WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • Aztoria Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tydzien temu bylam 5kilo na minusie ale to przez wymioty. Teraz nie wiem ale pewnie powoli zacznie wzrastac bo jem w miare normalnie i raczej nie wymiotuje.

Co do przeziebienia to ja nie bylam u lekarza, leczylam sie domowymi sposobami czyli miod, imbir i cytryna. Z tym ze ja mialam w sumie tylko katar.

Synuś :)
    oar8yx8d9kb4k9pj.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejo, u mnie rusza 16 tydzień :)

Ja startowałam z wagą 50 kg, całe życie słyszałam od lekarzy "Proszę przytyć", tylko żaden jakoś już się nie potrudził, żeby powiedzieć, jak to zdrowo zrobić. Bo ja tyję tylko po słodkim, w dużych ilościach, a to że niezdrowo tak jest, każdy wie.
    Zaciekawiło mnie, że jak poszukałam diety na przytycie, to bazowała na podobnych składnikach, jak dieta na schudnięcie - tylko w dużej ilości i często.

Teraz jestem 1 kg do przodu, mam ogromną fazę na warzywa, fasolki, soczewice i humusy... Do słodkiego mnie aż tak nie ciągnie, ale na początku ciąży przestraszyłam się, że mam cukrzycę i przeszłam na dietę niskoglikemiczną. A teraz uwielbiam ten czas, kiedy po odstawieniu dużej ilości cukrów (soli zresztą też) smak sublimuje się :)

Dlatego ogromnie cieszę się, że drugi trymestr wypada nam latem, kiedy wszystko jest takie pyszne :)

aZzmp1.png
  • Edith Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    kfc tez wizytuje raz w tygodniu itp. Boje się ze przy takim jedzeniu szybko dorobie sie cukrzycy, ale cos jeść musze, żeby nie chudnąć.

Lola, mój mąż kupuje gazetę Men's Health i tam zawsze przedstawiają jakiegoś domowego fastfooda w wersji "paliwo". Jak sobie pomyślę, że w KFC płacę głównie za panierkę smażoną w fryturze, to szczerze mówiąc odechciewa mi się. Wolę kupić najlepszej polędwicy (nawet takiej za 50 zł za kilo) na dwa hamburgery, usmażyć, włożyć w bułkę z dużą ilością warzyw, nawet boczkiem, keczupem i majonezem... nic tego nie pobije i tak taniej wychodzi.

W gazetach dla kobiet to pewnie same ziarenka i fasolki... to może nie zachęcać ;)

aZzmp1.png
  • emikey Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uuu dwa dni mnie nie była a tu tyle nowości. Rozpisalyscie się :)

przylecialam do męża oglądać domy dla naszej prawie 3 :) Brytyjczycy wszędzie kładą te okropne wykladziny (nawet w łazience) i tak średnio wyobrażam sobie raczkujace po tym dziecko. Kto wie, kto wynajmowal dom Przed nami. Niby uprać się da ale to nie to samo co normalna podłoga. Oglądaliśmy też ładne mieszkanie z cudnym placem zabaw obok dla maluszków :)

Spadlo mi tu ciśnienie i to bardzo. Ja mam problem z nadcisnieniem w ciąży i moje teraźniejsze 118/72 to cud! Nie wiem czy to chłodny angielski klimat czy obecność męża ;)

Ja jeszcze nie przytyłam. Głównie jestem na warzywach i owocach. Mam wstręt do słodyczy, chleba i miesa.

Co do cc to ja możliwe, że będę miała. 2 lata temu miałam wypadek (PolskiBus czoło wjechał w tira a ja siedziałam z przodu autobusu - wiecie to za ta wielką szybą). Miałam pogruchotany nos i obita głowę. Wylądowałam na stole operacyjnym. Lekarze kazali mi się nauczyć kichać buzia by nie robić ciśnienia w głowie. Wydaje mi się że podczas zwykłego porodu nie ucieklsbym od wzrost ciśnienia w czaszce. Zobaczymy, jeszcze nie rozmawiałam z lekarzem o tym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 14:20

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Dziewczyny te co chorowaly niedawno, bylyscie u lekarza z tymi przeziebieniami?

Tak, i to w ciągu tych 4 tygodni chyba 6 razy. Po kilku dniach jak mi nie przechodziło to poszłam. Ważne żeby posłuchać oskrzeli i płuc czy się nie rozwija dalej - wtedy antybiotyk jest potrzebny wiec lepiej go podać szybko, wtedy się zdusi w zarodku.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • k878 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    U mnie czosnek rano i wieczorem, do tego herbata z cytryna imbirem i miodem :)
    Chrzan, cebula, szałwia do płukania gardła. Maliny, czarna porzeczka.

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Dziewczyny te co chorowaly niedawno, bylyscie u lekarza z tymi przeziebieniami?
    Ewcia ja nie byłam, na katar brałam Acatar Hipertonic a na gardło tab prenalen, do tego herbatka miód cytryna i czosnek. Złapało mnie jakoś we wtorek, a w sobotę szliśmy na wesele i już byłam naprawdę w dobrym stanie :)

gann3e3klgptngn9.png
  • Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry Cioteczki !
    Ja się witam po kilku dniach niebytu. Dzięki temu mam piękne białe firanki i błyszczące okna, chwalę się, a co!

A co u Was fajnego?

