X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • k878 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przyszedł wymaz z gardła: zero bakterii, zero grzybów. Dziś w nocy znów się pogoda zmieniła i obudziłam się z kaszlem i uszy mi się zatykają... Spróbuję się dziś wbić do laryngologa.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    K878 dobrze ze nic nie wyszlo a z drugiej strony nie wiadomo czemu tak sie czujesz

Wczoraj dr powiedzial ze mam wrocic do kawy i bole mina. Rano mnie cmilo wypilam kawe i w koncu nie boli. W przypadku silnego bolu mam zazyc paracetamol a najlepiej paracetamol z kofeina ale nazwy nie zapisalam

• Mamaokruszka Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus a próbowałaś sposobu z wodą? Ja przeważnie mam niskie ciśnienie 80/60, czasem nawet mniej, jak się źle czuję to piję dwie szklanki wody duszkiem i przeważnie przechodzi. Jeśli nie pomagało to polewałam przedramiona lodowatą wodą i w 90% udawało się bez kawy i bez leków.
    Mi też lekarz zalecał kawę ale przez nią mam bóle brzucha (żołądek, jelita) dlatego zrezygnowałam

relg2n0ax4qs6djf.png
    Asia, mama Aniołka Adasia 05.07.2016 (*)
    Forumowa tabelka KLIK!
    916au6bdty1b5a3d.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, apap max jest z kofeiną jakby co.

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzownilam do zor babka powiedziala ze echo i tak ok 26tc zrobic najlepiej a w czasie tego usg II u nich jest bardzo dokladnie robione badane serduszko echo tez tylko krocej i moze po tym badaniu jak beda wskazania to sie zdecydujemy na echo.

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mama okruszka ja pije wode. siedze przy biurku i co chwile sobie nalewam szklaneczke i na raz wypijam takze to nic nie daje :( chlodzilam juz czolo ramiona nic nie dawalo, drzemka nie pomagala

lekki bol glowy ignorowalam z tym mozna zyc
    ale ostatnie dni byly koszmarem bol byl taki ze wymiotowalam
    dopiero kawa pomogla
    apap nie dal rady

przed ciaza pilam 3 espresso w ciagu dnia
    potem nie odrzucilo i nie pilam nic od czasu do czasu rozpuszczalna
    i chyba dopiero niedawno organizm odczul braki kofeiny

salenne dzieki !! :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 09:32

• emikey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znowu burze przewalają się przez Polskę i głowę mi rozsadza :/ na Mazowszu ma być dziś tropikalne. Temp do 31 i deszcz :/

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 10:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas już rano grzmiało i lało. Teraz wieje i zaczyna sie robić duszno. Ale ja dziś nie muszę wychodzić na szczęście

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas dzis pochmurnie, cala noc lało. Wstalam dzisiaj z bolem gardła, a juz myslalam, że mnie nie złapie :/

Co do badań to echo serca u nas 250 zł, polowkowe 250 zl, no i do tego wizyta u lekarza po badaniach 180, także w lipcu znowu pociagnie po kieszeni, chyba że znajdę coś tańszego.

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas jakos duszno też jak na burze.

Dziś się obudziłam z dziwnym wrażeniem, że mam coś w pochwie. Pierwsza myśl, że rodze, poronilam ale brzuch nie boli, krwi nie ma więc chyba jednaknnie rodze :P hehe durna jestem

A miała któraś z was kryształy w moczu? Coś się z tym robi?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Do domku

Opolanka 85, MalaHD, Aztoria lubią tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Więc się pochwalę 3 moje serduszko ale pierwszy książę. Synek Dawidek 190gram. Łożysko na ścianę przedniej dlatego te ruchy są jakie są narazie. :D

Opolanka 85, Lady Savage, Sunshine_111, Wachciowa, nesairah, editchen, Szczesliwa_mamusia, aga1402, magdzia26, malysmok84, ara, Alxawl, Aztoria, Jooozefka, [m]alina, Anuśka...G, Eli lubią tę wiadomość

• Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Dziś się obudziłam z dziwnym wrażeniem, że mam coś w pochwie. Pierwsza myśl, że rodze, poronilam ale brzuch nie boli, krwi nie ma więc chyba jednaknnie rodze :P hehe durna jestem

Krysztaly?

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Więc się pochwalę 3 moje serduszko ale pierwszy książę. Synek Dawidek 190gram. Łożysko na ścianę przedniej dlatego te ruchy są jakie są narazie. :D
    Widzisz, wiedziałam, troszkę dluzej poczekamy ale też będzie kopniak.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:29

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moje dziecię się wierci od rana, co chwilę go czuję... nie mogę się na pracy skupić :D

Wachciowa, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Aztoria, Jooozefka, Sunshine_111, [m]alina lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, u nas upał niemiłosierny, mam nadzieję, że wieczorem nie będzie takiej nawałnicy jak wczoraj. Na poprawę humoru polazłam na pedix i hybrydkę, teraz mogę przywitać lato ładnymi stopami hehe :)

Amus, odebrałaś w końcu pappa?

Dziewczyny, a jakie macie leukocyty w morfologii? Podobno w ciąży mogą nie mieścić się w widełkach, ja mam już w górnej granicy.

Trzymajcie się w ten upalny dzień!

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • editchen Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Salenne - jesli mozesz - zrob probe z paznokciami. Ja zrobilam w czwartek przed slubem, w nocy mi wylazlo uczulenie jak stad do Ameryki; w poniedzialek przed podroza poslubna lecialam zdejmowac, a i tak uczulenie trzymalo sie jeszcze pare dni... robilam wczesniej i nic takiego sie nigdy nie wydarzylo. podobno hormony w ciazy potrafia tak zaszalec. no chyba, ze robisz paznokcie w ciazy i jest ok, to juz sie nie wymadrzam :)

salenne lubi tę wiadomość

p19uk0s3bj0yg0zy.png
    3jgxflw1n3a4d7p2.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:

Znaczy, szczawiany wapnia? Moja bratowa miala. Dużo ich masz? W duzej ilości mogą świadczyć o kamienicy nerkowej.
    Unikaj nadmiaru tłustego mięsa, szpinaku, orzechów, mocnej kawy, czekolady, produktów sojowych.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:40

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka u mnie leukocyty lekko poniżej normy. Ciekawa jestem co lekarz powie

• nick nieaktualny

Wysłany: 28 czerwca 2017, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mi wczoraj gin powiedzial ze leukocyty do 18 tys w morfo w ciazy są w normie

nie mam jeszcze pappa, idzie pocztą :P powinien do pt być

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 11:45

‹‹ 609 610 611 612 613 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