X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My mamy imiona i oczywiscie sprzeczne :P z drugim tez tak bylo i dobe bez imienia byl, az stwierdzilismy, ze jednak 'to' pasuje bardziej :D

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    x

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 listopada 2017, 07:57

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    1 kapsułka Mamadha Premium zawiera 800 mg kwasu DHA, 200 µg jodu, 400 µg kwasu foliowego, 50 µg (2000 j. m.) witaminy D3 oraz 200 mg magnezu

Chyba te kupie :) bo morfo mam idealna i nie chce niepotrzebnych wit. Co sadzicid?

• Wachciowa Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też podoba się imię Bianka, Blanka- mój M powiedział że imię wybrałam jak dla konia. Później wybrałam Amelia- kojarzy mu się z mydłem. W końcu stanęło na tym że chłopczyk będzie miał na imię Maciej lub Wojciech A dla dziewczynki prawdopodobnie Lena albo Nina.

Dzisiaj idę wieczorem na wizytę do gina. Może w końcu Dzidzia pokaże co ma między nogami ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 12:59

f2wl2n0ajybxw4ws.png

2nn33e3kzqao0cl3.png
    06.06.19 174
    09.06.19 857
    21.06.19 <3
    12.07.19 2.69cm
    07.08.19 7.19cm💙
  • aknelam Ekspertka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja od 4 tygodnia biorę luteinę 1x1 i mam odstawić od dzisiaj, szczerze mówiąc trochę się boję, choć w sumie teoretycznie nie powinnam mieć żadnych obaw, bo nie miałam ani plamień ( oprócz plamienia z nadżerki po badaniu). Dawki też nie ma jak zmniejszyć bo ona i tak jest mała i nawet jak byłam raz w szpitalu przez ta nadżerkę, to lekarz powiedział,że przy tej dawce to lepiej nie brać, bo ona bardziej profilaktyczna i na psychikę działa niż w ogóle. Poza tym to 18 tydzień już więc mam nadzieję,że organizm sam sobie poradzi z produkcją hormonu i żadne wspomaganie nie będzie konieczne.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mama dha bez premium jest mniej dha i mniej wit D.

600 Dha i 1000 j d3

Ja wlasnie nie chcialam luteiny tzn na wszelki wypadek bo tak dają tez bo balam sie tego schodzenia z leku

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 13:09

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mnie się marzył chłopiec o imieniu Błażej, ale, że trzeba pójść na kompromis, to będzie Adam :-).

11.12.2017 syn Adaś
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus, mnie ginekolog polecał dha premium, ale ja z uwagi na MTHFR i tendencję do słabych wyników krwi wybrałam prenatal classic.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 13:16

11.12.2017 syn Adaś
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak u nas będzie chłopak to mój będzie tak wniebowzięty, że to imienia nie będzie się czepiał haha :) jak będzie 3 córka to chyba nie chce widzieć jego reakcji ja chcę Antoskie mała. Z jednej strony wszyscy tak "nalegaja" by to był chłopak że ostatnio marzę by zrobić wszytskim na złość i oby była córka.... nawet mój nie chce słyszeć że może być dziewczynka kolejna jakby to było najważniejsze

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś dostalam pierwsze swiadczenie z l4 i jestem w szoku. Świadczenie jest kilkaset złotych większe niż pobory!!! Już wiem dlaczego u mnie w pracy wiele dziewczyn idzie na l4 zaraz po tym jak zobaczy dwie kreski.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Dziś dostalam pierwsze swiadczenie z l4 i jestem w szoku. Świadczenie jest kilkaset złotych większe niż pobory!!! Już wiem dlaczego u mnie w pracy wiele dziewczyn idzie na l4 zaraz po tym jak zobaczy dwie kreski.
    Wow a jakim cudem???

Malina dzieki:)

[m]alina lubi tę wiadomość

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie w moczu ponad 2 tys bakterii :/ Od kilku lat ciągle mam jakieś infekcje pęcherza, ciekawe kiedy to się ode mnie odczepi.

