Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja tydzien temu bylam 5kilo na minusie ale to przez wymioty. Teraz nie wiem ale pewnie powoli zacznie wzrastac bo jem w miare normalnie i raczej nie wymiotuje.
Co do przeziebienia to ja nie bylam u lekarza, leczylam sie domowymi sposobami czyli miod, imbir i cytryna. Z tym ze ja mialam w sumie tylko katar.
Synuś
-
Hejo, u mnie rusza 16 tydzień
Ja startowałam z wagą 50 kg, całe życie słyszałam od lekarzy "Proszę przytyć", tylko żaden jakoś już się nie potrudził, żeby powiedzieć, jak to zdrowo zrobić. Bo ja tyję tylko po słodkim, w dużych ilościach, a to że niezdrowo tak jest, każdy wie.
Zaciekawiło mnie, że jak poszukałam diety na przytycie, to bazowała na podobnych składnikach, jak dieta na schudnięcie - tylko w dużej ilości i często.
Teraz jestem 1 kg do przodu, mam ogromną fazę na warzywa, fasolki, soczewice i humusy... Do słodkiego mnie aż tak nie ciągnie, ale na początku ciąży przestraszyłam się, że mam cukrzycę i przeszłam na dietę niskoglikemiczną. A teraz uwielbiam ten czas, kiedy po odstawieniu dużej ilości cukrów (soli zresztą też) smak sublimuje się
Dlatego ogromnie cieszę się, że drugi trymestr wypada nam latem, kiedy wszystko jest takie pyszne -
lola1 wrote:kfc tez wizytuje raz w tygodniu itp. Boje się ze przy takim jedzeniu szybko dorobie sie cukrzycy, ale cos jeść musze, żeby nie chudnąć.
Lola, mój mąż kupuje gazetę Men's Health i tam zawsze przedstawiają jakiegoś domowego fastfooda w wersji "paliwo". Jak sobie pomyślę, że w KFC płacę głównie za panierkę smażoną w fryturze, to szczerze mówiąc odechciewa mi się. Wolę kupić najlepszej polędwicy (nawet takiej za 50 zł za kilo) na dwa hamburgery, usmażyć, włożyć w bułkę z dużą ilością warzyw, nawet boczkiem, keczupem i majonezem... nic tego nie pobije i tak taniej wychodzi.
W gazetach dla kobiet to pewnie same ziarenka i fasolki... to może nie zachęcać
-
Uuu dwa dni mnie nie była a tu tyle nowości. Rozpisalyscie się
przylecialam do męża oglądać domy dla naszej prawie 3Brytyjczycy wszędzie kładą te okropne wykladziny (nawet w łazience) i tak średnio wyobrażam sobie raczkujace po tym dziecko. Kto wie, kto wynajmowal dom Przed nami. Niby uprać się da ale to nie to samo co normalna podłoga. Oglądaliśmy też ładne mieszkanie z cudnym placem zabaw obok dla maluszków
Spadlo mi tu ciśnienie i to bardzo. Ja mam problem z nadcisnieniem w ciąży i moje teraźniejsze 118/72 to cud! Nie wiem czy to chłodny angielski klimat czy obecność męża
Ja jeszcze nie przytyłam. Głównie jestem na warzywach i owocach. Mam wstręt do słodyczy, chleba i miesa.
Co do cc to ja możliwe, że będę miała. 2 lata temu miałam wypadek (PolskiBus czoło wjechał w tira a ja siedziałam z przodu autobusu - wiecie to za ta wielką szybą). Miałam pogruchotany nos i obita głowę. Wylądowałam na stole operacyjnym. Lekarze kazali mi się nauczyć kichać buzia by nie robić ciśnienia w głowie. Wydaje mi się że podczas zwykłego porodu nie ucieklsbym od wzrost ciśnienia w czaszce. Zobaczymy, jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem o tym.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 14:20
-
Ewka094 wrote:Dziewczyny te co chorowaly niedawno, bylyscie u lekarza z tymi przeziebieniami?
