Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nesairah wrote:Witaj Coco
jak się czujesz?
Ja witam się w 19 tygodniu!wczoraj zrobiłam sobie wyprawkową listę samych najpotrzebniejszych rzeczy. Wyszło blisko 70 pozycji. Trochę tego jest, więc tylko utwierdziło mnie to w przekonaniu, że najwyższy czas zacząć kompletować wyprawkę.
-
nick nieaktualny
-
Witaj Coco
U nas trzeba będzie kupić nowy przewijak (córka skutecznie poprzedni rozbroiła), materac do łóżeczka, nie wiem jak z pościelą, pewnie jakąś jedną na zmianę jeszcze kupię, bo coś tam leży w szafie. Kosmetyki do pielęgnacji no to wiadomo, pare pieluch tetrowych/flanelowych, ubranek pare kompletów nowych i tak kupie bez względu na to co dostaniemy, rożek. No i myślę gorąco o łóżeczku z szufladą, to jednak jest mega wygodne, zwłaszcza, że maluszek będzie miał osobny pokój, ale pewnie będzie spał z nami w pokoju pare miesięcy, a zresztą tak czy inaczej, to przydatna jest szufladaWózek mamy, chyba sprawny, mąż musi sprawdzić czy na pewno ok, ale mam nadzieję, że tak, trzeba będzie fotelik dokupić do samochodu. Więc w sumie nie wiadomo jak dużo rzeczy nie mamy do kupienia
Jednak pomijając nawet fotelik, to trochę kasy jest i myślę, że we wrześniu na pewno coś z tych grubszych rzeczy zaczniemy organizować, ubranka pewnie po drodze i wcześniej jakieś wpadną, a kosmetyki na sam koniec zostawiam
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Witam sie w 19 tc
do wizyty 3 dni!!!
emilydread, Zołzimagic, Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Aztoria, A85K, Nola, Edith lubią tę wiadomość
-
Poruszany był temat wózków
U nas albo Greentom 3 w1 albo Anex sport, zdecydujemy widząc wózki na żywca
Aaaa i najważniejsze, oficjalnie dołączam do tych z Was ,które odczuwają pierwsze ruchy. Kazio daje o sobie znać regularnie rano i wieczorem od jakichś 4 dniWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:09
Szczesliwa_mamusia, Lady Savage, magdzia26, Wachciowa, Amus87, Aztoria, Nola, Edith lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
emilydread wrote:Hej Dziewczyny, mam pytanie o fotelik samochodowy. Na co montujecie go do auta? Zwykle pasy czy bazę isofix? Ceny baz są jakieś kosmiczne :o
Trzeba czaic promki - szwqfierka teraz kupila fotelik + baza za 1 zl.
Czy tylko ja nie czuje ruchow ;( martwie sie ;(Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyTo się nie denerwuj. Ja teraz jak byłam u lekarza, to moje tętno było 120, ale z racji tego że byłam lekko spóźniona i w zasadzie biegłam od parkingu. A moje dziecko 149
lekarz powiedział, że jest bardzo dobrze. Ale pewnie gdybym się denerwowała, to i on miałby większa. A tak, to byłam tylko zmęczona
-
A no tak, hahaha, butelki i smoczki
Nawet jakby udało się z kp, to i tak wypadałoby mieć, no i laktator bo kubeczki do laktatora mi się rozkompletowały gdzieś zniknęły, znaczy hmm córka je używała do różnych rzeczy, a teraz pewnie trochę inny gwint mają albo co
Miałam ręczny z Aventu, sprawował mi się rewelacyjnie
Nawet jak czegoś braknie to w dzisiejszych czasach można moment dokupić
Gratulacje kolejnych tygodni dziewczyny
Ruchy hmm coś tam czuję, ale to jest takie dziwne, z Olą miałam łożysko niby na przodzie, a ruchy takie zdecydowane puknięcia czułam już w 16t6d pierwszy raz i codziennie coraz więcej potem. A teraz wpierw jakieś bulgotki przelewania były, coraz wyraźniejsze, a z tydzień teraz jakieś puknięcia pojedyncze albo jakby coś się tam przekręcało, takie drgania czasem jakby od środka, no inaczej nieco czuje niż z córką, nie ma takich łaskotek tylko jakoś inaczej, może i przez mięśnie osłabione albo co tak inaczej czuć. Teraz łożysko podobno na tylnej ścianie, na usg I trymestru tak lekarz mówił.Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:27
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016