Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Jooozefka wrote:A u mnie dziewczyny z miesiączki jest 25.11 a z usg 3.12...różnica spora...wynika z późniejszej owulacji...kiedy ona była nie wiem...ale wiem kiedy było serduchowanie...8.03....prezent na dzień kobiet ;P
U nas też Dzidziuś został poczęty w Dzień Kobiet. Huczne Świętowanie było podwójne- mój Mąż ma urodziny 8.03 -
Wczoraj pokłóciłam się z mężem o wózek. On wybrał najtańszy i to jeszcze czarny. Ja mu mówię, że nie chce tak bardzo ubogiego i wygladajacego wozka, ani czarnego koloru. On mi na,to że za kolor 200£ więcej płacić nie będzie. Ja myślę, że pewne rzeczy są ważne, np odwracana raczka, duży koszyk, czy to jak wygląda daszek. Szczerze powiem, że kolor też był chciała jakiś inny od czarnego czy burego. Czy wy zgodzilybyscie się na jakikolwiek, pierwszy lepszy wózek?
-
nick nieaktualnyemikey wrote:Wczoraj pokłóciłam się z mężem o wózek. On wybrał najtańszy i to jeszcze czarny. Ja mu mówię, że nie chce tak bardzo ubogiego i wygladajacego wozka, ani czarnego koloru. On mi na,to że za kolor 200£ więcej płacić nie będzie. Ja myślę, że pewne rzeczy są ważne, np odwracana raczka, duży koszyk, czy to jak wygląda daszek. Szczerze powiem, że kolor też był chciała jakiś inny od czarnego czy burego. Czy wy zgodzilybyscie się na jakikolwiek, pierwszy lepszy wózek?
teraz kupuje uzywany za 400 zl. Kase mamy ( nie jakos fuzo) przyzwoicie ale jak pisalam dla mnoe to bzdety
-
nick nieaktualnyNo nie. Wytłumacz mężowi, że wózek jest ważny. Rama wozka, kółka, rączka, żeby można było dopasować gora/dol, przód/tyl. Hamulec. Żeby też lekko się prowadził. Gondola jaka głębokość, szerokość. Wszystko Wam musi się podobać i być odpowiednie dla dzidziusia. My też nie mamy jakoś dużo kasy, ale staramy się wypracować jakis kompromis. Mi akurat nie jest wszystko jedno
Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 lipca 2017, 12:39
emikey lubi tę wiadomość
-
emikey wrote:Wczoraj pokłóciłam się z mężem o wózek. On wybrał najtańszy i to jeszcze czarny. Ja mu mówię, że nie chce tak bardzo ubogiego i wygladajacego wozka, ani czarnego koloru. On mi na,to że za kolor 200£ więcej płacić nie będzie. Ja myślę, że pewne rzeczy są ważne, np odwracana raczka, duży koszyk, czy to jak wygląda daszek. Szczerze powiem, że kolor też był chciała jakiś inny od czarnego czy burego. Czy wy zgodzilybyscie się na jakikolwiek, pierwszy lepszy wózek?
U nas to ja wózek wybieram, mój powiedział, że jemu to obojetne jaki wózek bedzie, a ja jednak zwracam uwagę na kolor, wygląd wózka, budke, funkcjonalnośćtakże rozumiem Cie Emikey
emikey lubi tę wiadomość
Oliwierek- 22.12.2017r. -
Mój mąż cale szczescie zwraca tez duza uwage na wyglad. Musi byc ladny, i funckjonalny. O dziwo moim faworytem jest narazie caly czanrny, o ten :
https://www.bobowozki.com.pl/z-fotelikiem-maxicosi/p/anex-cross-3w1-wozek-gleboko-spacerowy-z-torba-fotelik-maxi-cosi-pebble-plus-6950.php
Ale.zobaczymy bo jasne kremowe i szare , czy grafitowe tez mi sie podobaja. Nie moge znaleźć jedynie nigdzie wymiarow gondoli w tym wozku. Gdzies wyczytalam ze mala a wydaje sie bardzo duza.emikey lubi tę wiadomość
-
Nigdy na najtańszy się nie zgodzę! Oczywiście cena nie świadczy o jakości i funkcjonalności ale często idzie w parze. A kto będzie się z tym wózkiem szarpał? Ja mężowi powiedziałam ze on sobie pójdzie do pracy a ja zostanę z tym problemem, wiec mi nie będzie decydował. Poza tym, on może ma sile podnieść ale ja nie, wiec mierzymy moja miara.
