WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • emilydread Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f696ddc723e.jpg

U mnie 1.70 kg od początku ciąży, aktualnie 67. Mam wrażenie że brzucho wybiło jakieś dwa dni temu i rośnie zauważalnie :)

Jacqueline, lola1, kaka470, Opolanka 85, Amus87, Lady Savage, Sunshine_111, Edith, magdzia26, Jooozefka, Kamcia1988 lubią tę wiadomość

p19u9jcgcttxiugd.png
    23.05 Kaziu 15.00 cm <3
    *Aniołek 24.01 -10 tc*
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emilydread piękny brzusio :)

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lola1 wrote:
    To chyba na własną rękę zrobię glukozę na czczo za miesiąc
    Lola ale na czczo tez niewiele daje tzn czesciowo. Ja na czczo mam nawet dzisiaj 85 a po zlym posilku i 180 wywali. Musisz miec obciazenie.

Lola ona mnie irytuje czasami ale poki wyniki mam okej, nie czepia sie az tak ;) ja mam wielu specjalistow bo mam rozne choroby i musze taki zloty srodek obrac. Jakos to bedzie. ;)

Dzisiaj mamy 6 rocznice wiec kino i kolacyjka :))))

Ja sie boje cesarki po moich doswiadczenich z sepsa, szpital bez dziecka, depresja przez to itp... Mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej ...

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mi fast foody nie wchodzą. No chyba, że te domowe. Jak sama zrobię hamburgera albo pizze. Raz byłam zmuszona zjeść McDonald's i strasznie sie po nim czułam. wszystko zwróciłam. Ja ze względu na Hashimoto nie jadłam przed ciąża glutenu i laktozy. Teraz pozwalam sobie na gluten i nawet dobrze się po nim czuję. Wcześniej niestety bolał mnie brzuch. Ale laktozy unikam. Kupuje ser żółty bez laktozy- to jedyna rzecz poza jajkami, która mi wchodzi z nabiału. Mleka nie mogę żadnego. Czuję się po nim, jakby mnie ktoś otruł. Najbardziej ze wszystkiego smakują mi ziemniaki. Po ciąży już się z nimi pożegnam. Na słodkie mnie w ogóle nie ciągnie. Skuszę się czasem na kostkę czekolady i mi wystarczy, jakoś mi za słodko. Nawet przy gorzkiej. Wchodzi mi bardzo kwaśne. Jak nigdy mi tak wcześniej kwaśne nie smakowało. Ze słodyczy jedynie jem lody. Ale to sorbety i to najlepiej kwaśne;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nataliamonika wrote:
    Ja mam jeszcze dodatkowo niedoczynność tarczycy :/ W pierwszym trymestrze przybyło mi 1,5 kg, a w drugim już 2, ale w tym podobno tyje się najwięcej. Tempo spada w 3. trymestrze. Ciekawa jestem co będzie dalej :P Jeśli możesz sobie pozwolić na wszystko, zwłaszcza, że masz spory zapas, to nic tylko się cieszyć i jeść ile wlezie :) :)
    Ja pod koniec 2 i w 3 tylam kg na tydzien ;) alw to chyba puchlam

• Jacqueline Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emilydread - jaki okrąglutki fajny :)

Czekając w poradni patrzyłam na kobiety czekające na ktg i na prawdę tak różne kształty brzuszków miały, jedne sterczący do przodu bardzo, inne taką rozlaną piłkę i wcale bym nie powiedziała, że to termin porodu już, niektóre niemal o połowę różniły się wielkością przez kształt, a bobasy są podobne co nie ;)

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja chcę urodzić zdrowe dziecko. Nie upieram się ani na sn ani cc. Jak mój dr będzie się obawiał czy sobie poradzę sn to zrobimy cc ;) ale wiecie czego sie najbardziej boję. Że będę się męczyć kilkanaście godz a na końcu i tak zrobią cesarke
    Masz bardzo dobre podejscie. Nie waznie jak wyjdzie dzidzius byle by zdrowy :) tez tak uwazam. A irytuje mnie gdanie oszolomow co twierdza ze te co mialy cesarke nie wiedza co to porod co to bol Taaaa a bol po cesarce juz sie nie liczy...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:42

