Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
No więc drogie cioteczki
miałam dzisiaj robione usg pierwszy raz przez brzuch
maleństwo ma już 8cm i waży 100 gram (10 dag), łożysko na tylnej ścianie. Wszystko jest z nim w porządku, nie ma ryzyka zespołu Downa, wszystkie narządy są na miejscu, wygląda jak malusi człowieczek
i UWAGA - na 80% (więc jeszcze nie na 100%) będzie chłopczyk
Amus87, Edith, Anuśka...G, salenne, malysmok84, Wachciowa, Lady Savage, ara, Kamcia1988, Szczesliwa_mamusia, [m]alina, Jacqueline, Karoola277, Aztoria, Sunshine_111, magdzia26, Jooozefka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dzjewczyny jak bedziexie sie czaic na parke z H&M MAMA (taka za 149.99) to ogarnijcie olx. Mnie udalo sie kupic za 105 zl z przesylka. Sa tam rozne kolory i wszyuyystkie rozmiary
-
nick nieaktualny
-
nesairah wrote:Dziewczyny jecie wątróbkę w ciąży? Mam mega ochotę, a nie wiem czy można...
Jedz, smacznego.Raz nie zawsze. Ja jadłam w pierwszych tygodniach i nic mi nie jest. Wiadomo że nie zjesz 1kg od razu. Od kilku kęsów nic Wam nie będzie.
-
nesairah wrote:Dziewczyny jecie wątróbkę w ciąży? Mam mega ochotę, a nie wiem czy można...
-
Czytałam ostatnio książkę " Ciąża i witaminy" i wierzcie lub nie... ale ciezko sobie zrobić krzywdę witaminami, nawet rozpuszczalnymi w tluszczach jak A. Malo tego... niedobory wit tez wpływają negatywnie na ciążę i nie jest łatwo dostarczyć wszystkich za pomoca diety. Chociazby wit z grupy b.
Wachciowa lubi tę wiadomość
11.12.2017 syn Adaś -
Większość z Was ma już odstawiony progesteron a ja nadal 3x1 dupka i luteina na noc
Dziewczyny czy Wam tez spada hemoglobina ? Bo mi spadła i dostałam żelazo
Co do smoczków to moja młoda była butelkowa i smoczków ale to było 7 lat temu i byłam ciekawa co teraz sie kupuje. Oglądałam w pani gadżet MAM BABy czy jakoś tak i to podobno najcieńsze smoczki wiec sie nad nim zastanawiamhttps://www.maluchy.pl/li-73179.png -
nick nieaktualny
-
Co do wątróbki to ja jestem bardzo na NIE. Moja siostra i mama kiedy o mało nie trafiły na tamten świat przez zatrucie wątróbka. Wiem ze to był przypadek bo potem niczego je to nie nauczyło i dalej ją jadły ale ja nie tykam wątróbkihttps://www.maluchy.pl/li-73179.png
-
nick nieaktualny78beti - ja też biorę dodatkowo żelazo już ponad miesiąc. Hemoglobina wzrosła. Małe dalej mam hematokry. Duphaston też biorę 3xdziennie. Zobaczymy co jutro lekarz mi powie. Czy będziemy odstawiac, czy dalej będę brała. Udało mi się przepisać na wcześniejsza godzine. Także idę już na 15.40. Jeju, jak się nie mogę już doczekać, głównie tego,że w końcu popatrzę na moje maleństwo
-
Problemu z wątróbką nie mam bo i tak nie lubię
no nie przejdzie przez gardło i koniec
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Co do wątróbki to zgoda ze w ograniczonych ilościach bo w wątrobie odkładają się toksyny. A ostatnio kupiłam krem na rozstępy z wit A i ma napisane ze od 4. Miesiąca.
Poza tym, zależy z tymi witaminami, słyszałam o człowieku który codziennie wypiłam szklankę soku marchewkowego i wątroba mi wysiadła. Oczywiście nie wiem czy oprocz soku nie pijał np pewnej ilości wódkia moja koleżanka która jadła przez ponad rok 2 rutinoscorbiny dziennie miała problemy z nerkami. Lekarz powiedział ze od tego.
Najlepsza jest chyba zróżnicowana dieta, żeby nie przesadzić. W gotowanym się większość witamin zabija.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019