X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W ciąży - ogólne Grudzień 2017
Odpowiedz

Grudzień 2017

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ja jestem dziwna, bo im więcej jem, tym mniej przybieram :) takie to już mam głupi organizm. Jak tylko mu ograniczę jedzenie, to od razu spowalnia mi się przemiana i zbiera woda. U mnie jak z piecem-jak nie będę dorzucac, to nie będzie spalać. Oczywiście nie mówię o obzeraniu się i żarcie śmieci. Tylko o normalnym,zdrowym, zbilansowanym posiłku. W zeszłym tygodniu mało jadła. Żołądek nie przyjmował i od razu 1.5kg do przodu. W Wekend się nabzdrygolilam i spadło. Także trzeba jeść i jeść :)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Trochę się martwię, tydzień temu lekarka kazała mi odstawić luteinę (brałam 2x50 luteiny i 2 x duphaston) i brać teraz 3 x duphaston dziennie. I od tego momentu mam lekkie kłucie w podbrzuszu, a dokładnie tak pośrodku włosów łonowych. To są bardzo delikatne, pojedyncze, ale odczuwalne kłucia jakby szpilką. Po bokach też mnie boli, ale tym się nie przejmuję, bo to raczej macica się rozciąga i wcześniej też tak miałam. Ale te po środku mnie martwią. Myślicie, że powinnam iść szybko do gina? Bo wizyta dopiero za 2 tygodnie. Chyba zaczyna mi w końcu rosnąć brzuch, od dołu zrobiło się śmieszne wybrzuszenie i , o dziwo, tam znajduję od kilku dni dzidzię detektorem! Dalej jest bardzo nisko, nad linią włosów i właśnie poniżej lekko mnie kłuje;/

Nola lubi tę wiadomość

31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
    iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Weź nospe. Pomoże. Z dzidzia na pewno jest wszystko dobrze. Mnie jak zaczęło kłuć, to też chciałam od razu do gina lecieć. Napisałam do niego SMS-a, i właśnie on odpisał, żeby brać nospe. Teraz ja biorę 3xdziennie. Dzidziuś rośnie, to i macica się rozciąga

Nola lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szczesliwa_mamusia wrote:
    Weź nospe. Pomoże. Z dzidzia na pewno jest wszystko dobrze. Mnie jak zaczęło kłuć, to też chciałam od razu do gina lecieć. Napisałam do niego SMS-a, i właśnie on odpisał, żeby brać nospe. Teraz ja biorę 3xdziennie. Dzidziuś rośnie, to i macica się rozciąga
    To myślisz, żeby nospę brać przez jakiś czas też 2-3 razy dziennie, czy tylko jak kłuje? Jeszcze sobie od wczoraj jeden magnez max łykam. Myślę, że nie zaszkodzi.

Nola lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnez też spokojnie możesz łykać. Nospa Ci nie zaszkodzi. Mój lekarz powiedział, żeby jej się nie bać. Dziecku nic nie zrobi. Nawet w karcie ciąży w punkcie zalecenia-mam 3xdziennie nospe. Jakbyś poszła do szpitala,.to też by dali Ci nospe
    Możesz brać tylko jak boli. Ja generalnie jak mnie nie boli, to nie łykam tak profilaktycznie, ale częściej zdarza mi się ja brać niż nie brać. Czasem to nawet 4wzielam. Z dzidziusiem wszystko dobrze

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lipca 2017, 09:27

Nola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    opolanka myślę ze skoro nie ma krwawień to jest okej mnie tam nic nie kłuje i tez to dziwne bo powinna się chyba macica rozciągać ?

Nola lubi tę wiadomość

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Zołzimagic Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opalanka ja tak samo mam bóle po bokach i po środku. No spa i magnez :)

Opolanka 85, Nola lubią tę wiadomość

• [m]alina Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nesairah wrote:
    Ami praktycznie codziennie leci krew z nosa. Nie jakoś bardzo dużo, ale na chusteczce widać.

Mnie też częściej pękają naczynka i widzę krew na chusteczce. Uroki ciąży :-)

11.12.2017 syn Adaś
  • Jacqueline Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biorę sporo magnezu, Luteiny też i też mi sie kłucia zdarzają nisko czasem, widocznie tak ma być i już ;)

Amus - ja jem raczej regularnie, no może nie calkiem, ale jak jestem głodna to coś musze przekąsić, czymś się zapchać bo inaczej mi niedobrze, żołądek boli. Jem raczej mniejsze porcje, ale częściej niż wcześniej ;)

Nola lubi tę wiadomość

12.12.2017 - jestem :D Izabela, 55cm i 4450g :)
    Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g :)
    Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
    Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
    Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
    Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
  • emikey Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam czasem kłucia mimo brania nospy. Ja od wczoraj mam jakiś zły czas. Przybita chodzę, tylko bym płakała i leżała w łóżku.

