Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jacqueline - moj pierwszy to nalogowiec i zabralismy mu z dnia na dzien. Automatycznie popoludniowe drzemki poszly sobie, ale co zrobic. Mlodszy do uspakajania ma smoka, ale i zasnie bez. Az sie boje, jak calkiem mu zabierzemy... a bedzie za niedlugo trzeba
Dwoch synow mam, pragne corki. Zdroaej coreczki... ciekawe czy los pozwoli mi spelnic takie marzenie.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'. -
nick nieaktualnyJa to kupię smoczka na wszelki wypadek. Mojej siostry synek na początku był bez smokowy, karmiony na butli. Zaczął ssać smoka w wieku ok 3/4mcy. Ja to kupię lovi. Tak jak porównywałam, wydaje mi się najlepszy. Zobaczymy, czy moje dziecko podzieli moje zdanie. Na wszelki wypadek kupie. Nie kosztuje majątku
co do płci, to mimo że czułam od początku, że będzie chłopak i na prenatalnym też mi powiedział, że będzie chłopak, teraz jakoś myślę, czy sie nie okaże, że jednak będzie dziewczynka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 08:13
-
Ewka094 wrote:Dziewczyny, a na gardło polecacie bardziej prenalen w tabletkach czy w syropie?Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Lady natchnelas mnie - wlasnie zamowilam wloczke na kocyk dla dzieciucha - niebieska wiec lepiej zeby mnie przeczucia nie mylily i byl chlop. ^^
Lady Savage lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnymoj syn odrzucił smoczek sam jak mial pol roku i tak to do spania tylko miał, bałam sie bo przeraża mnie jak dzieci 3-4 letnie nawet ze smoczkiem chodzą. ALe odrzucił sam. Nie chciał i juz.
a butelik miałam rożne butelka mało ważna u nas byla ważny byl smoczek do butelki troche sie naszukałam. A jakiej firmy to nie wiem, nie zwracałam na to uwagiWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 08:57
-
Mój synek w szpitalu i przez pierwszy miesiąc był dokarmiany butelka bez problemy przeszliśmy na samo kp tak samo ze smoczkiem nie był mu potrzebny i jak się cieszyłam na początku że nie chce butli ani smoczka i co to największe zło jakie można sobie zrobić przez pierwsze pół roku nawet wykąpać się nie mogłam spokojnie
już nie mówiąc o jedzeniu czy wyjściu gdziekolwiek. Synuś dodatkowo miał alergie bardzo mocna a ja przez ponad rok byłam na bardzo restrykcyjnej diecie przez to a i tak w 100 % nie przyniosło efektu bo plakal z bólu brzuszka dzień i noc a ja razem z nim i modlilam się żeby chciał butle żebym mogła podać mu mleko dla alergików bo juz nie miałam siły patrzeć na jego cierpienie a on za chiny nie chcial... i powiem wam więcej nie popelnie tego błędu chce karmić piersią jak najdłużej ale moje dziecko nauczy się pić z butli i ssać smoczka i nie popelnie drugi raz tego błędu co za pierwszym razem
-
Ewka094 wrote:Dziewczyny, a na gardło polecacie bardziej prenalen w tabletkach czy w syropie?
Mnie ostatnio bolało i koleżanka w ciąży poleciła mi tamtum verde w sprayu. 2 dni psikania tylko dwa razy dziennie i przeszło.
ps. Dziś pospałam konkretnie- o 9 się mnie domofon obudził -
78beti wrote:Dziewczyny a jakie polecacie smoczki ?
-
A Zuza nam odrzuca smoczka teraz sama, próbowałam 2 raz ją oduczyć, ale kończyło się przywiązaniem do niego na 24 h ;/ więc podarowałam sobie, od tygodnia sama go oddaje rano i cały dzień nie woła
dopiero wieczorem jak zbliża się pora spania, myślę, że jesteśmy na mega dobrej drodze do całkowitego pożegnania smoczka.
-
No wlasnie to jest to - jednemu dziecko nic nie przypasuje, a inne kazdego smoka zaakceptuje. Ja mam zamiar ponownie na spokojnie podchodzi do tego. W domu tommee tippee butelki, na poczatek strzykawki z lekow do pokarmu. Zobaczymy jak wspolpracowac dziecko bedzie. Smoczkow do uspakajania nie kupuje - w razie czego nawet w aptece nocnej mozna dostac.
U nas problemow nie bylo, zebym szla sie wykapac. Chusta i tata nosil w razie czego. Ale najczesciej dzieci jak spaly, to mialam czas na prysznicsyn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
Lady Savage wrote:A Zuza nam odrzuca smoczka teraz sama, próbowałam 2 raz ją oduczyć, ale kończyło się przywiązaniem do niego na 24 h ;/ więc podarowałam sobie, od tygodnia sama go oddaje rano i cały dzień nie woła
dopiero wieczorem jak zbliża się pora spania, myślę, że jesteśmy na mega dobrej drodze do całkowitego pożegnania smoczka.
Najgorszy byl brak drzemek po poludniu. Ciezko bylo przetrwac.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
Ja mam 2 latke z zaburzeniami sensorycznymi (nadwrazliwosc dotykowa i sluchowa). Dziewczyny to jest hardcore, ze my tak szybko zdecydowalismy sie na drugie to az sie kazdy dziwi. Przez pierwszy rok moze bylo 30 min na dobe kiedy nie plakala... smoczek sama wciskalam na sile od 7 mies bo mialam nadzieje, ze choc troche ja uspokoi. Generalnie nie przyzwyczaja sie do takich rzeczy. Kocha tylko swoje pluszowe koty, no i z wielu rzeczy juz wyrosla, po roku dopiero zaliczylismy pierwszy "spokojny"spacer
ale mimo, ze dostalismy w kosc to i tak jest najcudowniejsza dla nas
zmierzam do tego, ze poki nie.poznamy dziecka nie ma sie co nastawiac, bo kazde jest inne
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:01
-
nick nieaktualnyEli to nie mieliscie latwo, chodzicir z nia do specjalisty? U nas w rodzinie jest dziewczynka ze spectrum autyzmu ale jest juz duzi lepiej
My z kuba mielismy wakacje. Do 3 msc wcale nie plakal, nic a nic. Na jedzenie musialam budzic. Dziecko spokojne jak aniolek. Noce przesypial od malenkiego Nie nastawiam sie ze drugie takie bedzie :p -
Kurcze, ja doświadczenia w sprawach butelkowo-smoczkowych nie mam, ale chętnie Was czytam, wiele się dowiem
Z pewnością mi się ta wiedz przyda.
Miałam okropną noc, nie mogłam spać. Jak już zasnęłam to złapał mnie tak potworny skurcz w łydce, że czuję do terazdo tego jakoś mnie dziś podbrzusze boli, kuje, nie wiem... zły dzień. Mam też dziwne złe przeczucia związane z szyjką, bo tam też co jakiś czas czuję kujący ból.
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:Eli to nie mieliscie latwo, chodzicir z nia do specjalisty? U nas w rodzinie jest dziewczynka ze spectrum autyzmu ale jest juz duzi lepiej
My z kuba mielismy wakacje. Do 3 msc wcale nie plakal, nic a nic. Na jedzenie musialam budzic. Dziecko spokojne jak aniolek. Noce przesypial od malenkiego Nie nastawiam sie ze drugie takie bedzie :pWiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 11:24