Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnynataliamonika wrote:U mnie też bez zdjęć. Mała się wierciła i zasłaniała uszy przed głowicą. W parametrach nie mam niestety CRL tym razem, ale lekarz mówi za każdym razem, że duża dziewucha. Waga 186 g w 17t3d. Od dwóch wizyt mam nowy termin porodu, zamiast 8.12 jest 5.12. Jak na razie płeć bez zmian i raczej już tak pozostanie
Z terminem porodu to tak jak u mnie. Na prenatalnych przesunął mi się termin na 7grudnia i dzisiaj też wychodzilo na 7grudnia. Zobaczymy co będzie na połowkowych.
Dzisiaj to w ogóle była śmieszna wizyta. Bo lekarz mówi- teraz zmierzamy maluszka. Po czym mierzy mięśniaka. Ja się pytam, to ile on ma? A lekarz 55/46mm. A ja-nie mięśniak, dziecko;) Miesniak nie ważny;) było mega sympatycznie. I na szczęście zapłaciłam tylko za konsultacje. 170zl do przodu -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Zaczynałam z miską E/F zależy z którego sklepu cyckonosz. To było w 6 tyg chyba. Dostałam od siostry stanik o rozmiarze G i H. Dzisiaj przymierzalam w sklepie pod okiem braffiterki H i było akurat
ma sprowadzić I z innego sklepu do porównania. Obwód pod biustem nie zmienił się- różnica 1 cm. To prawie połowa ciąży, do rozwiązania przejdę przez cały alfabet.
Na początku ciąży pojawiło się mnóstwo żył, brodawki sciemnialy A później powiększyly się, suty jak wentyle od stara ogromne i stojące. Linea Negra też dość szybko się pojawiła, na badaniach prenatalnych już była.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 22:58
-
O tak, teraz porządnie zaczynają ciemnieć, choć raz są ciemniejsze raz jaśniejsze, ale zaczynają mi ciążyć, brodawki wydają się śmiesznie duże, wyłażą żyły no i o tyle o ile same piersi wrażliwe, ale sutki przy dotyku bolą
Córka pare dni temu klepie mnie po piżamie i trafiła na piersi, mówię nie klep bo boli, a ona z radością: Boli bo robi ci się mleko
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Wczoraj w pepco kupiłam pierwsze ubranka
stwierdziłam, że taka promocja nie może mnie ominąć. Ubranka po 4, 5, 6 zl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/317aaab030b7.jpg
Oczywiście, ja głupia, niedoświadczona kupiłam rozmiary 62 i 68. Później do mnie doszło, że na początek to za duże, ale te mniejsze wydawały mi się tak nierealnie małeno nic, będą na później.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 07:38
Lady Savage, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/61aaaef2d0e9.jpg
I te spodenki mnie urzekływyjdzie trochę śmiesznie, jak jednak okaże się, że będzie dziewuszka.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 07:43
Lady Savage, Wachciowa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Nesairah kochana 62 to wcale nie duży rozmiar ja dziewczyna mniejszych nie ubieralam dwie urodziły się mając 59cm więc 62 akurat ubranka. Kilka ciuszków można mieć 56 ale raczej kupować 62 i w razie maluszka prawdziwego dokupić małe rozmiary
Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2017, 07:47
-
nesairah wrote:Wczoraj w pepco kupiłam pierwsze ubranka
stwierdziłam, że taka promocja nie może mnie ominąć. Ubranka po 4, 5, 6 zl
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/317aaab030b7.jpg
Oczywiście, ja głupia, niedoświadczona kupiłam rozmiary 62 i 68. Później do mnie doszło, że na początek to za duże, ale te mniejsze wydawały mi się tak nierealnie małeno nic, będą na później.
-
nick nieaktualnyNesairah- spokojnie 62 będzie dobrem tych na 56, o ile dziecko będzie małe, założysz niewiele. A nawet jak nogawki będę lekko za długie, to nieszkodzi. Mam takie same spodenki z łatami na kolanach dla mojego synka. Mojej siostry synek urodził się 53cm, a już po niecałym miesiącu zakładała mu 62. Jeszcze zauważyłam, że rozmiary dziecięce też są nierowne. Czasami jedno 62bedzie mniejsze od drugiego. Zależy w jakim sklepie kupowane
-
Eli ty masz te córkę kruszynke ponad 2 latka i 80 rozmiar:) moje nosiły taki rozmiar koło roczku
a starsza to nawet jak 9 miesięcy ale ona taka wysoka po tatusiu teraz niecałe 4 latka a 116 małe się robią a z kolei 122 są wzrostowo dobre ale wszytsko za luzne
-
78beti wrote:A jak z jakością bawełny w pepco ? Niegdy nie kupowałam tam ubranek i zastanawiam sie czy w tej cenie to nie są jednorazówki ?
-
78beti wrote:A jak z jakością bawełny w pepco ? Niegdy nie kupowałam tam ubranek i zastanawiam sie czy w tej cenie to nie są jednorazówki ?
Nie jest powalająca, ale też nie ma tragedii. Są lepsze i gorsze. Mam jeszcze body z długim rękawem i widać różnicę w jakości. Mięciutkie, grubsze, z tą cenę myślę, że warto