ruchów nie czuję to mam tylko jeden wielki stres... ahhh musi być dobrze mam poprostu leniwe dziecko -
nick nieaktualny
-
Powodzenia na wizytach
Wachciowa - kawał synusiaA rysunek boski
Ja mimo wszystko rozumiem też preferencje co do płci, po cichu marzył mi się synek i w sumie jeszcze nie wiadomo na 100% choć lekarz już określił, że to się raczej nie zmieni i będzie dziewczynka, za czym przemawiały by po prostu biologia i metody NPR. Choć jeśli jednak jakimś cudem na następnych wizytach okazałoby się, że chłopiec, będę cieszyć się tak samo
I o ile rozumiem pierwsze "rozczarowanie" płcią w ciąży, to nie rozumiem kompletnie osób postronnych jak piszecie, bo najlepiej aby była parka albo pewnie chciałaś to a jest co innego...Wachciowa lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Lady wien zapytam się ale z takimi nerwowo nie szłam jeszcze do lekarza bo niby czasem coś poczuje ale jak z mlodsza córka do brzuch już zaczynał mi latać heh ona to taki dzikie od poczęcia:) ja tam od razu chyba pół że się i powiem ze zaczynamy od usg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyMamabyc3 wrote:Lady wien zapytam się ale z takimi nerwowo nie szłam jeszcze do lekarza bo niby czasem coś poczuje ale jak z mlodsza córka do brzuch już zaczynał mi latać heh ona to taki dzikie od poczęcia:) ja tam od razu chyba pół że się i powiem ze zaczynamy od usg
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Ja to poczekam do piątku. Lekarz mi wyznaczy datę. Na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie 3terminy. U mnie połowkowe będzie z echem serca polaczone
ja mu wczoraj tak : Panie dr skoro wyszło na prenatalnym tachykardia to moze skierowanie na połówkowe nfz sie da ??" a on : dobrze pani kombinuje dobrze
i wypisał
wiec to mam za free ale echo bym zrobiła płatne tylko nie wiem kiedy najwcześniej bo mnie to czekanie dobija
-
Mamabyc3 wrote:Lady wien zapytam się ale z takimi nerwowo nie szłam jeszcze do lekarza bo niby czasem coś poczuje ale jak z mlodsza córka do brzuch już zaczynał mi latać heh ona to taki dzikie od poczęcia:) ja tam od razu chyba pół że się i powiem ze zaczynamy od usg
-
aga1402 wrote:Ja w Anglii mieszkam to tutaj jest inaczej.
-
nick nieaktualnyAmus87 wrote:ja tez chyba zrobie ehco , nie wiesz jaki koszt ??
ja mu wczoraj tak : Panie dr skoro wyszło na prenatalnym tachykardia to moze skierowanie na połówkowe nfz sie da ??" a on : dobrze pani kombinuje dobrze
i wypisał
wiec to mam za free ale echo bym zrobiła płatne tylko nie wiem kiedy najwcześniej bo mnie to czekanie dobija
Mi lekarz mówil, że po 20tyg, Nie wcześniej. Więc za 4tyg akurat jak pójdę do niego będzie 20t5d. Więc wydaje mi się, że idealnie. Aczkolwiek dowiem się na wizycie. Nie mam pojęcia jaki będzie w Twoich rejonach koszt, bo tam gdzie ja chodzę usługi nie sa najtańsze. I u mnie to będzie 280zl. Ale jak będę mieć z konsultacja, to 370. -
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Mi lekarz mówil, że po 20tyg, Nie wcześniej. Więc za 4tyg akurat jak pójdę do niego będzie 20t5d. Więc wydaje mi się, że idealnie. Aczkolwiek dowiem się na wizycie. Nie mam pojęcia jaki będzie w Twoich rejonach koszt, bo tam gdzie ja chodzę usługi nie sa najtańsze. I u mnie to będzie 280zl. Ale jak będę mieć z konsultacja, to 370.
jeśli tak to tanio
u nas USG samo 280 zł a echo jakoś 200 zł ( plus minus)
znalazłam
Badanie echokardiograficzne płodu 300 zł
to to samo co echo ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:28
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny6 lat temu tam robiłam tez ze skieorwaniem to :
"Badanie USG "narządowe" wraz z oceną serca płodu 18-24 tydzień"
i w sumie wszystko fajnie opisane i sprawdzone takze nie wiem czy echo bede robiła
wtedy tez nie płaciłam tego 280 jedynie dopłaciłam 100 zł za 3d
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:36
-
nick nieaktualnyDziewczyny, proszę o pozytywne fluidy
Dziś popołudniu wizyta (w końcu! Po 4 tygodniach). Jeszcze po drodze paznokcie na ślub będę robić więc do soboty będę już tylko leżeć i pachnieć
Szczesliwa_mamusia, k878, [m]alina, Edith, Jooozefka, Aztoria, Wachciowa, ara, Sunshine_111, editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość