WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wachciowa super masz lekarza gratuluję.

Ja mam dziś na 9 wizyte. Przez to że prawie ruchów nie czuję to mam tylko jeden wielki stres... ahhh musi być dobrze mam poprostu leniwe dziecko

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Wachciowa super masz lekarza gratuluję.

Ja mam dziś na 9 wizyte. Przez to że prawie ruchów nie czuję to mam tylko jeden wielki stres... ahhh musi być dobrze mam poprostu leniwe dziecko
    Albo jak ja łożysko na przedniej ścianie, zapytaj o miejsce łożyska.

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 07:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja juz dzisiaj poczulam smyranie :)
    Ale ja mam na tylniej

Wachciowa lubi tę wiadomość

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powodzenia na wizytach :)

Wachciowa - kawał synusia :D A rysunek boski :D

Ja mimo wszystko rozumiem też preferencje co do płci, po cichu marzył mi się synek i w sumie jeszcze nie wiadomo na 100% choć lekarz już określił, że to się raczej nie zmieni i będzie dziewczynka, za czym przemawiały by po prostu biologia i metody NPR. Choć jeśli jednak jakimś cudem na następnych wizytach okazałoby się, że chłopiec, będę cieszyć się tak samo :)

I o ile rozumiem pierwsze "rozczarowanie" płcią w ciąży, to nie rozumiem kompletnie osób postronnych jak piszecie, bo najlepiej aby była parka albo pewnie chciałaś to a jest co innego...

Wachciowa lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • Olimpia78 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdzia26 wrote:
    Awaryjnie jest jeszcze Zosia :D
    O ja chce Zosie , w czwartek za tydzien sie okaze czy bedzie :)

magdzia26 lubi tę wiadomość

Syn grudzien 2003
    Aniolek listopad 2016
    7GUIp1.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wien zapytam się ale z takimi nerwowo nie szłam jeszcze do lekarza bo niby czasem coś poczuje ale jak z mlodsza córka do brzuch już zaczynał mi latać heh ona to taki dzikie od poczęcia:) ja tam od razu chyba pół że się i powiem ze zaczynamy od usg

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jakby się okazała dziewczynka, to ja bym chciała Hanie, Natalię, Melanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Lady wien zapytam się ale z takimi nerwowo nie szłam jeszcze do lekarza bo niby czasem coś poczuje ale jak z mlodsza córka do brzuch już zaczynał mi latać heh ona to taki dzikie od poczęcia:) ja tam od razu chyba pół że się i powiem ze zaczynamy od usg
    Moze to jest bardziej leniwe i jeszcze nie chce Cię męczyć. W późniejszym etapie ciąży, na pewno czekanie Ci wynagrodzi porządnymi kopniakami;) a z dzidziusiem jest na pewno dobrze :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja dla dziewczynki nie mam pomysłu
    Tymuś mi sie spodobal :P
    ale nei nastawiam sie poczekam do 20 tygodnia ciąży
    kiedy robicie połowkowe? niby mozna od 18 tak ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to poczekam do piątku. Lekarz mi wyznaczy datę. Na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie 3terminy. U mnie połowkowe będzie z echem serca polaczone

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Ja to poczekam do piątku. Lekarz mi wyznaczy datę. Na wszelki wypadek zarezerwowałam sobie 3terminy. U mnie połowkowe będzie z echem serca polaczone
    ja tez chyba zrobie ehco , nie wiesz jaki koszt ??
    ja mu wczoraj tak : Panie dr skoro wyszło na prenatalnym tachykardia to moze skierowanie na połówkowe nfz sie da ?? :D" a on : dobrze pani kombinuje dobrze :D i wypisał :P wiec to mam za free ale echo bym zrobiła płatne tylko nie wiem kiedy najwcześniej bo mnie to czekanie dobija

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    U mnie to samo z Zuza 16 tydz był jak już czułam, tu myślałam że od 14 ale tu w szpitalu okazało się że to co czuje to nie dzidzia bo na przedniej ścianie mam, optymistycznie że poczuje coś w 20-21 tyg no nic, nie miałam wpływu na zagnieżdżenie xD

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Olimpia78 Znajoma

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aga1402 wrote:
    Ja w Anglii mieszkam to tutaj jest inaczej.
    Hej ja tez w Anglii mieszkam, no te 2 scany to malo, ale ja chodze prywatnie na usg, poszlam na pierwsze w 8tyg i teraz za tydzien ide na drugie poznac plec, bym chyba osiwiala z tych zmartwien przy 2 tylko dostepnym przez NHS

Syn grudzien 2003
    Aniolek listopad 2016
    7GUIp1.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pocieszylyscie mnie z tymi bolami, bo juz myslalam, ze znow to cos poza standardowego :)

czy u Was juz tez tak goraco???

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    ja tez chyba zrobie ehco , nie wiesz jaki koszt ??
    ja mu wczoraj tak : Panie dr skoro wyszło na prenatalnym tachykardia to moze skierowanie na połówkowe nfz sie da ?? :D" a on : dobrze pani kombinuje dobrze :D i wypisał :P wiec to mam za free ale echo bym zrobiła płatne tylko nie wiem kiedy najwcześniej bo mnie to czekanie dobija

Mi lekarz mówil, że po 20tyg, Nie wcześniej. Więc za 4tyg akurat jak pójdę do niego będzie 20t5d. Więc wydaje mi się, że idealnie. Aczkolwiek dowiem się na wizycie. Nie mam pojęcia jaki będzie w Twoich rejonach koszt, bo tam gdzie ja chodzę usługi nie sa najtańsze. I u mnie to będzie 280zl. Ale jak będę mieć z konsultacja, to 370.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Mi lekarz mówil, że po 20tyg, Nie wcześniej. Więc za 4tyg akurat jak pójdę do niego będzie 20t5d. Więc wydaje mi się, że idealnie. Aczkolwiek dowiem się na wizycie. Nie mam pojęcia jaki będzie w Twoich rejonach koszt, bo tam gdzie ja chodzę usługi nie sa najtańsze. I u mnie to będzie 280zl. Ale jak będę mieć z konsultacja, to 370.
    ale to 370 to masz połówkowe, echo i konsultacja ??
    jeśli tak to tanio
    u nas USG samo 280 zł a echo jakoś 200 zł ( plus minus)

znalazłam
    Badanie echokardiograficzne płodu 300 zł
    to to samo co echo ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:28

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Taka mam nadzieje, że tyle będzie kosztowało;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak. Echo to to samo :) jak będę na wizycie to sie zapytam. Żeby po tym nie być zaskoczona

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    6 lat temu tam robiłam tez ze skieorwaniem to :

"Badanie USG "narządowe" wraz z oceną serca płodu 18-24 tydzień"

i w sumie wszystko fajnie opisane i sprawdzone takze nie wiem czy echo bede robiła
    wtedy tez nie płaciłam tego 280 jedynie dopłaciłam 100 zł za 3d

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 08:36

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, proszę o pozytywne fluidy :) Dziś popołudniu wizyta (w końcu! Po 4 tygodniach). Jeszcze po drodze paznokcie na ślub będę robić więc do soboty będę już tylko leżeć i pachnieć :D

Szczesliwa_mamusia, k878, [m]alina, Edith, Jooozefka, Aztoria, Wachciowa, ara, Sunshine_111, editchen, magdzia26 lubią tę wiadomość

‹‹ 608 609 610 611 612 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