Grudzień 2017
-
WIADOMOŚĆ
-
Aboa wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje pieluszkowanie wielorazowe? Poważnie się nad tym zastanawiam.
ja chce zrobic ppdejscie do tego. Plan mam taki zeby w domu uzywac wielorazowych a na wyjscia jednorazowych. Badam temat ale podobno na allegro mozna kupic sporo taniej kilka na probe i zobaczyc czy w ogole to sie uda. Ale jak ktos wie cos wiecej na temat systemow bo sa jakies kieszonkowe itp to ja chetnie sie dowiemLilka
Endometrioza, Hiperinsulinemia, Hiperprolaktynemia
-
Ja myślałam albo o wełniaczkach albo o otulaczach z wkładami. Trzeba tylko uważać na tanie chińskie kieszonki, bo zwyczajnie przepuszczają zawartość i nie oddycha w nich skóra... Ale więcej - muszę doczytać i się podszkolić👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
K878 - wypróbowałam u córki te zielone zwykłe Pampersy, Pampersy te pomarańczowe Sleep&Play, Happy, Dady. Dopóki dużo siusiała w nocy to przynajmniej na noc zielone Pampersy, a dla dziecka które nic a nic na nocnik nie robi też te zielone dla niej miałam, pomarańczowe pampersy podrażnienia jakieś ws pachwinach były i na pupie, coś od gumki. Happy - odparzenia u nas sie robiły, Dady - w sumie ok, ale u dziecka po nocy pełno było krostek na pupie jak pielucha mokra, tak na co dzień jak częściej pielucha zmieniana i nie całkiem usikana to były ok. Jednak jak Joooozefka napisała, jednemu te podpasują drugiemu inne, troche jak z mlekiem mm.
k878 lubi tę wiadomość
12.12.2017 - jestemIzabela, 55cm i 4450g
Córcia Aleksandra 02.2011 - 57cm i 4250g
Aniołek 10 tc (*) 03.08.2015
Aniołek 9tc (*) 03.03.2016
Aniołek 5tc (*) 06.05.2016
Aniołek 10 tc (*) 15.07.2016
-
Jooozefka wrote:Zależy od dziecka...moja córa uczulona była na oryginalne pampersy...a Dady swietnie się u niej sprawdzały...synkowi było obojętne a młodsza miała problem z dadami i kupowałam pampersy premium...dobre sa też te z lidla i rossmana...jedyne które odradzam...i żadne z moich dzieci ich nie przyjęło, poza tym nie były chłonne i wyciekały to Huggies...okropne...
Jeśli chodzi o testy robione w necie to dada i pampers oryginalny wypadaja tak samo...więc po co przepłacać...pampers ponad 50 zł...dada 30 chybak878 lubi tę wiadomość
-
Lady Savage wrote:jest sens jeśli dostaje się gratis np wejście na aerobik dla ciężarnych w wodzie, albo kurs pływania dla niemowląt, albo darmowe masaże prenatalne
Czarna_88, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aboa wrote:Dziewczyny, a czy któraś z Was planuje pieluszkowanie wielorazowe? Poważnie się nad tym zastanawiam.
nie sprawdza się, znam kilka mam które chciały używać, a potem i tak powiedziałay basta bo łatwiej z pampersem. -
Melduje się po wizycie z dzieciątkiem wszystko dobrze , ma już 10cm , serduszko ładnie biło , maluszek odpoczywał podczas usg i był odwrócony boczkiem, mimo że doktor bardzo się starał , aby zobaczyć co się kryje między nóżkami , niestety się nie udało , więc pozostało mi czekać cierpliwie do następnej wizyty czyli 3 sierpnia .
Wachciowa, Aztoria, Lady Savage, magdzia26, Amus87, Szczesliwa_mamusia, Kamcia1988, Edith, Zołzimagic, A85K, Sunshine_111, zapachmalin, Jacqueline, k878 lubią tę wiadomość
-
Amus87 wrote:Wielorazowe? O nie, nie mam zamiaru komplikowac zobie zycia
po coo???
