Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja mam 0,5 kg mniej oszalamiajace 48,4 a też nie wymiotowalam i apetyt maam duży.
Tylko ja wcześniej dużo cwiczylam i myślę, że po prostu schudłam z mięśni, mięsień jednak więcej waży niż tłuszcz. Ale brzuszek rośnie a krew w porządku więc się nie martwię
Mój dr stwierdził, że jak maluch będzie miał powyżej 3kg to nie pozwoli mi rodzic naturalnie.
Po clexane mam pełno siniakow ale nie są one bolesne, po prostu nieładnie wyglądają. A w brzuch to dajesz w fald skórny, jak usiadziesz, chwytasz faldke i ciach. Tam jest jednak najwięcej skóry i najłatwiej zrobić. Później jak bedzie już ciężko to bede walić w boczkiWiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 09:57
lola1 lubi tę wiadomość
-
MalaHD wrote:Ja mam 0,5 kg mniej oszalamiajace 48,4 a też nie wymiotowalam i apetyt maam duży.
Tylko ja wcześniej dużo cwiczylam i myślę, że po prostu schudłam z mięśni, mięsień jednak więcej waży niż tłuszcz. Ale brzuszek rośnie a krew w porządku więc się nie martwię
Mój dr stwierdził, że jak maluch będzie miał powyżej 3kg to nie pozwoli mi rodzic naturalnie.
Po clexane mam pełno siniakow ale nie są one bolesne, po prostu nieładnie wyglądają. A w brzuch to dajesz w fald skórny, jak usiadziesz, chwytasz faldke i ciach. Tam jest jednak najwięcej skóry i najłatwiej zrobić. Później jak bedzie już ciężko to bede walić w boczki
Maluszek juz bedzie za duży? Chciałabyś miec cc?
-
nick nieaktualnySzczesliwa_mamusia wrote:Ja puki co 2.6kg do przodu. Nie jest źle jak na ten tydzień ciąży, ale startowała z wysoka waga i to, że rośnie wcale mnie nie pociesza. Jeszcze nie dawno z tego zjeżdżałam. Staram się jeść zdrowo. Za dużo nie mogę jeść. Jakoś mój żołądek nie jest w stanie dużo przyjac. Ale za to muszę częściej jeść. Więc co 2.5, max 3godziny jem. Boję się, że po 20tyg zacznę nabierac szybciej. Niestety mam skłonność do tycia z powietrza
a tez musze czesto jesc co 2h. Malutko bo malutko ale bardzo czesto. Ginekolog i hepatologa mowili ze super ze taka waga itp a daiebtologa powiedziala ze ma byc MINIMUM 1 kg + na msc
i wez tu badz madry
-
nick nieaktualnyEwka094 wrote:U mnie od poczatku 5 kg na plusie i poki co waga stoi w miejscu, brzucha tez jeszcze nie widac.
Ja na szczescie ponawiac nie musze :p
Ale test jest obowiazkowy dla kazdej ciezarnej. Ja cukru w moczu nigdy nie mialam a cukrzyce ciazowa w obu ciazach mam. Cukier e moczu pojawia sie jak we krwi jest 180-200Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:01
-
U mnie 4-4,5 kg na plusie, a wczoraj rano wyglądałam tak:
Udzie chyba w brzuch i piersi no bo w co innego, spodnie normalnie bym wciągnęła przed ciążowe na nogi, jednak zapiąć nie ma szans więc chodzę w legginsach, ciążowych spodniach jak na zdj lub takich co mi z tyłka spadały i zalegały w szafie
Sądzę, że jeśli u mnie dzieć będzie powyżej 3,5kg też mi nie pozwolą sn ze względu na cc z braku postępu porodu z córką i to ile ważyła właśnie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:03
Amus87, Opolanka 85, kaka470, Lady Savage, Edith, magdzia26 lubią tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
lola1 wrote:Ja w normalnych warunkach tez nie mogę sobie pozwolić na wiele rzeczy. Bo łatwo tyje.
teraz jakos tak sama nie wiem
w sumie to nawet cieszy bo jak człowiek jeść za wiele w zyciu nie moze to taka ciąża to sama przyjemność
a wagę mamy teraz praktycznie identyczna tylko wzrost mam 168.
Ja mam jeszcze dodatkowo niedoczynność tarczycyW pierwszym trymestrze przybyło mi 1,5 kg, a w drugim już 2, ale w tym podobno tyje się najwięcej. Tempo spada w 3. trymestrze. Ciekawa jestem co będzie dalej
Jeśli możesz sobie pozwolić na wszystko, zwłaszcza, że masz spory zapas, to nic tylko się cieszyć i jeść ile wlezie
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Jacqueline wrote:U mnie 4-4,5 kg na plusie, a wczoraj rano wyglądałam tak:
Udzie chyba w brzuch i piersi no bo w co innego, spodnie normalnie bym wciągnęła przed ciążowe na nogi, jednak zapiąć nie ma szans więc chodzę w legginsach, ciążowych spodniach jak na zdj lub takich co mi z tyłka spadały i zalegały w szafie
Sądzę, że jeśli u mnie dzieć będzie powyżej 3,5kg też mi nie pozwolą sn ze względu na cc z braku postępu porodu z córką i to ile ważyła właśnie.A ginekolog powiedziała, że w związku z tym, że jestem wysoka i mam dość szerokie biodra, to nawet dopiero w 20 tygodniu może się pojawić brzuch
Ale w pierwszej ciąży tak szybko brzuszka nie miałaś, prawda?
