Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Ja raczej nie pójdę, chyba, że w naszej szpitalnej będą miejsca i zajęcia z pierwszej pomocy u noworodków/niemowlaków to jak będzie możliwość wtedy pójdę.12.12.2017 - jestem
Izabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
nick nieaktualnyEwka094 wrote:Amus daj znać po wizycie. Mój maluch wczoraj mial tetno 133 i tez mnie troche martwi, ze niskie
mysle ze okej. Ewka a co.ci dr gadal?
Ja mojwgo meczylam w sensie pytalam czy mial dzieci na takim etapie z takim tetnem itp itdmowi ze sporo :p aaa i maluch ma 137 gram(ów?)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 16:39
magdzia26, [m]alina, Aztoria, Szczesliwa_mamusia, k878 lubią tę wiadomość
-
nesairah wrote:Co do macierzyńskiego - ja chcę być z dzieckiem jak najdłużej, zwłaszcza, że nie będę miała go z kim zostawić, więc rok macierzyńskiego wezmę. Ostatnio mój P oznajmił mi, że za rok chce drugie dziecko, więc jest szansa, że z macierzyńskiego po roku nie wrócę, a pójdę na L4, a później na kolejny macierzyński... trochę mnie ta wizja przeraża
tyle, że ja nam odwrotnie. To dzieciątko wyszło za pierwszym razem (myślałam, że jak z mężem widzę się raz na miesiąc to poczecie potomka zajmie miesiące jak nie lata, a tu bach, jeden weekend), więc nam obawy czy z drugim będę mieć tyle szczęścia. Na korzyść przemawia to, że przy kolejnych staraniach męża będę mieć każdej nocy a nie tylko raz w miesiącu
-
nick nieaktualnyJa tez chcialam 2-3 latka roznicy ale wyszlo jak wyszlo;) ale moze i fajnie. Kuba juz jest bardzo samodzielnu csle dnie z kolegami na podworku itp:p
Moja dziecko nie lubi usg tak walil w glowice ze chwilowe tetno bylo nwet 164 ale gin mowo ze normlne bo skakal okropnieale az poczulam to walenie w glowice
-
Lady Savage wrote:Elcia u Ciebie jak małe przyjdzie na świat, to córka będzie prawie miała 3 latka
a u mnie 2 i pół.
tzn o ile potwierdzi sie 14 lipca, ze dziewczynka
-
Eli wrote:A wiesz jak to sie szybko zapomina???
dzis kolezanka pyta od kiedy gluten... za chiny nie pamiętałam
Ja tam jeszcze nie zapomniałam opieki nad noworodkiem a też mam syna prawie 2 latka
Ale polecam szkole rodzenia dla mam które noszą pierwsze pociechy w brzuszku naprawdę można dowiedzieć się wiele ciekawych rzeczy informacji .magdzia26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny, a z innej beczki: pieluchy jednorazowe której firmy polecacie/odradzacie i dlaczego, albo czy nie ma to znaczenia i każde się nadadzą? mój mąż koniecznie chce zrobić zapasy korzystając z okazjonalnych promocji i kazał mi się dowiedzieć
Ja do szkoły rodzenia jestem zapisana dawno już, bo w Wawie to miejsca trzeba zaklepywać na pół roku do przodu, we wrześniu zaczynamy; szpital tak to ma zorganizowane...
Amus, a może faktycznie Twój maluch nie lubi dopplera i stąd to podwyższone tętno, bo mu działasz na nerwy :p? czytałam, że niektóre dzieci nie lubią i w zasadzie dlatego nie kupiłam detektora; a także dlatego, że jakbym miała problem znaleźć to bym dostała histeriiCóreczka 12.2017
Córeczka 08.2019 -
k878 wrote:dziewczyny, a z innej beczki: pieluchy jednorazowe której firmy polecacie/odradzacie i dlaczego, albo czy nie ma to znaczenia i każde się nadadzą? mój mąż koniecznie chce zrobić zapasy korzystając z okazjonalnych promocji i kazał mi się dowiedzieć
Ja do szkoły rodzenia jestem zapisana dawno już, bo w Wawie to miejsca trzeba zaklepywać na pół roku do przodu, we wrześniu zaczynamy; szpital tak to ma zorganizowane...
Amus, a może faktycznie Twój maluch nie lubi dopplera i stąd to podwyższone tętno, bo mu działasz na nerwy :p? czytałam, że niektóre dzieci nie lubią i w zasadzie dlatego nie kupiłam detektora; a także dlatego, że jakbym miała problem znaleźć to bym dostała histerii
Zależy od dziecka...moja córa uczulona była na oryginalne pampersy...a Dady swietnie się u niej sprawdzały...synkowi było obojętne a młodsza miała problem z dadami i kupowałam pampersy premium...dobre sa też te z lidla i rossmana...jedyne które odradzam...i żadne z moich dzieci ich nie przyjęło, poza tym nie były chłonne i wyciekały to Huggies...okropne...
Jeśli chodzi o testy robione w necie to dada i pampers oryginalny wypadaja tak samo...więc po co przepłacać...pampers ponad 50 zł...dada 30 chybamagdzia26, k878 lubią tę wiadomość
Mama: c 2010; s 2011; c 2012 c 2017;
i aniołków (*) 2009;2014 -
magdzia26 wrote:Ogólnie uważam że dwa razy nie ma sensu chodzić chybaze ktoś cierpi na nadmiar czasu poza tym raczej niewiele nowego można się dowiedzieć dla mnie szkoda czasu
jest sens jeśli dostaje się gratis np wejście na aerobik dla ciężarnych w wodzie, albo kurs pływania dla niemowląt, albo darmowe masaże prenatalne -
Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje pieluszkowanie wielorazowe? Poważnie się nad tym zastanawiam.
nataliamonika, Edith lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
nick nieaktualnyk878 wrote:dziewczyny, a z innej beczki: pieluchy jednorazowe której firmy polecacie/odradzacie i dlaczego, albo czy nie ma to znaczenia i każde się nadadzą? mój mąż koniecznie chce zrobić zapasy korzystając z okazjonalnych promocji i kazał mi się dowiedzieć
Amus, a może faktycznie Twój maluch nie lubi dopplera i stąd to podwyższone tętno, bo mu działasz na nerwy :p? czytałam, że niektóre dzieci nie lubią i w zasadzie dlatego nie kupiłam detektora; a także dlatego, że jakbym miała problem znaleźć to bym dostała histerii