<czereśnie> częstujcie się :)

Wachciowa, emikey, Lady Savage, Opolanka 85 lubią tę wiadomość

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poszłam zanieść zwolnienie do pracy i kilka godzin zleciało. Jak się wejdzie do mojego biurowca, to nie sposób wyjść! Wszyscy pytają 'co słychać', a ci co wiedzą o ciąży, to tylko mówią 'nic po tobie nie widać, w ogóle nie masz brzucha'. Jakbym nie wiedziała :P Standardowe opowieści pt. "Jak ja byłam w ciąży..." też się trafiły. A najgorsze jest to, że bez uzgodnienia konkurs na zastępstwo za mnie ogłaszają, a ja się zastanawiałam, czy od sierpnia nie wrócić. Lekko się wkurzyłam;/ Ech, życie...

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka pewnie uznali ze juz teraz nie wrocisz :) odpoczywaj jak masz okazje ;)

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anuśka...G wrote:
    Ewcia ja nie byłam, na katar brałam Acatar Hipertonic a na gardło tab prenalen, do tego herbatka miód cytryna i czosnek. Złapało mnie jakoś we wtorek, a w sobotę szliśmy na wesele i już byłam naprawdę w dobrym stanie :)

Ja w sumie czuje sie dobrze, katar mi przeszedl, kichanie tez, tylko to okropne skrobanie w gardle :/

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A robi wam się czasami smutno bez większego powodu?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Lady Savage Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    A robi wam się czasami smutno bez większego powodu?
    tak w pierwszej ciąży, teraz nie, ale częsciej się denerwuje.

ememensik lubi tę wiadomość

3 cykl :) Zuzanna Zofia, 20.08.2015, 3180, 56 cm
    relgcwa1lijp26p7.png
    mhsvanli8fgm8ue4.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo i to bardzo często, potrafie stac i sie nagle rozplakac i to bez zadnej przyczyny. Szczegolnie wtedy jest mi smutno jak sie martwie o dzidzie

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • Kala06 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja sie witam w 16 tygodniu :)

Lady Savage, magdzia26, Sunshine_111, Aztoria, Jooozefka lubią tę wiadomość

km5scwa15d6x29ua.png
    starania od 2013 PCOS, M: azoospermia
    GynCentrum 02.08 2x blastocysty, 8tc. ☹️09.01.17 2 w 3 dobie ☹️ Invimed Warszawa, 1.04. 2x 3 doba 12 dpt - 267,26 14dpt-529 17dpt-1391, mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam.glupie pytanie

Wczoraj ugotowalam grochowke ale nie zabielalam. Zostawilam w kuchni- nie w lodowce. Zjadlam dzisiaj o 13:00 i chyba mi zaszkodzila bo mam mdlosci i bole zoladka :( czy to moze byc cos powaznego??? Byla troche kwasbiejsza chyba kurcze :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:05

• Modrzewiowa Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Dziewczyny mam.glupie pytanie

Wczoraj ugotowalam grochowke ale nie zabielalam. Zostawilam w kuchni- nie w lodowce. Zjadlam dzisiaj o 13:00 i chyba mi zaszkodzila bo mam mdlosci i bole zoladka :( czy to moze byc cos powaznego??? Byla troche kwasbiejsza chyba kurcze :/

Piękności nasza, a nie sfermentowała Ci?

dev358pr___.png

Franciszek :*
    10.05.2017 r. serduszko naszego Serduszka :)

cbpregz2jivxh5d2.png

Me­dicus cu­rat, na­tura sa­nat
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie. Nie mam niestety zdjęć. Bo tylko podejrzelismy dzieciątko. Maluch ma prawie 12cm bez 0.2mm i syn w 100%. Widziałam jajeczka. Raczej już mu nie odpadną ;) Lekarz zażartował i mówi do mnie, to co - będzie mały Marcinek;) lekarz ma na imię Marcin. Zaśmiałam się i mówię- No tak, w sumie to dzięki panu udało mi się między innymi zajść w ciążę.

Ale nie..Marcin nam się nie podoba. Mam niestety przyglupiego szwagra i niezbyt fajnego sasiada

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 16:14

Modrzewiowa, Lady Savage, Aztoria, Jooozefka, Wachciowa, Anuśka...G, aga1402 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cos mi sie wydaje ze tak :/ bylam taka gloda ze sie na nia rzucilam wrecz a potem pomyslalam. Moze mi bardzo zaszkodzic?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Już po wizycie. Nie mam niestety zdjęć. Bo tylko podejrzelismy dzieciątko. Maluch ma prawie 12cm bez 0.2mm i syn w 100%. Widziałam jajeczka. Raczej już mu nie odpadną ;) Lekarz zażartował i mówi do mnie, to co - będzie mały Marcinek;) lekarz ma na imię Marcin. Zaśmiałam się i mówię- No tak, w sumie to dzięki panu udało mi się między innymi zajść w ciążę.

Ale nie..Marcin nam się nie podoba. Mam niestety przyglupiego szwagra i niezbyt fajnego sasiada
    Super wiesci gratki !!:)))

Szczesliwa_mamusia lubi tę wiadomość

‹‹ 622 623 624 625 626 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

4 Problemy z zajściem w ciążę, które możesz wykryć z pomocą aplikacji OvuFriend!

Kalendarz owulacji kojarzy Ci się tylko z wyznaczaniem dni płodnych i terminu owulacji? Jego możliwości są dużo większe! Aplikacja może być pomocna w wykrywaniu problemów związanych z płodnością na bardzo wczesnym etapie. O jakich problemach mowa? Co możesz wykryć z pomocą kalendarza? Kliknij i przeczytaj!   

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