emikey lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
emikey wrote:Wczoraj pokłóciłam się z mężem o wózek. On wybrał najtańszy i to jeszcze czarny. Ja mu mówię, że nie chce tak bardzo ubogiego i wygladajacego wozka, ani czarnego koloru. On mi na,to że za kolor 200£ więcej płacić nie będzie. Ja myślę, że pewne rzeczy są ważne, np odwracana raczka, duży koszyk, czy to jak wygląda daszek. Szczerze powiem, że kolor też był chciała jakiś inny od czarnego czy burego. Czy wy zgodzilybyscie się na jakikolwiek, pierwszy lepszy wózek?
ja chciałam bardzo zielony wózek, ale gdy trafiła mi się okazja x-lander 3w1 czerwono-czarny za 300 zł to się nie zastanawiałam nad kolorem, tylko wzięłam. Każda inaczej patrzy na pewne sprawy, wg mnie to wózek ma spełniać 2 funkcje: być bezpiecznym dla dziecka, 2. być odpowiednie dla dziecka i posiadać funkcje odpowiednie do każdego etapu dziecka. -
Ja mam na cale szczescie takiego meza ktory pewnie za kolor by nie doplacil ( ja tez nie) ale za dodatkowy amortyzator czy wieksza gondole i owszem. Jestesmy za biedni zeby kupowac gówna, ale tez jestesmy na dorobku i obojetne nam czy wozek bedzie kremowy czy granatowy czy szary.
Amus87 lubi tę wiadomość
-
Mi sie podoba ten:
https://m.facebook.com/krasnalsklepkomis.bytom/photos/a.692704104130503.1073741827.692688504132063/1059833067417603
Tylko koła będą zmienione na jednakowe z przodu i z tyłu. Jeszcze podjade do sklepu zobaczyć go na żywoOliwierek- 22.12.2017r. -
Ja uważam, że wózek jest ważny. Ma być wygodny dla dziecka i dla mnie. Udogodnienia kosztują, wiadomo. Nie wiem czy kolor kosztuje tak jak mówi mój mąż. Możliwe. Z tych co mi pokazywał, tych najtańszych były tylko czarne, szare, czerwone, granatowe. Jednakże kupujemy wózek nie na rok i nie dla jednego dziecka. Jako, że jesteśmy po 30 chcemy mieć 2 dziecko najpóźniej w 2019.
-
Ewka094 wrote:Mi sie podoba ten:
https://m.facebook.com/krasnalsklepkomis.bytom/photos/a.692704104130503.1073741827.692688504132063/1059833067417603
Tylko koła będą zmienione na jednakowe z przodu i z tyłu. Jeszcze podjade do sklepu zobaczyć go na żywomi podoba się ten
http://supermaluszek.pl/Magnetico_3w1Angie 31 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jacqueline wrote:Lady_Savage - ty jak sama pisałaś, wiesz kiedy była owulacja i mimo, że dzieciaczek dużo nadrobił z tego co pisałaś, ale może po prostu będzie większy lub długi co akurat na danym etapie wychodzi z usg, ale licząc jako taki wiek tego organizmu, powinno się brać pod uwagę skorygowany cykl względem opóźnionej owulacji. Gdyby u takiej osoby gdzie owulacja była opóźniona nawet dwa tygodnie prawie, zrobić cesarkę tym sposobem jak liczy lekarz(ordynator) u Jooozefki, niemal gwarantowane jest wcześniactwo. Bo mimo wielkości dziecka, organizm może być niedojrzały.
ja wg mojej gin biorę pod uwagę termin 12.12 z usg. Z tego co z nią gadamy to i tak od 26 listopada będę leżeć w szpitalu, w razie godziny w.
-
Witam się w 16 tyg
Wózek- może popatrzcie za używanym, na olx są w mega fajnych cenach i stanie
Jutro nareszcie wizyta, doczekałam się, może dowiem się kto u mnie zamieszkał
I zaczęłam etap zjadłabym coś Ale nie wiem comięso - Nie, makarony - nie, warzywa - nie.
Co jecie dobrego na obiady ?Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, magdzia26, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
27.04 - 0.22 cm
04.05 - 0.88 cm
16.05 - 2.01 cm
01.06 - 4.48 cm
14.06 - 7.02 cm
27.07 - 269 g
07.08 - 381 g
31.08 - 604 g
28.09 - 1267 g
16.10 - 1664 -
Ewka094 wrote:Też bardzo ładny i jaki ma fajny i zgrabny fotelik
Szkoda ze bez cwierci atestu na fotelik samochodowy. Tzw. antymandat. Strach pomyslec co sie z nim stanie przy wypadku.Wachciowa lubi tę wiadomość