X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro ide na USG , moze uda sie potwierdzić tą naszą córeczkę :) albo zmieni się w chlopaka :D

• _darkblueberry Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Chyba za duzo podnosilam dzisiaj. Bo nosilisny takie duze segregaotry do innych pomieszczen i zamiast po 1 bralam 2/3 i brzuch mnie boli :(
    Oj to postaraj się nie dźwigać, ja jak się przeciaze w pracy to mam problem z kręgosłupem znowu :( lepiej sobie odpuścić i iść częściej a mniej dźwigać :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny znacie jakies fajne aplikacje ciazowe ? Konczy mi sie tutaj abonament i zastanawiam aie czy warto wykupowac na kolejne miesiące. Głównie chodzi mi o liczenie wieku ciazy. Bo bez konta premium tego nie ma ? A co do imion prawdopodobnie bedzie Marysia lub Julia ale jesli zmieni sie jeszcze w chlopca to bedzie Antoś lub Leon:)
    Ja juz nie mam i liczy mi normalnie. Takze ten abonament za duzo nie daje :) prawie wszystko jest tak samo

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _darkblueberry wrote:
    Oj to postaraj się nie dźwigać, ja jak się przeciaze w pracy to mam problem z kręgosłupem znowu :( lepiej sobie odpuścić i iść częściej a mniej dźwigać :)
    Stara a glupia jestem.
    Juz nie bede dwigac.
    A ty w pracy musisz podnosic???

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Jutro ide na USG , moze uda sie potwierdzić tą naszą córeczkę :) albo zmieni się w chlopaka :D
    Kciukam :D ja mm dzisiaj Usg ale po tej grochowce mam takie wzdecia ze obawiam sie ze nic nie bedzie widac :o

Zołzimagic lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zołzimagic wrote:
    Dziewczyny znacie jakies fajne aplikacje ciazowe ? Konczy mi sie tutaj abonament i zastanawiam aie czy warto wykupowac na kolejne miesiące. Głównie chodzi mi o liczenie wieku ciazy. Bo bez konta premium tego nie ma ? A co do imion prawdopodobnie bedzie Marysia lub Julia ale jesli zmieni sie jeszcze w chlopca to bedzie Antoś lub Leon:)

Ja nie mam Premium, a liczy mi wiek ciąży. Ale jeśli chodzi o aplikacje to jest bardzo dużo takich na telefon. Ja mam taką mega prostą, która właśnie podaje tylko który tydzień i dzień.

Amus87 lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli chodzi o imię, u nas będzie Olaf :) jedyne imię, co do którego się zgadzamy. Lekarz ostatnio potwierdził na 100% chłopaka, więc postanowione.

Amus87, Lady Savage, Jooozefka, magdzia26, editchen lubią tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Aboa Przyjaciółka

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mam dwie fajne aplikacje na telefonie - podają statystyki ciąży (ile minęło, ile jeszcze, wiek w tyg i miesiącach), opisy dot. maluszka i zmian ciała w ciąży itd. Jedna to Moja Ciąża a druga Preglife :)

👩🏻35 👨🏻37
    👶🏼12.2017
    👶🏻01.2021

Czekamy na 3 CUD! 💓
    21.05 cień cienia II kreseczek🫶
    22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
    24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
    27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aboa wrote:
    ja mam dwie fajne aplikacje na telefonie - podają statystyki ciąży (ile minęło, ile jeszcze, wiek w tyg i miesiącach), opisy dot. maluszka i zmian ciała w ciąży itd. Jedna to Moja Ciąża a druga Preglife :)

Też uzywam Preglife i mi pasuje :)

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chciałam Gabrysię, ale mąż się nie zgadza. On się upiera przy Zosi ale ja będę stawiać opór. Metodą eliminacji doszliśmy do Justyny Zofii (na drugie niech mu będzie). A jeśli jednak będzie chłopiec to trzeba będzie negocjować od początku :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj mąż chciał nazwać córkę Aurora. Ja Liwia. Oboje zglosilismy veto. Izabella to wynik kompromisu. Musi być przez dwa l żeby mąż mógł ja wołać Bella. A i tak myślę że będzie chłopak ;)