Biorę 3x1 luteinę (wcześniej jeszcze prolutex do 13tc) i też zbadałam progesteron i mam na poziomie 125 więc ogromny. Ale i tak wolałabym tą lutkę brać a niby mam odstawić w 16tc

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87, pracuję w budżetówce. Mam 13 i dwie nagrody w roku. Wszystko weszło do świadczenia i zostało podzielone na 12.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 13:41

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Jak u nas będzie chłopak to mój będzie tak wniebowzięty, że to imienia nie będzie się czepiał haha :) jak będzie 3 córka to chyba nie chce widzieć jego reakcji ja chcę Antoskie mała. Z jednej strony wszyscy tak "nalegaja" by to był chłopak że ostatnio marzę by zrobić wszytskim na złość i oby była córka.... nawet mój nie chce słyszeć że może być dziewczynka kolejna jakby to było najważniejsze
    Ja tego nie rozuniem. Najwazniejsze by bylo zdrowe przeciez. Jak ja mowie ze chyba chlopczyk to wszyscy miny robia jakby wspolczuli...ze juz chlopca mamy i zas, ze nie dziewczynka. Ludzie sa dziwni. Mi to wsio jedno co bedzie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emikey wrote:
    Amus87, pracuję w budżetówce. Mam 13 i dwie nagrody w roku. Wszystko weszło do świadczenia i zostało podzielone na 12.
    Aaa no tak to mozliwe. Jak pracowalam w sadzie to dziewczyny tez ucirkaly szybko n l4 to wiem czemu:p ( pomijajac noszenie tych ciezkich akt i siedzenie czasami 8 h bez siku na sali rozpraw)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 14:21

• Eli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja tego nie rozuniem. Najwazniejsze by bylo zdrowe przeciez. Jak ja mowie ze chyba chlopczyk to wszyscy miny robia jakby wspolczuli...ze juz chlopca mamy i zas, ze nie dziewczynka. Ludzie sa dziwni. Mi to wsio jedno co bedzie :)
    U nas to samo, tylko ma byc druga dziewczynka, najczesciej slyszymy:to moze 3 ci bedzie chlopak, albo no nic, najwazniejsze, zeby bylo zdrowe. Nikt sie nie zastanowi, ze moze wlasnie chcielismy miec dwie cory i nam.sie poszczescilo :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli wrote:
    U nas to samo, tylko ma byc druga dziewczynka, najczesciej slyszymy:to moze 3 ci bedzie chlopak, albo no nic, najwazniejsze, zeby bylo zdrowe. Nikt sie nie zastanowi, ze moze wlasnie chcielismy miec dwie cory i nam.sie poszczescilo :)
    A daj spokoj bo to chyba jakis obowiazek miec parke :D a najepiej syna jako 1 szego itp itd ludzie są dziwnie. Nalezy ignorowac. Tesciowa tez ostatnio " chlopczyk?? Wolalabym dziewczynke" taaa jeden wnuk jej nie interesuje to drugi zacznie ;)

• Eli Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi :D
    Ja juz od wczoraj bez luteiny, przeszlam najpierw z dwoch dziennie do jednej, az w koncu zupelnie odstawilam.

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja na razie biorę luteine 2x1 i nic ginek nie mówi o odstawieniu... pewnie na następnej wizycie coś ustalimy

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 14:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też widzę zawód na twarzy ludzi, jak mówię, że chłopak, a ja własnie chciałam chłopca :) Mimo to komentują: 'pewnie wolałabyś córkę...', olewam to.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
‹‹ 603 604 605 606 607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zadbać o spokój i relaks w czasie ciąży. Praktyczne porady dla przyszłych mam.

Bycie matką to jedno z najważniejszych i najwspanialszych przeżyć, jakie doświadcza każda kobieta, która rodzi dziecko. Przyjemne i sielskie chwile spędzone z pociechą poprzedza czas nie zawsze spokojnego oczekiwania na poród. W czasie ciąży często jesteśmy tak samo szczęśliwe, jak i zestresowane, a to sprawia, że warto pomyśleć o sobie w kontekście relaksu i odpoczynku. W jaki sposób uprzyjemnić sobie czas oczekiwania na dziecko? Czy ciążowe dolegliwości można jakoś zminimalizować i poddać się domowemu SPA? Oczywiście, że tak. Za chwilę podpowiemy Ci, jak to zrobić skutecznie i bez wielkich przygotowań!

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