• Eli Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Ja chcę urodzić zdrowe dziecko. Nie upieram się ani na sn ani cc. Jak mój dr będzie się obawiał czy sobie poradzę sn to zrobimy cc ;) ale wiecie czego sie najbardziej boję. Że będę się męczyć kilkanaście godz a na końcu i tak zrobią cesarke
    Mi od razu powiedział, ze mam nie liczyc na sn, bo nie dam rady. Pierwsza corke rodzilam cc, ale byly wskazania: porod w 37 tc bo dziecko juz nie przybieralo, malowodzie itp

iv096iye2nwxgbh1.png
    zi139jcgosgurbhf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka 85 wrote:
    Ja mam obecnie 3 kg na plusie, oczywiście w biodra poszło. U mnie standard. Ale jem za troje :P PRzed ciążą w ogóle nie jadałam kolacji, białego pieczywa, a ciemnego pieczywa jadłam kromkę dziennie, a teraz to nawet dwa razy kolację jem, bo jeszcze wieczorami mnie muli. No i tak mi bagietki smakują z masłem i żółtym serem! Mniam mniam! I fast food raz w tygodniu też jest;/
    Ja bym zjadla bagietke z serem zoltym mmmm a nie moge ani tego ani tego buuuuu

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

• lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Lola ale na czczo tez niewiele daje tzn czesciowo. Ja na czczo mam nawet dzisiaj 85 a po zlym posilku i 180 wywali. Musisz miec obciazenie.

Lola ona mnie irytuje czasami ale poki wyniki mam okej, nie czepia sie az tak ;) ja mam wielu specjalistow bo mam rozne choroby i musze taki zloty srodek obrac. Jakos to bedzie. ;)

Ja sie boje cesarki po moich doswiadczenich z sepsa, szpital bez dziecka, depresja przez to itp... Mam nadzieje ze teraz bedzie inaczej ...

obciążenia jeszcze nie chcę robić, bo za często nie wolno zwłaszcza przy problemach z trzustką, a wiem że na czczo mi wyjdzie jak coś będzie nie tak. Przed ciąża miałam 110 na czczo, a zaraz na początku spadła na 80 ;) więc u mnie to powinno być widoczne :)

Zapowiada się milutki wieczorek :D zrobiłaś mi ochotę na kino :)

Nie strasz sepsa :( człowiek nawet nie wie co się może stać. znajoma miała operacje i była intubowana. Tak ją intubowali że jej tchawice przebili -.- miesiąc leczenia i trzy razy stany zagrażające życiu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:51

oar83e3ku4iy5lvz.png
  • malysmok84 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 1.5kg na plusie...od 2 lat jestem na tej diecie niskoglikemicznej i czulam sie na niej super, ale od 2 tygodni jestem non stop glodna i jem co 2h. Staram sie jakos sensownie, ale najchetniej wcignelabym 3 obiady dziennie :/ wczesniej nie jadlam pieczywa w ogole, terqz staram sie kupowac zytnie, bo kanapka z serem zoltym i pomidorem sni mi sie po nocach. Jem.ziemniaki i od czasu do czasu kfc bo mam taka potrzebe konkretnego żarcia...

Lilka <3
    f2w39jcge388wdve.png

Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Ja bym zjadla bagietke z serem zoltym mmmm a nie moge ani tego ani tego buuuuu
    Mogę się poświęcić i zjeść jedną za Ciebie hihi :)

Lecę do roboty zanieść zwolnienie. Znowu zaczęłam myśleć o tej piperzonej tachykardii dzidziulka :(

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • Anuśka...G Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:

Amus gratuluję rocznicy, my w poniedziałek 3 lipca będziemy mieć 7 :)

Co do kilogramów mi przybyło 1 kg...myślę że to przez te stresy, szpital itp. Teraz doszłam do normy i waga będzie szła do góry.

U nas dziś kiepska pogoda, strasznie ponuro i co chwila chlapie deszczyk...idę zaraz u synka robić porządki w szafie, bo nic się nie mieści...

