Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Amus - ja też mam wysokie tętno, ogólnie mam ok 85, czasem 90 nawet, a potrafi i do 110 nawet w stanie spoczynku czasem mi podskoczyć
Fakt, źle się wtedy czuje trochę, ale to chwilowo, jak się położę na płasko praktycznie w takim momencie to po paru minutach lepiej
a badanie usg żeby zobaczyć jak u malucha bije to co ci da, jakby było niższe no ok, uspokoisz się trochę. Ale jakby znowu takie było to tylko będziesz się denerwować, a szersza diagnostyka czyt. echo serca płodu to i tak po 20tcWięc po co dokładać sobie stresu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 08:37
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja w pierwszej ciazy też późno ruchy czułam ale łożysko na przedniej ścianie miałam...a pierwsze ruchy po 20 tc poczulam i to takie lekkie musniecia więc jak ktoś nie wie to może się nie zorientować że to to teraz w drugiej ciąży łatwiej mi rozpoznać dlatego może wcześniej je wylapalam noi moje dziecię o tydzień większe więc może też bardziej czuje u mnie to teraz takie rozpychanie jakby tylek/noge/reke wciskal mi w macice od srodka
-
nick nieaktualny
-
mycha91 wrote:Trzeba czaic promki - szwqfierka teraz kupila fotelik + baza za 1 zl.
Czy tylko ja nie czuje ruchow ;( martwie sie ;(magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJacqueline chyba mam cichą nadzieję ze tetno jest niższe już
i że się uspokoję
ja mam swoje okolo 75-85 jak byłam chora ostatnio mialam 110 nawet!!!! a tak to okej, a u dr jak siedziałam ostatnio mimo tłumaczeń w głowie ze bedzie okej to serce mi tak waliło....masakra -
nick nieaktualnyAmus nie mozesz sie tak denerwować, pamiętaj,że Twoje emocje odbijają się na dziecku. Pamiętam jak moja siostra pod koniec ciązy pojechała na ip, bo nie czuła dziecka, tak się denerwowała,że położna przy ktg ją opieprzyła, bo tetno dziecku szalało. Jak się ona uspokoiła, to i dziecku spadło. Tak,że spokojnie. Z dzieckiem na pewno jest wszystko w porządku
-
Szczęśliwa mamusia no sporo rzeczy z tej listy na pewno nie jest czymś co trzeba mieć na początek
ale ubranek zdecydowanie za mało szczególnie bodziakow( ja bym kupiła 5 w róż 56 i 10 w rozmiarze 62) i skarpetek(10 par) i pajacy( ok 4 w róż 56 i 6 62) / spodenek bezuciskowych( ok 8 róż 62)
-
Cześć Mamusie...nie było mnie dwa dni i ledwo nadrobiłam hihi
Z najświeższych niusów wczoraj byliśmy na wizycie w końcu u mojego lekarza i wiecie co... jednak synek, mój Skarb ♥ poza tym wszystko ok, trochę za wysokie ciśnienie, a i na następną wizytę mam zrobić obciążenie słynną glukozą
Teraz czekamy na usg połówkowe, u tego samego doktora tylko w gabinecie prywatnym, wtedy potwierdzi że chłopczyk na 1000% i mamusia zacznie zakupy hihiwięc byle do 20 lipca, a potem urlop jupi!
magdzia26, Aztoria, A85K, Wachciowa, Nola, Edith, Sunshine_111 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnydlatego właśnie napisałam,że trzeba brać poprawkę. No i niektóre rzeczy traktować z przymrużeniem oka. Opiekowałam się moim siostrzeńcem praktycznie od samego początku i mimo,że to moje pierwsze dziecko, to wiem co sie może przydać, a co nie. Ale zawsze dobrze spojrzeć i odhaczyc:)
magdzia26, Lady Savage lubią tę wiadomość
-
magdzia26 wrote:Szczęśliwa mamusia no sporo rzeczy z tej listy na pewno nie jest czymś co trzeba mieć na początek
ale ubranek zdecydowanie za mało szczególnie bodziakow( ja bym kupiła 5 w róż 56 i 10 w rozmiarze 62) i skarpetek(10 par) i pajacy( ok 4 w róż 56 i 6 62) / spodenek bezuciskowych( ok 8 róż 62)
-
Witam się w 16 tyg dziś wizyta i nie mogę się doczekać , mam nadzieję że wszystko dobrze
Niestety wymioty jeszcze u mnie nie odpuściły więc cały czas zajadam się suchym chlebem i tylko wyłącznie . To jest brzuszek w 14 tyg wydaje mi się że w pierwszej ciąży był mniejszy ale do osób szczupłych nigdy nie należałam
Życzę miłego dnia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 09:06
Anuśka...G, Lady Savage, Szczesliwa_mamusia, Jacqueline, magdzia26, k878, A85K, [m]alina, Jooozefka, Kamcia1988, Nola, Edith lubią tę wiadomość
-
Anuśka...G wrote:Spokojnie mycha, moja koleżanka jest w 22 tyg i dopiero zaczęła czuć delikatne...to jest indywidualna kwestia, nie ma co się denerwować na zapas...napewno z dzidzią wszystko ok, słodko sobie śpiocha w brzuszku u mamusi
Na bank jest z nim wszystko ok, ja akurat z tych co nie biora innej opcji pod uwage.
Moja pierwsza ciaza no i lozysko z przodu takze mam prawo nie czuc. Najbardziej mnie smuta ze ja poczuje a B. tych pierwszych ruchow niemy zawsze tak wszystko razem przezywamy...
Nola lubi tę wiadomość
-
A wgle sluchajcie jak klade sie na brzuchu to czuje ze leze na czyms - jak wiecie na pelnym pecherzu tylko ze sie sikac nie chce xD takze cos tam je kluje.
No i dzisiaj doswiadczylam nad ranem bolesnego rozciagania wiazadel macicy - jak mnie zakulo to az sie wybudzilam.Nola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, te co mają detektor, często go teraz używacie?12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
kaka470 wrote:Witam się w 16 tyg dziś wizyta i nie mogę się doczekać , mam nadzieję że wszystko dobrze
Niestety wymioty jeszcze u mnie nie odpuściły więc cały czas zajadam się suchym chlebem i tylko wyłącznie . To jest brzuszek w 14 tyg wydaje mi się że w pierwszej ciąży był mniejszy ale do osób szczupłych nigdy nie należałam
Życzę miłego dnia
-
nick nieaktualnyJacqueline wrote:Dziewczyny, te co mają detektor, często go teraz używacie?
Nola lubi tę wiadomość