Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Amus87 wrote:Chyba za duzo podnosilam dzisiaj. Bo nosilisny takie duze segregaotry do innych pomieszczen i zamiast po 1 bralam 2/3 i brzuch mnie boli
lepiej sobie odpuścić i iść częściej a mniej dźwigać
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Dziewczyny znacie jakies fajne aplikacje ciazowe ? Konczy mi sie tutaj abonament i zastanawiam aie czy warto wykupowac na kolejne miesiące. Głównie chodzi mi o liczenie wieku ciazy. Bo bez konta premium tego nie ma ? A co do imion prawdopodobnie bedzie Marysia lub Julia ale jesli zmieni sie jeszcze w chlopca to bedzie Antoś lub Leon:)
prawie wszystko jest tak samo
-
nick nieaktualny_darkblueberry wrote:Oj to postaraj się nie dźwigać, ja jak się przeciaze w pracy to mam problem z kręgosłupem znowu
lepiej sobie odpuścić i iść częściej a mniej dźwigać
Juz nie bede dwigac.
A ty w pracy musisz podnosic??? -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZołzimagic wrote:Dziewczyny znacie jakies fajne aplikacje ciazowe ? Konczy mi sie tutaj abonament i zastanawiam aie czy warto wykupowac na kolejne miesiące. Głównie chodzi mi o liczenie wieku ciazy. Bo bez konta premium tego nie ma ? A co do imion prawdopodobnie bedzie Marysia lub Julia ale jesli zmieni sie jeszcze w chlopca to bedzie Antoś lub Leon:)
Ja nie mam Premium, a liczy mi wiek ciąży. Ale jeśli chodzi o aplikacje to jest bardzo dużo takich na telefon. Ja mam taką mega prostą, która właśnie podaje tylko który tydzień i dzień.Amus87 lubi tę wiadomość
-
Jeśli chodzi o imię, u nas będzie Olaf
jedyne imię, co do którego się zgadzamy. Lekarz ostatnio potwierdził na 100% chłopaka, więc postanowione.
Amus87, Lady Savage, Jooozefka, magdzia26, editchen lubią tę wiadomość
-
ja mam dwie fajne aplikacje na telefonie - podają statystyki ciąży (ile minęło, ile jeszcze, wiek w tyg i miesiącach), opisy dot. maluszka i zmian ciała w ciąży itd. Jedna to Moja Ciąża a druga Preglife
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Aboa wrote:ja mam dwie fajne aplikacje na telefonie - podają statystyki ciąży (ile minęło, ile jeszcze, wiek w tyg i miesiącach), opisy dot. maluszka i zmian ciała w ciąży itd. Jedna to Moja Ciąża a druga Preglife
Też uzywam Preglife i mi pasuje -
Ja chciałam Gabrysię, ale mąż się nie zgadza. On się upiera przy Zosi ale ja będę stawiać opór. Metodą eliminacji doszliśmy do Justyny Zofii (na drugie niech mu będzie). A jeśli jednak będzie chłopiec to trzeba będzie negocjować od początkuCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Amus87 wrote:Stara a glupia jestem.
Juz nie bede dwigac.
A ty w pracy musisz podnosic???niby jedna blaszka wazy około 4 kg ale i tak trzeba to zrobić szybko i nabiegać się przy tym tez... dziś leżę całe do południa odpoczywam
a w pracy palcem nie ruszę
-
nesairah wrote:Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi
-
nesairah wrote:Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi
Od dzisiaj zmniejszam dawkę z 3x2 na 3x1. Mam nadzieję, że organizm nie dozna szoku.
Za namową przyjaciółki zrobiłam badanie progesteronu. Teraz będę miała jakieś odniesienie do zmienionej dawki.
Progesteron mam w górnej granicy normy, więc myślę, że 3 tabletki mniej nie powinny drastycznie wpłynąć na ogólny poziom.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 11:58
11.12.2017 syn Adaś -
Darkblueberry - jeśli jest jakaś niedomoga w drugiej połowie cyklu to ma to sens lub po poronieniach często lekarze tak dają, mój coś o tym przebąkiwał, ale to mówi, że do tego trzeba mierzyć temperaturę też bądź monitoring najlepiej żeby wiedzieć kiedy zacząć brać i to zazwyczaj od 2dpo biorą.
Nesairah - ja biorę nadal i nie wiem do kiedy, teraz na czas jak mam globulki z powodu infekcji to mam doustną, ale tamta mi sie kończyła to wypisał receptę na 3 opakowania po 60 tabletek, przy tym jak biorę 3x1 to na dwa miesiące, a zostało mi jeszcze na tydzień poprzednich. Nie wiem czy jakieś czas potem będzie może mniejsza dawka czy jak, ale na razie mam brać jak brałam_darkblueberry lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
[QUOTE=[m]alina]Od dzisiaj zmniejszam dawkę z 3x2 na 3x1. Mam nadzieję, że organizm nie dozna szoku.
Za namową przyjaciółki zrobiłam badanie progesteronu. Teraz będę miała jakieś odniesienie do zmienionej dawki.
Progesteron mam w górnej granicy normy, więc myślę, że 3 tabletki mniej nie powinny drastycznie wpłynąć na ogólny poziom.[/QUOTE]
Ja mam nadzieję, że nie będę miała skutków ubocznych. Chociaż podejrzewam, że jak hormon spadnie, to pewnie jakoś to odczuję. -
Edith wrote:A my mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki wydaje mi się, że jakoś większy wybór jest
Na razie jest Ludek
polecam wygooglać "1000 najpopularniejszych imion dla dziecka" i po kolei wykreślać co sie nie podoba; my tak znaleźliśmy Justynkę i już się oboje przyzwyczailiśmy i mocno polubiliśmy to imięCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019