WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jacqueline - moj pierwszy to nalogowiec i zabralismy mu z dnia na dzien. Automatycznie popoludniowe drzemki poszly sobie, ale co zrobic. Mlodszy do uspakajania ma smoka, ale i zasnie bez. Az sie boje, jak calkiem mu zabierzemy... a bedzie za niedlugo trzeba :P

Dwoch synow mam, pragne corki. Zdroaej coreczki... ciekawe czy los pozwoli mi spelnic takie marzenie.

syn 03-2014 <3
    syn 03-2016 <3 kp do 13tc
    syn 11-2017 <3 kp do 13tc
    'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to kupię smoczka na wszelki wypadek. Mojej siostry synek na początku był bez smokowy, karmiony na butli. Zaczął ssać smoka w wieku ok 3/4mcy. Ja to kupię lovi. Tak jak porównywałam, wydaje mi się najlepszy. Zobaczymy, czy moje dziecko podzieli moje zdanie. Na wszelki wypadek kupie. Nie kosztuje majątku :) co do płci, to mimo że czułam od początku, że będzie chłopak i na prenatalnym też mi powiedział, że będzie chłopak, teraz jakoś myślę, czy sie nie okaże, że jednak będzie dziewczynka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 08:13

• k878 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Dziewczyny, a na gardło polecacie bardziej prenalen w tabletkach czy w syropie?
    syrop jest podobno obrzydliwy - zawiera czosnek w składzie i jest słodki; brałam tabletki są OK; można też isla brać, jak Cię suszy czy jest podrażnione; i płukać szałwią

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny a jakie polecacie smoczki ?
    Wszystko zależy od dziecka tak samo jak butelki mojej np podeszły smoczki z aventu a butelki z lovi

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Unie to się płeć raczej nie zmieni, xD takie dorodne klejnoty xD.

emikey lubi tę wiadomość

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • mycha91 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady natchnelas mnie - wlasnie zamowilam wloczke na kocyk dla dzieciucha - niebieska wiec lepiej zeby mnie przeczucia nie mylily i byl chlop. ^^

Lady Savage lubi tę wiadomość

p19udqk3k1omz18g.png

25 tc 870 g Uleczki <3
    19tc 290g ! Kawał - no właśnie.Kogo?
    7tc, 0.62 cm kropka i bijace serduszko <3
    5CS 12dpo - beta 99.47! 15 dpo - 361.62!!
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też już haftuje podusie dla syncia a potem pościel w autka i pociągi, a później śliniaki xD no i metryczkę xD

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moj syn odrzucił smoczek sam jak mial pol roku i tak to do spania tylko miał, bałam sie bo przeraża mnie jak dzieci 3-4 letnie nawet ze smoczkiem chodzą. ALe odrzucił sam. Nie chciał i juz.
    a butelik miałam rożne butelka mało ważna u nas byla ważny byl smoczek do butelki troche sie naszukałam. A jakiej firmy to nie wiem, nie zwracałam na to uwagi

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 08:57

• magdzia26 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój synek w szpitalu i przez pierwszy miesiąc był dokarmiany butelka bez problemy przeszliśmy na samo kp tak samo ze smoczkiem nie był mu potrzebny i jak się cieszyłam na początku że nie chce butli ani smoczka i co to największe zło jakie można sobie zrobić przez pierwsze pół roku nawet wykąpać się nie mogłam spokojnie :( już nie mówiąc o jedzeniu czy wyjściu gdziekolwiek. Synuś dodatkowo miał alergie bardzo mocna a ja przez ponad rok byłam na bardzo restrykcyjnej diecie przez to a i tak w 100 % nie przyniosło efektu bo plakal z bólu brzuszka dzień i noc a ja razem z nim i modlilam się żeby chciał butle żebym mogła podać mu mleko dla alergików bo juz nie miałam siły patrzeć na jego cierpienie a on za chiny nie chcial... i powiem wam więcej nie popelnie tego błędu chce karmić piersią jak najdłużej ale moje dziecko nauczy się pić z butli i ssać smoczka i nie popelnie drugi raz tego błędu co za pierwszym razem

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mycha, a z jakiej włóczki, żeby nie gryzła? kurczę, też się zajmę, zamiast głupoty czytać i się stresować

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Kamcia1988 Ekspertka

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Dziewczyny, a na gardło polecacie bardziej prenalen w tabletkach czy w syropie?

Mnie ostatnio bolało i koleżanka w ciąży poleciła mi tamtum verde w sprayu. 2 dni psikania tylko dwa razy dziennie i przeszło.

ps. Dziś pospałam konkretnie- o 9 się mnie domofon obudził :P

w4sq43r8x4wdamie.png
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    78beti wrote:
    Dziewczyny a jakie polecacie smoczki ?
    Moja corka nie miala jakis preferencji, kazdy jej podchodził, odrzucila bez.problemu z dnia na dzien. Najczesciej uzywalismy lovi, ale inne tez sie sprawdzily. Butelki kupilam aventu, ale tez z kazdej innej sie napila, wiec tu mialam szczescie :)

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A Zuza nam odrzuca smoczka teraz sama, próbowałam 2 raz ją oduczyć, ale kończyło się przywiązaniem do niego na 24 h ;/ więc podarowałam sobie, od tygodnia sama go oddaje rano i cały dzień nie woła :) dopiero wieczorem jak zbliża się pora spania, myślę, że jesteśmy na mega dobrej drodze do całkowitego pożegnania smoczka.

relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie to jest to - jednemu dziecko nic nie przypasuje, a inne kazdego smoka zaakceptuje. Ja mam zamiar ponownie na spokojnie podchodzi do tego. W domu tommee tippee butelki, na poczatek strzykawki z lekow do pokarmu. Zobaczymy jak wspolpracowac dziecko bedzie. Smoczkow do uspakajania nie kupuje - w razie czego nawet w aptece nocnej mozna dostac.
    U nas problemow nie bylo, zebym szla sie wykapac. Chusta i tata nosil w razie czego. Ale najczesciej dzieci jak spaly, to mialam czas na prysznic :)

syn 03-2014 <3
  • majamia Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady Savage wrote:
    A Zuza nam odrzuca smoczka teraz sama, próbowałam 2 raz ją oduczyć, ale kończyło się przywiązaniem do niego na 24 h ;/ więc podarowałam sobie, od tygodnia sama go oddaje rano i cały dzień nie woła :) dopiero wieczorem jak zbliża się pora spania, myślę, że jesteśmy na mega dobrej drodze do całkowitego pożegnania smoczka.
    Chyba idealnego sposobu na zabranie smoka nie ma... mysmy pierwszemu brutalnie zabrali... ale nie byloby innego sposobu. Powiedziane bylo - nie bedzie smoka, bedzie autko. Ale i tak za smoczkiem wolal. Nie oddalam mu, tulilam, spiewalam i poszlo. Ale wsparcie mielismy z kazdej strony, bo i moi rodzice i babcia, ktora czesto na spacery brala prawnuki, rowniez smoka nie dawali.
    Najgorszy byl brak drzemek po poludniu. Ciezko bylo przetrwac.

syn 03-2014 <3
  • Eli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam 2 latke z zaburzeniami sensorycznymi (nadwrazliwosc dotykowa i sluchowa). Dziewczyny to jest hardcore, ze my tak szybko zdecydowalismy sie na drugie to az sie kazdy dziwi. Przez pierwszy rok moze bylo 30 min na dobe kiedy nie plakala... smoczek sama wciskalam na sile od 7 mies bo mialam nadzieje, ze choc troche ja uspokoi. Generalnie nie przyzwyczaja sie do takich rzeczy. Kocha tylko swoje pluszowe koty, no i z wielu rzeczy juz wyrosla, po roku dopiero zaliczylismy pierwszy "spokojny"spacer ;) ale mimo, ze dostalismy w kosc to i tak jest najcudowniejsza dla nas ;) zmierzam do tego, ze poki nie.poznamy dziecka nie ma sie co nastawiac, bo kazde jest inne :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:01

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eli to nie mieliscie latwo, chodzicir z nia do specjalisty? U nas w rodzinie jest dziewczynka ze spectrum autyzmu ale jest juz duzi lepiej :)

My z kuba mielismy wakacje. Do 3 msc wcale nie plakal, nic a nic. Na jedzenie musialam budzic. Dziecko spokojne jak aniolek. Noce przesypial od malenkiego Nie nastawiam sie ze drugie takie bedzie :p

• nesairah Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurcze, ja doświadczenia w sprawach butelkowo-smoczkowych nie mam, ale chętnie Was czytam, wiele się dowiem :) Z pewnością mi się ta wiedz przyda.

Miałam okropną noc, nie mogłam spać. Jak już zasnęłam to złapał mnie tak potworny skurcz w łydce, że czuję do teraz :/ do tego jakoś mnie dziś podbrzusze boli, kuje, nie wiem... zły dzień. Mam też dziwne złe przeczucia związane z szyjką, bo tam też co jakiś czas czuję kujący ból.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • nick nieaktualny

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moj detektor tetna przyszedl. Zaplacilam 100 zl na olx ale taki z wyswietlaczem. W pracy jestem wiec testowalam tylko na sobie ;) dziala bo moje serducho lapie ;)

• Eli Autorytet

Wysłany: 29 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Eli to nie mieliscie latwo, chodzicir z nia do specjalisty? U nas w rodzinie jest dziewczynka ze spectrum autyzmu ale jest juz duzi lepiej :)

My z kuba mielismy wakacje. Do 3 msc wcale nie plakal, nic a nic. Na jedzenie musialam budzic. Dziecko spokojne jak aniolek. Noce przesypial od malenkiego Nie nastawiam sie ze drugie takie bedzie :p
    Tak, chodzimy na terapie SI, zreszta ja z nia dużo w domu pracuje, bo jestem po pedagogice i pani daje mi zalecenia, robimy konsultacje. Teraz tez bedziemy pracowac z neurologopeda, chociaz rozkreca sie z mowa troche. Roznie bywa, czasami jest lepiej, a czasami mam wrazenie, ze wszystko wraca, ale przy takim dziecku nie mozna sie poddawac, bo praca przyniesie efekty. U nas na szczescie autyzm zostal wykluczony, a tez bardzo sie tego balam, mam w grupie dzieci autystyczne i zawsze podziwiam rodzicow za ich ogromna sile i usmiech i za walke o swoje dziecko :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:24

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
‹‹ 614 615 616 617 618 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak czuć się wygodnie w każdych warunkach? Cykl menstruacyjny bez tajemnic

Przeczytaj, co dzieje się w poszczególnych fazach cyklu oraz jaki może to mieć wpływ na kobiecy organizm. Sprawdź, jak możesz zadbać o swój komfort fizyczny i psychiczny na przestrzeni cyklu menstruacyjnego. 

CZYTAJ WIĘCEJ