Tak, i to w ciągu tych 4 tygodni chyba 6 razy. Po kilku dniach jak mi nie przechodziło to poszłam. Ważne żeby posłuchać oskrzeli i płuc czy się nie rozwija dalej - wtedy antybiotyk jest potrzebny wiec lepiej go podać szybko, wtedy się zdusi w zarodku.Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
Ewka094 wrote:Dziewczyny te co chorowaly niedawno, bylyscie u lekarza z tymi przeziebieniami?
-
Dobry Cioteczki !
Ja się witam po kilku dniach niebytu. Dzięki temu mam piękne białe firanki i błyszczące okna, chwalę się, a co!
A co u Was fajnego?
<czereśnie> częstujcie sięWachciowa, emikey, Lady Savage, Opolanka 85 lubią tę wiadomość
-
Poszłam zanieść zwolnienie do pracy i kilka godzin zleciało. Jak się wejdzie do mojego biurowca, to nie sposób wyjść! Wszyscy pytają 'co słychać', a ci co wiedzą o ciąży, to tylko mówią 'nic po tobie nie widać, w ogóle nie masz brzucha'. Jakbym nie wiedziała
Standardowe opowieści pt. "Jak ja byłam w ciąży..." też się trafiły. A najgorsze jest to, że bez uzgodnienia konkurs na zastępstwo za mnie ogłaszają, a ja się zastanawiałam, czy od sierpnia nie wrócić. Lekko się wkurzyłam;/ Ech, życie...
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualny
-
Anuśka...G wrote:Ewcia ja nie byłam, na katar brałam Acatar Hipertonic a na gardło tab prenalen, do tego herbatka miód cytryna i czosnek. Złapało mnie jakoś we wtorek, a w sobotę szliśmy na wesele i już byłam naprawdę w dobrym stanie
Ja w sumie czuje sie dobrze, katar mi przeszedl, kichanie tez, tylko to okropne skrobanie w gardleOliwierek- 22.12.2017r. -
Ja sie witam w 16 tygodniu
Lady Savage, magdzia26, Sunshine_111, Aztoria, Jooozefka lubią tę wiadomość
starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny mam.glupie pytanie
Wczoraj ugotowalam grochowke ale nie zabielalam. Zostawilam w kuchni- nie w lodowce. Zjadlam dzisiaj o 13:00 i chyba mi zaszkodzila bo mam mdlosci i bole zoladkaczy to moze byc cos powaznego??? Byla troche kwasbiejsza chyba kurcze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:05
-
Amus87 wrote:Dziewczyny mam.glupie pytanie
Wczoraj ugotowalam grochowke ale nie zabielalam. Zostawilam w kuchni- nie w lodowce. Zjadlam dzisiaj o 13:00 i chyba mi zaszkodzila bo mam mdlosci i bole zoladkaczy to moze byc cos powaznego??? Byla troche kwasbiejsza chyba kurcze
Piękności nasza, a nie sfermentowała Ci? -
nick nieaktualnyJuż po wizycie. Nie mam niestety zdjęć. Bo tylko podejrzelismy dzieciątko. Maluch ma prawie 12cm bez 0.2mm i syn w 100%. Widziałam jajeczka. Raczej już mu nie odpadną
Lekarz zażartował i mówi do mnie, to co - będzie mały Marcinek;) lekarz ma na imię Marcin. Zaśmiałam się i mówię- No tak, w sumie to dzięki panu udało mi się między innymi zajść w ciążę.
Ale nie..Marcin nam się nie podoba. Mam niestety przyglupiego szwagra i niezbyt fajnego sasiadaWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:14
Modrzewiowa, Lady Savage, Aztoria, Jooozefka, Wachciowa, Anuśka...G, aga1402 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Już po wizycie. Nie mam niestety zdjęć. Bo tylko podejrzelismy dzieciątko. Maluch ma prawie 12cm bez 0.2mm i syn w 100%. Widziałam jajeczka. Raczej już mu nie odpadną
Lekarz zażartował i mówi do mnie, to co - będzie mały Marcinek;) lekarz ma na imię Marcin. Zaśmiałam się i mówię- No tak, w sumie to dzięki panu udało mi się między innymi zajść w ciążę.
Ale nie..Marcin nam się nie podoba. Mam niestety przyglupiego szwagra i niezbyt fajnego sasiada))
Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość