Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Eli wrote:Zgadza sie, w moim przypadku po prostu wielkosc dziecka byla taka, ze balam sie ja ruszyc i przebrac, wiec pewnie dlatego teraz mysle takimi kategoriami, co wygodne na poczatku
Eli lubi tę wiadomość
-
Eli wrote:Ktos juz o tym tutaj wspominal chyba Lady Savage, ze ilosc ubranek zalezy od dziecka, jesli nie ulewa to od rana do kapieli wystarczy jeden zestaw, ale jesli ulewa to i kilka na dzien potrzeba.
No właśnie, więc przed porodem się nie dowiemWychodzę z założenia, że lepiej mieć więcej, niż mniej, więc pomału kompletuję ubraniową wyprawkę, chociaż moja mama jest temu bardzo przeciwna, mówi, że to za wcześnie. Ehh te zabobony
-
nesairah wrote:No właśnie, więc przed porodem się nie dowiem
Wychodzę z założenia, że lepiej mieć więcej, niż mniej, więc pomału kompletuję ubraniową wyprawkę, chociaż moja mama jest temu bardzo przeciwna, mówi, że to za wcześnie. Ehh te zabobony
stwierdzila, ze zabonony odstawiamy na bok, trzeba myslec tylko pozytywnie
-
nesairah wrote:No właśnie, więc przed porodem się nie dowiem
Wychodzę z założenia, że lepiej mieć więcej, niż mniej, więc pomału kompletuję ubraniową wyprawkę, chociaż moja mama jest temu bardzo przeciwna, mówi, że to za wcześnie. Ehh te zabobony
no i kupiłam szare body w zielone gwiazdki
-
Eli wrote:Ja tam nie wierzę w zabobony, moja mama taka zaboboniara, a sama pomagala mi kompletowac wyprawke przed polowa ciazy
stwierdzila, ze zabonony odstawiamy na bok, trzeba myslec tylko pozytywnie
Dla mnie zwyczajnie wygodniej finansowo zacząć już teraz i każdego miesiąca kupić kilka rzeczy. Gdybym miała kupić wszystko naraz chyba bym zbankrutowałaTeraz są promocje, więc warto korzystać.
-
nesairah wrote:Dla mnie zwyczajnie wygodniej finansowo zacząć już teraz i każdego miesiąca kupić kilka rzeczy. Gdybym miała kupić wszystko naraz chyba bym zbankrutowała
Teraz są promocje, więc warto korzystać.
-
Nie ma co odkładać. Znajoma urodziła miesiąc przed terminem, nic nie miała, kupowali na szybko w przyszpitalnym sklepie, i najtańszy wózek jaki znaleźli w promieniu 30 km, bo kasę na już tez było ciężko znaleźć.
Ja tez jestem zielona i tym bardziej muszę pooglądać, popytać, zastanowić się, a przecież dużo tego wszystkiego jest. I mebelki i wózek, fotelik do samochodu, smoczki, laktator jakieś pielęgnacyjne środki, pieluchy, a można dywagować czy niania elektroniczna czy sterylizator... ja wole mieć wszystko zorganizowane, inaczej tracę poczucie kontroli i chaos mnie dobija.Nola lubi tę wiadomość
Córeczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
nick nieaktualnyemikey wrote:Dziewczyny, smarujecie czymś już brzucha żeby uelastycznicz skórę i zapobiec rozstepom? Moja szwagierka mówi, że masło shea najlepsze. Macie jakichś swoich faworytów?
Ja smaruję prawie od samego początku ciąży balsamem Palmers. Używam go do całego ciała.78beti lubi tę wiadomość
-
Moja córka strasznie ulewała, średnio 3 razy na dzień ją przebierałam więc troche tych ubranek musiałam mieć.
Najgorsze co wspominam z ubranek co założyłam tylko raz to kaftaniki, dobrze, że tylko 2 szt kupiłam, koszmar, ściąga się to.
Córcia urodziła się na początku lutego, ale zimy już koniec jednak był. Na noc najlepsze było jak tu ktoś napisał, w razie gdyby dziecko sie zafajdało, body na długi rękaw rozpinane w kroku i spodenki/półśpiochy/rajstopy. Ocieplane pajace odradzam do spania, zresztą w ogóle, lepiej ubrać cieńsze a więcej warstw, u nas nie zdały egzaminu, pare razy założyłam.Nola lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Co do smarowania to ... Mam to gdzieś, olałam to, nie smaruje się w tej ciąży niczym.
W ciąży z córką mąż smarował mnie 1-2 razy dziennie, cały tułów, pupę, uda, olejkiem bądź balsamem przeciwko rozstępom, już nie pamiętam jakiej firmy. I co? Wyszły mi "piękne" rozstępy hmmm w 8 miesiącu pod koniec jakoś, pupa cała w czerwonych pręgach, centralna część brzucha drobne rozstępy, ale po bokach to hmmm szerokości od nawet do 1cm i długości kilku cm pręgi.
Także mam to gdzieśJestem tylko ciekawa jak obecne rozstępy zmienią się w ciąży, bo jak świeże no to fioletowe niemal, teraz koloru skóry są, ciekawe czy zmienią zabarwienie
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja smaruje oliwka, ale nie codziennie. A co do plci to bedzie syn
bylam dzisiaj na IP bo zaczęłam plamic, na szczęście wszystko w porządku, dostałam duphaston, nospe i magnez 3x1 i do kontroli w poniedziałek, musze isc do innego lekarza bo moja gin na urlopie
Nola lubi tę wiadomość
Oliwierek- 22.12.2017r. -
Ja jak narazie mocno nawilżający balsam używam później, pewnie znów sięgnęła po olejek arganowy ale jak brzuch będzie bardziej napięty.
Ja dziś byłam w sklepie kupiłam no sporo ciuszków zrobiłam poszukiwania w ciuszkach po dziewczynach i w sumie mam 80% jeśli chodzi o rzeczy głównie rajstopki i skarpetki to zostały plus wiadomo kombinezon zimowy:) butle dziś kupiłam też i ocieplacz na nie. Wolę być szybciej przygotowanaNola lubi tę wiadomość
-
ja smaruje olejem kokosowym eko. super natluszcza a zapach jest genialny
pachnie sie jak ciastko kokosanka
no i mam pewnosc ze nic szkodliwego sie do malutkiej nie przedostanie
[m]alina lubi tę wiadomość
Lilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
emikey wrote:Dziewczyny, smarujecie czymś już brzucha żeby uelastycznicz skórę i zapobiec rozstepom? Moja szwagierka mówi, że masło shea najlepsze. Macie jakichś swoich faworytów?
Ja robię swój balsam na bazie masła shea + dodaję kilka olejów (migdałowy, z awokado, arganowy z dzikiej róży, kokosowy). Masło shea samo w sobie jest dość twarde. Wszystkie składniki ukierunkowane są właśnie na zapobieganie rozstępom.emikey lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc