Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aztoria wrote:A ja sie witam w 17 tygodniu
Tak sie nie moge doczekac pierwszych ruchow, lozysko mam na tylniej scianie, to ulatwia odczuwanie ruchow?
Tak, my mając na przedniej ścianie nie czujemy kopniaków bo dziecko kopie w łożysko a nie ściany brzuchaWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 10:31
Chomikowa_89, nataliamonika lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Amus87 wrote:A mialass ktg? Czy detektor? Kurde u mnie detektor jeszcze nie lapie ale ja mam duzy swoj brzucb
Ale nad linią włosów łonowych mam teraz takie wybrzuszenie i tam łapię dzidziola od razu
Tylko, że ja nie mam wyświetlacza, więc mogę tylko posłuchać i nie wiem ile bije. Szukaj nad linią włosów, u mnie ani razu wyżej nie załapałam. I mocno przyciskaj + dużo żelu.
31.05.2016 [*] 8 tydzień - wymarzony skarb oddalił się w czasie:(
-
Jacqueline wrote:Dziewczyny, te co mają detektor, często go teraz używacie?
dziś przylozylam i w momencie usłyszałam porządne bicie serduszka, a po chwili był kopniak, wyraźny jak nigdy i w słuchawkach był hukdo tego miałam wrażenie że brzuch pod pepkiem mi się ruszył w tym jednym momencie .
tu jeszcze nie pisałam ale lezalam w szpitalu od niedzieli do wczoraj. w skrócie- po przytulankach naruszyła się malutka nadzerka i z niej poleciały 2 ciemnobrazowe kropelki. wczoraj byłam też u mojej znajomej ginekolog , zrobiła mi bardzo dokładne badanie stwierdziła że szyjka jest długa 4,8cm, twarda i zamknięta. łożysko wysoko i dzidzia na usg wygląda na większą niż z om.
na fb zapomniałam napisać że lekarka nie jest już całkiem pewna ze to na 100% dziewczynka. specjalnie mnie ta wiadomość nie ruszyła bo po epizodzie z plamkami na bieliźnie chce po prostu w terminie urodzić zdrowe dziecko... zobaczymy co za 2 tygodnie na polowkowych wyjdzie
co do tej wyprawki to czekam na transport ubranek i przyborów dla niemowlaka z domku teściów to pooglądam i zobaczę co ewentualnie by trzeba było kupićna pewno kupie jakiś pajac zimowy w rozmiarze 56 bo poprzednio nie miałam tak małego a moje dziecko było drobne i pamiętam że mi brakowało przez pierwsze tygodnie życia córki;)
Mom of 3
11.2011
11.2017
06.2019 -
Tak pytam bo coś tam niby jakieś ruchy lekkie czuje, ale dopóki nie będą regularnie, mocniejsze i częściej to pewnie tak samo będę słuchać, przeważnie codziennie, czasem co dwa, ale przeważnie codziennie około 30s
znajduje od razu bądź do 10 sekund, czasem słychać jak plumka
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Ja też nie czuje ruchów, ale wczoraj na IP slyszalam serduszko mojego brzdąca i to mnie uspokoilo, brzucha tez nie mam za dużego, ale lekko jakby sie powiększył
No i łożysko na przedniej ścianie wiec moge nie czuć tych ruchów tak szybko.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 13:53
Oliwierek- 22.12.2017r. -
Ja dzisiaj byłam troszkę w pracy, musiałam porobić porządki w papierach, odrazu na dywanik do szefa hihi, pytał ile będę na macierzyńskim...i oby nie rok...miło że już czeka kiedy wrócę
Ja już ruchy super czuje, najbardziej szaleje mój Skarb wieczorem gdy ja odpoczywamTż wczoraj położył rękę i został skopany przez synka hihi
A85K, [m]alina lubią tę wiadomość
-
Co do macierzyńskiego - ja chcę być z dzieckiem jak najdłużej, zwłaszcza, że nie będę miała go z kim zostawić, więc rok macierzyńskiego wezmę. Ostatnio mój P oznajmił mi, że za rok chce drugie dziecko, więc jest szansa, że z macierzyńskiego po roku nie wrócę, a pójdę na L4, a później na kolejny macierzyński... trochę mnie ta wizja przeraża
-
nick nieaktualnywow, Nesairah- widzę,że u Was takie same plany jak u nas. U nas też jak sie uda i nie będzie przeciwwskazań, to chcemy drugie robić szybko. Jakby się udało, to od razu po macierzyńskim pojść na l4. Było by akurat prawie 2 lata różnicy. A chciałabym z maluchem siedzieć jak najdłużej. Mam cichą nadzieję,że drugie nie karzę na siebie tak długo czekać jak pierwsze
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnySiedze pod gabinetem jednak :p nie wytrzymalam :p obadamy co powie. Juz w sumie nie licze na nizsze tetno co zalezy mi na jego opinii bo moj to w sumie ma taki troche luzacki stosunek i nie wiem czy slusznie
a zawsze to dotatkowa opinia
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 15:36