A jeszcze pisałyście o bólach pleców...mnie niestety też męczą, wczoraj trochę poogarniałam w domciu i potem ledwo chodziłam, cały wieczór leżałam z nogami w górze

gann3e3klgptngn9.png
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny te co chorowaly niedawno, bylyscie u lekarza z tymi przeziebieniami?

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka koniecznie keczup na serek zolty :D

Anuska dziekuje :* :)) czyli tez niebawem swietujecie :D ja na slubie bylam jakos w 5 msc, kilka dni po slubie wywalilo mi tak brzuch ze nie zmiescilabym sie do sukni hehe :D

Opolanka przekopalam neta nic nie znalazlam w sumie na tema tachykardi w tak mlodej ciazy takze uznalam ze to bzdeta. Co innego pod koniec ciazy.
    Poza tym podobno prawdziwa tachykardia plodu jest od 200 :)

Lola a to kiedy mialas ostatnio test obciazenia ze piszesz ze za czesto nie wolno? Nie strasze sepsa, swoje przezylam juz i mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy.

Ewka ja bylam ale ja mialam gardlo ropne i goraczke. Z wodnistym katarem czy przeziebieniem bym nie poszla raczej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 11:20

lola1 lubi tę wiadomość

• nesairah Autorytet

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    u mnie jakieś +2kg, w sumie urósł mi brzuch i piersi, reszta bez zmian, ale ja jestem bardzo drobna, więc mi już brzuch wywaliło dawno :D bez ciążowych spodni się nie obejdzie.

Rozmyślaliśmy dziś rano z narzeczonym o wyprawce. Koniecznie chcemy łóżeczko dostawne (takie z funkcją opuszczania boku), a do tego ja chciałabym kosz mojżesza. Straaasznie mi się podoba, ale wiem, że bez niego też się obejdzie.

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus dzięki za informacje ;) wiec lecze sie dalej sposobami domowymi i prenalenem, mam nadzieje, że nie dlugo przejdzie :)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewka094 wrote:
    Amus dzięki za informacje ;) wiec lecze sie dalej sposobami domowymi i prenalenem, mam nadzieje, że nie dlugo przejdzie :)
    Kciukam by szybko minelo :)) jesli nie czujesz sie zle po czosnku to polecam u mnie duzo dalo

• Ewka094 Ekspertka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie czosnek rano i wieczorem, do tego herbata z cytryna imbirem i miodem :)

Oliwierek- 22.12.2017r.
  • lola1 Przyjaciółka

Wysłany: 30 czerwca 2017, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Amus87 wrote:
    Opolanka koniecznie keczup na serek zolty :D

Anuska dziekuje :* :)) czyli tez niebawem swietujecie :D ja na slubie bylam jakos w 5 msc, kilka dni po slubie wywalilo mi tak brzuch ze nie zmiescilabym sie do sukni hehe :D

Opolanka przekopalam neta nic nie znalazlam w sumie na tema tachykardi w tak mlodej ciazy takze uznalam ze to bzdeta. Co innego pod koniec ciazy.
    Poza tym podobno prawdziwa tachykardia plodu jest od 200 :)

Lola a to kiedy mialas ostatnio test obciazenia ze piszesz ze za czesto nie wolno? Nie strasze sepsa, swoje przezylam juz i mam nadzieje ze to sie wiecej nie powtorzy.

Ewka ja bylam ale ja mialam gardlo ropne i goraczke. Z wodnistym katarem czy przeziebieniem bym nie poszla raczej :)

Koncem marca miałam :) jeszcze o ciąży nie wiedziałam

oar83e3ku4iy5lvz.png
‹‹ 621 622 623 624 625 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza: niewidzialna choroba, która dotyka miliony Polek

Szacuje się, że w Polsce około 2 miliony kobiet cierpi na endometriozę. W artykule dowiesz się o najnowszych metodach diagnozowania i leczenia endometriozy, a także poznasz osobistą historię Małgorzaty, która walczyła z tą chorobą przez 5 lat, aby wreszcie zobaczyć światło w tunelu na swojej drodze do macierzyństwa.

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