U nas pampersy pomaranczowe uczulaly. Zielone byly dlugo a potem juz dada
Ja zastanawiam się, ponieważ dużo naczytałam się o ich zaletach dla dzieciątka. Dla mnie ważne jest to, że nie uczulają, są przewiewne (mniejsze prawdopodobieństwo odparzeń) i nie przegrzewają jąderek u chłopców oraz wspomagają prawidłowy rozwój stawów biodrowych, co u mnie w rodzinie jest chyba najczęstszym problemem noworodków. A tak na przyszłość to pomyślałam sobie, że łatwiej będzie odpieluchować, bo dziecko szybciej zauważa „przyczynę i skutek” procesów fizjologicznych. Tyle w teoriiA zobaczymy, co życie pokaże i czy dam radę fizycznie i psychicznie przez to przejść
nataliamonika, Edith lubią tę wiadomość
👩🏻35 👨🏻37
👶🏼12.2017
👶🏻01.2021
Czekamy na 3 CUD! 💓
21.05 cień cienia II kreseczek🫶
22.05 wyraźna II kreseczka! 💃🏻
24.05 beta 726,9 mlU/ml🥰🤰🏻
27.05 beta 3388 mlU/ml 💗 progesteron 16,8 ng/ml -
Ja się zdecydowałam. Jak ktoś jest zainteresowany zgłębić temat, to zapisałam sobie dwa artykuły, które mnie tym bardziej utwierdziły w decyzji. Na pewno wyposażę się też w jednorazowe ekologiczne (Bambo Nature) w awaryjnych sytuacjach, o których zresztą też tutaj wspominają. Radza, żeby na początek kupić po jednej wielorazowej z każdej firmy i sprawdzić, który model będzie najodpowiedniejszy i to chyba jest najrozsądniejsze rozwiązanie. Poczytałam o zwykłych pampersach, chlorze, poliakrylanach i substancjach zapachowych i choćby nie wiem jak ciężko było na początku, to nie założe tego swojemu dzieciątku
http://www.edziecko.pl/pierwszy_rok/1,79409,15558304,Jak_sie_sprawdzaja_pieluszki_wielorazowe.html
http://amomablog.blogspot.com/p/pieluszki-wielorazowe.htmlAboa lubi tę wiadomość
Gaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Aboa wrote:Ja zastanawiam się, ponieważ dużo naczytałam się o ich zaletach dla dzieciątka. Dla mnie ważne jest to, że nie uczulają, są przewiewne (mniejsze prawdopodobieństwo odparzeń) i nie przegrzewają jąderek u chłopców oraz wspomagają prawidłowy rozwój stawów biodrowych, co u mnie w rodzinie jest chyba najczęstszym problemem noworodków. A tak na przyszłość to pomyślałam sobie, że łatwiej będzie odpieluchować, bo dziecko szybciej zauważa „przyczynę i skutek” procesów fizjologicznych. Tyle w teorii
A zobaczymy, co życie pokaże i czy dam radę fizycznie i psychicznie przez to przejść
W 100% się pod tym podpisujęGaja
27.09.2016 - Aniołek [*] 7tc -
Jeżeli chodzi o pampersy to uważam że na razie nie warto robić zapasów bo co jak dziecko będzie uczulone na dany rodzaj pampersa? Lepiej najpierw sprawdzić już na maluszku jaka firma mu służy a jaka nie
Lady Savage, magdzia26, k878 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyCzarna_88 wrote:Jeżeli chodzi o pampersy to uważam że na razie nie warto robić zapasów bo co jak dziecko będzie uczulone na dany rodzaj pampersa? Lepiej najpierw sprawdzić już na maluszku jaka firma mu służy a jaka nie
Czarna_88 lubi tę wiadomość
-
Ja byłam zafascynowana wielorazowkami. Powiedziałam mojemu Mężowi, wytłumaczyłam o co chodzi, rodzaje itp. Jak zwykle mój Mąż potrafi mnie zaskoczyć.
"Niunia A to nas nie stać na jednorazowe? Ja mam moczyć i prać? Nigdy w życiu."
Dziewczyny czekam z niecierpliwością, żeby zobaczyć minę mojego M jak Dzidziuś się skasztani aż na plecy.
Odnośnie wielorazowek często zaglądałam tutaj, dziewczyna sama robi na krosnie chustycena oczywiście odpowiedniA
www.magabi-pieluszki.plWiadomość wyedytowana przez autora: 5 lipca 2017, 21:26
-
Amus87 wrote:Znaac zycie i tak dostane maaaase pampers na dzien dobry od gosci