Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No i jestem po wizycie
Maluszek ma 133 gramy i okazał się być chłopcem! Będzie Julek
Położna śmiała się z mojego ciśnienia - po wejściu po schodach na drugie piętro, biegu do łazienki i z powrotem miałam zawrotne 78 na 60. Zastanawiała się jak ja jeszcze funkcjonujęmagdzia26, Aztoria, [m]alina, Wachciowa, Jooozefka, k878, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Zołzimagic wrote:A moja córeczka dziś zmieniła się w synka
lekarz powiedział ze jest pewien. Zobaczymy jak bedzie na polowkowych.
A na jakiej podstawie wcześniej lekarz stwierdził dziewczynkę? Po samym obrazie na usg czy zmierzył kąt wyrostka płciowego?Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ja musze w sumie kupić ciuszki ( chyba że sukienke ubiore heh) i pieluszki tetrowe ( wywaliłam ostatnio) a no i wózek ten używany 4 lata codziennie przez 2 córki raczej 3 dziecka nie wstrzyma.
Zolzimagic dlatego ja nawet nie pytałam się na tak wczesnym etapie o plec albo traktować to należy z przymrużeniem oka. O czym raczej ginekolog powinien wam powiedzieć mi pierwszy córka miała być synem -
Lady Savage wrote:Wróciłam do domu i jakoś się nie cieszę
chyba jestem nie normalna.
Ja tez tak mam po powrocie ze szpitala, jednak tam to wiesz ze jestes cały czas pod opieka
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
k878 wrote:magdzia - nadgarstkowe są do dupy; są bardzo wrażliwe na to pod jakim kątem trzymasz łapkę, jak bardzo wyprostowaną w łokciu itd. i przez to pomiary nie są dokładne;
dziewczyny z Trójmiasta - będę tam w weekend: który szpital polecacie "jakby co"? może świruję, ale jak coś mnie zaskoczy wolałabym wiedzieć dokąd się udać
Ja jestem z Trójmiasta- dla mnie Zaspa- byłam dwa razy na pogotowiu- raz lekarz super a raz średni...k878 lubi tę wiadomość
-
Wcześniej dziewczynke stwierdzila Dr po obrazie USG i ulozeniu wyrostka ale nic nie mierzyla,zadnego kąta odchylenia. A dzis inny gin powiedział ze juz wszystko.jest duze i.on uwaza ze to chlopak.
nawet tak mi wpisal na kartce z badania. Bardziej ufam dzisiaj mu bo.wiadomo ciąża starsza i coraz lepiej widać i rozpoznac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 czerwca 2017, 23:23
-
Zołzimagic wrote:Wcześniej dziewczynke stwierdzila Dr po obrazie USG i ulozeniu wyrostka ale nic nie mierzyla,zadnego kąta odchylenia. A dzis inny gin powiedział ze juz wszystko.jest duze i.on uwaza ze to chlopak.
nawet tak mi wpisal na kartce z badania. Bardziej ufam dzisiaj mu bo.wiadomo ciąża starsza i coraz lepiej widać i rozpoznac.
100% to dopiero mozna miec po urodzeniu sie dzieckaLady Savage lubi tę wiadomość
syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
78beti wrote:Dziewczyny a jakie polecacie smoczki ?
No i lepiej nie miec smoczka, jesli chce sie kp - zaburza to proces ssania i produkcji mleka. Tak samo jak butelki nie miec w domu - karmic strzykawka - wymagac strzykawki takze w szpitalu, jesli bylaby potrzeba dokarmiania.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
Ewka - mnie jak gardło chciało łapać, to brałam i tabletki i syrop, ale sensowniejsze wydają się tabletki, bo z propolisem, ewentualnie możesz tez kupić propolis do płukania gardła jak kiedyś się to robiło.
78beti - u mnie córka była hmm cycowa to smoczek i butle odrzucała, to było najgorsze zło na świecie, miałam wielki problem jak mama z nią miała zostać i żeby nakarmić małą, histeria była u dziecka bo taki czy inny smoczek do butelki, moje czy mm mleko, bez różnicy. I Majamia ma rację, smoczek zaburza proces laktacji bo dziecko się zaspokaja przy smoczku, nie ciągnie tak cyca później, to tak w kwestii jeśli byś chciała kp. U mnie skończyło się w wieku 3 miesięcy na zapaleniu piersi i jak złapała wreszcie smoczek po ciężkich dwudniowych bojach, cycka więcej nie dostała.12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jacqueline - moi chlopcy cyckowi i smoczkowi. Starszy mial tak silny instynkt ssania, ze po 2 roku zycia jak zabralismy mu smoka, to po pol roku ten odruch ustal. Obojetne mu bylo, czy pije z butelki, cycka, strzykawki, kubeczka... drugi smoka dostal, bo duzo ulewal i non stop nie dalo sie go przy cycu trzymac. Jednak raz podany pokarm z butelki powodowal nauke picia z cyca na nowo... po kazdym podaniu pokarmu z butli, TYDZIEN mialam cyrki przy kazdym karmieniu... dlatego strzykawka bardzo dlugo dostawal jedzenie, jak musialam wyjsc.
U mnie sie udalo dlugo karmic dzieci piersia, mimo smoczkow, ale potrafilam wyczuc, kiedy nie dawac butli. No i smoczka chlopaki dostali gdzies po tygodniu, dwóch od urodzenia, a nie od razu. A i tak kilka roznych firm sie przy drugim przeturlalo, bo nie chcial i wypluwal.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
nick nieaktualnya mówione było by sie nie przyzwyczajać do płci określonej okolo 12-13 tygodnia ciązy bo to jak wróżenie z fusów i szczęście tylko
dlatego to ze u mnie dziewczynka sie zrobiła z chłopczyka nawet mnie nie zaskoczyło i jeśli na połowkowych zmieni sie znowu tez mnie nie zaskoczy ale już bedzie bardziej pewne.
a 100% jak tu pisała, dopiero po porodzie
witam czwartkowo z pracy
spaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaać -
Majamia - moja córka potem miała smoka, ale nie jakoś nałogowo, usypiała bez smoczka
Za to pozbyła się go sama w zabawny sposób, był już dość mocno pogryziony, miała wtedy 15-16 miesięcy, patrzę pewnego pięknego dnia, a drzwi przy koszu są otwarte i Ola tam stoi z rękami schowanymi w szafce. A tam w jednej ręce smoczek, w drugiej nożyczki
Obcięła smoka z rozbrajającym uśmiechem na ustach
Nie wołała potem nic o smoczek
Co do płci mi obojętne czy się zmieni czy nieBędę się tym martwić później
Oby hehehe płeć była raczej pewna przed 8-mym miesiącem bo pewnie trochę ubranek dostane, ale co tam, jeśli jednak pojawiłyby się jajka to będzie miał najwyżej pare różowych wdzianek
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016