X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wymaz z gardła: zero bakterii, zero grzybów. Dziś w nocy znów się pogoda zmieniła i obudziłam się z kaszlem i uszy mi się zatykają... Spróbuję się dziś wbić do laryngologa.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 dobrze ze nic nie wyszlo a z drugiej strony nie wiadomo czemu tak sie czujesz

Wczoraj dr powiedzial ze mam wrocic do kawy i bole mina. Rano mnie cmilo wypilam kawe i w koncu nie boli. W przypadku silnego bolu mam zazyc paracetamol a najlepiej paracetamol z kofeina ale nazwy nie zapisalam

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a próbowałaś sposobu z wodą? Ja przeważnie mam niskie ciśnienie 80/60, czasem nawet mniej, jak się źle czuję to piję dwie szklanki wody duszkiem i przeważnie przechodzi. Jeśli nie pomagało to polewałam przedramiona lodowatą wodą i w 90% udawało się bez kawy i bez leków.
    Mi też lekarz zalecał kawę ale przez nią mam bóle brzucha (żołądek, jelita) dlatego zrezygnowałam

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, apap max jest z kofeiną jakby co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzownilam do zor babka powiedziala ze echo i tak ok 26tc zrobic najlepiej a w czasie tego usg II u nich jest bardzo dokladnie robione badane serduszko echo tez tylko krocej i moze po tym badaniu jak beda wskazania to sie zdecydujemy na echo.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama okruszka ja pije wode. siedze przy biurku i co chwile sobie nalewam szklaneczke i na raz wypijam takze to nic nie daje :( chlodzilam juz czolo ramiona nic nie dawalo, drzemka nie pomagala

lekki bol glowy ignorowalam z tym mozna zyc
    ale ostatnie dni byly koszmarem bol byl taki ze wymiotowalam
    dopiero kawa pomogla
    apap nie dal rady

przed ciaza pilam 3 espresso w ciagu dnia
    potem nie odrzucilo i nie pilam nic od czasu do czasu rozpuszczalna
    i chyba dopiero niedawno organizm odczul braki kofeiny

salenne dzieki !! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:32

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu burze przewalają się przez Polskę i głowę mi rozsadza :/ na Mazowszu ma być dziś tropikalne. Temp do 31 i deszcz :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już rano grzmiało i lało. Teraz wieje i zaczyna sie robić duszno. Ale ja dziś nie muszę wychodzić na szczęście

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pochmurnie, cala noc lało. Wstalam dzisiaj z bolem gardła, a juz myslalam, że mnie nie złapie :/

Co do badań to echo serca u nas 250 zł, polowkowe 250 zl, no i do tego wizyta u lekarza po badaniach 180, także w lipcu znowu pociagnie po kieszeni, chyba że znajdę coś tańszego.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakos duszno też jak na burze.

Dziś się obudziłam z dziwnym wrażeniem, że mam coś w pochwie. Pierwsza myśl, że rodze, poronilam ale brzuch nie boli, krwi nie ma więc chyba jednaknnie rodze :P hehe durna jestem

A miała któraś z was kryształy w moczu? Coś się z tym robi?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domku

Opolanka 85, MalaHD, Aztoria lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc się pochwalę 3 moje serduszko ale pierwszy książę. Synek Dawidek 190gram. Łożysko na ścianę przedniej dlatego te ruchy są jakie są narazie. :D

Opolanka 85, Lady Savage, Sunshine_111, Wachciowa, nesairah, editchen, Szczesliwa_mamusia, aga1402, magdzia26, malysmok84, ara, Alxawl, Aztoria, Jooozefka, [m]alina, Anuśka...G, Eli lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Dziś się obudziłam z dziwnym wrażeniem, że mam coś w pochwie. Pierwsza myśl, że rodze, poronilam ale brzuch nie boli, krwi nie ma więc chyba jednaknnie rodze :P hehe durna jestem

Krysztaly?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Więc się pochwalę 3 moje serduszko ale pierwszy książę. Synek Dawidek 190gram. Łożysko na ścianę przedniej dlatego te ruchy są jakie są narazie. :D
    Widzisz, wiedziałam, troszkę dluzej poczekamy ale też będzie kopniak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:29

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecię się wierci od rana, co chwilę go czuję... nie mogę się na pracy skupić :D

Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Aztoria, Jooozefka, Sunshine_111, [m]alina lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas upał niemiłosierny, mam nadzieję, że wieczorem nie będzie takiej nawałnicy jak wczoraj. Na poprawę humoru polazłam na pedix i hybrydkę, teraz mogę przywitać lato ładnymi stopami hehe :)

Amus, odebrałaś w końcu pappa?

Dziewczyny, a jakie macie leukocyty w morfologii? Podobno w ciąży mogą nie mieścić się w widełkach, ja mam już w górnej granicy.

Trzymajcie się w ten upalny dzień!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne - jesli mozesz - zrob probe z paznokciami. Ja zrobilam w czwartek przed slubem, w nocy mi wylazlo uczulenie jak stad do Ameryki; w poniedzialek przed podroza poslubna lecialam zdejmowac, a i tak uczulenie trzymalo sie jeszcze pare dni... robilam wczesniej i nic takiego sie nigdy nie wydarzylo. podobno hormony w ciazy potrafia tak zaszalec. no chyba, ze robisz paznokcie w ciazy i jest ok, to juz sie nie wymadrzam :)

salenne lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Znaczy, szczawiany wapnia? Moja bratowa miala. Dużo ich masz? W duzej ilości mogą świadczyć o kamienicy nerkowej.
    Unikaj nadmiaru tłustego mięsa, szpinaku, orzechów, mocnej kawy, czekolady, produktów sojowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:40

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka u mnie leukocyty lekko poniżej normy. Ciekawa jestem co lekarz powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj gin powiedzial ze leukocyty do 18 tys w morfo w ciazy są w normie

nie mam jeszcze pappa, idzie pocztą :P powinien do pt być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:45

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