Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
U nas bedzie Oliwia (moglo byc jeszcze Dagmara albo Nina) albo ALeksander (ja jeszcze optowalam za Oliwierem albo Edgarem).
ja od najblizszego poniedzialku mam odstawic Duphaston (biore 2x1) i sie boje... ale ginka powiedziala, ze lozysko juz przejmuje, wiec mam sie nie martwic.
-
U mnie też wypłata na zwolnieniu wyższa niż normalna (budżetowka - sąd; jakby któraś miała jakieś pytania w zakresie prawa rodzinnego i opiekuńczego, to służę pomocą, w tym się specjalizuję
).
Co do imienia to będzie Łucja albo Zosia. Zosia była naszym pierwszym wyborem, od zawsze planowaliśmy tak nazwać córkę, ale jak przyszło co do czego, to zaczęliśmy się zastanawiać, czy nie jest teraz zbyt popularne. Dlatego na tę chwilę raczej będzie Luśka
5.12.16 - pusty pęcherzyk, 7 tc
-
Amus87 wrote:A daj spokoj bo to chyba jakis obowiazek miec parke
a najepiej syna jako 1 szego itp itd ludzie są dziwnie. Nalezy ignorowac. Tesciowa tez ostatnio " chlopczyk?? Wolalabym dziewczynke" taaa jeden wnuk jej nie interesuje to drugi zacznie
-
U nas właściwie nie ma jakiś określonych oczekiwań co do płci, chociaż mój mąż ma już syna w wcześniejszego związku i jeszcze zanim zaczęliśmy się starać to mówił,że może będzie córeczka Alicja
ale dla synka też mielibyśmy imię i byłby Tomek. No na razie wszystko wskazuje na Alicję, zobaczymy co pokaże się na połówkowych
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Dziewczyny 3 majcie kciuki o 18:30 mam usg, mam nadzieje ze tetno bedzie nizsze. Postaram sie nie stresowac by go nie podwyzszac ale jak tu sie nie stresowac :p
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Dużo za duże tętno dzidzia miała? Moje ma 158. Ale lekarz nic mi nie mówił, że coś nie tak więc uznałam, że jest ok.
Pierwsza ciaza tydzien wczesniej wiec dziecko mniejsze mialo 175 i potem juz w normie bylo wiec licze ze dzisiaj tez juz bedzie kolo 160. Juz nie popelnie bledu nie zjem zaraz przed wizyta co by dziecko nie szalaloWiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 16:04
-
nick nieaktualnyUfff....ale sie produkujecie od rana
Amus-nie stresuj się, będzie dobrze. A co do Kosiniakowego to już Ci kiedyś mówiłam, że nie ma znaczenia umowa, czy ktoś jest zarejestrowany jako bezrobotny, czy nie dostanie na macierzyńskim przez rok 1000zl. To jest gwarantowana suma. Nawet Ci co mają pół etatu czy 3/4etatu to będą mieli wyrównanie do 1000zl.
Co do płci, to my nie mieliśmy preferencji choć mój chłop jest szczęśliwy, że będzie syn i ma taka nadzieję, że się potwierdzi. Moje niektóre koleżanki patrzą na mnie ze współczuciem, że będę miała syna, jakby to nie wiem co miało znaczyć. Moja mama chciała mieć wnuczkę, z racji tego, że ma już wnuka. Za to moi teściowie chcieli wnuka, bo mają dwie wnuczki. Nikomu nie dogodzi. A ja się cieszę, że jest ktokolwiek. Najważniejsze, że w końcu będzie dziecko po takim czasie
Rano zrobiłam krew, jutro wyniki. I udało mi się zapisać na 19w piątek, bo byłam na liście rezerwowej. Akurat jak byłam na pobieraniu krwi, to zwolnilo się miejsce. A tak, to nie chcialy mnie zapisać baby w recepcji, mimo że mówilam, że lekarz tak czy siak mnie przyjmie, bo z nim rozmawiałam. Tylko żeby mi powiedziały na która mam mniej więcej przyjść. Notuja sobie, kto ciążowy, kto nie. Kto zwykłą wizyta, a kto robi z czymś. Jedna pacjentka wejdzie na 10min, druga na 30. I mówię tej babie, że zaczekam, a ona do mnie-ale jak to sobie pani wyobraża, ktoś będzie musiał przez panią czekać. Nie ważne, że muszę być tego dnia i lekarz mnie przyjmie. Ale na szczęście zwolnilo się miejsce i mam 20min zarezerwowane i już nie będzie problemu. Chryste co za świat.editchen lubi tę wiadomość
-
Ja jakos nie miałam styczności z wzrokami ludzi gdy pierwsza miałam dziewczynkę, też uważam że nie ma obowiązku by każdy miał parkę, ale ja chciałam mieć, mówcie co chcecie ale facet to jednak facet i ma w tym życiu lepiej.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWybaczy, wybaczy. Skoro mama na ochotę, to i dzidziuś ma;)
Przyszły moje wyniki badań. Hemoglobina wzrosła, jest w dolnej granicy, ale hematokrytow jeszcze mało. Za dużo mam neurocytow, a za mało limfocytów. Tsh 0.15. Ft4 19. Trzeba będzie zmniejszyć dawkę leku. Jeszcze w moczu mi napisali, że mam bardzo liczne moczany bezpostaciowe, co to jest? -
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Na prenatalnych 177
Pierwsza ciaza tydzien wczesniej wiec dziecko mniejsze mialo 175 i potem juz w normie bylo wiec licze ze dzisiaj tez juz bedzie kolo 160. Juz nie popelnie bledu nie zjem zaraz przed wizyta co by dziecko nie szalalo
Bedzie dobrze, moje na prenatalnych mialo 164, a wczoraj 151. Ale i tak muszę zrobić usg serca płodu bo NT bylo podwyzszone i moze oznaczac chorobę serduszka. Kurczę oby tylko wszystko dobrze było z malenstwem. Zanim urodze to osiwieje.Oliwierek- 22.12.2017r.