Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Dużo tegonesairah wrote:Witaj Coco
jak się czujesz?
Ja witam się w 19 tygodniu!
wczoraj zrobiłam sobie wyprawkową listę samych najpotrzebniejszych rzeczy. Wyszło blisko 70 pozycji. Trochę tego jest, więc tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu, że najwyższy czas zacząć kompletować wyprawkę. -
nick nieaktualny
-
Witaj Coco

U nas trzeba będzie kupić nowy przewijak (córka skutecznie poprzedni rozbroiła), materac do łóżeczka, nie wiem jak z pościelą, pewnie jakąś jedną na zmianę jeszcze kupię, bo coś tam leży w szafie. Kosmetyki do pielęgnacji no to wiadomo, pare pieluch tetrowych/flanelowych, ubranek pare kompletów nowych i tak kupie bez względu na to co dostaniemy, rożek. No i myślę gorąco o łóżeczku z szufladą, to jednak jest mega wygodne, zwłaszcza, że maluszek będzie miał osobny pokój, ale pewnie będzie spał z nami w pokoju pare miesięcy, a zresztą tak czy inaczej, to przydatna jest szuflada
Wózek mamy, chyba sprawny, mąż musi sprawdzić czy na pewno ok, ale mam nadzieję, że tak, trzeba będzie fotelik dokupić do samochodu. Więc w sumie nie wiadomo jak dużo rzeczy nie mamy do kupienia
Jednak pomijając nawet fotelik, to trochę kasy jest i myślę, że we wrześniu na pewno coś z tych grubszych rzeczy zaczniemy organizować, ubranka pewnie po drodze i wcześniej jakieś wpadną, a kosmetyki na sam koniec zostawiam
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam sie w 19 tc
do wizyty 3 dni!!!
emilydread, Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Aztoria, A85K, Nola, Edith lubią tę wiadomość
-
Poruszany był temat wózków

U nas albo Greentom 3 w1 albo Anex sport, zdecydujemy widząc wózki na żywca
Aaaa i najważniejsze, oficjalnie dołączam do tych z Was ,które odczuwają pierwsze ruchy. Kazio daje o sobie znać regularnie rano i wieczorem od jakichś 4 dni
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:09
Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Amus87, Aztoria, Nola, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emilydread wrote:Hej Dziewczyny, mam pytanie o fotelik samochodowy. Na co montujecie go do auta? Zwykle pasy czy bazę isofix? Ceny baz są jakieś kosmiczne :o
Trzeba czaic promki - szwqfierka teraz kupila fotelik + baza za 1 zl.
Czy tylko ja nie czuje ruchow ;( martwie sie ;(
Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo się nie denerwuj. Ja teraz jak byłam u lekarza, to moje tętno było 120, ale z racji tego że byłam lekko spóźniona i w zasadzie biegłam od parkingu. A moje dziecko 149
lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze. Ale pewnie gdybym się denerwowała, to i on miałby większa. A tak, to byłam tylko zmęczona
-
A no tak, hahaha, butelki i smoczki
Nawet jakby udało się z kp, to i tak wypadałoby mieć, no i laktator bo kubeczki do laktatora mi się rozkompletowały gdzieś zniknęły, znaczy hmm córka je używała do różnych rzeczy, a teraz pewnie trochę inny gwint mają albo co
Miałam ręczny z Aventu, sprawował mi się rewelacyjnie 
Nawet jak czegoś braknie to w dzisiejszych czasach można moment dokupić
Gratulacje kolejnych tygodni dziewczyny
Ruchy hmm coś tam czuję, ale to jest takie dziwne, z Olą miałam łożysko niby na przodzie, a ruchy takie zdecydowane puknięcia czułam już w 16t6d pierwszy raz i codziennie coraz więcej potem. A teraz wpierw jakieś bulgotki przelewania były, coraz wyraźniejsze, a z tydzień teraz jakieś puknięcia pojedyncze albo jakby coś się tam przekręcało, takie drgania czasem jakby od środka, no inaczej nieco czuje niż z córką, nie ma takich łaskotek tylko jakoś inaczej, może i przez mięśnie osłabione albo co tak inaczej czuć. Teraz łożysko podobno na tylnej ścianie, na usg I trymestru tak lekarz mówił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:27
12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g 
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016

ale jak tu człowieku sie uspokooić przed USG...a potem ja mam tętno wysokie i dziecko