Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Po odstawieniu dupka mnie brzuch częściej pobolewa. Ktos tak ma? Przy redukcji dawki nic nie zauważyłam a teraz zaczynam się martwić
chyba w przyszłym tyg pójdę gdzieś na usg dodatkowo, bo mam dopiero 20 lipca, nie wytrzymam tyle
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:Po odstawieniu dupka mnie brzuch częściej pobolewa. Ktos tak ma? Przy redukcji dawki nic nie zauważyłam a teraz zaczynam się martwić
chyba w przyszłym tyg pójdę gdzieś na usg dodatkowo, bo mam dopiero 20 lipca, nie wytrzymam tyle
Też własnie odstawiłam luteinę i te bóle brzucha zaczęły się pojawiać. Wcześniej prawie nic mi nie dolegało, a teraz ciągle coś kłuje, boli, ciągnie...Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 12:12
-
Mogą to też być normalne bóle które Luteina czy Duphaston niwelowały, macica rośnie, pracuje i może boleć. Choć jeśli jest to ostry i kłujący mocno ból warto skonsultować zawsze z lekarzem.
Ja na razie biorę cały czas jak brałam taką samą dawkę, a też pojawiają mi się bóle troche, dziś np. ukłuło mnie pare razy w podbrzuszu z prawej strony, taki tępy kłujący ból, a oprócz Luteiny 3x1 (tej 100mg) biorę magnez 3x1 (mleczan magnezu, 51mg jonów magnezu w tabletce).12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
ja odstawilam dupka i nie widzialam roznicy, mam luteine jeszcze raz dziennie- odstawiam własnie.w czoraj czułam bół ale tak jakby mi cos w żebro ładowało, nie byl to brzuch tylko zaraz pod żebrem..ale macice tez czuje i takie ciagniecia. Pytalam lekarza na wizycie mowił ze nrmalne, po prostu rośniemy
-
Zołzimagic wrote:Wcześniej dziewczynke stwierdzila Dr po obrazie USG i ulozeniu wyrostka ale nic nie mierzyla,zadnego kąta odchylenia. A dzis inny gin powiedział ze juz wszystko.jest duze i.on uwaza ze to chlopak.
nawet tak mi wpisal na kartce z badania. Bardziej ufam dzisiaj mu bo.wiadomo ciąża starsza i coraz lepiej widać i rozpoznac.
U nas podobno zmierzyła kąt i była bardzo pewna, że dziewczynka. Jutro idę na badanie, okaże się czy nic między nogami nie wyrosłoGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Jeśli chodzi o smoczki to moje dzieciaki wszystkie były smoczkowe i nie miałam w ogóle problemów z kp...tzn najstarsza smoka odrzuciła jak miała 2 miesiące...a młodsze dzieciaki równo rok
same z siebie...nie brały, nikt im nie przypominał i tak same się odsmoczkowywały...
U nas butelki sprawdziły się z aventu ze złotej serii i z tomee teepee czy jak się to tam pisze ;P
A ja miałam iść dopiero na usg około 25 lipca ale w miejscu gdzie kończy się tyłek a zaczynają uda lub gdzie kończą się uda a zaczyna tyłek ;P (zależy z której strony patrzeć) zrobił mi się czyrak ? krosta? ropień? boli jak nie wiem...a jest dość pokaźnych rozmiarów...jak duża morela czy rengloda...lub mała mandarynka...urosło w 1!!!! dzień...umowiłam się do innego gina bo mój na urlopie...także w sobotę idę na usg...mam nadzieję, że to dziadostwo nie zaszkodzi dzidziusiowi...w życiu takiego czegoś nie miałam...a mój mąż miewa bardzo często...poszło dziecko w ślady tatusia...
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
Ja po odstawieniu dupka nie odczulam zadnej roznicy a nie biore juz dwa tygodnie. Z tym ze mialam ze wzgledu na plamienia ktorych juz daaaawno nie mam.
Ehhh dopiero tydzien po usg, do kolejnego 3 tygodnie a ja juz bym chciala znow zobaczyc mojego dzieciaczkaSynuś
-
nick nieaktualnyJooozefka wrote:Jeśli chodzi o smoczki to moje dzieciaki wszystkie były smoczkowe i nie miałam w ogóle problemów z kp...tzn najstarsza smoka odrzuciła jak miała 2 miesiące...a młodsze dzieciaki równo rok
same z siebie...nie brały, nikt im nie przypominał i tak same się odsmoczkowywały...
