Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyNo to ja jestem dziwna, bo im więcej jem, tym mniej przybieram
takie to już mam głupi organizm. Jak tylko mu ograniczę jedzenie, to od razu spowalnia mi się przemiana i zbiera woda. U mnie jak z piecem-jak nie będę dorzucac, to nie będzie spalać. Oczywiście nie mówię o obzeraniu się i żarcie śmieci. Tylko o normalnym,zdrowym, zbilansowanym posiłku. W zeszłym tygodniu mało jadła. Żołądek nie przyjmował i od razu 1.5kg do przodu. W Wekend się nabzdrygolilam i spadło. Także trzeba jeść i jeść
-
Hej dziewczyny. Trochę się martwię, tydzień temu lekarka kazała mi odstawić luteinę (brałam 2x50 luteiny i 2 x duphaston) i brać teraz 3 x duphaston dziennie. I od tego momentu mam lekkie kłucie w podbrzuszu, a dokładnie tak pośrodku włosów łonowych. To są bardzo delikatne, pojedyncze, ale odczuwalne kłucia jakby szpilką. Po bokach też mnie boli, ale tym się nie przejmuję, bo to raczej macica się rozciąga i wcześniej też tak miałam. Ale te po środku mnie martwią. Myślicie, że powinnam iść szybko do gina? Bo wizyta dopiero za 2 tygodnie. Chyba zaczyna mi w końcu rosnąć brzuch, od dołu zrobiło się śmieszne wybrzuszenie i , o dziwo, tam znajduję od kilku dni dzidzię detektorem! Dalej jest bardzo nisko, nad linią włosów i właśnie poniżej lekko mnie kłuje;/
Nola lubi tę wiadomość
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
nick nieaktualnyWeź nospe. Pomoże. Z dzidzia na pewno jest wszystko dobrze. Mnie jak zaczęło kłuć, to też chciałam od razu do gina lecieć. Napisałam do niego SMS-a, i właśnie on odpisał, żeby brać nospe. Teraz ja biorę 3xdziennie. Dzidziuś rośnie, to i macica się rozciąga
Nola lubi tę wiadomość
-
Szczesliwa_mamusia wrote:Weź nospe. Pomoże. Z dzidzia na pewno jest wszystko dobrze. Mnie jak zaczęło kłuć, to też chciałam od razu do gina lecieć. Napisałam do niego SMS-a, i właśnie on odpisał, żeby brać nospe. Teraz ja biorę 3xdziennie. Dzidziuś rośnie, to i macica się rozciąga
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMagnez też spokojnie możesz łykać. Nospa Ci nie zaszkodzi. Mój lekarz powiedział, żeby jej się nie bać. Dziecku nic nie zrobi. Nawet w karcie ciąży w punkcie zalecenia-mam 3xdziennie nospe. Jakbyś poszła do szpitala,.to też by dali Ci nospe
Możesz brać tylko jak boli. Ja generalnie jak mnie nie boli, to nie łykam tak profilaktycznie, ale częściej zdarza mi się ja brać niż nie brać. Czasem to nawet 4wzielam. Z dzidziusiem wszystko dobrzeWiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:27
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Biorę sporo magnezu, Luteiny też i też mi sie kłucia zdarzają nisko czasem, widocznie tak ma być i już
Amus - ja jem raczej regularnie, no może nie calkiem, ale jak jestem głodna to coś musze przekąsić, czymś się zapchać bo inaczej mi niedobrze, żołądek boli. Jem raczej mniejsze porcje, ale częściej niż wcześniejNola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja tez po odstawieniu progesteronu miałam bóle brzucha. Biorę magnez - aż tak mnie nie bolało, żebym nie mogła wytrzymać, dlatego z no-spą się wstrzymałam. A magnez też biorę jakoś nieregularnie, tylko jak zacznie pobolewać.
Ale sny to mam dziwne ostatnio. Dziś w nocy uciekałam przed tsunami i na dachu jakiegoś domu (jakby we Włoszech) urodziłam bliźniaki. Wczoraj śniło mi się, że leżymy w łóżku i pokazuję mężowi jak się dziecko rusza w brzuchu (i było widać!). Nie wiem, czy przez sen czuję ruchy i stąd takie głupoty... Śmieszne.
Na jawie to tylko raz poczułam ruchy, i to jestem przekonana, że tym razem nie jelita. A tak cisza.Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, pocieszyłyście mnie. To nie pędzę na złamanie karku do lekarza. A powiedzcie, czy stosujecie w ciąży jakieś probiotyki aby zapobiec infekcjom intymnym, coś w stylu provag, lacibios femina? Bo zastanawiam się, czy asekuracyjnie nie brać. Robiłyście posiew z pochwy, szyjki? Bo mi ginka nie proponowała, a może warto zrobić?31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Wczoraj polatałam po sklepach, trochę się obkupiłam, bo chociaż typowego ciążowego brzucha brak, to biodra wielkie mi się zrobiły i oponka też jest, więc tragicznie wyglądam w obcisłych ciuchach. Są niezłe przeceny, spodni kupiłam 3 pary w c&a, nie ciążowych, ale letnich na gumce i teraz mam w czym chodzić
Do tego getry, tuniki i kilka t-shirtów i od razu człowiek lepiej się czuje! Marzy mi się jeszcze długa sukienka, ale nic nie znalazłam
w samym reserved, to chyba z godzinę mierzyłam ubranka, a po powrocie do domu - padłam. Warto teraz pochodzić, bo wybór jeszcze duży, a przeceny w każdym sklepie.
Nola lubi tę wiadomość
-
Mamabyc3 wrote:Ja też miałam posiew z pochwy razem z cytologia teraz to taki standard:)31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(