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Amus87 wrote:Test obciazenia??
Ja na szczescie ponawiac nie musze :p
Ale test jest obowiazkowy dla kazdej ciezarnej. Ja cukru w moczu nigdy nie mialam a cukrzyce ciazowa w obu ciazach mam. Cukier e moczu pojawia sie jak we krwi jest 180-200 -
A i odnośnie odczuwania dziecka, że już czuć twardziejsze miejsce z jakiejś strony to może tam być dziecko - myślałam, że u mnie to tylko jelita, bo czasem przy pępku takie coś i może to faktycznie jelita, ale dziś czułam takie coś z lewej strony poniżej pępka, więc ciach detektor i faktycznie, w tym miejscu najlepiej było słychać tętno dziecka, taką ciuchcię12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
-
nataliamonika wrote:Ja mam jeszcze dodatkowo niedoczynność tarczycy
W pierwszym trymestrze przybyło mi 1,5 kg, a w drugim już 2, ale w tym podobno tyje się najwięcej. Tempo spada w 3. trymestrze. Ciekawa jestem co będzie dalej
Jeśli możesz sobie pozwolić na wszystko, zwłaszcza, że masz spory zapas, to nic tylko się cieszyć i jeść ile wlezie
-
lola1 wrote:Maluszek juz bedzie za duży? Chciałabyś miec cc?
Ja chcę urodzić zdrowe dziecko. Nie upieram się ani na sn ani cc. Jak mój dr będzie się obawiał czy sobie poradzę sn to zrobimy ccale wiecie czego sie najbardziej boję. Że będę się męczyć kilkanaście godz a na końcu i tak zrobią cesarke
-
Opolanka - z córką też miałam wielki brzuch, ale to później, taki to miałam może w 18tc skończonym a tu dopiero 15 tak jak lekarze liczą. Bo rozeszły mi sie mięśnie, przed ciążą obecną sprawdzałam jak wygląda rozejście mięśni, że przy napięciu robi się rowek poniżej pępka no i tak miałam plus mała przepuklina nad pępkiem, no i taki mamy efekt
Bioder nie mam jakichś nie wiadomo jakich, spodnie 36-38 przy wzroście 172cm i wadze 58kg nosiłam
-
Jacqueline wrote:U mnie 4-4,5 kg na plusie, a wczoraj rano wyglądałam tak:
Sądzę, że jeśli u mnie dzieć będzie powyżej 3,5kg też mi nie pozwolą sn ze względu na cc z braku postępu porodu z córką i to ile ważyła właśnie.
Jakoś nie widać tych kilogramówJa jeszcze dopinam spodnie, ale dostałam w prezencie bardzo fajny zestaw elastycznych pasów BellyBelt i pewnie niedługo po nie sięgne
W Polsce są niestety niedostępne, widziałam tylko jakieś podobne, ale te można zamówić na Ebay. Fajna sprawa, bo nie trzeba spodni ciążowych kupować
http://www.bellybelt.com.au/how-it-works/4566011438Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 czerwca 2017, 10:17
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Ja mam obecnie 3 kg na plusie, oczywiście w biodra poszło. U mnie standard. Ale jem za troje
PRzed ciążą w ogóle nie jadałam kolacji, białego pieczywa, a ciemnego pieczywa jadłam kromkę dziennie, a teraz to nawet dwa razy kolację jem, bo jeszcze wieczorami mnie muli. No i tak mi bagietki smakują z masłem i żółtym serem! Mniam mniam! I fast food raz w tygodniu też jest;/
lola1 lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
MalaHD wrote:Ja chcę urodzić zdrowe dziecko. Nie upieram się ani na sn ani cc. Jak mój dr będzie się obawiał czy sobie poradzę sn to zrobimy cc
ale wiecie czego sie najbardziej boję. Że będę się męczyć kilkanaście godz a na końcu i tak zrobią cesarke
u mnie w rodzinie kiepsko jest z porodami albo cesarki albo kleszczowe... Wolałabym sn przez wzgląd, że muszę dojść szybko do formy po porodzie. Tylko, że jak mam męczyć się ja to jeszcze nic ale jak maluszkowi coś się stanie... (nawet nie chce myśleć) w takim wypadku też cc
-
Opolanka 85 wrote:Ja mam obecnie 3 kg na plusie, oczywiście w biodra poszło. U mnie standard. Ale jem za troje
PRzed ciążą w ogóle nie jadałam kolacji, białego pieczywa, a ciemnego pieczywa jadłam kromkę dziennie, a teraz to nawet dwa razy kolację jem, bo jeszcze wieczorami mnie muli. No i tak mi bagietki smakują z masłem i żółtym serem! Mniam mniam! I fast food raz w tygodniu też jest;/
uroki ciążyJa kocham mieszać słodkie, słone, kwaśne ahh...
Opolanka 85 lubi tę wiadomość
-
Białego pieczywa to i wcześniej sobie nie żałowałam, fast foodów to nie zjem dużo bo całe szczęście nie mam blisko a specjalnie jechać mi sie nie chce, wcześniej raz na tydzień był kebab hahaha, ale od 10tc jak raz na dwa tyg zjadłam coś typu fast food to max. Kolacje przed ciążą też późno jadłam, no nie mogłam iść głodna spać i już. Nie zjadam raczej więcej niż przed ciążą
Opolanka 85 lubi tę wiadomość