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi :D

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Stara a glupia jestem.
    Juz nie bede dwigac.
    A ty w pracy musisz podnosic???
    Pracuje w cukierni i muszę nosić blachy z ciastami ale dogadałam się z dziewczynami żeby podnosiły z samego dołu żebym ja nie musiała tego dźwigać z dołu a ze środka jest mi lżej, czasem oprę o biodro i daje rade jakoś, ale wczoraj dekorowałam cały wózek sama małych ciasteczek i właśnie przepracowałam się :( niby jedna blaszka wazy około 4 kg ale i tak trzeba to zrobić szybko i nabiegać się przy tym tez... dziś leżę całe do południa odpoczywam :) a w pracy palcem nie ruszę :)

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a co myślicie o braniu duphastonu od samych dni płodnych?? Moja koleżanka po poronieniu samoistnym od razu w pierwszym cyklu zaczęła znów się starać i od dnia owulacji bierze duphaston... co myślicie?

• emikey Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 11:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Bierzecie jeszcze luteinę? Mi lekarz kazał powoli odstawiać. W sumie cieszę się, bo mam dość już wciskania sobie tabletek 2 razy dziennie między nogi :D
    Ja biore duphaston. W tym miesiącu mam zmniejszona dawkę. Mam jeszcze 3 listki. Jak się skończą to koniec z jego braniem.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • [m]alina Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:

Od dzisiaj zmniejszam dawkę z 3x2 na 3x1. Mam nadzieję, że organizm nie dozna szoku.
    Za namową przyjaciółki zrobiłam badanie progesteronu. Teraz będę miała jakieś odniesienie do zmienionej dawki.

Progesteron mam w górnej granicy normy, więc myślę, że 3 tabletki mniej nie powinny drastycznie wpłynąć na ogólny poziom.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 czerwca 2017, 11:58

11.12.2017 syn Adaś
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Darkblueberry - jeśli jest jakaś niedomoga w drugiej połowie cyklu to ma to sens lub po poronieniach często lekarze tak dają, mój coś o tym przebąkiwał, ale to mówi, że do tego trzeba mierzyć temperaturę też bądź monitoring najlepiej żeby wiedzieć kiedy zacząć brać i to zazwyczaj od 2dpo biorą.

Nesairah - ja biorę nadal i nie wiem do kiedy, teraz na czas jak mam globulki z powodu infekcji to mam doustną, ale tamta mi sie kończyła to wypisał receptę na 3 opakowania po 60 tabletek, przy tym jak biorę 3x1 to na dwa miesiące, a zostało mi jeszcze na tydzień poprzednich. Nie wiem czy jakieś czas potem będzie może mniejsza dawka czy jak, ale na razie mam brać jak brałam ;)

_darkblueberry lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [QUOTE=[m]alina]Od dzisiaj zmniejszam dawkę z 3x2 na 3x1. Mam nadzieję, że organizm nie dozna szoku.
    Za namową przyjaciółki zrobiłam badanie progesteronu. Teraz będę miała jakieś odniesienie do zmienionej dawki.

Progesteron mam w górnej granicy normy, więc myślę, że 3 tabletki mniej nie powinny drastycznie wpłynąć na ogólny poziom.[/QUOTE]

Ja mam nadzieję, że nie będę miała skutków ubocznych. Chociaż podejrzewam, że jak hormon spadnie, to pewnie jakoś to odczuję.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Edith Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki wydaje mi się, że jakoś większy wybór jest :) Na razie jest Ludek :)

aZzmp1.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 27 czerwca 2017, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edith wrote:
    A my mamy problem z imieniem. Dla dziewczynki wydaje mi się, że jakoś większy wybór jest :) Na razie jest Ludek :)

polecam wygooglać "1000 najpopularniejszych imion dla dziecka" i po kolei wykreślać co sie nie podoba; my tak znaleźliśmy Justynkę i już się oboje przyzwyczailiśmy i mocno polubiliśmy to imię :)

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
‹‹ 602 603 604 605 606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