X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na USG , moze uda sie potwierdzić tą naszą córeczkę :) albo zmieni się w chlopaka :D

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Chyba za duzo podnosilam dzisiaj. Bo nosilisny takie duze segregaotry do innych pomieszczen i zamiast po 1 bralam 2/3 i brzuch mnie boli :(
    Oj to postaraj się nie dźwigać, ja jak się przeciaze w pracy to mam problem z kręgosłupem znowu :( lepiej sobie odpuścić i iść częściej a mniej dźwigać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny znacie jakies fajne aplikacje ciazowe ? Konczy mi sie tutaj abonament i zastanawiam aie czy warto wykupowac na kolejne miesiące. Głównie chodzi mi o liczenie wieku ciazy. Bo bez konta premium tego nie ma ? A co do imion prawdopodobnie bedzie Marysia lub Julia ale jesli zmieni sie jeszcze w chlopca to bedzie Antoś lub Leon:)
    Ja juz nie mam i liczy mi normalnie. Takze ten abonament za duzo nie daje :) prawie wszystko jest tak samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Oj to postaraj się nie dźwigać, ja jak się przeciaze w pracy to mam problem z kręgosłupem znowu :( lepiej sobie odpuścić i iść częściej a mniej dźwigać :)
    Stara a glupia jestem.
    Juz nie bede dwigac.
    A ty w pracy musisz podnosic???

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Jutro ide na USG , moze uda sie potwierdzić tą naszą córeczkę :) albo zmieni się w chlopaka :D
    Kciukam :D ja mm dzisiaj Usg ale po tej grochowce mam takie wzdecia ze obawiam sie ze nic nie bedzie widac :o

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny znacie jakies fajne aplikacje ciazowe ? Konczy mi sie tutaj abonament i zastanawiam aie czy warto wykupowac na kolejne miesiące. Głównie chodzi mi o liczenie wieku ciazy. Bo bez konta premium tego nie ma ? A co do imion prawdopodobnie bedzie Marysia lub Julia ale jesli zmieni sie jeszcze w chlopca to bedzie Antoś lub Leon:)

Ja nie mam Premium, a liczy mi wiek ciąży. Ale jeśli chodzi o aplikacje to jest bardzo dużo takich na telefon. Ja mam taką mega prostą, która właśnie podaje tylko który tydzień i dzień.

Amus87 lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imię, u nas będzie Olaf :) jedyne imię, co do którego się zgadzamy. Lekarz ostatnio potwierdził na 100% chłopaka, więc postanowione.

Amus87, Lady Savage, Jooozefka, magdzia26, editchen lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie fajne aplikacje na telefonie - podają statystyki ciąży (ile minęło, ile jeszcze, wiek w tyg i miesiącach), opisy dot. maluszka i zmian ciała w ciąży itd. Jedna to Moja Ciąża a druga Preglife :)

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aboa wrote:
    ja mam dwie fajne aplikacje na telefonie - podają statystyki ciąży (ile minęło, ile jeszcze, wiek w tyg i miesiącach), opisy dot. maluszka i zmian ciała w ciąży itd. Jedna to Moja Ciąża a druga Preglife :)

Też uzywam Preglife i mi pasuje :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Gabrysię, ale mąż się nie zgadza. On się upiera przy Zosi ale ja będę stawiać opór. Metodą eliminacji doszliśmy do Justyny Zofii (na drugie niech mu będzie). A jeśli jednak będzie chłopiec to trzeba będzie negocjować od początku :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż chciał nazwać córkę Aurora. Ja Liwia. Oboje zglosilismy veto. Izabella to wynik kompromisu. Musi być przez dwa l żeby mąż mógł ja wołać Bella. A i tak myślę że będzie chłopak ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Stara a glupia jestem.
    Juz nie bede dwigac.
    A ty w pracy musisz podnosic???
    Pracuje w cukierni i muszę nosić blachy z ciastami ale dogadałam się z dziewczynami żeby podnosiły z samego dołu żebym ja nie musiała tego dźwigać z dołu a ze środka jest mi lżej, czasem oprę o biodro i daje rade jakoś, ale wczoraj dekorowałam cały wózek sama małych ciasteczek i właśnie przepracowałam się :( niby jedna blaszka wazy około 4 kg ale i tak trzeba to zrobić szybko i nabiegać się przy tym tez... dziś leżę całe do południa odpoczywam :) a w pracy palcem nie ruszę :)

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o braniu duphastonu od samych dni płodnych?? Moja koleżanka po poronieniu samoistnym od razu w pierwszym cyklu zaczęła znów się starać i od dnia owulacji bierze duphaston... co myślicie?

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi :D
    Ja biore duphaston. W tym miesiącu mam zmniejszona dawkę. Mam jeszcze 3 listki. Jak się skończą to koniec z jego braniem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Od dzisiaj zmniejszam dawkę z 3x2 na 3x1. Mam nadzieję, że organizm nie dozna szoku.
    Za namową przyjaciółki zrobiłam badanie progesteronu. Teraz będę miała jakieś odniesienie do zmienionej dawki.

Progesteron mam w górnej granicy normy, więc myślę, że 3 tabletki mniej nie powinny drastycznie wpłynąć na ogólny poziom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 11:58

11.12.2017 syn Adaś
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkblueberry - jeśli jest jakaś niedomoga w drugiej połowie cyklu to ma to sens lub po poronieniach często lekarze tak dają, mój coś o tym przebąkiwał, ale to mówi, że do tego trzeba mierzyć temperaturę też bądź monitoring najlepiej żeby wiedzieć kiedy zacząć brać i to zazwyczaj od 2dpo biorą.

Nesairah - ja biorę nadal i nie wiem do kiedy, teraz na czas jak mam globulki z powodu infekcji to mam doustną, ale tamta mi sie kończyła to wypisał receptę na 3 opakowania po 60 tabletek, przy tym jak biorę 3x1 to na dwa miesiące, a zostało mi jeszcze na tydzień poprzednich. Nie wiem czy jakieś czas potem będzie może mniejsza dawka czy jak, ale na razie mam brać jak brałam ;)

_darkblueberry lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Od dzisiaj zmniejszam dawkę z 3x2 na 3x1. Mam nadzieję, że organizm nie dozna szoku.
    Za namową przyjaciółki zrobiłam badanie progesteronu. Teraz będę miała jakieś odniesienie do zmienionej dawki.

Progesteron mam w górnej granicy normy, więc myślę, że 3 tabletki mniej nie powinny drastycznie wpłynąć na ogólny poziom.[/QUOTE]

Ja mam nadzieję, że nie będę miała skutków ubocznych. Chociaż podejrzewam, że jak hormon spadnie, to pewnie jakoś to odczuję.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Edith Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki wydaje mi się, że jakoś większy wybór jest :) Na razie jest Ludek :)

aZzmp1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A my mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki wydaje mi się, że jakoś większy wybór jest :) Na razie jest Ludek :)

polecam wygooglać "1000 najpopularniejszych imion dla dziecka" i po kolei wykreślać co sie nie podoba; my tak znaleźliśmy Justynkę i już się oboje przyzwyczailiśmy i mocno polubiliśmy to imię :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak pielęgnować skórę podczas ciąży?

W czasie ciąży skóra wymaga specjalnego traktowania - wystarczy poświęcić kilka minut dziennie, aby zadbać o jej dobrą kondycję i sprawić, by była bardziej elastyczna. Może to być bardzo pomocne w zminimalizowaniu ryzyka powstania rozstępów. Sprawdź, jak pielęgnować skórę podczas ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