U nas butelki sprawdziły się z aventu ze złotej serii i z tomee teepee czy jak się to tam pisze ;P
A ja miałam iść dopiero na usg około 25 lipca ale w miejscu gdzie kończy się tyłek a zaczynają uda lub gdzie kończą się uda a zaczyna tyłek ;P (zależy z której strony patrzeć) zrobił mi się czyrak ? krosta? ropień? boli jak nie wiem...a jest dość pokaźnych rozmiarów...jak duża morela czy rengloda...lub mała mandarynka...urosło w 1!!!! dzień...umowiłam się do innego gina bo mój na urlopie...także w sobotę idę na usg...mam nadzieję, że to dziadostwo nie zaszkodzi dzidziusiowi...w życiu takiego czegoś nie miałam...a mój mąż miewa bardzo często...poszło dziecko w ślady tatusia... -
k878 wrote:mycha, a z jakiej włóczki, żeby nie gryzła? kurczę, też się zajmę, zamiast głupoty czytać i się stresować
Zamowilam bawelne pkus jako druga nitka pojdzie alpaka z jedwabiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 13:38
-
k878 wrote:Po odstawieniu dupka mnie brzuch częściej pobolewa. Ktos tak ma? Przy redukcji dawki nic nie zauważyłam a teraz zaczynam się martwić
Ja też odczuwam lekkie pobolewania, tyle że ja miałam dość niską dawkę, bo 1x100 i nawet za bardzo nie miałam możliwości,żeby zejść z takiej dawki na jakąś mniejszą. Chyba zwiększę magnez, bo brałam tylko raz dziennie, a dopóki nie mam żadnych innych dolegliwości, które mogłyby niepokoić to po prostu uznam,że to naturalne bóle przy rozciąganiu macicy. Nie chcę się niepotrzebnie nakręcać. -
Odnośnie włóczek. Zakupiłam ostatnio włóczkę 100% bawełny, i 50% bambus 50%bawełna. Skusiłam się na akryl a później dowiedziałam się że nie nadaje się ta nić na kocyk. Masakrycznie sztuczny materiał i już się mechaci od samego leżenia w pudle. Próbuję zrobić kocyk w serduszka- na razie próbnik ale coś mi się nie podoba. Wzór mam z internetu. Pewnie pozostanę przy wzorze babuni
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/275898309003.jpg https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61273322993f.jpgLady Savage lubi tę wiadomość
-
majamia wrote:Ja na szydelku moim chlopakom zrobilam osmiotniczki. Na razie to wszystko co potrafie hahaha
ja potrafię zrobić tylko ze schematu, nie czaję opisow dlatego dla mnie maskotki to etap nie do przeskoczenia. kiedys chcialabym spotkac jakas dobra duszyczke, ktora wytlumaczy mi łopatologicznie jak do tego się zabrać. -
Ja też uwielbiam dziergać!
Potrafię tylko na drutach, ale całkiem dobrze, szydełko to czarna magia
A dla zainteresowanym polecam cudowną stronkę: garnstudio.pl
Mają wzory i tutoriale. W sklepach internetowych można już kupić ich włóczki, wtedy rozwiązuje się problem próbek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 czerwca 2017, 14:25
-
Edith wrote:Ja też uwielbiam dziergać!
Potrafię tylko na drutach, ale całkiem dobrze, szydełko to czarna magia
A dla zainteresowanym polecam cudowną stronkę: garnstudio.pl
Mają wzory i tutoriale. W sklepach internetowych można już kupić ich włóczki, wtedy rozwiązuje się problem próbek
Ja wlasnie zawse zamawiam wloczki Drops - sa super! -
Wachciowa wrote:ja potrafię zrobić tylko ze schematu, nie czaję opisow dlatego dla mnie maskotki to etap nie do przeskoczenia. kiedys chcialabym spotkac jakas dobra duszyczke, ktora wytlumaczy mi łopatologicznie jak do tego się zabrać.syn 03-2014
syn 03-2016kp do 13tc
syn 11-2017kp do 13tc
'Zanim się rozpędzisz, zrób pierwszy krok'.