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • nesairah Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opolanka tez miałam takie kłucia po ostawieniu luteiny, może przez 2 dni, teraz już nic mi nie dolega, czasem po bokach boli i ciągnie, ale to normalne.

Nola lubi tę wiadomość

preg.png

2017 - 👦, 2021 - 👶

2016 - [*] 6tc 👼
    2019 - [*] 6tc 👼
    2022 - cb💔
  • k878 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez po odstawieniu progesteronu miałam bóle brzucha. Biorę magnez - aż tak mnie nie bolało, żebym nie mogła wytrzymać, dlatego z no-spą się wstrzymałam. A magnez też biorę jakoś nieregularnie, tylko jak zacznie pobolewać.

Ale sny to mam dziwne ostatnio. Dziś w nocy uciekałam przed tsunami i na dachu jakiegoś domu (jakby we Włoszech) urodziłam bliźniaki. Wczoraj śniło mi się, że leżymy w łóżku i pokazuję mężowi jak się dziecko rusza w brzuchu (i było widać!). Nie wiem, czy przez sen czuję ruchy i stąd takie głupoty... Śmieszne.
    Na jawie to tylko raz poczułam ruchy, i to jestem przekonana, że tym razem nie jelita. A tak cisza.

Nola lubi tę wiadomość

Córeczka 12.2017 <3
    Córeczka 08.2019 <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W ciąży to głupoty się śnią. Mi się ostatnio śniło, że urodziłam i tak mi mleko z cycków leciało, że trzeba było garnek podstawiac, żeby to zlapac
    Bo leciało, jakby kto kranie odkręcił ;)

• emikey Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi się śniło dwa dni temu, że zabrałam Królową Brytyjska na przejażdżkę samochodem prezydenta USA

Szczesliwa_mamusia, k878 lubią tę wiadomość

EnhBp1.png
    Zdbo.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pocieszyłyście mnie. To nie pędzę na złamanie karku do lekarza. A powiedzcie, czy stosujecie w ciąży jakieś probiotyki aby zapobiec infekcjom intymnym, coś w stylu provag, lacibios femina? Bo zastanawiam się, czy asekuracyjnie nie brać. Robiłyście posiew z pochwy, szyjki? Bo mi ginka nie proponowała, a może warto zrobić?

iv09cwa10kyx03d3.png
  • Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj polatałam po sklepach, trochę się obkupiłam, bo chociaż typowego ciążowego brzucha brak, to biodra wielkie mi się zrobiły i oponka też jest, więc tragicznie wyglądam w obcisłych ciuchach. Są niezłe przeceny, spodni kupiłam 3 pary w c&a, nie ciążowych, ale letnich na gumce i teraz mam w czym chodzić :) Do tego getry, tuniki i kilka t-shirtów i od razu człowiek lepiej się czuje! Marzy mi się jeszcze długa sukienka, ale nic nie znalazłam :( w samym reserved, to chyba z godzinę mierzyłam ubranka, a po powrocie do domu - padłam. Warto teraz pochodzić, bo wybór jeszcze duży, a przeceny w każdym sklepie.

Nola lubi tę wiadomość

iv09cwa10kyx03d3.png
  • magdzia26 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do posiewu z pochwy to mi gin robił bo powiedział że teraz są takie wytyczne że koło 16 tc i pod koniec trzeba zrobić

Opolanka 85 lubi tę wiadomość

zrz6x1hpqvnjwkat.png
    dqpr2n0afwpg3f4t.png[/url]
    Aniołek 16.08.2016 <3
  • Mamabyc3 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też miałam posiew z pochwy razem z cytologia teraz to taki standard:)

• Opolanka 85 Autorytet

Wysłany: 4 lipca 2017, 10:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamabyc3 wrote:
    Ja też miałam posiew z pochwy razem z cytologia teraz to taki standard:)
    No to ja się muszę upomnieć. Trudno w 18 tc zrobię. Cytologii nie musiałam robić, bo mam ze stycznia.

iv09cwa10kyx03d3.png
‹‹ 640 641 642 643 644 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